Zmiany ramówkowe
Moderator: Łukasz
Re: Wakacje 2011
Kolejne zmiany w ramówce TVN24. Od dziś w dni powszednie o 17:35 Świat wg Jacka, a o 18:00 godzinny Tak Jest!. Reszta bez zmian.
Miało nie byc od 18 lipca programu "Tak jest". Nie wiem o co chodzi :grozi:
Jutro o 14:10 w TVN24 Babilon.
TVN - programowo najlepsza
TVN24 - cała prawda całą dobę
TVN24 - cała prawda całą dobę
Co w tym dziwnego? Przecież zeszłotygodniowa zmiana było wiadomo że jest tylko na jedną sobotę.ziom pisze:Jutro o 14:10 w TVN24 Babilon.
Dziś o 20:00 Dokument w TVN24 - "Tragedia w Smoleńsku"
Zmiany ramówkowe TVN24
Od 5 września ramówka wraca do ram sprzed wakacji. W biurze reklamy pojawiła się również ramówka na 11 września, ale nie różni się ona niczym od normalnej.
Mogę prosić moderatorów o zmianę nazwy tematu na "Zmiany ramówkowe TVN24"?
Mogę prosić moderatorów o zmianę nazwy tematu na "Zmiany ramówkowe TVN24"?
Re: Zmiany ramówkowe
Dziś o 20:30 w TVN24 debata na temat Kryzysu ekonomicznego. Zaprasza Jacek Stawiski.
Nie rozumiem, dlaczego zdjęto dziś "Szkło kontaktowe". Za ponad miesiąc wybory, więc materiału do komentowania jest pod dostatkiem, całe wydanie było z pewnością dopięte na ostatni guzik... Pomijam już to, że wielu widzów czeka cały tydzień na niedzielny program. A tu nagle wypadek dwóch awionetek i non stop pokazują dach płonącego domu. Rozumiem, że dramat, że zginęły niewinne dzieci, że to zawsze chwyta za serce... ALE przytoczę nieśmiertelny argument. Ile osób zginęło w ten weekend na drogach? Z pewnością kilkakrotnie więcej. A nikt o tym nie mówi, nie ma żadnych żółtych pasków, nie ma programów specjalnych.
Tak poza tym to program specjalny, cały ekran na żółto i zmiana ramówki powinna być w naprawdę arcyważnych sytuacjach. Nie umniejszam rozmiaru tego co się dziś stało, jednak pokazywanie bez przerwy, od chyba godziny, płonącego dachu trąci trochę (mocno?) tabloidyzacją i szukaniem taniej sensacji.
A dążę do tego, że wrzucili by o 22.00 na pasek informację, że nie będzie "Szkła", a tak to przez 50 minut wisiałem przed telewizorem i marnowałem czas z myślą, że a nóż jednak "Szkło" będzie.
PS. O! Akurat reklamy to nie przeszkadzają, nawet w takiej sytuacji.
Tak poza tym to program specjalny, cały ekran na żółto i zmiana ramówki powinna być w naprawdę arcyważnych sytuacjach. Nie umniejszam rozmiaru tego co się dziś stało, jednak pokazywanie bez przerwy, od chyba godziny, płonącego dachu trąci trochę (mocno?) tabloidyzacją i szukaniem taniej sensacji.
A dążę do tego, że wrzucili by o 22.00 na pasek informację, że nie będzie "Szkła", a tak to przez 50 minut wisiałem przed telewizorem i marnowałem czas z myślą, że a nóż jednak "Szkło" będzie.
PS. O! Akurat reklamy to nie przeszkadzają, nawet w takiej sytuacji.
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Pisałem właśnie o tym w wątku "Dekada Zmian". Od pewnego czasu głównym mottem "TVN24" jest "RJN" ("Reklama Jest Najważniejsza"), a z drugiej strony ciężko dawać humorystyczne "Szkło Kontaktowe" zaraz po informacjach o tych wypadkach.
Inna sprawa, że chyba według mnie początkowy pomysł na "Szkło Kontaktowe" był inny, tzn. nie miał być to program humorystyczny, tylko umożliwiający widzom bezpośrednie wypowiedzenie się na antenie o wydarzeniach dnia, a potem stał się programem bardziej humorystycznym, niż "kontaktowym", co właśnie wymusza zdejmowanie go z ramówki w związku z takimi wydarzeniami (gdyby przywrócono formułę bardziej "kontaktową" byłby znów programem uniwersalnym).
Inna sprawa, że chyba według mnie początkowy pomysł na "Szkło Kontaktowe" był inny, tzn. nie miał być to program humorystyczny, tylko umożliwiający widzom bezpośrednie wypowiedzenie się na antenie o wydarzeniach dnia, a potem stał się programem bardziej humorystycznym, niż "kontaktowym", co właśnie wymusza zdejmowanie go z ramówki w związku z takimi wydarzeniami (gdyby przywrócono formułę bardziej "kontaktową" byłby znów programem uniwersalnym).
:ech: Wczorajszy program spacjalny był dla mnie kompletnie niepotrzebny. Znowu zrobili z jakiegoś mało ważnego wydarzenia program specjalny i tylko TVN 24 miał "Wydanie specjalne". TVP Info i Superstacja szły zgodnie z ramówkami. A tak baardzo czekałem na "Dekadę zmian" :ech:
W poniedziałek wraca "Kropka nad i" oraz "Czarno na białym".
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Fakt
. Ja się szczególnie stęskniłem za Tomaszem Sekielskim i tym jak mów: "To wszystko na dzisiaj i nikt nas nie przekona, że białe jest czarne, a czarne jest białe !" (mam nadzieję nic nie pokręciłem w cytacie
???)
...

Prawdopodobnie od tego piątku czekają na w tvn24 cykle debat przedstawicieli PSL, PO, SLD i PJN. Prawdopodobnie po debatach będzie specjalne wydanie Czasu decyzji. Także ramówka ulegnie zmianie, aż do 9 sierpnia. 

Greg Haus chyba miałeś na myśli 9 października?Greg Haus pisze:Prawdopodobnie od tego piątku czekają na w tvn24 cykle debat przedstawicieli PSL, PO, SLD i PJN. Prawdopodobnie po debatach będzie specjalne wydanie Czasu decyzji. Także ramówka ulegnie zmianie, aż do 9 sierpnia.