Zmiany ramówkowe

Dyskusje na temat informacyjnych kanałów TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Re: Wakacje 2011

Post autor: matik »

Kolejne zmiany w ramówce TVN24. Od dziś w dni powszednie o 17:35 Świat wg Jacka, a o 18:00 godzinny Tak Jest!. Reszta bez zmian.
rogi
Bywalec
Bywalec

Post autor: rogi »

Miało nie byc od 18 lipca programu "Tak jest". Nie wiem o co chodzi :grozi:
ziom
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: ziom »

Jutro o 14:10 w TVN24 Babilon.
TVN - programowo najlepsza
TVN24 - cała prawda całą dobę
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

ziom pisze:Jutro o 14:10 w TVN24 Babilon.
Co w tym dziwnego? Przecież zeszłotygodniowa zmiana było wiadomo że jest tylko na jedną sobotę.
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Dziś o 20:00 Dokument w TVN24 - "Tragedia w Smoleńsku"
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Zmiany ramówkowe TVN24

Od 5 września ramówka wraca do ram sprzed wakacji. W biurze reklamy pojawiła się również ramówka na 11 września, ale nie różni się ona niczym od normalnej.
Mogę prosić moderatorów o zmianę nazwy tematu na "Zmiany ramówkowe TVN24"?
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Re: Zmiany ramówkowe

Dziś o 20:30 w TVN24 debata na temat Kryzysu ekonomicznego. Zaprasza Jacek Stawiski.
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Nie rozumiem, dlaczego zdjęto dziś "Szkło kontaktowe". Za ponad miesiąc wybory, więc materiału do komentowania jest pod dostatkiem, całe wydanie było z pewnością dopięte na ostatni guzik... Pomijam już to, że wielu widzów czeka cały tydzień na niedzielny program. A tu nagle wypadek dwóch awionetek i non stop pokazują dach płonącego domu. Rozumiem, że dramat, że zginęły niewinne dzieci, że to zawsze chwyta za serce... ALE przytoczę nieśmiertelny argument. Ile osób zginęło w ten weekend na drogach? Z pewnością kilkakrotnie więcej. A nikt o tym nie mówi, nie ma żadnych żółtych pasków, nie ma programów specjalnych.
Tak poza tym to program specjalny, cały ekran na żółto i zmiana ramówki powinna być w naprawdę arcyważnych sytuacjach. Nie umniejszam rozmiaru tego co się dziś stało, jednak pokazywanie bez przerwy, od chyba godziny, płonącego dachu trąci trochę (mocno?) tabloidyzacją i szukaniem taniej sensacji.
A dążę do tego, że wrzucili by o 22.00 na pasek informację, że nie będzie "Szkła", a tak to przez 50 minut wisiałem przed telewizorem i marnowałem czas z myślą, że a nóż jednak "Szkło" będzie.

PS. O! Akurat reklamy to nie przeszkadzają, nawet w takiej sytuacji.
Frazes
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada
Kontakt:

Post autor: Frazes »

Pisałem właśnie o tym w wątku "Dekada Zmian". Od pewnego czasu głównym mottem "TVN24" jest "RJN" ("Reklama Jest Najważniejsza"), a z drugiej strony ciężko dawać humorystyczne "Szkło Kontaktowe" zaraz po informacjach o tych wypadkach.

Inna sprawa, że chyba według mnie początkowy pomysł na "Szkło Kontaktowe" był inny, tzn. nie miał być to program humorystyczny, tylko umożliwiający widzom bezpośrednie wypowiedzenie się na antenie o wydarzeniach dnia, a potem stał się programem bardziej humorystycznym, niż "kontaktowym", co właśnie wymusza zdejmowanie go z ramówki w związku z takimi wydarzeniami (gdyby przywrócono formułę bardziej "kontaktową" byłby znów programem uniwersalnym).
monetowy_chlopak

Post autor: monetowy_chlopak »

:ech: Wczorajszy program spacjalny był dla mnie kompletnie niepotrzebny. Znowu zrobili z jakiegoś mało ważnego wydarzenia program specjalny i tylko TVN 24 miał "Wydanie specjalne". TVP Info i Superstacja szły zgodnie z ramówkami. A tak baardzo czekałem na "Dekadę zmian" :ech:
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

W poniedziałek wraca "Kropka nad i" oraz "Czarno na białym".
ziom
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: ziom »

Super. :)
TVN - programowo najlepsza
TVN24 - cała prawda całą dobę
Frazes
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada
Kontakt:

Post autor: Frazes »

Fakt :D . Ja się szczególnie stęskniłem za Tomaszem Sekielskim i tym jak mów: "To wszystko na dzisiaj i nikt nas nie przekona, że białe jest czarne, a czarne jest białe !" (mam nadzieję nic nie pokręciłem w cytacie :D ???) :D ...
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

Prawdopodobnie od tego piątku czekają na w tvn24 cykle debat przedstawicieli PSL, PO, SLD i PJN. Prawdopodobnie po debatach będzie specjalne wydanie Czasu decyzji. Także ramówka ulegnie zmianie, aż do 9 sierpnia. :D12
lee
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: lee »

Greg Haus pisze:Prawdopodobnie od tego piątku czekają na w tvn24 cykle debat przedstawicieli PSL, PO, SLD i PJN. Prawdopodobnie po debatach będzie specjalne wydanie Czasu decyzji. Także ramówka ulegnie zmianie, aż do 9 sierpnia. :D12
Greg Haus chyba miałeś na myśli 9 października? :D
ODPOWIEDZ