TVN24 - dyskusja ogólna

Dyskusje na temat informacyjnych kanałów TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

pkp
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: Moje zdanie o TVN24 (dyskusja ogólna)

Post autor: pkp »

Na przewijającym się pasku z programami powinien być taki sam system jak w przypadku "Poranka", tzn. że powinni pisać, o której godzinie dany gość będzie w studiu, np. w "Tak jest" gość A będzie o 18:00, gość B o 18:15 itd. - niedawno tak było, ale znowu z tego zrezygnowali, tak samo w "Faktach po faktach" gość C będzie o 19:25, a gość D o 19:40. Powinno tak być, bo komuś może nie chce się oglądać całego programu, ale chce obejrzeć rozmowę z konkretnym gościem, ale nie wie, o której godzinie ona ma być.
MrAdam
Początkujący
Początkujący

Post autor: MrAdam »

Odwróćmy sytuację. Idąc tą samą logiką jeśli nie napiszą konkretnie o jakiej godzinie jest gość to widz, który nie jest zainteresowany obejrzeniem całego programu i tak to zrobi bo będzie czekał na rozmowę, której chce wysłuchać. To oznacza większą widownię czyli lepsze wyniki w badaniach czyli większe zyski z reklam.
pkp
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

MrAdam pisze:Odwróćmy sytuację. Idąc tą samą logiką jeśli nie napiszą konkretnie o jakiej godzinie jest gość to widz, który nie jest zainteresowany obejrzeniem całego programu i tak to zrobi bo będzie czekał na rozmowę, której chce wysłuchać. To oznacza większą widownię czyli lepsze wyniki w badaniach czyli większe zyski z reklam.
Ale jak podają nazwiska gości, którzy będą w "Poranku" to nie jest napisane, że wszyscy goście będą o 5:55, tylko jest napisane, że gość x jest o 7:05, a gość y o 9:35.
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

Poranek trwa 4/5 godzin w zależności od dnia emisji. "Fakty po Faktach" 30 minut a "Tak jest" 60 minut. To raz, a dwa, Poranek jest specyficznym pasmem, którego przeciętny widz nie ogląda w całości tylko fragmentami, np. szykując się do pracy. I reklamami jest naszpikowany do granic możliwości, nie tak jak pozostałe wymienione audycje.
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: michal_borkowski »

Reklam jest tyle samo, tylko są podzielone na cztery bloki po ok. 3 minuty, dlatego wydaje się ich więcej niż w przypadku DNŻ czy magazynów wieczornych.
To tylko moje skromne zdanie
pkp
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

To może oglądalność spadła jak było napisane niedawno który gość i o której godzinie ma być w "Tak jest".
MrAdam
Początkujący
Początkujący

Post autor: MrAdam »

No pewnie oglądalność nie runęła drastycznie, być może nie miało to żadnego wpływu, ale to co opisałem wcześniej zwiększa prawdopodobieństwo, że widz zostanie. Nie jest to żadną gwarancją, ale jednak. Poranek działa trochę inaczej. Działa tam zasada 15 minut czyli w tym czasie mają być zawarte najważniejsze informacje jakie w paśmie się pojawiają (serwis, pogoda, jakiś live albo rozmowa). Tutaj nie zakładamy (tak jak w primetime, albo po południu), że widz ogląda cały program, raczej przyciąga go na chwilę, a podani goście i godziny sprawią, że jak mam 15 min do wyjścia z domu i widzę, że za 3 min jest interesująca rozmowa to już nie przełączę na inny kanał.
PS W tę zasadę 15 minut wpisują się także reklamy ;) Chyba tylko pierwsze 20 min poranka jest bez reklam, albo z ograniczoną ilością. Ale o 6 rano to poza Kuźniarem mało kto nie śpi. Nawet reżyserka jeszcze śpi wtedy.
telewicek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: telewicek »

najlepszy program informacyjny w Polsce. Stał się wzorcem któremu starają się dorównać POLSAT NEWS, Superstacja, TVP Info zaś stara się nieudolnie dorównać Waszej Stacji. Jesteście super przez całą dobę. Szczególnie lubię Poranek.
crystian1996
Zbanowany
Zbanowany

Których prezenterów chcielibyście zobaczyć w TVN24?

Post autor: crystian1996 »

Dzień dobry, zakładam temat. Ja mam pytanie kogo chcielibyście zobaczyć na antenie TVN24? Ja z wielką chęcią oglądałbym tam m. in. Patrycję Drozd, Agatę Wolną, Monikę Tomasik, a także zaciąg z TV Trwam (np. Ewelina Betiuk, Piotr Krupa, Agnieszka Dąbrowska, Agnieszka Kiedrowska). A Wy?
michal_borkowski
Fan Forum
Fan Forum

Re: Których prezenterów chcielibyście zobaczyć w TVN24?

Post autor: michal_borkowski »

Agata Wolna prowadziła kiedyś serwisy w TVN24, jeszcze przed urodzeniem dziecka. Potem zniknęła z ekranu i od 2014 roku pojawia się w TVN24 BIŚ.
To tylko moje skromne zdanie
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Nie chcę tu jechać po nazwiskach, ale jak chodzi o prezenterów, szczególnie serwisów, to niestety obecnie znaczna część nie ma tego czegoś po prostu. W sensie warsztatowym są już na tyle przeszkoleni, że ciężko im cokolwiek zarzucić, ale kompletnie nie czuć ich osobowości. I tego już się raczej nie wydobędzie, bo po prostu nie ma chyba z czego (sorry ludzie). Dlatego szkoda twarzy, które w ostatnich latach wybyły z TVN24, m.in. Grassa, Kalczyńskiej, Porady czy Tadli.

Tłumy chętnych do pracy w telewizji są, ale wyłowić dobrą osobowość, to już nie lada wyzwanie. Choć z Katarzyną Zdanowicz i Radosławem Mrozem ostatnio się udało. Oby udawało się częściej, szczególnie w "Dniu na żywo".
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

Tyle że zarówno Zdanowicz jak i Radek Mróz to dziennikarze z zapleczem - ona była w Polsat News, on jest w Trójce. Niestety Mróz jest wieczorami, a Kaśka w PiŚ. Z Dnia na żywo akceptuję wyłącznie Igora i Dagmarę. Te braki osobowościowe, o których mówisz, są szczególnie widoczne gdy w TVN24 mamy p. Kukułę a kanał dalej, w TVP Info jest Dobrzyńska w tym samym czasie - i to, szczerze mówiąc, boli.
Liczą się tylko Fakty.
crystian1996
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: crystian1996 »

Np. Marta Kuligowska, prezenterka serwisów informacyjnych we "Wstajesz i wiesz", uchodzi za celebrytkę, część portali plotkarskich pisze o niej. Natomiast jeden z prowadzących "Fakty" Piotr Marciniak nie był bohaterem żadnej historii i nie jest uważany za celebrytę, ale na Wikipedii jest artykuł o Piotrze i jego data urodzenia.
prze_kw pisze:Tyle że zarówno Zdanowicz jak i Radek Mróz to dziennikarze z zapleczem - ona była w Polsat News, on jest w Trójce. Niestety Mróz jest wieczorami, a Kaśka w PiŚ.
Ostatnio jednak Radek zaczął się pojawiać także w Dniu na Żywo. Ale od dawna(bodajże od września) nie widziałem Marty Klos jako prezenterki. Moim zdaniem Marta Klos powinna dostać jeszcze jedną szansę jako prezenterka. Przecież dobrze potrafi czytać z promptera. Jednak pamiętam jej wpadkę która powiedziała "Zawisza Bydgoszcz z Pucharem Świata". Jakie macie jeszcze zdanie o tym?
Ostatnio zmieniony wtorek 20 sty 2015, 20:10 przez matik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączono 2 posty.
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

crystian1996 pisze:Natomiast jeden z prowadzących "Fakty" Piotr Marciniak nie był bohaterem żadnej historii i nie jest uważany za celebrytę, ale na Wikipedii jest artykuł o Piotrze i jego data urodzenia.
I co w tym dziwnego?
crystian1996 pisze:Przecież dobrze potrafi czytać z promptera.
Jeśli myślisz, że praca prezentera ogranicza się tylko do czytania z promptera to jesteś w bardzo dużym błędzie.
pkp
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

O Annie Jędrzejowskiej też nigdy nie widziałem w internecie żadnego artykułu - chyba tylko na Wikipedii.
ODPOWIEDZ