[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
Re: X FACTOR
Kto jeszcze nie polubił to zapraszam
- http://www.facebook.com/NieOgladamyXFactoraBez4Jurora

Ciekawe jakie gwiazdy będą w finale, ale jeszcze ciekawsze czy X-Factor w jakiś sposób wykorzysta zespół Dziewczyny, Szulc i np. Szpaka do wystąpienia?
Pierwszy odcinek live bardzo dobry. A to głównie za sprawą genialnych uczestników. Poziom programu o niebo lepszy! Żadnych Gienków, Szpaków, Matsów, tylko genialni, utalentowani ludzie. Tak jak powiedział Kuba - z każdym bardzo trudno będzie nam się pożegnać. Co do decyzji jury - uważam ją za trafną. De Facto radziło sobie najgorzej. W dogrywce zostali rozgromieni przez The Chance. Dziewczyny dały czadu. Realizacyjnie odcinek bardzo mi się podobał, było lepiej, niż w I edycji. Końcówka oczywiście wciąż do poprawienia. Powinna ona wyglądać tak, jak ktoś tu już napisał (sb bodajże). Tatiana znakomita. Jury ogólnie bardzo dobrze. Kuba spokojnie, bez żałosnych komentarzy, jak w zeszłym roku. Mam nadzieję, że tak już zostanie. Coś tylko za dużo tych pochwał było. Chociaż nie ma się czemu dziwić - każdy występ znakomity. Moja finałowa trójka to Marcin Spenner, Biba i Ewelina Lisowska.
wszystkie tracą chyba złą decyzją był X-Factor w soboty
W tym tygodniu najmniej widzów (niespełna 100 tys.) stracił "X Factor", choć pierwszy odcinek na żywo zobaczyło już poniżej 3 mln (2,92 mln).
Must Be The Music na żywo zobaczyło w niedzielę (22 kwietnia) 3,36 mln widzów, prawie pół miliona mniej niż poprzedni odcinek (3,85 mln).
W "Bitwie na głosy" przed telewizorami zobaczyło to niewiele ponad 2,5 mln widzów, co oznacza, że show TVP2 stracił prawie 400 tys. widzów.
http://muzyka.interia.pl/pop/news/oglad ... 1788152,50
W tym tygodniu najmniej widzów (niespełna 100 tys.) stracił "X Factor", choć pierwszy odcinek na żywo zobaczyło już poniżej 3 mln (2,92 mln).
Must Be The Music na żywo zobaczyło w niedzielę (22 kwietnia) 3,36 mln widzów, prawie pół miliona mniej niż poprzedni odcinek (3,85 mln).
W "Bitwie na głosy" przed telewizorami zobaczyło to niewiele ponad 2,5 mln widzów, co oznacza, że show TVP2 stracił prawie 400 tys. widzów.
http://muzyka.interia.pl/pop/news/oglad ... 1788152,50
-
- Czasem tu wpada
Ja jestem w szoku! Poniżej 3mln to już jest masakra, czyżby to był koniec końców x factora? 

To nie jest wcale zły wynik biorąc pod uwagę udziały.
-
- Czasem tu wpada
Nie rozumiem tego jak widzowie wolą MBTM skoro tam wcale nie ma poziomu. Cover taki jak MBTM wgl nie powinien być puszczany w tv. X Factor jest o niebo lepszy 

Moim zdaniem jeśli powstanie 3 edycje TVN powinien odróżnić jakoś X-Factor od pozostałych talent shows. Tego gatunku jest obecnie w naszej TV tak dużo, że oglądalnośc rozkłada się na każdy z nich. Dlatego moim zdaniem 3 edycja powinna ruszyc pod koniec stycznia/na początku lutego i zakończyć się na początku maja, a nie w czerwcu kiedy jest już właściwie lato i nikt nie siedzi przed TV... i wątpie, że TVN zaryzykuje rozgraniczenie programu na sobote i niedziele po dość slabych wynikach 2 edycji, ale to by było też na plus.
Dobra - ale wszystkie programy talent-show straciły sporo w tym weekendzie - a "X Factor" akurat najmniej stracił. Po prostu to zasługa aury wiosennej. Poza tym - tak jak poprzednicy stwierdzili - udziały też są ważne, a nawet ważniejsze, a "X Factor" ma akurat lepsze od MBTM - no i najwięcej zarabia.musicomaniakk pisze:Ja jestem w szoku! Poniżej 3mln to już jest masakra, czyżby to był koniec końców x factora?
W przyszły weekend może być w pewnym sensie jeszcze gorzej, nie dość, że startuje długi weekend, to jeszcze zapowiada się iście letnia pogoda (nawet do 28 stopni i słonecznie).
I moim prywatnym zdaniem - po ostatnim odcinku "live" jestem za tym, aby 3 edycja "X Factora" była w TVN-ie.
3. edycja będzie raczej na pewno, bo wątpię żeby TVN kupował licencję i jej nie wykorzystał. Udziały są nawet wyższe niż w zeszłym roku przy ~5mln widzów, więc tragedii nie ma. Wszystkie programy mają niską oglądalność i wszystkie mają mniejsze udziały od XF. A ja na miejscu TVN za rok puściłbym X Factora w przerwie zimowej z podziałem na 2 odcinki od liveów i takie rozwiązanie sprowadziłoby przed TV mnóstwo ludzi, podejrzewam że 6 milionów mogłoby 'stuknąć'. Wtedy w TV nie ma czego oglądać, a do tego jest ciemno, zimno itd..
3 edycja powinna mieć całkowite odświeżenie na każdym etapie programu oraz nowego prowadzące i 4 jurora. Ten format powinien być hitem na miarę MT! (np. 3 edycja). Przepraszam bardzo, ale często wśród znajomych poruszam temat programów rozrywkowych i bardzo często pojawia się temat złego prowadzące oraz słabej realizacji programu. Szkoda! Ten program na serio powinien być hitem...
Ja natomiast uważam, że Jarek Kuźniar sprawdza się w roli prowadzącego bardzo dobrze. Zdecydowanie lepiej, niż w I edycji. Co do realizacji programu - owszem, są niedociągnięcia (szczególnie zakończenie odcinków live), ale i tak nie jest źle.
-
- Czasem tu wpada
Myślę, że tu żadna realizacja, ani coś w tym stylu nie jestem problemem, nie jest to takim błędów żeby widzowie tego nie oglądali. Myślę, że chodzi tu o coś innego, np nie każdym pewnie podoba się skład jury i prowadzący (mi się podoba) ale nie każdemu musi. Pewnie, gdyby pojawił się 4 juror w programie było by na pewno weselej, błędem dużym są także długie reklamy, skrócić je chociaż do 4-5 minut by nie zaszkodziło. Ogólnie jest mało uczestników i nie ma w czym przebierać, więc kolejny błąd i wracam do błędu jury, czyli natychmiastowo potrzeby jest 4 juror i będę stał przy tym, aż go nie dadzą i nikt mi nie wmówi, że wcale nie jest on tak potrzebny. Dziękuję tyle w temacie 

Teraz TVN wytłumaczy sobie niską oglądalność sobotą, więc zamiast coś zmienić w programie przeniosą go na niedzielę.
X FACTOR w czasie zimowym to MEGA dobre posunięcie by było
Wtedy każdy oglądałby tylko ten progam i oglądalność byłaby wielka