TVP2
Moderator: Łukasz
Re: TVP 2
I kolejny dowód na to, że kopiują DDTVN. A co się dzieję z "Pytaniem" obecnie? Włączyłem wczoraj, dziś TVP2 a tu lecą seriale?felek pisze:"Pytanie ns śniadanie" od 13 sierpnia będzie prawdopodobnie zaczynać sie juz o 8.00, czyli będzie nadawane w tych samych godzinach co DDTVN
Dobrze, ale zauważ, że IO w Londynie wspólnie transmitują TVP1 i TVP2. Choć oczywiście przerwa w "PnŚ" może być spowodowana... oszczędnościami.
To, że będą nadawać w tych samych godzinach oznacza to, że będą od siebie kopiować tematyką?rogi pisze:I kolejny dowód na to, że kopiują DDTVN.
Już nie chodzi mi tylko o kopiowanie tematyki, bo nie ma co ukrywać te programy wzajemnie się kopiują, ale odnoszę wrażenie, że jak DDTVN wprowadzi jakąś zmianę u siebie to za kilka miesięcy coś podobnego pojawia się w "Pnś". W tym przypadku chodzi mi o wydłużenie programu.Trzeciak pisze:To, że będą nadawać w tych samych godzinach oznacza to, że będą od siebie kopiować tematyką?rogi pisze:I kolejny dowód na to, że kopiują DDTVN.
„Na dobre i na złe” w środy, więcej „Barw szczęścia” w TVP2
„Na dobre i na złe” przez ostatnie lata nadawane było premierowo w piątki o 20.05. Natomiast od 5 września br. premierowe odcinki tego serialu oglądać będzie można w środy o 20.40. Pasmo to dotąd zajmowała „Rodzinka.pl”, która pojawiać się będzie teraz w piątki o 20.40 (będą tam emitowane dwa odcinki począwszy od 7 września).
W piątki o 20.05 w Dwójce oglądać będzie można „Barwy szczęścia”. Serial tym samym będzie mieć pięć odcinków w tygodniu, podczas gdy dotąd miał cztery - nadawane od poniedziałku do czwartku o 20.05.
W niedziele o 21.15 będziemy mogli oglądać piąty już sezon „Czasu honoru”.
Serialową nowością TVP2 jest kryminalno-sensacyjny serial „Paradoks” (więcej na ten temat) z Bogusławem Lindą w roli głównej. Będzie można oglądać go w czwartki o 21.10.
Bez zmian w poniedziałki o 21.45 nadawany będzie „Tomasz Lis na żywo”, a we wtorki - „Magazyn Ekspresu Reporterów”.
Jesienią w TVP2 nie zabraknie także programów rozrywkowych, które królować będą w weekendy. W soboty o 20.05 będziemy mogli oglądać trzeci już sezon show „Bitwy na głosy”. Natomiast z piątku na niedziele na godz. 20.05 przeniesione zostało patriotyczne show „Kocham Cię Polsko”. Wcześniej, bo o 19.05 będziemy mogli oglądać „Kabaretowy Klub Dwójki”.
Dwójka prezentować będzie także filmy: we wtorki o 21.40 pasmo „Kino na maksa”, w czwartki o 22.10 – „Kocham Kino”, w soboty o 22.05 – „Kino relaks”, a z środy na piątek na godz. 21.40 przeniesione zostało „Kino na Maksa” (jednak nadal w środy o 21.40 będzie można oglądać filmy).
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/na ... cia-w-tvp2
co do środy to chyba zła decyzja ale zobaczymy, a Barwy chyba miały mniej widzów niż NDiNZ to zobaczymy jakie teraz wynik będą mieć i czy nie zaszkodzi to Superkinu w TVN
„Na dobre i na złe” przez ostatnie lata nadawane było premierowo w piątki o 20.05. Natomiast od 5 września br. premierowe odcinki tego serialu oglądać będzie można w środy o 20.40. Pasmo to dotąd zajmowała „Rodzinka.pl”, która pojawiać się będzie teraz w piątki o 20.40 (będą tam emitowane dwa odcinki począwszy od 7 września).
W piątki o 20.05 w Dwójce oglądać będzie można „Barwy szczęścia”. Serial tym samym będzie mieć pięć odcinków w tygodniu, podczas gdy dotąd miał cztery - nadawane od poniedziałku do czwartku o 20.05.
W niedziele o 21.15 będziemy mogli oglądać piąty już sezon „Czasu honoru”.
Serialową nowością TVP2 jest kryminalno-sensacyjny serial „Paradoks” (więcej na ten temat) z Bogusławem Lindą w roli głównej. Będzie można oglądać go w czwartki o 21.10.
Bez zmian w poniedziałki o 21.45 nadawany będzie „Tomasz Lis na żywo”, a we wtorki - „Magazyn Ekspresu Reporterów”.
Jesienią w TVP2 nie zabraknie także programów rozrywkowych, które królować będą w weekendy. W soboty o 20.05 będziemy mogli oglądać trzeci już sezon show „Bitwy na głosy”. Natomiast z piątku na niedziele na godz. 20.05 przeniesione zostało patriotyczne show „Kocham Cię Polsko”. Wcześniej, bo o 19.05 będziemy mogli oglądać „Kabaretowy Klub Dwójki”.
Dwójka prezentować będzie także filmy: we wtorki o 21.40 pasmo „Kino na maksa”, w czwartki o 22.10 – „Kocham Kino”, w soboty o 22.05 – „Kino relaks”, a z środy na piątek na godz. 21.40 przeniesione zostało „Kino na Maksa” (jednak nadal w środy o 21.40 będzie można oglądać filmy).
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/na ... cia-w-tvp2
co do środy to chyba zła decyzja ale zobaczymy, a Barwy chyba miały mniej widzów niż NDiNZ to zobaczymy jakie teraz wynik będą mieć i czy nie zaszkodzi to Superkinu w TVN
TVP nigdy nie będzie miała szacunku w oczach widzów dopóki nie zmieni się system zarządzania. Widzę to na przykładzie "Pytania na śniadanie". Najpierw śledziłem piątkowe, kulturalne wydania tego programu. Długo jednak nie pośledziłem, bo po trzech miesiącach cichaczem z formuły się wycofali. Na wiosnę do wydań sobotnich zaangażowali Huberta Urbańskiego i jego duet z Rogalską bardzo mi się spodobał, więc wróciłem do oglądania. Trzeba przyznać, że fajnie wypadali na tle sztywnych prowadzących pojawiających się w tym czasie w TVN i TVN24. Dzisiaj się już dowiedziałem, że Urbańskiego zastąpił Kammel, więc znowu przestanę oglądać. Co miesiąc właściwie przeprowadzają rewolucję.
24 A to jest tylko jeden przykład. Drugi to decyzja dot. ósmego sezonu "Dr House'a". Nie da się mieć szacunku do takiej telewizji, po prostu.