TVP2

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Re: TVP 2

Post autor: Adrian ;P »

3 sezon Rodzinki.pl będzie emitowany o nowej porze - w piątki. Ciekawe czy stacja zrezygnowała z Kocham Cię Polsko, czy dała jej nową porę... :mhm:
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: matik »

Albo Na dobre i na złe tak jak kiedyś będzie tylko w niedziele lub po prostu w innym terminie.
felek
Bywalec
Bywalec

Post autor: felek »

"Pytanie ns śniadanie" od 13 sierpnia będzie prawdopodobnie zaczynać sie juz o 8.00, czyli będzie nadawane w tych samych godzinach co DDTVN
rogi
Bywalec
Bywalec

Post autor: rogi »

felek pisze:"Pytanie ns śniadanie" od 13 sierpnia będzie prawdopodobnie zaczynać sie juz o 8.00, czyli będzie nadawane w tych samych godzinach co DDTVN
I kolejny dowód na to, że kopiują DDTVN. A co się dzieję z "Pytaniem" obecnie? Włączyłem wczoraj, dziś TVP2 a tu lecą seriale?
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

13 sierpnia wraca na antenę, obecnie ma przerwę spowodowaną IO. Tylko... w czasie emisji PNŚ na TVP2 nie ma Igrzysk tylko...powtórki seriali :lol:
Liczą się tylko Fakty.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

Dobrze, ale zauważ, że IO w Londynie wspólnie transmitują TVP1 i TVP2. Choć oczywiście przerwa w "PnŚ" może być spowodowana... oszczędnościami.
rogi pisze:I kolejny dowód na to, że kopiują DDTVN.
To, że będą nadawać w tych samych godzinach oznacza to, że będą od siebie kopiować tematyką?
rogi
Bywalec
Bywalec

Post autor: rogi »

Trzeciak pisze:
rogi pisze:I kolejny dowód na to, że kopiują DDTVN.
To, że będą nadawać w tych samych godzinach oznacza to, że będą od siebie kopiować tematyką?
Już nie chodzi mi tylko o kopiowanie tematyki, bo nie ma co ukrywać te programy wzajemnie się kopiują, ale odnoszę wrażenie, że jak DDTVN wprowadzi jakąś zmianę u siebie to za kilka miesięcy coś podobnego pojawia się w "Pnś". W tym przypadku chodzi mi o wydłużenie programu.
felek
Bywalec
Bywalec

Programy śniadaniowe są do siebie tak podobne, że trudno mówić o kopiowaniu. Jeśli ktoś skopiował telewizję śniadaniową to własnie Polska od zachodu i USA i to lata temu.
felek
Bywalec
Bywalec

Programy śniadaniowe w swojej konwencji są do siebie tak podobne, że trudno mówić o kopiowaniu. Jeśli ktoś skopiował telewizję śniadaniową to własnie Polska od zachodu i USA i to lata temu.
felek
Bywalec
Bywalec

Programy śniadaniowe w swojej konwencji są do siebie tak podobne, że trudno mówić o kopiowaniu. Jeśli ktoś skopiował telewizję śniadaniową to własnie Polska od zachodu i USA i to lata temu.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Pytanie na śniadanie ma teraz dwutygodniową przerwę wakacyjną. Nie jest to spowodowane IO. Właśnie w związku z IO emitowane są wydania sobotnie.
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

„Na dobre i na złe” w środy, więcej „Barw szczęścia” w TVP2

„Na dobre i na złe” przez ostatnie lata nadawane było premierowo w piątki o 20.05. Natomiast od 5 września br. premierowe odcinki tego serialu oglądać będzie można w środy o 20.40. Pasmo to dotąd zajmowała „Rodzinka.pl”, która pojawiać się będzie teraz w piątki o 20.40 (będą tam emitowane dwa odcinki począwszy od 7 września).

W piątki o 20.05 w Dwójce oglądać będzie można „Barwy szczęścia”. Serial tym samym będzie mieć pięć odcinków w tygodniu, podczas gdy dotąd miał cztery - nadawane od poniedziałku do czwartku o 20.05.

W niedziele o 21.15 będziemy mogli oglądać piąty już sezon „Czasu honoru”.

Serialową nowością TVP2 jest kryminalno-sensacyjny serial „Paradoks” (więcej na ten temat) z Bogusławem Lindą w roli głównej. Będzie można oglądać go w czwartki o 21.10.

Bez zmian w poniedziałki o 21.45 nadawany będzie „Tomasz Lis na żywo”, a we wtorki - „Magazyn Ekspresu Reporterów”.

Jesienią w TVP2 nie zabraknie także programów rozrywkowych, które królować będą w weekendy. W soboty o 20.05 będziemy mogli oglądać trzeci już sezon show „Bitwy na głosy”. Natomiast z piątku na niedziele na godz. 20.05 przeniesione zostało patriotyczne show „Kocham Cię Polsko”. Wcześniej, bo o 19.05 będziemy mogli oglądać „Kabaretowy Klub Dwójki”.

Dwójka prezentować będzie także filmy: we wtorki o 21.40 pasmo „Kino na maksa”, w czwartki o 22.10 – „Kocham Kino”, w soboty o 22.05 – „Kino relaks”, a z środy na piątek na godz. 21.40 przeniesione zostało „Kino na Maksa” (jednak nadal w środy o 21.40 będzie można oglądać filmy).
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/na ... cia-w-tvp2

co do środy to chyba zła decyzja ale zobaczymy, a Barwy chyba miały mniej widzów niż NDiNZ to zobaczymy jakie teraz wynik będą mieć i czy nie zaszkodzi to Superkinu w TVN
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

TVP nigdy nie będzie miała szacunku w oczach widzów dopóki nie zmieni się system zarządzania. Widzę to na przykładzie "Pytania na śniadanie". Najpierw śledziłem piątkowe, kulturalne wydania tego programu. Długo jednak nie pośledziłem, bo po trzech miesiącach cichaczem z formuły się wycofali. Na wiosnę do wydań sobotnich zaangażowali Huberta Urbańskiego i jego duet z Rogalską bardzo mi się spodobał, więc wróciłem do oglądania. Trzeba przyznać, że fajnie wypadali na tle sztywnych prowadzących pojawiających się w tym czasie w TVN i TVN24. Dzisiaj się już dowiedziałem, że Urbańskiego zastąpił Kammel, więc znowu przestanę oglądać. Co miesiąc właściwie przeprowadzają rewolucję. :D24 A to jest tylko jeden przykład. Drugi to decyzja dot. ósmego sezonu "Dr House'a". Nie da się mieć szacunku do takiej telewizji, po prostu.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Dokładnie, to samo miałem pisać na temat House'a. Wyemitować 7 sezonów i nie pokazać ostatniego - porażka. I jak tu nie ściągać nielegalnie z sieci? :D
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Myślę, że prawdziwi fani House'a ósmy sezon i tak mają już za sobą. Decyzja jest jednak idiotyczna, dobrze że "Barwy szczęścia" będą chociaż 5 razy w tygodniu. Przyda się na otarcie łez. :spiewa:
ODPOWIEDZ