Jesień 2009 w TVN

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Re: Jesień 2009 w TVN

Post autor: Adrian ;P »

Co do ''Grzesznych i bogatych'' - Bartek Kasprzykowski w wywiadzie dla plajady mówi, że będą wyemitowane tylko te 4 testowe odcinki. W sumie to dobra decyzja. Jeżeli serial spodoba się widzom to będzie kręcony dalej...
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

Plejada.pl podała,że "Mam talent" pojawi się o 20:00 i również się zdziwiłem. Co do Majewskiego - 8 września to przecież wtorek(błąd został poprawiony) i plejada też tak podała. A w sprawie "Niani":
plejada.pl
“Odcinek ostatniej serii tego niezwykle popularnego sitcomu zostanie pokazany już 12 września o 20:00″
Mikuu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mikuu »

kamilkomentuje pisze:Czyli po zakończeniu "Niani" będzie Mam Talent od 20? A może Hela wtedy wejdzie... ?! No niewiem... nie rozumiem kilku kwastii. Około 19 przeczytałem post na tvnfakty.pl o ramówce TVNu. w Nim np. - SMS we wtorek o 21:30, Mam Talent o 20 itp. Także troche namieszali mi w głowie. Jednak plejada w tych sprawach jest bezkonkurencyjna :D

Po zakończeniu Niani wchodzi serial Grzeszni i Bogaci. Mam Talent będzie cały czas o godzinie 20:35.
TVN - Programowo NAJLEPSZA :)
kamilkomentuje
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: kamilkomentuje »

Mikuu pisze:
kamilkomentuje pisze:Czyli po zakończeniu "Niani" będzie Mam Talent od 20? A może Hela wtedy wejdzie... ?! No niewiem... nie rozumiem kilku kwastii. Około 19 przeczytałem post na tvnfakty.pl o ramówce TVNu. w Nim np. - SMS we wtorek o 21:30, Mam Talent o 20 itp. Także troche namieszali mi w głowie. Jednak plejada w tych sprawach jest bezkonkurencyjna :D

Po zakończeniu Niani wchodzi serial Grzeszni i Bogaci. Mam Talent będzie cały czas o godzinie 20:35.
Hola, hola ale 25 października wypada w Niedzielę. A w niedzielę wieczorem "Niani" niestety ale nie ma...
tvn - wiosną programowo najlepszy.
Mikuu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mikuu »

kamilkomentuje pisze:
Mikuu pisze:

Hola, hola ale 25 października wypada w Niedzielę. A w niedzielę wieczorem "Niani" niestety ale nie ma...
To nie wiem... coś jest chyba pomieszane...
TVN - Programowo NAJLEPSZA :)
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Plejadzie chodziło zapewnie o pierwszy odcinek Niani, a nie ostatni. Mam Talent po zakończeniu Niani będzie zapewne o 20:00 (akurat się kastingi skończą). A ''Grzeszni i bogaci'' będą po zakończeniu ''Teraz albo nigdy''.

Co do reklamy jesiennej ciekaw jestem czy znajdzie się w niej właśnie serial ''Grzeszni i bogaci''. W dwóch poprzednich reklamach ilość programów była taka sama. Czyli teraz musieliby dodać kolejny.

Czyli produkcja ''Superniani'' też się zakończyła, a szkoda bo jeszcze można było to trochę pociągnąć.
mfdtv4
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mfdtv4 »

Nie widać na żadnym ze zdjęć nowej reklamy Grzesznych i bogatych więc podejrzewam, że ich nie dali. To serial który stworzyli po to, aby zapchać miejsce po TAN. Zapewne zobaczymy około 6 odcinków tego serialu. Zobaczymy jak to wyjdzie
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

Plejada wprowadziła w błąd różne serwisy internetowe i oburzenia @kamilkomentuje na głównej stronie TVN Fakty były moim zdaniem za ostre, zarzucanie nieprofesjonalizmu to chyba też za dużo.

Dla przykładu, aby nie być gołosłownym":

http://www.medianews.com.pl/info_media7335.php3

Już 8 września o 21:30 zostanie pokazany nowy odcinek dziewiątego już sezonu programu "Szymon Majewski Show". Naczelny Świr Rzeczpospolitej (udokumentowane tytułem Świra Roku!) nie tylko zada swoim gościom krępujące pytania, ale spróbuje swoich sił w dziennikarstwie, wyruszy w Polskę oraz... poszuka godnego siebie następcy, który będzie jego wysłannikiem na warszawskich salonach. Również 8. września, ale o godz. 22:30 do TVN powróci "Kuba Wojewódzki".

8 września - wtorek.

I tu plejada wprowadziła błąd, a nie news z TVNFAKTY.PL
kamilkomentuje
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

piotrek888 pisze:Plejada wprowadziła w błąd różne serwisy internetowe i oburzenia @kamilkomentuje na głównej stronie TVN Fakty były moim zdaniem za ostre, zarzucanie nieprofesjonalizmu to chyba też za dużo.

Dla przykładu, aby nie być gołosłownym":

http://www.medianews.com.pl/info_media7335.php3

Już 8 września o 21:30 zostanie pokazany nowy odcinek dziewiątego już sezonu programu "Szymon Majewski Show". Naczelny Świr Rzeczpospolitej (udokumentowane tytułem Świra Roku!) nie tylko zada swoim gościom krępujące pytania, ale spróbuje swoich sił w dziennikarstwie, wyruszy w Polskę oraz... poszuka godnego siebie następcy, który będzie jego wysłannikiem na warszawskich salonach. Również 8. września, ale o godz. 22:30 do TVN powróci "Kuba Wojewódzki".

8 września - wtorek.

I tu plejada wprowadziła błąd, a nie news z TVNFAKTY.PL
No dobra, ja ciebie rozumiem. Ale mnie to nie interesuje kto kogo wprowadza w błąd. Wchodzę na ten seriws z myslą ze dowiem się co nieco o nowej ramówce stacji. Natomiast treść posta nie leży już po mojej stronie. Ci co prowadzą stronę są napewno profesjonalistami i to do nich należy własnie sprawdzanie tego typu informacji. Także nie dziw się że daje taką opinię serwisowi. I kończmy już tego typu gadanie, któro w ogóle prowadzi nas do nikąd.
DJ Ice
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: DJ Ice »

Adrian ;P pisze: produkcja ''Superniani'' też się zakończyła, a szkoda bo jeszcze można było to trochę pociągnąć.
Niekoniecznie. Ogłaszano niedawno casting do nowego programu o tej samej tematyce co ''Superniania''. Program może pojawić się przecież w późniejszym terminie, tym bardziej, że przez widownię został dobrze odebrany.
mfdtv4 pisze:Nie widać na żadnym ze zdjęć nowej reklamy Grzesznych i bogatych więc podejrzewam, że ich nie dali. To serial który stworzyli po to, aby zapchać miejsce po TAN. Zapewne zobaczymy około 6 odcinków tego serialu. Zobaczymy jak to wyjdzie
wirtualnemedia.pl pisze: Nowym serialem będzie też sitcom "Grzeszni i bogaci", będący parodią amerykańskich oper mydlanych jak "Moda na sukces" czy "Santa Barbara" i wyśmiewający wszystkie elementy tego gatunku. W obsadzie produkcji, powstałej na licencji kanadyjskiej, znaleźli się m.in. Magdalena Stużyńska, Bartek Kasprzykowski, Hanna Śleszyńska i Ewa Gawryluk. Jesienią TVN pokaże cztery pilotowe odcinki serialu (będą emitowane od 25 października w niedziele w paśmie po "Tańcu z gwiazdami"). Jeśli serial się spodoba widzom, mają powstać kolejne epizody. - To trudny eksperyment, ale wierzę w ten format - mówi Miszczak.
Wystarczy dokładnie przeliczyć, przeanalizować i poczytać raporty z serwisów medialnych. Więcej tutaj: http://www.wirtualnemedia.pl/article/27 ... zrywki.htm

Oczywiście bez pomyłek się nie obyło, ale szybko zostały poprawione.
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
mfdtv4
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Mam wrażenie, że coś się kończy w TVN. Jakaś era TVNu umiera bezpowrotnie od kilku sezonów na naszych oczach. Ten sezon jesienny przyniesie to co nadejść musiało, a co umierało powoli. Chodzi mi nie tylko o to, że TVN porzucił stary wizerunek z początkiem roku 2008, ale teraz będziemy świadkami zakończenia emisji czterech świetnych seriali. Najbardziej szkoda mi chyba będzie Niani, która towarzyszyła nam od 9 sezonów. Był to chyba najdłużej emitowany serial komediowy w stacji TVN. Później TVN pokaże ostatni odcinek TAN. Tego serialu akurat mi jakoś najmniej szkoda, ale kojarzył się mi z TVNem jak żadna inna produkcja :) Od początku dobrze rozreklamowany, przygotowany i okazał się sukcesem :) Kiedy rok temu wchodziła do TVNu BrzydUla to jakoś nie cieszyłem się tak bardzo. Pierwsze odcinki uznałem za porażkę i zaprzestałem śledzenia odcinków gdzieś do grudnia :) Później wciągnąłem się bardzo i teraz nie mogę się doczekać nowych odcinków. Szkoda mi trochę, że i ten serial zejdzie z anteny i z początkiem roku powitamy nowy serial PO PROSTU MAJKA. Nie wiem czy okaże się tak samo śmieszny i ciekawy jak BrzydUla :( 39 i pół również zobaczymy po raz ostatni :) Dla mnie ten serial nie jest jakoś extra, nie wciągnąłem się w fabułę, ale myślę, że szkoda widzom rozstawać się z tym serialem. Cztery seriale pożegnamy w podobnym okresie. Nianię pożegnamy w październiku, Teraz albo nigdy pożegnamy 18 października, 39 i pół będziemy mogli oglądać do grudnia, BrzydUlę pożegnamy na przełomie końca 2009/ początku 2010 roku. Szkoda, pozostanie troszkę żalu. Mam nadzieję, że TVN nie zdejmie TZG ani YCD i pokaże kolejne edycje wiosną.
qmate
Bywalec
Bywalec

Post autor: qmate »

o cóż, tak musi być. Teraz albo nigdy można byłoby jeszcze pociągnąć, przy czym mogliby bardziej postarać się ze scenariuszem, bo co do realizacji nie mam zastrzeżeń. Też mam wrażenie, że pewien okres w TVN się kończy. Jak się myśli o TVN to co się nasuwa na myśl: właśnie Niania, TAN, 39,5 i inne, a tu pomyśleć, że tego nie będzie. Ale cóż, Big Brother też się kiedyś w TVN skończył i wtedy też był chyba koniec pewnej ery.
//////////
mfdtv4
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Polecam ten fragment filmu z konferencji prasowej TVN - Komercyjny TVN też z misją ---> http://www.youtube.com/watch?v=TkHbOzMY82k

Zwróćcie uwagę na głupie spojrzenie i uśmieszek Magdy Mołek w stronę Sołtysika w momencie kiedy pan Miszczak zrzuca swoje ściągawki na ziemię. Są to minuty: 2:13 - 2:22. Żal mi tej pani. Kiedy TV nie widzi jest inną kobietą.
lukas_k
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: lukas_k »

Ramówka całkiem, całkiem. Czekam na seriale "Generał", "Naznaczony" i "Grzeszni i bogaci". Szkoda jednak, że kończy się już Niania i BrzydUla, ale coś musi się konczyć, żeby coś nowe mogło się zacząć. Oczywiście, czekam też na kolejną edycję "Mam Talent". Jedyny minus to jedynie kolejna edycja TzG (no ileż można to samo wałkować :x ).
kamilkomentuje
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Ja powiem tak - mnie również jest bardzo ale to bardzo szkoda znanych i lubianych produkcji TVNu, i nawet tych nie lubianych. Jednakże co tu duzo mówić - ja na TVNie się wychowałem i tyle. Zawsze towarzyszyły mi znane i lubiane formaty (39 i pół, TAN, TZG, YCD, W11, Na wspólnej, SMS, Milionerzy, czy Niania no i oczywiscie Brzydula). I to fakt - bardzo mi szkoda tych produkcji. Z drugiej jednak strony , nie mogę siędoczekać momentu prawdziwej rewolucji programowej która z powodzeniem mołaby już powoli nastąpić. Chciałbym zobaczyc cos nowego i z tym własnie z nienacka wyskoczył TVN. I może fakt - mało tych nowych produkcji ale zawsze wystarczy np. - Klub Szalonych dziwic, Tanczene Szalenstwo, Jabłko Adama, Naznaczony, Grzeszni i Bogaci, Mam Talent itp. Także fajnie by było gdyby TVN postawił na nowości które mam nadzieję przyniosłyby mu oczekiwany rezultat. Myslę jednak, ze tego typu rewolucja szybko nienastąpi. Mnie też jest trudno żegnać się np z Nianią - dziewięć 13 odcinkowych sezonów, wszystkie obejrzane powtórki, to masa czasu. TZG - początkowo w soboty (chyba po Kryminalnych których tez cięzko było żegnać) potem w niedzielę, stało się prawdziwwym rytuałem, i pewnego rodzaju spotkaniem w gronie przyjaciół. Teraz - co prawda X edycja. Gadanie że chętnie już bym zobaczył tę edycje jako ostatnią itp. Lecz pan Edward Miszczak, niewiem czy wiecie ale powiedział, że można się spodziewać XI i kolejnych edycji show. W tym roku TZG będzie się reklamować kolorem złotym i znakiem "X". Ale to tak na marginesie :) Oraz np. YCD - genialne show, wiele śmiechu i wzruszeń. Show było trafem w dziesiątke. Czyli jak widac TVNowi wychodzą tego typu produkcje genialnie. I bardzo dobrze. Wogóle ten post to takie wpominiki tego co się wydarzyło w ostatnich latach, bo tak jest i było, że to TVN towarzyszył mi w wielu chwilach działając na mnie bardzo uspokajająco. TVN - Kocham Cię! :lol: ;( :) :D
ODPOWIEDZ