[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

adik1148
Bywalec
Bywalec

Re: X FACTOR

Post autor: adik1148 »

Najlepszy odcinek ever wczoraj był ! Wszystko super ! Nie to co tydzień temu - była żenada (szczególnie ze względu na stroje uczestników ) :/
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Co Ty chcesz od dyskotekowych strojów uczestników? :D Miały być disco i było disco. I dobrze. Czasem trzeba też się zabawić. Nie wszystko musi być na poważnie i lirycznie.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Ja oceniam uczestników wyłącznie wokalnie, dlatego nie uważam żeby Ewelina była kandydatką do finału. Znów zaczęła śpiewać gardłem, natomiast Spenner dziwnie śpiewa po angielsku, jakoś skleja wyrazy i są niezrozumiałe. The Chance i Kwaśnik to są znakomite wokale, ale mają małe poparcie. Wg mnie Podsiadło w finale na pewno. Ale w finale widziabym prędzej Soul City. Dla mnie to dalej jest konkurs muzyczny i nie interesuje mnie kto za kim przepada a za kim nie...
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Wczoraj dla mnie najlepsi byli Soul City i mam nadzieję, że zajdą daleko. Fajnie wypadł też Spenner i Kwaśnik. Zgadzam się zarówno z głosami widzów jak i z wyborem Wojewódzkiego, bo Bajka była zdecydowanie najsłabsza.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Owszem wokal jest najważniejszy, ale należy pamiętam, że X Factor ma w założeniu wygrać osoba, która potem sprawdzi się na scenie, więc nie wolno oceniać tylko i wyłącznie wokalu. Co z artysty z genialnym głosem, który jest zbyt nieśmiały, żeby dobrze zaprezentować się na scenie? Taki ktoś się nie przebije i nie zrobi kariery. Dlatego cieszę się, że odpadła Bajka. Jeśli chodzi o sam wokal, dla mnie nie ma już lepszych i gorszych. Wszyscy uczestnicy śpiewają genialnie.
musicomaniakk
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: musicomaniakk »

mojpierwszyraz pisze:Ja obstawiam to tak:
W finale:
Podsiadło, Spenner, Lisowska
W półfinale:
^^ + Soul City
Za 2 tygodnie:
^^+ Soul City + Kwaśnik
Za tydzień:
^^ + Soul City + Kwaśnik + The Chance (który zapewne będzie w dogrywce z Kwaśnik)
Mam identyczne zdanie z Twoim :)
Debeet
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Debeet »

Do tej pory jakoś nie zwracałem na to uwagi, ale ostatnio mi to zaczęło nieco przeszkadzać. Lektor naszej edycji za bardzo stara się być lektorem z edycji brytyjskiej, przez co dziwnie brzmi. Jakby bardzo chciał, ale nie mógł.
Pjotreeek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Pjotreeek »

wszystko wszystkim, ale od 3 edycji chcę zmiany panelu jurorskiego. jedynie Tatiana może zostać -reszta OUT.

W finale kto będzie? Spenner, Podsiadło, Lisowska. Nie wierzę żeby Soul City czy The Chance doszły do finału, Kwaśnik tak samo. Obstawiam zwycięstwo Dawida, drugi Marcin, Ewelina na 3 miejscu. Ale można już powoli zacząć spekulować na temat występów w finale. Ciekaw jestem czy TVN pójdzie śladem 1 edycji i zaprosi kogoś z UK, jednego ze zwycięzców? Rok temu Alexandra- ok , ale kto tym razem? Obawiam się jednego-że nas nie będzie stać i sprowadzą kogoś typu Joe Mcelderry... W sumie Matt nie jest aż taki straszny i na niego TVN powinno stać bo sukcesu zbytniego nie odniósł.
adik1148
Bywalec
Bywalec

Ale siara ! BnG miało w tym tygodniu większą widownię od X FACTORA :/ BnG - 2,9 , a X FACTOR - 2,76 :/
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

"Must Be The Music. Tylko muzyka" 2,83 mln widzów (minimalny spadek o ok. 40 tys.).

"Bitwy na głosy" przyciągnął przed ekrany 2,76 mln widzów, co oznacza imponujący wzrost o ponad pół miliona!

"X Factor". Wzrost z 2,3 mln do 2,57 mln

http://muzyka.interia.pl/pop/news/bitwa ... 1792853,50

od następnego tygodnia to raczej X-Factor powinien iść w górę ale zobaczymy jak będzie :P
adik1148
Bywalec
Bywalec

W następnym tygodniu kolejny odcinek BnG , a za 2 tygodnie finał Ligi Mistrzów na Polszmacie :/ Później jeszcze gorzej , bo TOP TRENDY 2012 ,a na koniec ( na fin al) OPOLE 2012 :/ Czyli w każdym tygodniu wieeeeelka konkurencja !!!1
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Za tydzień raczej Bitwa na głosy będzie miała słabą oglądalność, przecież wiadomo kto już wygrał. Potem jednak z oglądalnością X Factora będzie słabo - Liga Mistrzów, Top trendy i Opole
adik1148
Bywalec
Bywalec

Stare babcie i tak obejrzą Bitwę , wikęć 2,5 mln będzie na pewno , czyli X tak samo :/ A później może być klapa jak z The Voice of Poland :(
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

Adrian ;P pisze:Za tydzień raczej Bitwa na głosy będzie miała słabą oglądalność, przecież wiadomo kto już wygrał. Potem jednak z oglądalnością X Factora będzie słabo - Liga Mistrzów, Top trendy i Opole
Dojdzie jeszcze do tego sobotnia gala KSW na Polsacie.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Joe Mcelderry może nie, ale taki Olly Murs byłby całkiem niezłym pomysłem. Ma wiele bardzo fajnych utworów na swoim koncie. Thinking Of Me, Please Don't Let Me Go, Busy, Heart Skips a Bit, Dance With Me Tonight... mogłoby być ciekawie.

Oglądalność faktycznie fatalna, kompletnie nie rozumiem, dlaczego gorszą, I edycję oglądało 5mln, a II - genialną, coraz mniej. Czyżby I edycja zraziła aż tyle osób? Wiem, że sobota to nie niedziela, ale oglądalność w porównaniu z zeszłym rokiem jest masakrycznie niska. Mam tylko nadzieję, że TVN się nie zrazi i za rok zobaczymy kolejną edycję X Factora.
ODPOWIEDZ