[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
Re: X FACTOR
Walka jest zacięta , jednak ja uważam , że w tej chwili najsłabszy jest Dawid Podsiadło - widać , że w ogóle ( z uwagi na maturę ) nie przykłada się do występów . Jest po prostu nieprzygotowany , a inni więcej od siebie wymagają i poświęcają więcej energii 

-
- Bywalec
Dziś wg mnie odpaść powinno Soul City. Lisowska, Podsiadło, The Chance, Spenner - moja czwórca. Soul City ja już bym podziękował, choć zobaczymy co The Chance nam dziś zaserwuje.
tvn - latem programowo najgorsza!
-
- Bywalec
A ja jestem zdania że nieprzygotowana jest ekipa XF. Do czego? A no do oferowania uczestnikom śpiewania piosenek, które nie koniecznie są mega wielkimi klasykami, ale piosenkami które z XXI wieku wpisują się w klasykę, mimo ich nowoczesności czy przebojowości. Nie mam nic do Cher czy W. Houston ale Britney Spears, czy klasyki Lady Gagi wręcz aż proszą się o ich użycie.adik1148 pisze:Walka jest zacięta , jednak ja uważam , że w tej chwili najsłabszy jest Dawid Podsiadło - widać , że w ogóle ( z uwagi na maturę ) nie przykłada się do występów . Jest po prostu nieprzygotowany , a inni więcej od siebie wymagają i poświęcają więcej energii
Chciałbym, żeby dziś odpadło Soul City. Nie dlatego, że nie podobają mi się ich występy, ale po prostu uważam, że ich kariera po programie jest najmniej prawdopodobna z całej 5. W ogóle to trochę obwiniam tu Czesława. 2 tygodnie temu kiedy Soul City miało super występ, The Chance wypadły słabiej. Z kolei w zeszłym tygodniu sytuacja była odwrotna.
Myślę, że 2 zespoły w dogrywce to sytuacja nieunikniona. Chociaż, to też zależy od jurorów. Swoją drogą, przerażające jest jak wielki wpływ na decyzję widzów ma opinia jury
. Jestem bardzo ciekawy występu The Chance i z całego serca życzę im miejsca w finale, bo po prostu na to zasługują. No, ale na pewno będzie bardzo ciężko.
Myślę, że 2 zespoły w dogrywce to sytuacja nieunikniona. Chociaż, to też zależy od jurorów. Swoją drogą, przerażające jest jak wielki wpływ na decyzję widzów ma opinia jury

Po 1. występie (oczywiście wg mnie):
The Chance
Podsiadło
Lisowska
Spenner
Soul City
W ogóle ja nie wiem czy Soul City i Czesław zauważyli, że mimo smętnego nastroju ta piosenka jest WESOŁA, ale cóż...
The Chance
Podsiadło
Lisowska
Spenner
Soul City
W ogóle ja nie wiem czy Soul City i Czesław zauważyli, że mimo smętnego nastroju ta piosenka jest WESOŁA, ale cóż...
Dawid Podsiadło - głosujemy numer dziewięć, które Dawid pokazuje doskonale, ale nie tym razem. Wreszcie udało się Kuźniarowi coś śmiesznego powiedzieć.
Moim zdaniem dziś powinno odpaść Soul City, a za tydzień Ewelina Lisowska. W Finale widziałbym The Chance, Dawida Podsiadło i Marcina Spennera.
Moim zdaniem dziś powinno odpaść Soul City, a za tydzień Ewelina Lisowska. W Finale widziałbym The Chance, Dawida Podsiadło i Marcina Spennera.
Heh a we wtorek u Kuby Dawid, Marcin i Ewelina, ciekawe kto będzie w finale...
EDIT: Haha, mogę się założyć że ustawione, The Chance 2 najlepsze wykony..
EDIT: Haha, mogę się założyć że ustawione, The Chance 2 najlepsze wykony..
-
- Bywalec
Ja jestem zszokowany wyborem widzów. Dla mnie ten wieczór należy do The Chance. No są świetne. Widać że się lubią, mają mega dobre głosy osobno i świetnie brzmią razem. I nie są tak pyszne jak Soul City które dzięki bogu odpadło. To mój no 1 dzisiejszego wieczoru. Drugi Podsiadło, który genialnie zaśpiewał w drugiej rundzie. Ewelina - mój typ no 3. Dla mnie jej kariera jest przesądzona. To istne sceniczne zwierze, na dodatek fantastycznie się rusza i chce tańczyć co ja uwielbiam u wokalistów (bo chętnie bierze udział w układach choreograficznych jako jedyna z wokalistek w XF PL).
Spenner to mój typ no 4 w przyszłym tygodniu (mimo wielkiej sympatii i genialnych występów). Po prostu czuję że już niczym więcej mnie nie zaskoczy w tym programie. Bo przygoda z The Chance to coś co zapisze się w historii programu. Taki mega potencjał na nie czeka. Mam nadzieję ze w końcu jakiś girl band zaistnieje w Polsce i że to będą właśnie one. Kibicuję im z całego serca, od poprzedniego tygodnia. Musi się stać coś na prawdę strasznego aby za tydzień miały występy gorsze od poprzednich 3. Bo dzisiejszy wieczór bezapelacyjnie należy do tych trzech wspaniałych dziewczyn. Gratulacje, na prawdę.
Realizacyjnie fantastycznie, mnie już oprócz 1 kadrowania zza publiczności nie denerwuje w live show's nic. Super.
Co do Kuby Wojewódzkiego we wtorek - żenująca ta sytuacja. Szkoda mi tylko The Chance z tego powodu, bo to zmniejsza jakiekolwiek ich szanse do finału, Żenujące.
Spenner to mój typ no 4 w przyszłym tygodniu (mimo wielkiej sympatii i genialnych występów). Po prostu czuję że już niczym więcej mnie nie zaskoczy w tym programie. Bo przygoda z The Chance to coś co zapisze się w historii programu. Taki mega potencjał na nie czeka. Mam nadzieję ze w końcu jakiś girl band zaistnieje w Polsce i że to będą właśnie one. Kibicuję im z całego serca, od poprzedniego tygodnia. Musi się stać coś na prawdę strasznego aby za tydzień miały występy gorsze od poprzednich 3. Bo dzisiejszy wieczór bezapelacyjnie należy do tych trzech wspaniałych dziewczyn. Gratulacje, na prawdę.
Realizacyjnie fantastycznie, mnie już oprócz 1 kadrowania zza publiczności nie denerwuje w live show's nic. Super.
Co do Kuby Wojewódzkiego we wtorek - żenująca ta sytuacja. Szkoda mi tylko The Chance z tego powodu, bo to zmniejsza jakiekolwiek ich szanse do finału, Żenujące.
-
- Czasem tu wpada
Wydaje mi się, że od 3 edycji będzie 4 juror, bo własnie w UK od tamtego sezonu dopiero wprowadzili. I wgl dogrywka weszła dopiero w 5 edycji. A mam taką ciekawostkę. W finale poprzedniej edycji Gienek zdobył aż 63% głosów, Michał 22%, a Ada tylko 15%. Co o tym myślicie?
Odcinek bardzo fajny. W Big Band'owych wykonaniach bezapelacyjnie najlepszy Spenner i Lisowska. W przypadku Marcina spodziewałem się kolejnej ballady, a tu takie pozytywne zaskoczenie! Najgorzej tutaj zdecydowanie Soul City i The Chance. Nie wiem, kto je tak ubrał, ale wyglądały jak 3 praczki z Kocudzy.
Co do wykonów polskich - wszystkie niesamowite! Wybór piosenek genialny, nie mam faworyta w tych występach.
Moim zdaniem powinny odpaść The Chance. Soul City przemawia do mnie o wiele bardziej. Nie zrozumcie mnie źle - The Chance to genialny girls band, jednak ja wolę Soul City. Jesteśmy już na takim etapie programu, w którym nikt nie powinien odpadać i żegnanie się z kolejnym niesamowitym uczestnikiem to mega trudna rzecz i mega trudny wybór jeśli chodzi o widzów i przede wszystkim jurorów. Moim zdaniem Kuba bardzo dobrze zrobił pozwalając Czesławowi wybrać. W dogrywce mieliśmy dwa niesamowite zespoły, które w dogrywce szły łeb w łeb. Po ich piosenkach ratunkowych nie mogłem się zdecydować, która była lepsza. Czesław z nimi pracuje, zna ich i dlatego wie, kto ma jaki potencjał i zdecydował. A jego decyzję pozostaje mi tylko uszanować, choć się z nią nie zgadzam. Ale szanuję.
Co do realizacji. Nie ma prawie żadnych zastrzeżeń. Wkurza mnie tylko w kółko informowanie o tym, że teraz głosując możesz wygrać 5 tysięcy złotych, a teraz 10, a teraz 20! I tak w kółko.
Co do Spennera, Podsiadło i Lisowskiej u Kuby we wtorek. Trochę nie fair w stosunku do innych uczestników (w tym wypadku już tylko w stosunku do The Chance). Moim zdaniem (tak samo jak zdaniem Kuby) tak będzie wyglądał finał i przewidywałem to od 2 odcinka live, ale zapraszanie ich do programu i mówienie, że to "moim zdaniem finałowa trójka" to faworyzowanie i sugerowanie widzom, na kogo powinni oddać swój głos. Trochę nie fair. Bardzo nie fair. Ale tak, czy tak, czy ta trójka byłaby gościem u Kuby, czy nie, pewnie finał tak właśnie by wyglądał. Tzn. będzie wyglądał
Żałuję tylko, że zamiast Eweliny - która także jest świetna i nie rozumiem kompletnie ataków na nią na wielu forach (nie mówię tu o naszym), ale zamiast niej wolałbym w finale Soul City.
Co do wykonów polskich - wszystkie niesamowite! Wybór piosenek genialny, nie mam faworyta w tych występach.
Moim zdaniem powinny odpaść The Chance. Soul City przemawia do mnie o wiele bardziej. Nie zrozumcie mnie źle - The Chance to genialny girls band, jednak ja wolę Soul City. Jesteśmy już na takim etapie programu, w którym nikt nie powinien odpadać i żegnanie się z kolejnym niesamowitym uczestnikiem to mega trudna rzecz i mega trudny wybór jeśli chodzi o widzów i przede wszystkim jurorów. Moim zdaniem Kuba bardzo dobrze zrobił pozwalając Czesławowi wybrać. W dogrywce mieliśmy dwa niesamowite zespoły, które w dogrywce szły łeb w łeb. Po ich piosenkach ratunkowych nie mogłem się zdecydować, która była lepsza. Czesław z nimi pracuje, zna ich i dlatego wie, kto ma jaki potencjał i zdecydował. A jego decyzję pozostaje mi tylko uszanować, choć się z nią nie zgadzam. Ale szanuję.
Co do realizacji. Nie ma prawie żadnych zastrzeżeń. Wkurza mnie tylko w kółko informowanie o tym, że teraz głosując możesz wygrać 5 tysięcy złotych, a teraz 10, a teraz 20! I tak w kółko.
Co do Spennera, Podsiadło i Lisowskiej u Kuby we wtorek. Trochę nie fair w stosunku do innych uczestników (w tym wypadku już tylko w stosunku do The Chance). Moim zdaniem (tak samo jak zdaniem Kuby) tak będzie wyglądał finał i przewidywałem to od 2 odcinka live, ale zapraszanie ich do programu i mówienie, że to "moim zdaniem finałowa trójka" to faworyzowanie i sugerowanie widzom, na kogo powinni oddać swój głos. Trochę nie fair. Bardzo nie fair. Ale tak, czy tak, czy ta trójka byłaby gościem u Kuby, czy nie, pewnie finał tak właśnie by wyglądał. Tzn. będzie wyglądał

Jeszcze jedna uwaga co do wczorajszego odcinka. Zauważyliście, że podczas występów uczestników wyłączane było podświetlenie jurorów? Gdy pokazywano ich reakcje w czasie występów, ledwo było ich widać.
No i chyba tak powinno być... Ale moim zdaniem realizacja i tak lepsza niż rok temu. Natomiast wybór publiczności pozostawię bez komentarza. Soul City rzeczywiście było najsłabsze dziś, ale The Chance na pewno lepiej niż Lisowska, która przefałszowała Chylińską, ale ważniejsze jest to że dziewczyny mają zły strój, na który nie mają wpływu.
Pod jakim względem tak powinno być? Jeśli mówisz o edycji brytyjskiej to tam twarze jurorów są przez cały czas oświetlone, tak, że przy zbliżeniach ich twarze są widoczne.
Wiem, że w UK jest inaczej, ale jednak jurorzy nie są ważni podczas występu.
No niby tak, ale czasem fajnie zobaczyć ich reakcje na występ w trakcie jego trwania.