Wątek sportowy

Dyskusje o wszystkim, m.in. radiu, internecie i prasie.

Moderator: Łukasz

TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Wątek sportowy

Post autor: TVN_FAN »

maxxx pisze:Ale jak słyszę ,że Engel szuka dróg wyjścia to ja wole nie patrzeć na tą droge. :spiewa:
Szczególnie jak synuś ma podobno zarzuty korupcyjne...
Nie rozumiem decyzji Ekstraklasy - w czym pomoże ten tydzień...Nie wiem - może oni wiedzą lepiej...
Natomiast słuchając wczoraj M24 godziny mam coraz gorszą opinię o tym Trybunale Arbitrażowym PKOl...
ZIMA
maxxx
Fanatyk :)

Post autor: maxxx »

To wątek sportowy , ale panowie Radosław M. i Piotr Ś. to wkońcu wybitni reprezentanci Polski :stop: :brawa:

Dobra pokpiłem trochę , ale jechać po nich nie mam zamiaru :nie: Jakoś dziwnie mi się wydaje , że panowie policjanty sobie urządzili polowanie na znaną twarz :stop: A media to już hoho jakby kogoś zabili :shock: Ok to są sportowcy ( co prawda blisko końca )pić nie powinni , ale tu jest Polska tu się pije :spiewa:

Nie mówie , że nie powinni ponieść żadnej kary , ale teksty o 10 latach więzienia są śmieszne :spiewa:
Takich zadym nad morzem w ten dzień było pewnie z 50 albo i więcej , jakoś tam nie było zniewag względem stróżów prawa :nie:

Jakoś mnie osobiście policja oprócz jakiś zwykłych mandatów nigdy nie zaszła za skóre więc jestem w miare obiektywny i mówie : niech się zajmą łapaniem pijaków za kierownicami samochodów i ich wsadzają do więzień na 10 lat !

Jak zwykle z igły wigły , wiele jazgotu o nic , że ktoś z kimś gdzieś się poszarpał :spiewa:

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ? :rozglada:
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Powiem krótko. Każdy kij ma 2 końce. :cicho:
maxxx

Camilo pisze:Powiem krótko. Każdy kij ma 2 końce. :cicho:
Zgoda - nie mówie ,że są jakieś niewinne trusie :rozglada: :rozglada: Chciałem tylko powiedzieć , że wkurza mnie polska hipokryzja i obłuda :!: I na tym kończe wypowiedzi w tej sprawie :lol2:
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Re:

maxxx pisze:(...)Jakie jest Wasze zdanie na ten temat ? :rozglada:
Po pierwsze - zadymy może i były ale czy były aż takie, że dochodziło do obrażeń ciała ze strony policjantów ?? Nie wiem...
Po drugie - panowie ci kiedyś byli wzorami dla młodych i nikt właśnie jak Oni powinni cały czas o tym pamiętać i dbać o swój wizerunek. Niestety jak widać kiepsko z tym...
Po trzecie - nie chce mi się jakoś wierzyć w opowieści, że policjant złamał sobie palca bijąc głową o podłogę jednego z biesiadników...ale to tylko moje odczucie...
Tyle ode mnie :D
ZIMA
maxxx

Ostatnio na łamach forum było sporo narzekania na naszą zapyziałą rodzima lige futbolową :uhh: I słusznie :stop:
Ale jak coś fajnego , pozytywnego sie wydarzyło trzeba zaznaczyć to.Chodzi o Wisłe .Nie często polski klub wygrywa z kimkolwiek a jeszcze na poziomie międzynarodowym w takim rozmiarze :nie:
Brawo!To teraz tylko czekac na mecz FCB-WIS :lol2: Byłem na meczu kilka lat temu właśnie Wisły z Barcą za trenera Smudy pamiętne 3-4 . Fajnie jakby teraz znów zagrali ofensywnie , na awans nie ma co się nastawiać , ale na fajny otwarty meczyk czemu nie :lol2:
Szkoda tylko , ze w 40 mln kraju nie ma obiektu gdzie można by godziwie przyjąć potentata europejskiej piłki , ale do 2012 się powstydzić musimy - oby to była graniczna data , bo jak by juz były z 2 dobre i 3,4 przyzwoite boiska można ' wyjść do ludzi' :spiewa:
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Cóz po wczorajszym meczu, pewnie jak każdy Polak się ciesze. Ale też czy polskie drużyny muszą mieć takiego wrednego pecha, żeby zawsze trafiać na takie np "barcelony" piłkarskiego świata...Wiem pytanie retoryczne na które można odpowiedzieć, że trzeba nie przegrywać z 3ligowymi klubami z Azji itd...
Dla mnie jednak to jest po części cholerny pech jednak...
ZIMA
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

O której jutro odbywa się otwarcie igrzysk olimpijskich?
maxxx

Pewnie o 14:08 , bo mówili ,że o 20:08 w Chinach więc - 6 h :aniol:
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Re:

maxxx pisze:Pewnie o 14:08 , bo mówili ,że o 20:08 w Chinach więc - 6 h :aniol:
Od 13.35 w tvp1 :D
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Tydzień 29 Olimpiady w Pekinie za nami. Jak widać Polacy tyle sukcesów odnieśli, że zapisaliśmy kolejne 10 stron o samej olimpiadzie :twisted:
Co można powiedzieć - dopiero wczoraj rozwiązał się worek z medalami. Brawa dla naszej drużyny szpadzistów oraz dla Tomasza Majewskiego. Kto zawiódł przez te 7 dni :?: Bez wątpienia w 100% pływacy - okrzyknięci przed olimpiadą w roli pewnych medalistów skończyli jak skończyli. A śmieszne dla mnie insynuacje, że Chinki zrobiły to na "kosie" jest niczym innym jak żałosną próbą zatuszowania swoich niedoskonałości. Oczywiście - zachowanie i wyniki gospodarzy są niesamowite ale przypomnijmy sobie, że już w Atenach mówiło się, że za 4 lata to Chiny będą dominowały w klasyfikacji medalowej.
Druga sprawa to wypowiedzi p.Gruchały. Po konkursie indywidualnym stwierdziła, że ją 27letnią kobietą szermierka zaczyna nudzić. To ja sie pytam - po co ona tam pojechała :?: A dzisiejsze wypowiedzi m.in.
onet.pl pisze:- Uważam, że trener - fechmistrz Tadeusz Pagiński - nie podchodził do sprawy szkolenia profesjonalnie. A jeśli ktoś nie potrafi być zawodowcem, powinien złożyć broń i odejść. Nie byłyśmy do tych igrzysk przygotowane w odpowiedni sposób, nie było odpowiedniej mobilizacji ze strony szkoleniowca. Nie zarzucam mu braku chęci - zawsze był zaangażowany w pracę, miałyśmy lekcje indywidualne. Tylko, że nie zawsze był do nich przygotowany - skomentowała Gruchała, choć nie chciała wyjaśnić z czego to nieprzygotowanie wynikało.
- więcej można przeczytać na onecie
to już przelanie czary goryczy. Lepiej może - jak ukazał się jeden z komentarzy na onecie -- żeby ta pani zajęła się większą ilością róznego rodzaju sesji zdjęciowych no bo po co trenować.
Jednak tutaj to nie tylko Gruchała - zastanawiam się jak można przegrać walkę 0-7...Oczywiście wielkim sukcesem dla Mistrzyń Świata jest rozgromienie Egiptu w walce o 7 miejsce.

Cóż - co w 2 tygodniu . Liczę osobiście na ciężarowców Dołęga i Kołecki mają szanse dość spore, może lekkoatletyka znów przyniesie medal (Monika Pyrek - choć tutaj to "tylko" srebro, Ziółkowski, może Plawgo...).

Uważam, że po olimpiadzie musi być rozliczenie wyników. Sytuacja się systematycznie pogarsza - jak tak dalej pójdzie to w Londynie nie zdobędziemy żadnego medalu.
ZIMA
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

TVN_FAN pisze:Tydzień 29 Olimpiady w Pekinie za nami. Jak widać Polacy tyle sukcesów odnieśli, że zapisaliśmy kolejne 10 stron o samej olimpiadzie :twisted:
I wykrakałeś :D Dziś narazie: 1 złoto, 2 srebra i brąz
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Greg Haus pisze: I wykrakałeś :D Dziś narazie: 1 złoto, 2 srebra i brąz
Takkk!! Ale czy przed Igrzyskami szary obywatel średnio interesujący się sportem mógł pomyśleć, że medal olimpijski zdobędzie Agnieszka Wieszczek. Ciekaw jestem ile osób wogóle słyszało o tej Pani. Przyznam się, że ja choć sportem dość mocno interesuję się już z 20 lat to pierwszy raz tą Panią widziałem.Jaki z tego wniosek :?: Czas na nowe gwiazdy :!: Brawa za dzisiejsze starty dla naszych reprezentantów :!:
ZIMA
maxxx

TVN_FAN pisze: Przyznam się, że ja choć sportem dość mocno interesuję się już z 20 lat to pierwszy raz tą Panią widziałem.Jaki z tego wniosek Czas na nowe gwiazdy
Otóż to :brawa: Ja tam się cieszę , że są jakieś niespodzianki.Już tez ilez można słuchac tych samych nazwisk i wmawiać sobie , że beda lata dominować.W sporcie takie sytuację są rzadkie ( wyjąteki np. Schumacher , Woods , z naszego podwórka Małysz , Korzeniowski ).
Nie miałem okazji obserwować na bierząco IO , tylko jakieś skróty .Chyba zaczęło się fatalnie teraz jest lepiej.Ja tam licze jeszcze na kajaki.Dyche powinniśmy przebić w medalach.
Dużo na niemal 40 mln kraj to nie jest , ale ja patrze na to inaczej.Najpierw zbudujmy jakieś porządne struktury szkoleniowe w sporcie potem wymagajmy po 60 medali.
A już tak z przymrużeniem oka , to przynajmniej możemy wymieniać kto i co zdobył a jakbyśmy byli takimi Chińczykami , to co ktoś tam nazdobywał - totalna masówka :lol2: Eeeee głupio tak :lol2:
Szczególnie chciałem żeby Blanik zdobył to złoto - bo gość jest naprawde takim modelowym przykładem dochodzenia do sukcesu krok po kroku.Tak samo Kołecki

Co do sportów drużynowych na które delikatnie liczyłem :roll: :

Siatkówka kobiet : Wg mnie ta drużyna ma najlepsze lata za sobą.Brakuje już tego głodu zwycięstwa.Stać ich na ogranie dobrego rywala ale nie ma co sobie wmawiać , że to była ekipa na murowany medal , bo to nie jest prawdą.

Siatkówka mężczyzn : Było tak dobrze to czemu jest tak źle ;( Ale nie mam pretensji.To jest taki sport , że zwyciestwo a porażka zależy od przypadku i tej odrobiny sportowego szcześcia.Pewnie , że zawalili troche pierwsze dwa sety , ale cóż ..
Szkoda , ale to jest druzyna z perspektywą.Dobrze , że są młodzi , którzy powinni dac rade za odchodzące powoli ikony typu Piotrek Gruszka.Straszna szkoda tego meczu , bo Włosi byli do ogrania .

Piłka ręczna : Widać , że to się tak układało , że na tych IO każdy mógł wygrać z każdym analizując wyniki.Myśmy powinni łatwo ograc tą ISLANDIE.Ale nie da się na igrzyskach grać połowe meczu na pół gwizdka.Przegrana na własne życzenie :evil:
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Dokładnie tak.
Siatkarki to już melodia przeszłości. Cały czas ciągnie się za nimi nazwa "Złotka" ale to już tak naprawdę "Wyblakłe bardzo złotka"
Siatkarze - szkoda, że się tak skończyło bo była realna szansa na półfinał jakby choć w 75% zagrali jak z Rosją
Szczypiorniak -- dla mnie to zawód. Z drużyną z którą w miare spokojnie wygrywamy 2 miesiące wcześniej teraz ledwo unikamy blamażu. Ale już z Brazylią były oznaki tego, że dzieje się coś złego...

Wielkie brawa dla Leszka Blanika - nikt chyba bardziej jak On nie zasługiwał na ten medal za całokształt kariery.
Natomiast dziś "popis" dała Skolimowska...
ZIMA
ODPOWIEDZ