TVP2

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Re:

Post autor: r_r16 »

Camilo pisze:Myślę, że prawdziwi fani House'a ósmy sezon i tak mają już za sobą.
Potwierdzam. :D
Ksero
Bywalec
Bywalec

Re: TVP 2

Post autor: Ksero »

Wspaniała wiadomość (przynajmniej dla mnie)! Katarzyna Zielińska odchodzi z programu ''Kocham Cię, Polsko!'' . W końcu.
KKK
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Ksero pisze:Wspaniała wiadomość (przynajmniej dla mnie)! Katarzyna Zielińska odchodzi z programu ''Kocham Cię, Polsko!'' . W końcu.
wcisnęli ją do Bitwy także dalej będzie odstraszać swoją obecnością w TVP :P
Ksero
Bywalec
Bywalec

Bitwy nie oglądam - nie będę sobie psuł nerwów. Jeszcze w jesiennym sezonie będzie, dopiero od wiosennego ktoś (albo ktos :P) ją zastąpi.
KKK
Pavloo
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Pavloo »

Chciałbym aby w miejsce Zielińskiej do KCP powróciła Rogalska, bo ona świetnie pasowała do tego programu :)
Beata Tadla - piękno, rozum i poczucie humoru. Wszystkie cechy, które powinna mieć kobieta.
Ksero
Bywalec
Bywalec

O tak, Marzena Rogalska świetnie się spisywała w tej roli. :) Denerwuje mnie jeszcze Kurzajewski - celebryta sportowiec.
KKK
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

Jeżeli w ogóle wiosną 2013 roku pojawi się "Kocham Cię Polsko".
Ksero
Bywalec
Bywalec

Myślę, że się pojawi. Chociaż po odejściu Rogalskiej ja przestałem go oglądać.
KKK
Ksero
Bywalec
Bywalec

Tylko 1,5 mln widzów KCP. Brawo Dwójka! :D
KKK
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Tego się należało spodziewać. Mam wrażenie, że format był gdzieś solą w oczach dyr. Kapuścińskiego i dał na inną porę. Na dodatek - ograniczono budżet programu oraz jego czas emisji (zmniejszono ilość rund przez co program nie trwa nawet godzinę). I pewnie zamiast informacji o 9 edycji wiosną usłyszymy, że "program spełnił swoje zadania" i "szukamy nowych pomysłów do ramówki TVP2".
Ksero
Bywalec
Bywalec

Tak to jest, jak się miesza w dobrym paśmie. Ciekawe czy Rodzinka.pl się obroni w piątek... Bo ''Na dobre i na złe'' w środę poradzi sobie.
KKK
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Nie wydaje mi się, by zmiana pory emisji była dla KCP krzywdząca. Bo jeżeli niedziela, 20.00 jest jesienią zła, to nie mam pojęcia, co może być dobre.
Trzeciak pisze:Mam wrażenie, że format był gdzieś solą w oczach dyr. Kapuścińskiego i dał na inną porę.
Sam format jest jeszcze w porządku, gorzej z wykonaniem. Zamiast pokazać Polskę nowoczesną, otwartą, z gustem itd., to skupili się na kiczu i na biesiadzie. :spiewa:
A ten program powinien być solą w oczach każdego dyrektora, któremu zależy na wysokim poziomie anteny.
I pewnie zamiast informacji o 9 edycji wiosną usłyszymy, że "program spełnił swoje zadania"...
To ten program miał jakieś zadania? :rozglada:
...i "szukamy nowych pomysłów do ramówki TVP2".
A to akurat prawda. Bo nowych pomysłów w ramówce TVP najbardziej brakuje.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Re:

Camilo pisze:Nie wydaje mi się, by zmiana pory emisji była dla KCP krzywdząca. Bo jeżeli niedziela, 20.00 jest jesienią zła, to nie mam pojęcia, co może być dobre.
Tylko pytanie - który profesjonalny szef stacji wiedząc, że program w swoim piątkowym paśmie zdobywa ponad 3 mln widzów przesunąłby ten program na niedzielne pasmo, gdzie jest większa konkurencja (dwa duże widowiska plus serial komediowy). Nie było potrzeby takich zmian i rozwalania ramówki.
Camilo pisze:Sam format jest jeszcze w porządku, gorzej z wykonaniem. Zamiast pokazać Polskę nowoczesną, otwartą, z gustem itd., to skupili się na kiczu i na biesiadzie.
Tylko to jest program rozrywkowy. A ta "biesiada" jest w każdej lokalnej edycji programu (program robiony jest na podstawie formatu - przyp.). Poza tym w moim odczuciu (mimo, że czasem program był robiony dla sensacji) nie wydawał mi się jakiś kiczowaty - w przeciwieństwie do "Gwiazd tańczący na lodzie", który był poprzednikiem tego programu.
Camilo pisze:A ten program powinien być solą w oczach każdego dyrektora, któremu zależy na wysokim poziomie anteny.
"Kocham Cię Polsko" był jedną z najbardziej udanych produkcji rozrywkowych TVP2 w ostatnich latach. I nie tylko chodzi tu o wymiar komercyjny. Zresztą - show jest emitowany na antenie m. in. pierwszego programu węgierskiej telewizji, a wkrótce pojawi się na BBC One (licencję na produkcję show na podstawie tego formatu BBC kupiła po sukcesie "The Voice UK").
Camilo pisze:To ten program miał jakieś zadania?
Tak - m. in. pokazanie nowoczesnego patriotyzmu, który nie ma nic wspólnego z nacjonalizmem.
Camilo pisze:A to akurat prawda. Bo nowych pomysłów w ramówce TVP najbardziej brakuje.
Tylko pytanie, czy władze TVP mają pomysły na ramówki Jedynki i Dwójki? Jak pokazały ostatnie sezony - niebardzo.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 03 wrz 2012, 16:58 przez Trzeciak, łącznie zmieniany 1 raz.
Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Trzeciak pisze:Tylko pytanie - który profesjonalny szef stacji wiedząc, że program w swoim piątkowym paśmie zdobywa ponad 3 mln widzów przesunąłby ten program na niedzielne pasmo, gdzie jest większa konkurencja (dwa duże widowiska plus serial komediowy).
Każdy profesjonalny szef stacji dokonuje zmian. TVN przesunął "X Factor" mimo jeszcze wyższej oglądalności, podobnie Polsat z "Must be the music". I też była taka sama, albo i większa konkurencja. Jeżeli program jest dobry to powinien się obronić. :D
Tylko to jest program rozrywkowy.
To znaczy, że mają znieść do studia wszystko co się nawinie? Albo zmuszać uczestników do zachowania, które delikatnie rzecz ujmując wychodzi nienaturalnie?
"Kocham Cię Polsko" był jedną z najbardziej udanych produkcji rozrywkowych TVP2 w ostatnich latach.
Pod względem oglądalności może i tak. Natomiast jeżeli chodzi o moje subiektywne odczucia, to się absolutnie nie zgadzam.
Tak - m. in. pokazanie nowoczesnego patriotyzmu, który nie ma nic wspólnego z nacjonalizmem.
Telewizja publiczna powinna Polaków nowoczesnego patriotyzmu uczyć w inny, bardziej ambitny sposób.
Tylko pytanie, czy władze TVP mają pomysły na ramówki Jedynki i Dwójki? Jak pokazały ostatnie sezony - niebardzo.
Akurat mam wrażenie, że pomysł w ostatnich sezonach jest, tylko pieniędzy brak.
Inna sprawa, że TVP trzeba zacząć budować od nowa. Innej koncepcji nie ma.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Re:

Camilo pisze:Każdy profesjonalny szef stacji dokonuje zmian. TVN przesunął "X Factor" mimo jeszcze wyższej oglądalności, podobnie Polsat z "Must be the music". I też była taka sama, albo i większa konkurencja. Jeżeli program jest dobry to powinien się obronić.
Przede wszystkim - zmiana pory emisji "Kocham Cię Polsko" nie była potrzebna i okazała się bardziej na niekorzyść, niż na korzyść programu. Tak samo z "X Factorem" - nie było potrzeby zmiany emisji programu (w tym roku było już na to za późno), a show TVN-u na tej zmianie (mimo dużych udziałów) więcej stracił niż zyskał.

W przypadku "MBTM" - zmiana ta była wymuszona - widowisko konkurowałoby z "Mam Talent" TVN-u i "The Voice of Poland" TVP2 - i zapewne gdyby program rok temu jesienią emitowany był w soboty - do dziś "MBTM" już niebyłby emitowany. Tymczasem rywalizowali w niedzielę z wykańczającym się "Tańcem z Gwiazdami" TVN-u i na tym więcej zyskali - oglądalność "TzG" spadła, a "MBTM" wzrosła.

Z resztą wiele programów przestaję oglądać na danym kanale po zmianie pory emisji programu, bo u konkurencji jest coś ciekawszego, albo robię coś innego - tak było m. in. gdy teleturniej "We Dwoje" zmienił porę emisji z soboty na niedzielę o 20:00.
Camilo pisze:To znaczy, że mają znieść do studia wszystko co się nawinie? Albo zmuszać uczestników do zachowania, które delikatnie rzecz ujmując wychodzi nienaturalnie?
W pewnym sensie tak - bo to jest zabawa.
Camilo pisze:Telewizja publiczna powinna Polaków nowoczesnego patriotyzmu uczyć w inny, bardziej ambitny sposób.
Tylko jestem przekonany, że mało kto by z tego skorzystał, bo niektórzy ludzie mają dość mądrych gadających głów i nieciekawych wywodów. Niekoniecznie coś wartościowego musi oznaczać, coś "ambitnego" i nadętego i coś z "wyższej kultury" (przykład - festiwal cyrkowy Carnaval Sztuk-Mistrzów, który odbył się tego lata w Lublinie). "Ambityzm" w mediach się nie opłaca - także publicznych- tym bardziej, gdy mało osób płaci abonament i TVP ma problemy finansowe.
Camilo pisze:Akurat mam wrażenie, że pomysł w ostatnich sezonach jest, tylko pieniędzy brak.
Ja tego pomysłu nie widzę. Poza tym problem nie jest z pieniędzmi, tylko złym zarządzaniem - przykład - prezes Braun zwolnił z TVP bez podania przyczyny m. in. Wyszyńską i Schymallę, by wprowadzić Radziszewskiego na stanowisko dyrektora TVP1 (który tworzy kiepskie układy ramówek), a kilka miesięcy później podwyższa mu premię i przedłuża ewentualną odprawę, kiedy zostanie zwolniony z TVP. Inny przykład - nagłe zerwanie rozmów przez Zarząd TVP z SportFive w sprawie meczów reprezentacji Polski w Piłce Nożnej.
Camilo pisze:Inna sprawa, że TVP trzeba zacząć budować od nowa. Innej koncepcji nie ma.
Tylko, by stworzyć coś wartościowego - to trzeba koniecznie coś zniszczyć? Wydaje mi się, że takie niszczenie przyniesie więcej szkody niż pożytku.
ODPOWIEDZ