Potwierdzam.Camilo pisze:Myślę, że prawdziwi fani House'a ósmy sezon i tak mają już za sobą.

Moderator: Łukasz
wcisnęli ją do Bitwy także dalej będzie odstraszać swoją obecnością w TVPKsero pisze:Wspaniała wiadomość (przynajmniej dla mnie)! Katarzyna Zielińska odchodzi z programu ''Kocham Cię, Polsko!'' . W końcu.
Sam format jest jeszcze w porządku, gorzej z wykonaniem. Zamiast pokazać Polskę nowoczesną, otwartą, z gustem itd., to skupili się na kiczu i na biesiadzie. :spiewa:Trzeciak pisze:Mam wrażenie, że format był gdzieś solą w oczach dyr. Kapuścińskiego i dał na inną porę.
To ten program miał jakieś zadania? :rozglada:I pewnie zamiast informacji o 9 edycji wiosną usłyszymy, że "program spełnił swoje zadania"...
A to akurat prawda. Bo nowych pomysłów w ramówce TVP najbardziej brakuje....i "szukamy nowych pomysłów do ramówki TVP2".
Tylko pytanie - który profesjonalny szef stacji wiedząc, że program w swoim piątkowym paśmie zdobywa ponad 3 mln widzów przesunąłby ten program na niedzielne pasmo, gdzie jest większa konkurencja (dwa duże widowiska plus serial komediowy). Nie było potrzeby takich zmian i rozwalania ramówki.Camilo pisze:Nie wydaje mi się, by zmiana pory emisji była dla KCP krzywdząca. Bo jeżeli niedziela, 20.00 jest jesienią zła, to nie mam pojęcia, co może być dobre.
Tylko to jest program rozrywkowy. A ta "biesiada" jest w każdej lokalnej edycji programu (program robiony jest na podstawie formatu - przyp.). Poza tym w moim odczuciu (mimo, że czasem program był robiony dla sensacji) nie wydawał mi się jakiś kiczowaty - w przeciwieństwie do "Gwiazd tańczący na lodzie", który był poprzednikiem tego programu.Camilo pisze:Sam format jest jeszcze w porządku, gorzej z wykonaniem. Zamiast pokazać Polskę nowoczesną, otwartą, z gustem itd., to skupili się na kiczu i na biesiadzie.
"Kocham Cię Polsko" był jedną z najbardziej udanych produkcji rozrywkowych TVP2 w ostatnich latach. I nie tylko chodzi tu o wymiar komercyjny. Zresztą - show jest emitowany na antenie m. in. pierwszego programu węgierskiej telewizji, a wkrótce pojawi się na BBC One (licencję na produkcję show na podstawie tego formatu BBC kupiła po sukcesie "The Voice UK").Camilo pisze:A ten program powinien być solą w oczach każdego dyrektora, któremu zależy na wysokim poziomie anteny.
Tak - m. in. pokazanie nowoczesnego patriotyzmu, który nie ma nic wspólnego z nacjonalizmem.Camilo pisze:To ten program miał jakieś zadania?
Tylko pytanie, czy władze TVP mają pomysły na ramówki Jedynki i Dwójki? Jak pokazały ostatnie sezony - niebardzo.Camilo pisze:A to akurat prawda. Bo nowych pomysłów w ramówce TVP najbardziej brakuje.
Każdy profesjonalny szef stacji dokonuje zmian. TVN przesunął "X Factor" mimo jeszcze wyższej oglądalności, podobnie Polsat z "Must be the music". I też była taka sama, albo i większa konkurencja. Jeżeli program jest dobry to powinien się obronić.Trzeciak pisze:Tylko pytanie - który profesjonalny szef stacji wiedząc, że program w swoim piątkowym paśmie zdobywa ponad 3 mln widzów przesunąłby ten program na niedzielne pasmo, gdzie jest większa konkurencja (dwa duże widowiska plus serial komediowy).
To znaczy, że mają znieść do studia wszystko co się nawinie? Albo zmuszać uczestników do zachowania, które delikatnie rzecz ujmując wychodzi nienaturalnie?Tylko to jest program rozrywkowy.
Pod względem oglądalności może i tak. Natomiast jeżeli chodzi o moje subiektywne odczucia, to się absolutnie nie zgadzam."Kocham Cię Polsko" był jedną z najbardziej udanych produkcji rozrywkowych TVP2 w ostatnich latach.
Telewizja publiczna powinna Polaków nowoczesnego patriotyzmu uczyć w inny, bardziej ambitny sposób.Tak - m. in. pokazanie nowoczesnego patriotyzmu, który nie ma nic wspólnego z nacjonalizmem.
Akurat mam wrażenie, że pomysł w ostatnich sezonach jest, tylko pieniędzy brak.Tylko pytanie, czy władze TVP mają pomysły na ramówki Jedynki i Dwójki? Jak pokazały ostatnie sezony - niebardzo.
Przede wszystkim - zmiana pory emisji "Kocham Cię Polsko" nie była potrzebna i okazała się bardziej na niekorzyść, niż na korzyść programu. Tak samo z "X Factorem" - nie było potrzeby zmiany emisji programu (w tym roku było już na to za późno), a show TVN-u na tej zmianie (mimo dużych udziałów) więcej stracił niż zyskał.Camilo pisze:Każdy profesjonalny szef stacji dokonuje zmian. TVN przesunął "X Factor" mimo jeszcze wyższej oglądalności, podobnie Polsat z "Must be the music". I też była taka sama, albo i większa konkurencja. Jeżeli program jest dobry to powinien się obronić.
W pewnym sensie tak - bo to jest zabawa.Camilo pisze:To znaczy, że mają znieść do studia wszystko co się nawinie? Albo zmuszać uczestników do zachowania, które delikatnie rzecz ujmując wychodzi nienaturalnie?
Tylko jestem przekonany, że mało kto by z tego skorzystał, bo niektórzy ludzie mają dość mądrych gadających głów i nieciekawych wywodów. Niekoniecznie coś wartościowego musi oznaczać, coś "ambitnego" i nadętego i coś z "wyższej kultury" (przykład - festiwal cyrkowy Carnaval Sztuk-Mistrzów, który odbył się tego lata w Lublinie). "Ambityzm" w mediach się nie opłaca - także publicznych- tym bardziej, gdy mało osób płaci abonament i TVP ma problemy finansowe.Camilo pisze:Telewizja publiczna powinna Polaków nowoczesnego patriotyzmu uczyć w inny, bardziej ambitny sposób.
Ja tego pomysłu nie widzę. Poza tym problem nie jest z pieniędzmi, tylko złym zarządzaniem - przykład - prezes Braun zwolnił z TVP bez podania przyczyny m. in. Wyszyńską i Schymallę, by wprowadzić Radziszewskiego na stanowisko dyrektora TVP1 (który tworzy kiepskie układy ramówek), a kilka miesięcy później podwyższa mu premię i przedłuża ewentualną odprawę, kiedy zostanie zwolniony z TVP. Inny przykład - nagłe zerwanie rozmów przez Zarząd TVP z SportFive w sprawie meczów reprezentacji Polski w Piłce Nożnej.Camilo pisze:Akurat mam wrażenie, że pomysł w ostatnich sezonach jest, tylko pieniędzy brak.
Tylko, by stworzyć coś wartościowego - to trzeba koniecznie coś zniszczyć? Wydaje mi się, że takie niszczenie przyniesie więcej szkody niż pożytku.Camilo pisze:Inna sprawa, że TVP trzeba zacząć budować od nowa. Innej koncepcji nie ma.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości