Pytnie do nie naleÂżaÂło do mega skomplikowanych

Moderator: Łukasz
"Maria" byÂła pierwszÂą telenowelÂą w latach 90., ktĂłra odniosÂła olbrzymi sukces. Nadawana byÂła przez PoloniĂŞ1, ale wczeÂśniej emitowaÂła ona inne tytuÂły m.in. Jeronimo, ktĂłre mniej spodobaÂły siĂŞ widzom. Faktycznie od czasĂłw Marii Polsat i TV WisÂła postawiÂły na ten gatunek serialu, a takÂże w TVP1 pojawiÂły siĂŞ w prime-time poÂłudniowoamerykaĂąskie telenowele, lecz szybko zdjĂŞte z anteny. A w komunie w latach 80. TVP takÂże nadawaÂła telenowele i byÂły rĂłwnie popularne - Niewolnica Isaura, W kamiennym krĂŞgu i Panna Dziedziczka. NastĂŞpnÂą juÂż byÂła amerykaĂąska Dynastia.michos pisze:Ja pamiĂŞtam, Âże jednÂą z pierwszych czy moÂże nawet pierwszÂą byÂła "Maria z przedmieÂścia"Od tego siĂŞ zaczĂŞÂło a potem ruszyÂło to lawinowo
To byÂła jedyna latynoska telenowelka jakÂą oglÂądaÂłem. Ach, jakieÂż to byÂło emocjonujÂące. MiaÂłem wtedy z 11-12 lat. Po latach TVN albo jeszcze TV WisÂła powtarzaÂła pierwsze odcinki, ale juÂż jakoÂś to byÂło dla mnie niestrawne. Nie wyemitowali jednak wszystkich odcinkĂłw w tych powtĂłrkach.arrow pisze:ja oglÂądaÂłem "ManuelĂŞ" na Polonii1 jak jeszcze byÂłem maÂłym szkrabem, nie wiedziaÂłem o co chodzi w tym serialu, ale oglÂądaÂłem bo caÂła rodzina oglÂądaÂła :?
Nie ja nie ogl¹da³em telenowel jak kazdy. Jak by³em dzieciakiem to na TVP3 lecia³a "Ró¿owa dama" i to ogl¹da³em. No i moze "Brzydule", ale wydawa³o mi sie, ze to bedzie smieszne. Taki by³ pocz¹tek, a potem nudy.Kubs pisze:ArO, ale przyznaj, ¿e poch³ania³eœ brazylijskie telenowele typu Esmeralda, Przyjació³ki i rywalki, Uzurpadora albo Zbuntowany Anio³.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości