TVP - sprawy bieżące

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kubs »

8) Og³aszam Michosa ZWYCIÊSC¡ 8)

Pytnie do nie nale¿a³o do mega skomplikowanych :D Faktycznie tamta telenowela nazywa³a siê Paulina ale to te¿ mia³o sprawdziÌ znajomoœÌ materii 8) Test zda³eœ na 5. Nie wiem jak Wy ale ja siê nie wstydzê ¿e oglada³em meksykaùskie tasiemce 8) Fabu³a zawsze ta sama, aktorzy te¿, ale mia³o to swój urok... do czasu....
MAKEPOVERTYHISTORY
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: arrow »

ja oglÂądaÂłem "ManuelĂŞ" na Polonii1 jak jeszcze byÂłem maÂłym szkrabem, nie wiedziaÂłem o co chodzi w tym serialu, ale oglÂądaÂłem bo caÂła rodzina oglÂądaÂła :? :arrow:
Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kubs »

arrow pisze:ja oglÂądaÂłem "ManuelĂŞ" na Polonii1 jak
Arrow, ja chyba teÂż... Jak byÂłem maÂły mĂłj ojciec czĂŞsto braÂł mnie do pracy i jego pracownice o 9:15 wÂłaczaly PoloniĂŞ 1 i przeÂżywaÂły losy Marii... a ja z nimi :P :P :P
MAKEPOVERTYHISTORY
michal
Bywalec
Bywalec

Post autor: michal »

michos pisze:Ja pamiĂŞtam, Âże jednÂą z pierwszych czy moÂże nawet pierwszÂą byÂła "Maria z przedmieÂścia" :lol: Od tego siĂŞ zaczĂŞÂło a potem ruszyÂło to lawinowo
"Maria" byÂła pierwszÂą telenowelÂą w latach 90., ktĂłra odniosÂła olbrzymi sukces. Nadawana byÂła przez PoloniĂŞ1, ale wczeÂśniej emitowaÂła ona inne tytuÂły m.in. Jeronimo, ktĂłre mniej spodobaÂły siĂŞ widzom. Faktycznie od czasĂłw Marii Polsat i TV WisÂła postawiÂły na ten gatunek serialu, a takÂże w TVP1 pojawiÂły siĂŞ w prime-time poÂłudniowoamerykaĂąskie telenowele, lecz szybko zdjĂŞte z anteny. A w komunie w latach 80. TVP takÂże nadawaÂła telenowele i byÂły rĂłwnie popularne - Niewolnica Isaura, W kamiennym krĂŞgu i Panna Dziedziczka. NastĂŞpnÂą juÂż byÂła amerykaĂąska Dynastia.

arrow pisze:ja oglÂądaÂłem "ManuelĂŞ" na Polonii1 jak jeszcze byÂłem maÂłym szkrabem, nie wiedziaÂłem o co chodzi w tym serialu, ale oglÂądaÂłem bo caÂła rodzina oglÂądaÂła :? :arrow:
To byÂła jedyna latynoska telenowelka jakÂą oglÂądaÂłem. Ach, jakieÂż to byÂło emocjonujÂące. MiaÂłem wtedy z 11-12 lat. Po latach TVN albo jeszcze TV WisÂła powtarzaÂła pierwsze odcinki, ale juÂż jakoÂś to byÂło dla mnie niestrawne. Nie wyemitowali jednak wszystkich odcinkĂłw w tych powtĂłrkach.

G³ówny w¹tek to by³o to, ¿e Manuela mia³a siostrê bliŸniaczkê Anais, któr¹ wychowywa³a potajemnie gospodyni domu, bo mia³a poparzon¹ w dzieciùstwie od czegoœ twarz. Nikt o niej nie wiedzia ³- myœleli, ¿e zginê³a. Przeœladowa³a i mœci³a siê na wszystkich, bo j¹ spotka³o gorsze ¿ycie i chcia³a zabiÌ zw³aszcza Manuelê. Oprócz tego by³o jeszcze kilka innych, ale równie ciekawych w¹tków.
Świeże pomidory! Prosto z krzaka!
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Julka dzisiaj Âładnie wyglÂądaÂła jak siĂŞ spotkaÂła z tym chÂłopakiem z neta na moÂście w parku. :D :D :D
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

a ja oglÂądaÂłam :)

Zakazana mi³oœÌ
Paloma
Zbuntowany anioÂł
Maria Celeste
Luz Clarita
PosÂłaniec szczĂŞscia :)

Klan
Na dobre i na zÂłe
Na wspĂłlnej :)
Android <3
zadra
Bywalec
Bywalec

seriale

Post autor: zadra »

jeœlio chodzi o seriale to mnie dosc trudno sci¹gn¹c przed ekran z tej prostej przyczyny, ze nie mogê znaleŸÌ nic dla siebie.

w ostatnichj latach jedyne seriale, ktĂłre mi sie naprawdĂŞ podobaly to:

- Seks w wielkim mieÂście (TVP2)
- SzeœÌ stóp pd ziemi¹ (TVN)

reszta odpada w przedbiegach :(
ciekawi mnie jak dÂłgo bĂŞdzie trzeba czekaĂŚ, Âżeby jakaÂś telewizja siĂŞ odwazyÂła i sprowadziÂła takie seriale jak: "Queer as folk" czy "The L World" :?:
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

Za chwilĂŞ znowu "Na dobre i na zÂłe". Arrow, ciekawe co tam u Julki. :D
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

ciekawe kiedy padnie ofiarÂą swojego internetowego przyjaciela - pedofila, o imieniu ÂŁukasz :lol: :arrow:
Anonymus
Bywalec
Bywalec

Post autor: Anonymus »

ja tam Na dobre i na zÂłe juz nie oglÂądam
znudziÂło mi siĂŞ to w koĂącu
ca³y zcas w kó³ko to samo, tylko nowi aktorzy itp
lubiĂŞ oglÂądaĂŚ na TVN-ie "Ostry dyÂżur" - ten serial to juÂż coÂś lepszego :wink: - dopuki mi siĂŞ nie znudzi.... :lol:
Każdego dnia toczy się życie - Jesteśmy po to aby je pokazać - Cała prawda całą dobę - TVN24
TVN - PROGRAMOWO NAJLEPSZA
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

CoÂś na temat katolickiej misji TVP :)

Post autor: kamuii »

Obrazek
ic dodaÌ nic uj¹Ì... oczywiscie prawie dok³adnie tak by³o :) no moze plebanii 1 odcinek a nie 2 ;)
Android <3
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ArO »

Kubs pisze:ArO, ale przyznaj, ¿e poch³ania³eœ brazylijskie telenowele typu Esmeralda, Przyjació³ki i rywalki, Uzurpadora albo Zbuntowany Anio³.
Nie ja nie ogl¹da³em telenowel jak kazdy. Jak by³em dzieciakiem to na TVP3 lecia³a "Ró¿owa dama" i to ogl¹da³em. No i moze "Brzydule", ale wydawa³o mi sie, ze to bedzie smieszne. Taki by³ pocz¹tek, a potem nudy.

Jak pisa³em obowi¹zkowo "M jak mi³oœÌ" i "Samo ¯ycie". Reszta sporadycznie.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
arrow
Stały bywalec
Stały bywalec

Ja by³em mi³oœnikiem Klanu przez pierwsze 5 sezonów :? potem zrozumialem, ze to beznadziejny serial, w którym ci¹gle powtarzaj¹ sie te same schematy (problemy w ka¿dym ma³¿eùstwie, ³¹czenie w pary wszystkich znajomych) :arrow:
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ArO »

Klan ogl¹da³em bardzo d³ugo i chyba przesta³em jakos przed wakacjami w tym roku. Moze trochê wczeœniej. Czasami zdarza mi sie zajrzeÌ i zobaczyÌ co sie dzieje, ale to juz raczej od czasu do czasu. Jednak cos jest w tym, ze jak sie ogl¹da serial 7 lat to póŸniej trudno tak zupe³nie przestaÌ sie nim interesowac.

JeÂśli chodzi o zagraniczne to oglÂądam tylko "Kochane kÂłopoty" na (UWAGA) TVN Siedem.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
mac
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mac »

O publicznej telewizji usÂłyszeĂŚ moÂżna, Âże najpierw skrĂŞciÂła niebezpiecznie w lewo ( patrz-dzieĂą bez Millera dniem straconym ), teraz z kolei skrĂŞca niebezpiecznie w prawo. Czy doczekam siĂŞ sytuacji kiedy TVP nie bĂŞdzie ani lewicowa, ani prawicowa, a po prostu rzeczowa i obiektywna?
ODPOWIEDZ