Monika pod koniec poranka informowała o szczycie COP w Glasgow - zarówno o części oficjalnej, gdzie premier Boris Johnson witał zaproszonych przywódców z całego świata, ale także o protestach młodzieżowych aktywistów, którzy apelują o szybsze i aktywniejsze działania, aby zapobiec katastrofie klimatycznej.
Nic mądrego nie powiem, ale Pani Monika Tomasik jawi mi się jako stanowcza, konkretna i ładna oczywiście. Jeśli mowa o urodzie, to panie z TVN 24 używają makijażu, ale to nie znaczy że nie podobają się także bez niego. Mnie często podobają się kobiety, które nie mają twarzy Sharon Stone, a są z wyglądu dla mnie bardzo interesujące.
Definiuje mnie własna twórczość internetowa, ale oparta na faktach, prawdzie i argumentach. W słowie pisanym siła.
Monika informowała o spodziewanej przez rynek finansowy kolejnej podwyżki stóp procentowych, co w dalszej konsekwencji przełoży się na wzrost rat kredytów. W połączeniu z podwyżkami cen prądu i gazu oznacza to ni mniej, ni więcej że trzeba będzie bardziej oszczędzać...