Jak media relacjonują wydarzenia w Watykanie
Moderator: Łukasz
Akurat duetu Marciniak & Werner mi siĂŞ nie przypomina- poza tym nie te gabaryty, trochĂŞ Âśmiesznie wygladaÂłaby Âżyrafa Anita i maÂły kotek PiotruÂś (wybaczcie porĂłwnanie).
Có¿, moje zdanie jest takie a nie inne- nudny potwornie i czesto ogl¹daj¹c go prze³¹czam, bo goœÌ wogóle nie trzyma tempa.
Có¿, moje zdanie jest takie a nie inne- nudny potwornie i czesto ogl¹daj¹c go prze³¹czam, bo goœÌ wogóle nie trzyma tempa.
MAKEPOVERTYHISTORY
PoniekÂąd to jest finaÂł reality-show. Wydarzenia, zwiÂązane z papieÂżem wyglÂądajÂą jak program tego typu. Codzienne relacje co siĂŞ dzieje z papieÂżem przez caÂły potyfikat, papieÂż to, papieÂż tamto. To byÂł wielki czÂłowiek i naleÂży mu poÂświĂŞciĂŚ bardzo duÂżo czasu, jednak to wszystko jest tak zorganizowane w kaÂżdej telewizji, Âże przypomina to niestety reality-show...baryla pisze:niczym sie nie roznilo od zapowiedzi finaÂłu jakiegos reality show

JeÂśli chodzi o kamery to faktycznie Pochanke czĂŞsto czyta nie do tej co trzeba i zabawnie to wyglÂąda i w Âśrodku zapowiedzi ma nagÂłe ocknienie i odwraca siĂŞtam gdzie trzeba. Nieziemski widok.

WÂłaÂśnie, przede wszystkim gÂłos ma najlepszy - stonowany, silny, a jednoczeÂśnie cichy, dynamiczny i zawsze potrafi go odpowiednio dostosowaĂŚ. Brawo!IskrÂą jest sposĂłb przekazywania przez niego informacji. Jego gÂłos, akcentowanie, komentarze, spekulacje wÂłasne. Nudny Piotrek Nigdy. I nie stĂŞka, a powoduje zwrĂłcenie uwagi widza na dany fakt tym jak o czymÂś mĂłwi wskazuje na zastanowienie widza. O wiele nudniejszy Porada czy Ryman. Wybacz ale zarzut kamery do ktĂłrej mĂłwi jest nie na miejscu. CzĂŞÂściej zdarza siĂŞ to Pochanke i to w gÂłownym wydaniu FAKTĂW.
Wiele brakuje innym dziennikarzom. Piotro jest specyficzny i to co robi i jak stanowi o jego gwiazdorstwie.
Z tymi kamerami to i w Faktach, i w TVN24, i ostatnio w Wydarzeniach majÂą problem. Tylko w WiadomoÂściach nie, bo tam jedna, poczciwa, kamerka stoi...
CeniĂŞ TwĂłj humor

A jeÂśli chodzi o jego [Marcinika] wzrost to ma ok. 155 cm
JeÂśli to jest tylko informacja do naszej wiadomoÂści - to ok, ale jĂŞsli to docinka - to wiedz, Âże wzrost, wyglÂąd nie sÂą najwaÂżniejsze, nikt nie jest idealny.
"Uśmiech losu można zobaczyć, nawet w tych najciemniejszych chwilach, jeśli tylko pamięta się, żeby zapalić światło..." Albus Dumbledore (cytat z filmu)
http://tvn.pl/,,165,program.html
Emisja TVN24 czasowo wstrzymana. NadajÂą program TVN24 do odwoÂłania.
Emisja TVN24 czasowo wstrzymana. NadajÂą program TVN24 do odwoÂłania.

Uwa¿am, ¿e w tym w³aœnie momencie najlepiej spisuje siê Polsat. Lis dobrze to wszystko zorganizowa³, zaœ TVN transmitujê tê maszê na B³oniach. Có¿, ich wybór, ale ja wolê jakieœ komentarze, zdjecia z Rzymu przed pogrzebem
- to jest o wiele ciekawsze, a msze mogÂą sobie transmitowaĂŚ potem, po tym wszystkim.

"Uśmiech losu można zobaczyć, nawet w tych najciemniejszych chwilach, jeśli tylko pamięta się, żeby zapalić światło..." Albus Dumbledore (cytat z filmu)
Z jednej strony dobrze ¿e Lis omawia kto siedzi itd.a z drugiej mo¿na by sie zamkn¹Ì na czas uroczystoœci bo wystarczaj¹co du¿o by³o gadane i bêdzie. Widz Polsatu gdy chcia³by zadumy i skupienia to musi prze³¹czyc siê na TVN.
Poza tym jest coÂś jak sterowanie wysokoÂściÂą fotela
.
Nie zawsze wyglÂąd...........Kubsie. Ich komentarze i atmosfera przez nich stworzona byÂłyby najstosowniejsze.Kubs pisze: Spokojnie, ego duetu raczej nie zobaczymy, obrazek nie wyglÂądaÂłby zbyt dobrze:)
Poza tym jest coÂś jak sterowanie wysokoÂściÂą fotela

dokÂładnie. Ale co niektĂłrzy patrzÂą na wzrost ktĂłry jak widaĂŚ nie przeszkadza talentom, patrz: Anita, Piotro.mikasur pisze:WÂłaÂśnie, przede wszystkim gÂłos ma najlepszy - stonowany, silny, a jednoczeÂśnie cichy, dynamiczny i zawsze potrafi go odpowiednio dostosowaĂŚ. Brawo!IskrÂą jest sposĂłb przekazywania przez niego informacji. Jego gÂłos, akcentowanie, komentarze, spekulacje wÂłasne. Nudny Piotrek Nigdy. I nie stĂŞka, a powoduje zwrĂłcenie uwagi widza na dany fakt tym jak o czymÂś mĂłwi wskazuje na zastanowienie widza. O wiele nudniejszy Porada czy Ryman. Wybacz ale zarzut kamery do ktĂłrej mĂłwi jest nie na miejscu. CzĂŞÂściej zdarza siĂŞ to Pochanke i to w gÂłownym wydaniu FAKTĂW.
Wiele brakuje innym dziennikarzom. Piotro jest specyficzny i to co robi i jak stanowi o jego gwiazdorstwie.
Ostatnio zmieniony piątek 08 kwie 2005, 10:45 przez tobi, łącznie zmieniany 1 raz.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24
http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24
http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
A jak Lis t³umaczy to kazanie? Bo w TVN24 jakiœ obcy g³os, wiêc wygl¹da na to jakby mieli jakiegoœ t³umacza, który by na ¿ywo t³umaczy³ z w³oskiego. Natomiast w Polsacie Lis sam t³umaczy ca³¹ mszê. Ale on chyba nie zna a¿ tak dobrze w³oskiego? Wiêc mediom wczeœniej rozdano tekst kazania? A jeœli tak, to czemu w TVN24 nie czyta tego prezenter tylko jakiœ inny g³os?
Na TVN/TVN24 ceremoniê pogrzebow¹ t³umacz¹, jak w zdecydowanej wiêkszoœci telewizji, ksiê¿a. Ks. dyrektor radia Plus - Sowa oraz jeszcze jeden, ktorego godnoœÌ w tej chwili w³aœnie mi umknê³a.
Teksty pogrzebu, podobnie jak podczas pilegrzymek PapieÂża juÂż wczeÂśniej byÂły znane mediom. Nikt tego nie tÂłumaczy 'na Âżywo'.
Teksty pogrzebu, podobnie jak podczas pilegrzymek PapieÂża juÂż wczeÂśniej byÂły znane mediom. Nikt tego nie tÂłumaczy 'na Âżywo'.
OglÂądaÂłem tylko TVP. Ja mieszkam przed placem na ktĂłrym w 99 roku byÂł papieÂż i dziÂś byÂła tam transmisja uroczystoÂści. Wybrano TVP. W sumie gÂłosniej byÂło za oknem niÂż u mnie w domu.
TVP ma zawsze lepsze tÂłumaczenie. DziÂś teÂż byÂło dobrze, a moim zdaniem najlepsza byÂła jednak lektorka ktĂłra tÂłumaczyÂła koinferencje prasowÂą wtedy kiedy TVN emitowaÂł "Rozmowy w toku". Bardzo Âładnie mĂłwiÂła, nie jÂąkaÂła siĂŞ i tÂłumaczyÂła to tak jakby wszystko miaÂła na kartce, a konferencja byÂła na Âżywo i odpowiadano na pytania dziennikarzy.
Wielki plus dla TVP.
I dopiesze jeszcze, ze nie podobaÂł mi sie komentarz Lisa.
P.S. Teraz za oknem retransmisja pielgrzymki z 1999 roku.
TVP ma zawsze lepsze tÂłumaczenie. DziÂś teÂż byÂło dobrze, a moim zdaniem najlepsza byÂła jednak lektorka ktĂłra tÂłumaczyÂła koinferencje prasowÂą wtedy kiedy TVN emitowaÂł "Rozmowy w toku". Bardzo Âładnie mĂłwiÂła, nie jÂąkaÂła siĂŞ i tÂłumaczyÂła to tak jakby wszystko miaÂła na kartce, a konferencja byÂła na Âżywo i odpowiadano na pytania dziennikarzy.
Wielki plus dla TVP.
I dopiesze jeszcze, ze nie podobaÂł mi sie komentarz Lisa.
P.S. Teraz za oknem retransmisja pielgrzymki z 1999 roku.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl