[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Re: X FACTOR

Post autor: mojpierwszyraz »

Runda z Adele to genialny pomysł. Ja osobiście słysząc na scenie jej numery czuję, że to "nie byle co" ;)
Co do werdyktu - świetny. Jestem pewien że Ewelina da sobie radę na rynku muzycznym, a dziewczyny po prostu potrzebują tego finału! I są świetne! I mimo tego że nie wygrają programu, to wiem że występ w finale da im spory rozgłos. Są boskie, a dzisiejsze występy - cudne. Sam wysyłałem smsy i ciekaw jestem jak rozłożyły się dzisiejsze wyniki głosowania widzów.
Dla mnie największą porażką półfinału jest Spenner. Nudny, bez jakiegokolwiek zaskoczenia (myślałem że wybierze coś mniej przewidywalnego niż Rolling in the Deep, które to rok temu u Kuby śpiewała Ada Szulc). Wybór więc kiepski. Poza tym Ewelina, Dawid i The Chance włożyły w Adelkę duzo swojego, Spenner nic. I to właśnie jego typowałem na wypad z programu. Niestety, nikt nie docenił kreacji scenicznej i różnorodności jaką proponowała nam Lisowska.
Ja kibicuję Dawidowi, który na bank zaśpiewa z Katie, oraz The Chance które na 100% zaśpiewają z Amy. Będzie dobrze, coś czuję :)
tvn - latem programowo najgorsza!
alik79
Początkujący
Początkujący

Post autor: alik79 »

"Co do niedzielnego półfinału jestem pewien że do dogrywki stanie The Chance i Ewelina Lisowska po raz kolejny przez głupotę Wojewódzkiego wyleci Lisowska. Kolejna przesłanka żeby był IV juror aby Wojewódzki o wszystkim nie decydował."

Moja wypowiedź z zeszłego tygodnia i kto miał rację ! Żądam IV jurora !
Amy
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Amy »

alik79 pisze:"Co do niedzielnego półfinału jestem pewien że do dogrywki stanie The Chance i Ewelina Lisowska po raz kolejny przez głupotę Wojewódzkiego wyleci Lisowska. Kolejna przesłanka żeby był IV juror aby Wojewódzki o wszystkim nie decydował."

Moja wypowiedź z zeszłego tygodnia i kto miał rację ! Żądam IV jurora !
Rzeczywiście, baaaaaaardzo ciężko było wytypować, kto stanie do dogrywki.
Ja cieszę się, że dziewczyny z The Chance będą w finale. Zwycięstwa życzę Marcinowi i jeżeli wygra (mam taką wielką nadzieję), obiecuję, że nie będę cytować tej wypowiedzi.
Dajcie już spokój z tym IV jurorem, bo robi to się trochę nudne. :roll:
This is not the end, this is not the beginning.
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

Ewelina powinna być w finale , ale ma pecha i ma chorobę strun glosowych , więc może i dobrze , że odpadła teraz :) odpocznie 2 tygodnie i zacznie nagrywać płytę ...
lukaszbialas
Bywalec
Bywalec

Post autor: lukaszbialas »

adik1148 pisze:Ewelina powinna być w finale , ale ma pecha i ma chorobę strun glosowych , więc może i dobrze , że odpadła teraz :) odpocznie 2 tygodnie i zacznie nagrywać płytę ...
Według mnie to ona zrobi największą karierę wśród uczestników 2 edycji. :)
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Ciekaw jestem jakie piosenki zobaczymy w finałowym odcinku. Mam nadzieję, że Spenner z Brainstrom nie wykonają Maybe, ale Thuner Without Rain. Ta 1 jest jakaś nijaka jak na ostatni występ uczestnika. Katie ma sporo fajnych utworów także tutaj o duet z Dawidem się nie boję. I mam nadzieję, że The Chance zaśpiewają z Amy jej największy hit This is the Life :D
Jeżeli będzie tak jak rok temu i uczestnicy zaśpiewają też swoją ulubioną piosenkę z tej edycji to chciałbym usłyszeć znów Shoop Shoop Song w wykonaniu The Chance, With or Without You Dawida i Heaven Marcina :) Ciekawe jak stacja poradzi sobie z występem solowym gwiazd. Rok temu była tylko jedna zagraniczna, więc i tylko Alexandra Burke wystąpiła solo na scenie. Teraz mamy 3 gwiazdy, ale czy starczy czasu?
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Warto dodać, że będzie to pierwsza wizyta Amy Macdonald w Polsce. Przejrzałem koncerty z poprzednich lat i Polski tam nie widziałem. Katie Melua była już u nas wielokrotnie, również w programach typu X Factor (wystąpiła w finale Fabryki Gwiazd oraz Tańca z gwiazdami). Brainstrom też był u nas kilka razy (również w telewizyjnym show - Big Brother) i co ciekawe w 2006 roku podczas Sopot Festival mogliśmy zobaczyć właśnie Brainstrom, jak i Katie. Warto wspomnieć, że dzień po finale X Factor Brainstorm da koncert podczas Metalfest 2012.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

To nie był najlepszy koncert. Ale za to końcówka programu była najbardziej emocjonująca i trzymająca w napięciu ze wszystkich odcinków live zarówno I jak i II edycji. Kompletnie nie mogłem się zdecydować, kto ma przejść do finału. The Chance są niesamowite, ale cholernie szkoda mi Eweliny. Miała chyba najwięcej genialnych występów spośród wszystkich uczestników. Genialne piosenki, perfekcyjna choreografia, wspaniały głos. Szkoda, że pojawiły się te problemy z gardłem, przez nie faktycznie finał w jej wykonaniu mógłby wypaść słabo. Gdyby nie te problemy, chciałbym ją widzieć w finale. Do tej pory mam mieszane uczucia. Z jednej strony dziewczyny z The Chance zasługują na finał, bo ze wszystkich uczestników wykonały największy progres od bootcampu, na którym mi się nie podobały (już jako zespół), z drugiej strony strasznie szkoda mi Eweliny. Tak jak Czesław - postuluję, aby w półfinale nie odpadł nikt i za tydzień abyśmy zobaczyli całą czwórkę znowu na scenie. Kuba miał naprawdę trudny orzech do zgryzienia, okropnie trudna decyzja. Nie wiem, czym się kierował, ale ją szanuję. Czy się z nią zgadzam? Nie wiem. Z jednej strony tak, z drugiej nie.

Za tydzień niesamowite emocje, finał II edycji. Genialnej edycji z genialnymi i mega utalentowanymi ludźmi. Już nie mogę się doczekać!
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: sb »

Dla tych co ciekawia takie rzeczy, w UK wyglad castingow do nastepnej edycji zmienil sie znaczniej niz zwykle.. krotki wideo klip:

http://www.youtube.com/watch?v=vEgCF5ikg50
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

6 odcinek live - 2,38 mln
Jubileusz 10lecia TopTrendy - 2,27
Jubileusz Lady Pank - 1,66 mln

Nie wiem jak Komisarz Alex, ale to, że X Factor miał wyższą oglądalność niż festiwal w Polsacie cieszy. Co ciekawe konkurs Trendy, które był emitowany najpóźniej bo około 22:30 zobaczyło najwięcej widzów, bo 2,33 mln.
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: tomalapt »

W ostatnim odcinku widać było sporą różnicę w stosunku do poprzednich w operowaniu światłem scenicznym. Otóż oświetleniowiec firmy która "oświetla" x factora był na festivalu Top Trendy. Obyśmy w finale zastali fachowca.
adik1148
Bywalec
Bywalec

Masakryczne wyniki oglądalności :/ niczym the voice of poland :P Jeśli TVN nie przeniesie X FACTOR'a na niedzielę i nie wprowadzi 4 jurora to polegnie w przyszłej edycji na pełnej linii :(
rogi
Bywalec
Bywalec

Post autor: rogi »

Emisja jesienią byłaby lepsza.
mojpierwszyraz
Bywalec
Bywalec

Post autor: mojpierwszyraz »

adik1148 pisze:Masakryczne wyniki oglądalności :/ niczym the voice of poland :P Jeśli TVN nie przeniesie X FACTOR'a na niedzielę i nie wprowadzi 4 jurora to polegnie w przyszłej edycji na pełnej linii :(
pogoda robi swoje. tutaj wprowadzenie 4. jurora, usunięcie wojewódzkiego, czy lady gaga w finale nic nie da. trzeba planować premierę nowej serii na styczeń/luty - wtedy hit murowany. co innego z przesunięciem xf na niedziele - sobota to tym bardziej wiosną czas grillowania. niedziela to okiełznanie przed nowym tygodniem, więc w sam raz na wyluzowanie przed tv. mimo to wyniki i tak niczego sobie. jak widać MBTM miało w półfinałach podobne, więc nie wróżę porażki temu formatowi.
tvn - latem programowo najgorsza!
adik1148
Bywalec
Bywalec

Na oficjalnym profilu Sony Music Poland na YouTube jakby piosenki do płyty " LIVE X FACTOR SHOWS 2012" :) Świetna jakość , super się tego słucha.... chętnie bym kupił ! :)
Link :
http://www.youtube.com/user/sonymusicpo ... ture=watch
ODPOWIEDZ