Polsat News
Moderator: Łukasz
-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Re:
No u mnie jest 16:9 cały czaskamilo pisze:Nieprzerwanie? :> Na wszystkich forach można przeczytać opinie, że jest 4:3. :hyh:

No tak, ale zmienić mogą 2-3 osoby, a nie wszyscy. Co więcej, oni się mnożą.D00 pisze:Wystarczy, że zmienię z 4:3 na 16:9, ale do tego potrzeba użyć AŻ jednego przycisku na pilocie, więc lepiej narzekać na forach...

Od kilku dni załatwiłem sobie dostęp do kanału.
Oglądam ich praktycznie bez przerwy. Jest to kanał informacyjny, a nie informacyjno-polityczny. Jeśli już goszczą politycy, to w TVN24 skakaliby sobie do gardeł i nie dali dojść do słowa, a tu jest zupełnie inaczej. Jedną z największych zalet i jednocześnie największą wadą jest format 16:9. Jak kanał oglądam na plazmie, to różnica między TVN24 jest nieporównywalna, ale współczuję osobą, mającym zwykłe telewizory. Bardzo fajne pasma - widać, że w odróżnieniu od TVP Info, nie wzorowane na TVN24.
''Nowy dzień''. Bardzo spodobał mi się pomysł przeglądania regionalnej prasy przez reporterów. Dużo gości, ciekawie dobrani - nie ma nudy jak w TVN24.
''To jest dzień''. Brak konferencji prasowych, a ewentualnie ich skróty, sprawiają, że to już chce się oglądać. Dodatkowo bardzo dobrzy prowadzący - Kacprzak i Gozdyra.
W kanale niestety dość często są też wpadki techniczne. Studio - trochę odosobnione od świata, ale w pełni wykorzystane - prezentuje się bardzo dobrze. Prowadzący serwisy są młodzi i niedoświadczeni. Najlepsi są Katarzyna Włodarczyk i Konrad Krakowiak. Najgorsza - zdecydowanie, Wioletta Gaska. Ona nawet nie wie do czego służy prompter - wszystko czyta z kartki.

''Nowy dzień''. Bardzo spodobał mi się pomysł przeglądania regionalnej prasy przez reporterów. Dużo gości, ciekawie dobrani - nie ma nudy jak w TVN24.
''To jest dzień''. Brak konferencji prasowych, a ewentualnie ich skróty, sprawiają, że to już chce się oglądać. Dodatkowo bardzo dobrzy prowadzący - Kacprzak i Gozdyra.
W kanale niestety dość często są też wpadki techniczne. Studio - trochę odosobnione od świata, ale w pełni wykorzystane - prezentuje się bardzo dobrze. Prowadzący serwisy są młodzi i niedoświadczeni. Najlepsi są Katarzyna Włodarczyk i Konrad Krakowiak. Najgorsza - zdecydowanie, Wioletta Gaska. Ona nawet nie wie do czego służy prompter - wszystko czyta z kartki.
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Re: Polsat News
Muszę z bólem przyznać że Polsat News ma lepszą formułę programową. Super jest to, że nie ma konferencji a jeśli już są to tylko te dotyczące najbardziej ważnych spraw wielki plus. Drugi plus-obraz kiedy przełączam na TVN24 to od razu zmieniam na 16:9 bo po prostu już nie mogę oglądać w trybie normalnym. Brak reklam kolejny plus. Minus- nie wszyscy prowadzący i reporterzy są odpowiednio przygotowani tu TVN24 bije na głowę Polsat News ale ja po prostu odruchowo włączam TVN24 jakoś mam wielki sentyment 

W stacji jest wiele znanych nazwisk: Beata Cholewińska, Maciej Cholewiński, Alicja Rojek, Marta Żurek itd. :spiewa: Tak, przypuszczam, że to wszystko rodzeństwo znanych już Nam twarzy newsowych. Nie wiem tylko czy za plus uznać wydawców w roli prezenterów. :rozglada:
Odnośnie pozycji programowych, to ciekawy jest reaktywowany ''Bumerang'' Markiewicza, w przeciwieństwie do coraz nudniejszego ''Szkła''. Szczególnie jednak polecam program ''To był dzień na świecie'', prowadzony przez J. Mikrutę i G. Kozaka - mój zdecydowany faworyt!
Odnośnie pozycji programowych, to ciekawy jest reaktywowany ''Bumerang'' Markiewicza, w przeciwieństwie do coraz nudniejszego ''Szkła''. Szczególnie jednak polecam program ''To był dzień na świecie'', prowadzony przez J. Mikrutę i G. Kozaka - mój zdecydowany faworyt!

-
- Czasem tu wpada
- Kontakt:
Re: Polsat News
Spod zegara zniknął napis TEST i pojawił się napis NA ŻYWO.
Wirtualnemedia: Marek Markiewicz o Polsat News - video wywiad. 
Jeden z minusów stacji, widoczny nawet w tle rozmowy, to wypełnianie sporej części ramówki materiałami bez komentarza.

Jeden z minusów stacji, widoczny nawet w tle rozmowy, to wypełnianie sporej części ramówki materiałami bez komentarza.
Re:
Przecież w TVN24 było dokładnie tak samo do czasu kiedy sporą część ramówki zaczęły wypełniać reklamy. :]kamilo pisze:Jeden z minusów stacji, widoczny nawet w tle rozmowy, to wypełnianie sporej części ramówki materiałami bez komentarza.
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.