Monika Olejnik
Moderator: Łukasz
Mocnym akcentem zaczĂŞÂła rozmowĂŞ. Potem juÂż caÂłkiem spokojnie byÂło.salladyn pisze:No proszĂŞ i Andrzej Lepper u Moniki Olejnik, a mĂłwiÂła Âże go juÂż nie zaprosi.

WidaĂŚ byÂło jak Olejnik nie znosi Leppera . Ciekawe jakie byÂły okolicznoÂści tego zaproszenia, czyÂżby byÂła to prĂłba "przypodobania siĂŞ" Pis i koalicji, w celu ratowania "Prosto w oczy"? :devil:
Ciekawe czy dostanie propozycjĂŞ od TVP Info? hmm...
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" 

No i chyba nie ma miejsca dla Moniki Olejnik w TVP:
Ale jednak wydaje mi siĂŞ, Âże sama by zrezygnowaÂła - o 23 program publicystyczny?
Ciekawe kto by do niej przyszedÂł?
I co teraz? MoÂże polszmat jÂą przygarnie?
Ma poprostu pecha! JuÂż 2 razy coÂś takiego jÂą spotkaÂło. :? W TVN sama odeszÂła, a tu jÂą wyciĂŞli wÂładze telewizji publicznej.Onet pisze:We wrzeÂśniowej ramĂłwce Programu 1 TVP nie ma wywiadĂłw Moniki Olejnik ”Prosto w oczy”. Po godzinie 23, kiedy to ostatecznie miaÂł byĂŚ emitowany program Olejnik, sÂą zaplanowane m.in. program publicystyki kulturalnej i ”WiadomoÂści”.
W ramĂłwce, ktĂłra zostaÂła juÂż rozesÂłana przez TVP w celu sprzedaÂży czasu reklamowego, nie ma Âśladu wieczornego programu mogÂącego byĂŚ rozmowÂą z politykami. Nazwa ”Prosto w oczy” w ogĂłle nie pada.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Po prostu uwaza sie za lepsza niz jest skoro tak jest traktowana. Powinna prowadzic program typu Newsnight w BBC www.bbc.co.uk/newsnight, codzienny program informacyjno-oublicystyczny w BBC2 od 22:30 do 23:20.
Pozna pora, ale najlepszy program tego typu, pelno gosci, wywiadow i dyskusji, i na koniec przeglad pierwszych stron prasy na drugi dzien. Da sie zrobic taki program pozna wieczorem, pod warunkiem ze nie jest tylko polityczny, wiec jest opcja roznych gosci, w piatki nawet troche o kulturze po informacjach dnia.
Cos w stylu starego Monitora Wiadomosci ale dluzsze i lepsze. Moze w ten sposob mozna uratowac Panorame w TVP2, po prostu przeksztalcic ja na jeden program taki o 22:30 - Moniki Olejnik np od Pon do Piatku (moze tez jakis zastepczy prezenter) w TVP2??
Pozna pora, ale najlepszy program tego typu, pelno gosci, wywiadow i dyskusji, i na koniec przeglad pierwszych stron prasy na drugi dzien. Da sie zrobic taki program pozna wieczorem, pod warunkiem ze nie jest tylko polityczny, wiec jest opcja roznych gosci, w piatki nawet troche o kulturze po informacjach dnia.
Cos w stylu starego Monitora Wiadomosci ale dluzsze i lepsze. Moze w ten sposob mozna uratowac Panorame w TVP2, po prostu przeksztalcic ja na jeden program taki o 22:30 - Moniki Olejnik np od Pon do Piatku (moze tez jakis zastepczy prezenter) w TVP2??
Jeszcze trwajÂą negocjacje:
23:15? :> Âśmiechu warte.
WidaĂŚ, Âże prezes TVP Wildstein chciaÂłby robiĂŚ publicystykĂŞ dla nocnych MarkĂłw, ale czy siĂŞ uda?
A moÂże jeszcze siĂŞ potargujÂą - dwie propozycje po -15 minut i program znalazÂłby siĂŞ o 22:45 czyli w czasie w ktĂłrej do tej pory byÂł nadawany. :devil:
Myœlê, ¿e i tak Monika Olejnik zrezygnuje.Onet pisze:TVP ca³y czas prowadzi z Monik¹ Olejnik negocjacje w sprawie programu "Prosto w oczy". Olejnik nie zdecydowa³a jak dot¹d czy poprowadzi program po tym, jak przesuniêto go na póŸniejsz¹ godzinê.
Do tej pory program "Prosto w oczy" emitowany byÂł o 22.45. W projekcie jesiennej ramĂłwki TVP1 program przesuniĂŞto jednak na godz. 23.30, na co dziennikarka nie chciaÂła siĂŞ zgodziĂŚ.
"Ostatnia propozycja, jakÂą zÂłoÂżyÂł prezes Wildstein to emisja o 23.15. Jak dotÂąd nie otrzymaliÂśmy jednak odpowiedzi od pani Olejnik. W przyszÂłym tygodniu bĂŞdĂŞ siĂŞ kontaktowaÂł z jej przedstawicielem w tej sprawie" - powiedziaÂł PAP wiceszef TVP1 do spraw informacji i publicystyki PaweÂł Nowacki.
PiÂątkowy Presserwis podaÂł, Âże program Olejnik zniknie z jesiennej ramĂłwki. Informacja ta opieraÂła siĂŞ na fakcie, Âże "Prosto w oczy" nie znalazÂło siĂŞ w jesiennej ofercie, jakÂą TVP przesÂłaÂła do reklamodawcĂłw.
"»Prosto w oczy« nie zostaÂło tam umieszczone, bo Olejnik nie odpowiedziaÂła dotÂąd na naszÂą propozycjĂŞ" - wyjaÂśniÂł Nowacki.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

RĂŞcĂŞ opadajÂą,Âże w wolnej Polsce nie wa wolnych mediĂłw - w telewizji paĂąstwowej.WÂładza drÂży przed Olejnik,ktĂłra jest zbyt inteligentna dla Bronka W.I bardzo dobrze,Âże im nie odpowiedziaÂła!Bez Âłaski.TVP straci na braku tego programu.Moniko do TVN! :brawa:
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
w takim Lis powinien j¹ przygarn¹Ì do Polsatu - sukces gwarantowany!
[ Dodano: Wto Sie 22, 2006 1:45 am ]
'Prosto w oczy' zostajÂą
:
[ Dodano: Wto Sie 22, 2006 1:45 am ]
'Prosto w oczy' zostajÂą

Bardzo dobrze,Âże 'oczy' bĂŞdÂą emitowane w czasie,kiedy powinny byĂŚ wieczorne 'wiadomoÂści',bo wtedy ludzie,ktĂłrzy zwykle sÂą o tej porze nastawienie na 'wiadomoÂści' napewno nie wy³¹czÂą odbiornikĂłw na Monice.Ale ich caÂłkowita likwidacja..Przesada.Jeszcze trochĂŞ i o godz.19.30 na 'jedynce' bĂŞdzie napis:sory,ale Panorama otwiera dziÂś podsumowanie,prze³¹cz na 'dwĂłjkĂŞ'... :?MediaLink pisze: Audycja Moniki Olejnik Prosto w oczy znajdzie siĂŞ w jesiennej ramĂłwce telewizyjnej Jedynki – wynika z programu TVP1 dla prasy, opublikowanego na stronach telewizji publicznej. Rozmowy dziennikarki nadawane bĂŞdÂą ok. godziny 23.15, czyli w miejscu przeznaczonym na wieczorne wydanie WiadomoÂści. O takiej zamianie programĂłw na Âłamach Rzeczpospolitej wspominaÂł Wojciech Pawlak, nowy szef DwĂłjki.
Wojciech Pawlak powiedziaÂł Rzeczpospolitej, Âże Panorama emitowana o godz. 22.30 bĂŞdzie zamykaÂła ‘dzienny przekaz informacyjny TVP’. DodaÂł, Âże z anteny zdjĂŞte zostanÂą wieczorne WiadomoÂści. Zgodnie z wczeÂśniejszymi zapowiedziami miaÂły byĂŚ one wydÂłuÂżone i poszerzone o czêœÌ analitycznÂą.
WedÂług ramĂłwki dla prasy, Prosto w oczy zajmie miejsce zarezerwowane dla wieczornego wydania WiadomoÂści. Jednak jeszcze kilkanaÂście dni temu w programie zamieszczonym na stronie biura reklamy TVP nie zostaÂł uwzglĂŞdniony program Moniki Olejnik.
Przedstawiciele telewizji publicznej zapewniali wtedy, Âże jest to wstĂŞpna wersja ramĂłwki i moÂże siĂŞ jeszcze ona zmieniĂŚ. Nie wiadomo, czy zamiana wieczornych WiadomoÂści na Prosto w oczy jest ostatecznÂą decyzjÂą TVP.
work work work
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
gdzie są te wakacje??!!
жду тебя...
Monika Olejnik
To bardzo dobra wiadomoœÌ, ¿e wróci³a. I ¿e kropka wróci³a. Wieczorne pasmo w TVN24 siê wzmocni. Jak wam siê podoba ta decyzja?
"Ten, kto się śmieje ostatni, przeważnie nie ma jednego zęba na przedzie" 

Rano coÂś czuÂłam pismo nosem, gdy tylko przeczytaÂłam w jednej z gazet artykuÂł, Âże Monika nie podpisaÂła umowy z TVP1 i odchodzi to czekaÂłam gdzie siĂŞ pojawi -jeÂżeli chodzi o srebrny ekran. Nic innego mi do gÂłowy nie przychodziÂło poza TVN24. Ale, Âże aÂż tak szybko tego dokona (ledwie po 2h od przeczyatnia artykuÂłu) nie sÂądziÂłam nawet w najÂśmielszych snach. Chyba najlepszÂą porÂą, by byÂła koncĂłwka Magazynu24, pomiĂŞdzy tym programem, a SzkÂłem Kontaktowym wydaje mi siĂŞ, Âże miaÂłaby najlepsza widowniĂŞ
Ale niezaleÂżnie od tego jakÂą pore tvn24 jej wyznaczy na pewno bĂŞdzie miaÂła wiernego widza w mojej postaci.