TVP - sprawy bieżące

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

nie bo w tedy nie byÂła by telewizjÂą :)
ani zadnym medium :)
Android <3
zadra
Bywalec
Bywalec

tvp

Post autor: zadra »

mac pisze:O publicznej telewizji usÂłyszeĂŚ moÂżna, Âże najpierw skrĂŞciÂła niebezpiecznie w lewo ( patrz-dzieĂą bez Millera dniem straconym ), teraz z kolei skrĂŞca niebezpiecznie w prawo. Czy doczekam siĂŞ sytuacji kiedy TVP nie bĂŞdzie ani lewicowa, ani prawicowa, a po prostu rzeczowa i obiektywna?
tak naprawdĂŞ TVP nigdy nie skrĂŞciÂła w lewo! SkrĂŞciÂła w stronĂŞ kilku politykĂłw, ktĂłrzy sa nazywani lewicowymi, ale z lewicÂą majÂą niewiele wspĂłlnego.
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Polacy ufajÂą TVP!

Post autor: ArO »

Telewizja Polska S.A. i wojsko to instytucje publiczne cieszÂące siĂŞ najwiĂŞkszym - 72-procentowym - zaufaniem PolakĂłw - jak wynika z badaĂą TNS OBOP przeprowadzonych w styczniu 2005 r.

Na kolejnych miejscach w rankingu 27 instytucji budzÂących najwiĂŞksze zaufanie znalazÂły siĂŞ:
Koœció³ Katolicki 68 %
Polskie Radio S.A. 62%.
TVN 60 %
Policja 58 %
Polsat 58 %

TVP S.A. cieszy siĂŞ niezmiennie najwiĂŞkszym zaufaniem wÂśrĂłd innych instytucji medialnych. NajwiĂŞcej osĂłb ufaÂło temu nadawcy w styczniu 2001 roku i kwietniu 2002 (78 %). W 2002 roku i pierwszej poÂłowie 2003 roku zaufanie do telewizji publicznej malaÂło, obecnie - od marca 2004 roku - poziom zaufania podlega nieznacznej tendencji wzrostowej.

Polskie Radio S.A., pomimo nieznacznego spadku zaufania, awansowaÂło na drugie miejsce w rankingu. Mniejszym zaufaniem cieszÂą siĂŞ telewizyjni i radiowi nadawcy komercyjni. Za dwoma nadawcami publicznymi uplasowaÂł siĂŞ TVN, Polsat oraz prywatni nadawcy radiowi.

Stabilnym, choĂŚ nieco mniejszym zaufaniem niÂż nadawcy telewizyjni i radiowi cieszÂą siĂŞ tytuÂły prasowe: Gazeta Wyborca - 38 % i Rzeczpospolita - 28 %.

NajwiĂŞcej nieufnoÂści budzÂą wÂśrĂłd PolakĂłw: Sejm - 88 %, RzÂąd - 83 %, Senat - 82 % i Premier - 76 %. W porĂłwnaniu z badaniem zaufania do instytucji publicznych w marcu 2004 r. wzrosÂło zaufanie do Premiera i RzÂądu, zmniejszyÂło siĂŞ grono osĂłb majÂących zaufanie do Policji i Prezydenta.
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

JuÂż samo zrĂłwnanie jednakowego zaufania do koÂścioÂła i TVP daje zrozumieĂŚ, Âże to badanie przeprowadzone byÂło wÂśrĂłd ronikĂłw, emerytĂłw i dewotek. :D
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Jasne jeszcze napisz, ze OBOP po koÂściaÂłach lata i badania robi. :D
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

Albo pracownicy OBOPu na spotkania Rodziny Radia Maryja chodz¹, ale wtedy inne medium zajê³oby tutaj miejsce. Có¿ ostatnie mies¹ce nauczy³y mnie jednego - z £ukaszem nie ma sensu dyskutowaÌ o sonda¿ach. Przecie¿ on wie lepiej, które s¹ zmanipulowane, którym trzeba ufaÌ, a które wogóle siê nie licz¹.
ZazdroszczĂŞ takiej wiedzy.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

I nawzajem Faustuchu. :D Z t¹ drobn¹ ró¿nic¹, ¿e je to wszystko mam gdzieœ i nie traktujê tego ani trochê powa¿nie. :D
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

ÂŁukaszu, a masz inne wyjÂście skoro TVN tam siĂŞ nie wybija :?: :lol:
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Tak, jasne a ja jestem fizykiem jÂądrowym (chociaÂż ostanio ktoÂś mĂłwiÂł o mnie "Kaczka na WisÂłoce 1"). Przypominam pewien news na Twojej stronie, w ktĂłrym sugerowaÂłeÂś czytelnikom kilka wÂłasnych przemyÂśleĂą na temat OBOPu.
PS w odró¿nieniu do kilku u¿ytkowników forum nie t³umaczê badaù telemetrycznych OBOPu lub AGB sympati¹ danej firmy do danej stacji.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Faustuchu, co takiego staraÂłem siĂŞ wmĂłwiĂŚ swoim czytelnikom? Tamten news byÂł okej, podkreÂśliÂłem w nim tylko, Âże wg badaĂą OBOPu TVN wybierajÂą mieszkancy duÂżych miast i studenci, a TVP mieszkaĂący wsi, rolnicy, osoby o lewicowych poglÂądach. Tak byÂło w badaniach i ja o tym napisaÂłem.
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

Mnie dziwi tak bliskie jednej cenie Polsatu i TVN. 58 i 60.

A o TVP, no có¿. Przykre s¹ takie oceny TVP ale có¿......
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

A, co myslaÂłeÂś, Âże jakaÂś prywatna stacja bĂŞdzie miaÂła najwiĂŞksze zaufanie wsrĂłd obywateli polskich :?: :D ÂŚmieszne. Nawet Âżadnego komercyjnego radia w czoÂłowce nie ma. Ludzie wolÂą PR.
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

Ja bym nie przywiÂązywaÂł wagi do tego typu badaĂą - nie od dziÂś przecieÂż wiadomo, Âże zwykle sporzÂądza siĂŞ je w wybranych Âśrodowiskach i wydaje mi siĂŞ, Âże zrobiono je trochĂŞ "na zlecenie TVP"... :wink: Nie od dziÂś wiadomo, Âże OBOP sprzyja TVP, tak jak AGB sprzyja TVN.
A tak w ogĂłle, to caÂłej prawdy nigdy nie poznamy. :wink:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

ÂŁukasz pisze:Faustuchu, co takiego staraÂłem siĂŞ wmĂłwiĂŚ swoim czytelnikom? Tamten news byÂł okej, podkreÂśliÂłem w nim tylko, Âże wg badaĂą OBOPu TVN wybierajÂą mieszkancy duÂżych miast i studenci, a TVP mieszkaĂący wsi, rolnicy, osoby o lewicowych poglÂądach. Tak byÂło w badaniach i ja o tym napisaÂłem.
Nie ÂŁukaszu, napisaÂłeÂś coÂś jeszcze i nie wykrĂŞcaj kota ogonem.
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

ArO pisze:A, co myslaÂłeÂś, Âże jakaÂś prywatna stacja bĂŞdzie miaÂła najwiĂŞksze zaufanie wsrĂłd obywateli polskich
Ale ja miaÂłem na myÂśli tak bliskie wyniki Polsatu i TVN. Odpowiednio 58 i 60.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
ODPOWIEDZ