Joasiu z kÂąt ty nam ty nasze nieszczĂŞÂście napÂłynĂŞÂłaÂś
Adamie, nie ma powodu wÂątpiĂŚ, Âże Joasia napÂłynĂŞÂła z Siemiatycz ....
Natomiast jest pytanie, czy jej rodzice sÂą podlasiakami z dziada, pradziada, czy teÂż skÂądÂś napÂłynĂŞli
epsztajnek pisze: gdyby miaÂła nazwisko koĂączÂące siĂŞ na -uk .... Prokopiuk, Gawryluk,Wierzuk... sprawa byÂła by jasna
TeÂż siĂŞ nie zgodze do koĂąca :cicho: Bo wspomniana np Gawryluk jest z moich okolic :uhh:
A nie jestem z Podlasia :nie:
Zaraz tu jakies drzewko genealogiczne zrobimy :aniol:
No nie wiem czy z Siemiatycz to tak spokojnie mozna nap³yn¹Ì do warszawy ale rozk³adu rzek nie znam wiêc...
Przed chwil¹ sprawdzi³em na mapie: oko³o 8 km na po³udnie od Siemiatycz p³ynie Bug. Bugiem do Zalewu Zegrzyùskiego. Dalej Narwi¹ do Modlina. W Modlinie skrêca siê w Wis³ê. Trzeba trochê przep³yn¹Ì wp³aw, ale dla chc¹cego... :jupi:
Moi drodzy co bedziemy patrzec po nazwiskach kto skad pochodzi nie nalezy poddawac sie stereotypom
A co do czasĂłw szkolno-studenckich to na wschodzie pije sie to co w calym kraju, tylko niewybredni pija ruski spiryt.
Kania pisze:Moi drodzy co bedziemy patrzec po nazwiskach kto skad pochodzi nie nalezy poddawac sie stereotypom
A co do czasĂłw szkolno-studenckich to na wschodzie pije sie to co w calym kraju, tylko niewybredni pija ruski spiryt.
Joasiu nie pij ruskiego spirytu :rydzyk: :rydzyk: :rydzyk: Pij samogon -zdrowszy jest :cicho:
AÂśka sie napewno przedzieraÂła przez granice nielegalnie i szmuglowaÂła fajury i bimber od ukraiĂącĂłw
Jak Joasia by zajmowaÂła siĂŞ kontrabandÂą to dziÂś by nie tropiÂła wystĂŞpku :cicho:
Przed chwilÂą sprawdziÂłem na mapie: okoÂło 8 km na poÂłudnie od Siemiatycz pÂłynie Bug.
Ja nie studiowaÂłem to wiĂŞc nie wiem co mogÂła Joasia piĂŚ na studiach ale w szkole Âśredniej to my siĂŞ winami delektowaliÂśmy No wiecie w koĂącu Warszawa :devil: :devil: :devil:
[ Dodano: Sob Lip 14, 2007 4:04 pm ]
arczi pisze:MoÂże Joasia nam zorganizuje jakiÂś spÂływ kajakowy i zwiedzanie okolic. Nocleg oczywiÂście w jej domu rodzinnym :rozglada:
Joasia by nas chĂŞtnie potopiÂła na tym spÂływie wiĂŞc nie kuÂś losu :cicho: