Ciekawostki telemetryczne

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

maciek b.
Początkujący
Początkujący

Post autor: maciek b. »

MyÂślĂŞ, Âże 2,5 to spokojnie. PosiliÂłbym siĂŞ na stwierdzenie Âże nawet 3??? ZwaÂżywszy na fakt kampanii reklamujÂącej nowÂą seriĂŞ, i to Âże grono miÂłoÂśnikĂłw serialu wydaje siĂŞ powiĂŞkszaĂŚ, myÂślĂŞ Âże nie bĂŞdzie to stwierdzenie na wyrost.
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Raczej bez problemu przekroczy 2,5 mln, moÂże byĂŚ nawet ok. 4 mln. :) A tvnfakty.pl przedstawia ciekawe wyniki programĂłw interaktywnych:
Od 5 do 23 marca bie¿¹cego roku zabawa "WykrêÌ numer" przyci¹ga³a przed szklane ekrany œrednio jedynie 124 429 osób, przy udzia³ach w rynku na poziomie 3,17 proc. To znacznie mniej ni¿ mia³a wówczas "Dwójka" (œrednio 955 180 ludzi, przy udzia³ach wynosz¹cych 24,32 proc.), TVP1 (kolejno 835 907 i 21,29 proc.) czy Polsat (545 884 i 13,9 proc.).

Nieznacznie lepsze wyniki zanotowa³a "Fabryka gry", której przeciêtna widownia wynios³a tylko 121 733 osoby. Osi¹gniête przez program 3,3 proc. udzia³ów to stanowczo za ma³o, aby TVN mog³a siê liczyÌ w wyœcigu o pozycjê na czele zestawienia. Tak te¿ liderem pasma pozosta³a TVP2 (933 574 i 25,28 proc.), dziêki temu wyprzedzi³a zarówno "Jedynkê" (774 602 i 20,98 proc.) jak i Polsat (386 922 i 10,48 proc.).

"Stra¿nika kasy" w TVN Siedem œledziÌ mo¿na niemal w samo po³udnie. W badanym okresie audycjê wybiera³o zwykle wy³¹cznie 16 373 odbiorców. W efekcie plasuj¹ce siê na poziomie 0,39 proc. udzia³y "Siódemki" by³y ni¿sze od rezultatów TVP1 (liczby rzêdu 1 038 585 i 24,53 proc.), TVP2: (759 222 i 17,93 proc.), Polsatu (587 384 i 13,87 proc.) oraz TVN (509 264 i 12,03 proc.).

Co dziesi¹ty widz zdecydowa³ siê z kolei na "Nocne Igraszki". PóŸn¹ por¹ TVN w³¹cza³o bowiem 112 097 ogl¹daj¹cych, co prze³o¿y³o siê na 10,03 proc. udzia³ów. Najwiêksz¹ popularnoœci¹ cieszy³y siê propozycje TVP2 (221 723 i 19,85 proc.), zaœ nastêpne w rankingu by³y Polsat (192 999 i 17,28 proc.), a tak¿e TVP1 (169 000 i 15,13 proc.).
Czyli krĂłtko mĂłwiÂąc jest kiepsko, myÂślaÂłem, Âże widownia jest wiĂŞksza, a tu bardzo marna w porĂłwnaniu z konkurencjÂą. TVN we wszystkich przypadkach na 4 miejscu w udziaÂłach w rynku telewizyjnym. "StraÂżnik kasy" - Âśmiech na sali... :twisted: Ciekawe jak tam z TVN GRA? :roll:
Poza tym TVN podaÂła wyniki za marzec i pierwszy kwartaÂł 2007 :
Media2 pisze:W marcu 2007 roku ogĂłlny udziaÂł w rynku wszystkich programĂłw telewizyjnych Grupy TVN wzrĂłsÂł do 22,2 proc. z 21,4 proc. w marcu 2006 r. (caÂła doba, 4+), natomiast w prime time ogĂłlny udziaÂł w rynku wszystkich programĂłw telewizyjnych Grupy TVN wzrĂłsÂł do 26,2 proc. z 25,5 proc. w analogicznym okresie 2006 r.

OgĂłlny udziaÂł stacji TVN w rynku wyniĂłsÂł 17,4 proc. w porĂłwnaniu do 17,8 proc. w analogicznym okresie 2006 r. W marcu 2007 r. udziaÂł stacji TVN w grupie docelowej w prime time wyniĂłsÂł 22,4 proc. w porĂłwnaniu do 22,6 proc. w analogicznym okresie 2006.

W pierwszym kwartale 2007 r. wszystkie programy telewizyjne Grupy TVN osiÂągnĂŞÂły ogĂłlny udziaÂł w rynku na poziomie 21 proc. w porĂłwnaniu z 20 proc. w analogicznym okresie 2006 r. , natomiast w prime time ogĂłlny udziaÂł w rynku wszystkich programĂłw telewizyjnych Grupy TVN wzrĂłsÂł do 24,6 proc. z 23,3 proc. w analogicznym okresie 2006 r.

W pierwszym kwartale 2007 r. ogĂłlny udziaÂł stacji TVN w rynku wyniĂłsÂł 16,3 proc. w porĂłwnaniu z 16,4 proc. w analogicznym okresie 2006 r. zaÂś w grupie docelowej w prime time (19.00 – 23.00) wyniĂłsÂł 27,7 proc. w porĂłwnaniu do 30,4 proc. w 2006 r.
Czyli w marcu i kwartale zyskaÂła ogĂłlnie caÂła Grupa TVN, a sam TVN w badanych okresach zanotowaÂł spadek w niektĂłrych przypadkach maÂły, ale jednak. :roll: Szkoda tylko, Âże najwiĂŞcej spadÂło TVN-owi w pierwszym kwartale 2007 - tu juÂż przez mocnÂą konkurencjĂŞ, a szczegĂłlnie w niedzielny wieczĂłr gdzie TVN straciÂł 2 mln widzĂłw.
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Memory
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Memory »

wie ktoœ jak¹ ogl¹dalnoœÌ mia³ ten koncert-zakochajmy siê jeszcze raz?
...najpiękniejsze jest niewidoczne dla oczu.
pawell

Raczej jeszcze nikt z nas nie wie. :roll: Poczekaj do jutra, moÂże jakiÂś serwis, ktĂłry podaje wyniki napisze o tym. Lub na tvn.pl zaktualizujÂą...
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Na Tvn.pl to jeszcze za wczeÂśniejszy tydzieĂą nie zaktualizowali takÂże szybciej pojawi siĂŞ jutro na serwisach :D
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

No i znamy wyniki za ostatni tydzieĂą :).

TVN zaraz za TVP 1 (w ogĂłlnej klasyfikacji).
TVP 1 - 23,58 %
TVN - 18,09 %
Polsat - 18,04 %
TVP 2 - 16,80 %

Obrazek

"Taniec" jak zwykle w œwiêta straci³... Niestety, w grupie 16 - 49 strasznie przegrali ze "Skazanym na œmierÌ"... No i przewaga nad Polsatem tez znikoma (w³aœciwie to granica b³êdu statystycznego).
Ptr15
Bywalec
Bywalec

OOOOO bardzo dobry wynik Nigdy w ÂŻyciu. Tyle razy juÂż byÂł emitowany, ale aÂż 4 mln. (super :D). Start Magdy M. rewelacyjny (oby tylko taka pozycja siĂŞ utrzymaÂła). Szkoda tylko, Âże do top 10 nie zaÂłapaÂł siĂŞ film "Terminal", bo byÂł naprawdĂŞ Âświetny :D. Tom Hanks jak zwykle fenomenalny. No i niestety zabrakÂło miejsca dla OdwrĂłconych i SMS :( .

Rzeczywiœcie ró¿nica miêdzy Polsatem a TVN w granicach b³edu, ale zawsze drugie miejsce lepiej wygl¹da ni¿ trzecie :D. Dwójka daleko w tyle wiêc gdyby nie M jak Mi³oœÌ to by³oby jeszcze gorzej.
pawell

No ale jednak TVN jest na drugim. :roll: MoÂżna powiedzieĂŚ rĂłwno z Polsatem. A DwĂłjka tam gdzie jej miejsce. :hyh: 8)

"Taniec z gwiazdami" zaliczyÂł spadek, ale i tak wyÂżej niÂż "Skazany na ÂśmierĂŚ", ktĂłry juÂż pod 4 mln. :roll: "Nigdy w Âżyciu" aÂż tak duÂżo razy nie byÂł nadawany. :roll: Teraz to chyba 3 i 4 raz - jeÂśli dobrze pamiĂŞtam. :roll: "Fakty" kiepsko, a reszta w sumie OK. Szkoda, Âże nie wiemy ile miaÂł wielkanocny koncert TVN - "Zakochajmy siĂŞ jeszcze raz" (koncert Piotra Rubika na Polsacie oglÂądaÂło 2,9 mln) no i "OdwrĂłceni" (niestety przegapiÂłem ten odcinek :/ ). Moze na tvn.pl coÂś siĂŞ ruszy...
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

pawell pisze:nie wiemy ile miaÂł wielkanocny koncert TVN - "Zakochajmy siĂŞ jeszcze raz" i "OdwrĂłceni"
Jak podaje konkurencja, ktĂłra ubiegÂła tvnfakty w wynikach (Kajetan ma konkurencje) :), "Zakochajmy sie jeszcze raz" oglÂądaÂło tylko 2 miliony widzĂłw, przy udziale w rynku tylko 16 % (w 16-49 jeszcze gorzej - 14 %).

"OdwrĂłceni" dalej spadajÂą :D. Ostatni odcinek to juÂż tylko 2,8 miliona przy 20 % udziale w rynku :D.
pawell

O bardzo ciekawymi informacjami siĂŞ rzucili. :lol2: Tylko niestety bardzo kiepsko to siĂŞ przedstawia. TVN moÂże siĂŞ zniechĂŞciĂŚ do produkcji specjalnych programĂłw na ÂświĂŞta po wyniku "Zakochajmy siĂŞ jeszcze raz" (14% z 16-49 nie dziwi, bo to raczej byÂł program dla starszych widzĂłw zresztÂą 16% w rynku teÂż nie powala). "OdwrĂłconym" juÂż gorzej idzie niÂż filmom, ktĂłre TVN nadawaÂł przed nimi. Jak na ten czas to marnie.

Poza tym "Terminal" mia³ 2,6 mln (z dobrym wynikiem w grupie 16-49 - 27%). A o poniedzia³ku szkoda - "Kiler" - 2,6 mln (no taaa, który to ju¿ raz?) i "Szymon Majewski Show" - tylko 2,2 mln - to pewnie dziêki póŸnej porze nadawania. :roll:
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Spodziewa³em siê lepszego wyniku filmu "Terminal" bo by³ naprawdê dobry :D. 2,6mln. dla Kilera to i tak du¿o, bo wiêkszoœÌ ludzi ogl¹da³a ten film ju¿ wiele razy. I jeszcze lecia³ w tyn samym czasie co Zróbmy sobie wnuka na Polsacie. Szkoda mi tylko, ¿e tak s³abiutko SMS, ale to pewnie dlatego, ¿e by³ a¿ o 40 minut póŸniej.

[ Dodano: Pon Kwi 16, 2007 3:37 pm ]
Wyniki za zeszÂły tydzieĂą:
Obrazek

Ale lipa, Âże TVN spadÂł na czwarte miejsce. Polsat jak szarÂżuje (nie wiem czy dobrze napisaÂłem :D) na drugie miejsce wskoczyli juÂż.
Top 10 TVN:
Obrazek

JakoÂś wspĂłlna akcja z W11 nie pomogÂła Detektywom. A szkoda, bo byÂło fajnie :D. No i w zeszÂłym tygodniu wyjÂątkowo sÂłabo SMS, ale o tym juÂż byÂła mowa. I niestety Kuba WojewĂłdzki juÂż dawno w TOP 10 nie byÂł :(
pawell

Obrazek
No trzeba przyznaĂŚ Polsat siĂŞ mocno trzyma. :roll: Ten wzrost pewnie dziĂŞki filmowi "ZrĂłbmy sonie wnuka", ktĂłry miaÂł ponad 6,3 mln. :roll: A juÂż myÂślaÂłem, Âże DwĂłjka zostanie tam gdzie jej miejsce czyli na miejscu 4...

"Taniec z gwiazdami" dopiero na 4 miejscu wÂśrĂłd programĂłw TVN z wynikiem niewiele wiĂŞkszym niÂż w wielkanocna niedzielĂŞ - 4,5 mln. "Niania" kiepsko tylko 3 mln "Kryminalni" juÂż jÂą wyprzedzili. :roll: I jak na "UwagĂŞ!" wynik 2,9 mln jest marny. Tendencja spadkowa "OdwrĂłconych" chyba siĂŞ juÂż skoĂączyÂła - w piÂątek 2,8 mln czyli tyle samo co tydzieĂą wczeÂśniej. Ciekawe ile miaÂł niedzielny "Kuba WojewĂłdzki" patrzÂąc na tabelĂŞ widaĂŚ, ze byÂło mniej niÂż 2,8 mln...

A teraz jeszcze coÂś z Polsatu: "Jak oni ÂśpiewajÂą" juÂż tylko 4,1 mln, a "Skazany na ÂśmierĂŚ" 3,6 mln, a pomyÂśleĂŚ, ze na poczÂątku byÂło 7 mln. :roll:
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

pawell pisze:A teraz jeszcze coÂś z Polsatu: "Jak oni ÂśpiewajÂą" juÂż tylko 4,1 mln, a "Skazany na ÂśmierĂŚ" 3,6 mln, a pomyÂśleĂŚ, ze na poczÂątku byÂło 7 mln. :roll:
No, juÂż spadÂło o poÂłowĂŞ. PrzestaÂłem liczyĂŚ na powalajÂące wyniki tej serii... na poczÂątku wÂątpiÂłem, Âże to ÂściÂąganie serialu z sieci jest powodem spadajÂącej oglÂądalnoÂści, ale teraz jestem jednÂą z nielicznych znanych mi osĂłb, ktĂłre nadal oglÂądajÂą ten serial na Polsacie! Wszyscy sÂą juÂż obcykani po drugim sezonie :uau:

Faktycznie... z tych 7 milionĂłw czĂŞÂści na pewno siĂŞ "Prison" nie spodobaÂł, a spora grupa nie chce czekaĂŚ do kolenego tygodnia i jak juÂż obejrzy epizody na pÂłytkach, to olewajÂą emisjĂŞ w niedzielĂŞ.

Bywa, ja teÂż zrobiĂŞ sobie seans 2-sezonowy - w maju.

MoÂże jak Polsat bĂŞdzie puszczaÂł drugÂą seriĂŞ jesieniÂą i zimÂą to bĂŞdÂą lepsze wyniki.
jamlasica
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: jamlasica »

ja jestem jednym z tych co PB maja juz za soba, tzn te 2 wyemitowane juz przez amerykanow serie. Polsatu nie ogladalem nie dlateg ze ne chcialem czekac. nie znioslem potwornego wprost lektora, dlaczego w polskiej tv wszystko jest z lektorami. i to w wiekszosci fatalnymi. czy nie mogli by tych filmow czy seriali puszczac z nasami! zupelnie inna jakosc ogladania.
Ptr15
Bywalec
Bywalec

UdziaÂły:
Obrazek
WkoĂącu TVN wskoczyÂł na zasÂłuÂżone drugie miejsce :D

Teraz TOP10:
Obrazek

Fakty 4,2 mln. a Wydarzenia zaledwie 2,6 mln.
ODPOWIEDZ