Polsat News

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

pop pisze:Przecież w TVN24 było dokładnie tak samo do czasu kiedy sporą część ramówki zaczęły wypełniać reklamy.
Ile w ''Dniu na żywo'' jest reklam w ciągu godziny? 3-4 minuty. W Polsat News jest ciągle jak w ''Poranku TVN24'' - krótkie wejście studyjne i ''Bez komentarza''. :] Jak jesienią to miejsce mają wypełnić tylko reklamy, to ja wybieram znów TVN24. :stop:
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Re: Polsat News

Post autor: piotrek888 »

Nadają już reklamy chyba od wczoraj.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Też to zauważyłem.

Ja się zastanawiam po co u dołu, pod zegarem napis "na żywo" skoro przy łączeniach (nie wiem czy wszystkich) taki sam napis pojawia się u góry. Poza tym kilka dni temu, kiedy Polsat News przypominał wypowiedź premiera Donalda Tuska u góry pojawił się napis "powtórka", a na dole wciąż było "na żywo". Dosyć komicznie to wyglądało. :P
piotrek888
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: piotrek888 »

Im w tym napisie chyba chodzi o to, że w studio jest program na żywo. Ale to chyba każdy wie, powinno go nie być.
~
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: ~ »

Otwarcie igrzysk w Pekinie:
Obrazek
Jakoś tak skojarzyło mi się oprawą graficzną Polsat News. :)
kamiltvnfan
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: kamiltvnfan »

Oglądałem wczoraj Polsat News u kuzyna. Nie mógł mnie odpędzić od odbiornika TV. Byłem bardzo "wciągnięty" w to co widać na ekranie. Dużo podobieństw z innych stacji, ale to normalne. Na chwilę obecną podoba mi się Polsat News i właśnie dla niego postanowiłem zerwać umowę z N i podpisac umowę z Cyfrowym Polsatem. Polsat News na 5 :) :D
corner
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: corner »

Nie wiecie czy Polsat News jest już dostępny poza platformą Cyfrowego Polsatu? Bo dzisiaj uświadomiłem sobie, że nadawanie w Polsat News reklam platformy cyfrowej osobom, które z definicji posiadają już abonament w tej platformie ma mało sensu ;).

Aha. Bardzo podoba mi się ten kanał. Ma bardzo fajną i w miarę spójną oprawę graficzną. Dźwiękowa czasami mnie drażni bo ma długie i podobne do siebie jingle. Dobrze wygląda ramówka. Wiem co kiedy będzie nadawane. Bardzo dobry pomysł z równoległym przygotowywaniem serwisów informacyjnych - dzięki czemu informacje nie są tak do znudzenia powtarzane, tylko podawane w nieco innej formie w różnych serwisach. Interesujące programy, takie jak Newscafe, To jest weekend, Ostatnia instancja i inne.
Camilo
Guru
Guru

corner pisze:Nie wiecie czy Polsat News jest już dostępny poza platformą Cyfrowego Polsatu?
Jest. W UPC i niektórych lokalnych kablówkach.

Od 1 września znakomita okazja dla osób, które nie mają dostępu do Polsat News. Poranki tego kanału, będą retransmitowane na antenie głównego Polsatu między 8.00 a 9.00. Niewykluczone, że audycja zostanie wydłużona.

W czasie wojny Rosji z Gruzją bardzo wyróżniła się Anna Wojtacha. Pracowała praktycznie przez cały dzień, również dla ''Wydarzeń''. Fragmenty jej relacji są pokazywane w materiałach autopromocyjnych na antenie kanału.
Batthew88
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: Batthew88 »

Nie oglądam za dużo bo chyba nie ma go w kablówce :) Ale jest nawet dobry :)
Obrazek
DJ Ice
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: DJ Ice »

Skoro nie poświęciłeś zbyt wielu czasu na oglądania tego kanału to skąd możesz wiedzieć czy jest dobry? :D

Chociaż potwierdzam - stacja jest dobra. Zalety, to nie ciągnięcie jedno tematu przez kilka godzin tylko podawanie rzetelnych informacji na czas bez zbędnego ględzenia. No i oczywiście ogromną zaletą jest nadawanie tego kanału w 16/9.
Nie jest ważne w życiu, żeby nie upaść, ale żeby podnieść się po każdym upadku
monetowy_chlopak

Re:

Post autor: monetowy_chlopak »

Camilo pisze:Jest. W UPC i niektórych lokalnych kablówkach. .
Ja przez dwa dni miałem u mnie Polsat News. Niestety to tylko przez przypadek. Początkowo myslałem, że dadzą mi ten kanał za Superstację, ponieważ za ten kanał wskoczył Polsat News = a tu nic. Dziś znowu Superstacja. Mam Vectrę. Czy wiadomo coś o dołączeniu Polsat News do tej kablówki :?:
Camilo
Guru
Guru

jezarekd pisze:Czy wiadomo coś o dołączeniu Polsat News do tej kablówki?
Widzę, że można to powtarzać do znudzenia. :D Żadnych informacji w tej sprawie nie ma, a jedyne, co wiemy, to to, że zainteresowanie kablówek jest ogromne. Warto dodać, że sygnał kanału zostanie zakodowany pod koniec września, ale nadal pozostanie bezpłatny dla operatorów kablówek.
Osobom, które nie mają dostępu do kanału, pozostaje więc poranek na Polsacie i ''Wybierz gospodarkę'' w Polsat 2. :D
Camilo
Guru
Guru

Dziś w paśmie ''To był dzień'' w Polsat News zadebiutował Paweł Sikora, do niedawna prezenter sportowy TV Puls.
Camilo
Guru
Guru

Oglądalność PN stanęła w miejscu. W rankingu 40 najchętniej oglądanych stacji telewizyjnych w czasie wakacji, kanał zajął 33 miejsce, przy udziałach w rynku na poziomie 0,17%. Liderem w tej grupie pozostaje TVN24 - 3,74%. Przed PN znajduje się także m.in. TVS (0,32%) i Superstacja (0,33%).
maxxx
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: maxxx »

Camilo pisze:Oglądalność PN stanęła w miejscu. W rankingu 40 najchętniej oglądanych stacji telewizyjnych w czasie wakacji, kanał zajął 33 miejsce, przy udziałach w rynku na poziomie 0,17%. Liderem w tej grupie pozostaje TVN24 - 3,74%. Przed PN znajduje się także m.in. TVS (0,32%) i Superstacja (0,33%).
Na dzień dzisiejszy PN jest dla koneserów tv informacyjnych . Pomijam walke na oglądalnośc z Tvn 24 bo to jeszcze długo nierealne będzie , ale innych przeciwników powinni wkrótce pokonać . Ale tak to jest jeśli narazie stacji trzeba szukać po CP itp . Dopóki nie będzie się sama widzom narzucać to będzie jak będzie . Bo ilu śmiałków tak naprawde kupi CP dla Polsat News ?
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
ODPOWIEDZ