X-Factor - edycje zagraniczne
Moderator: Łukasz
Re: X-Factor - edycje zagraniczne
Oficjalnie: Sharon Osbourne, Gary Barlow, Nicole Scherzinger i Louis Walsh - to jurorzy "The X Factor UK 2013". 4 czerwca rozpocznie się nagrań przesłuchań jurorskich w kameralnym pokoju, a w lipcu - przesłuchań z udziałem publiczności.
Warto wspomnieć, jako ciekawostkę, że 26 marca 2014 roku twórcy "The X Factor" wystawią na scenę musical " I Can’t Sing", który opowiada o kobiecie wydającej się jej, że nie umie śpiewać, a nagle zaistniała dzięki programowi talent-show. Sama główna bohaterka ma przypominać samą Susan Boyle. Jego reżyserem ma być Simon Cowell.
To może być ciekawe 

Jestem strasznie podekscytowana na nadchodzące edycje XF w Australii, USA i UK.
Panele są świetne. Nie jestem tylko przekonana co do Natalie Bassingthwaighte w Australii. Przekonałam się nawet do Pauliny Rubio, może być z nią gorąco. Na pewno panel w Stanach będzie bardzo pozytywny, pełen zabawy. Jedynie Kelly może w środku edycji okazać się nieco konfliktowa.
Nie wiem czy to się sprawdzi, ale myślę, że w tym roku w UK wygra osoba z kategorii 25/28+, którą poprowadzi Sharon Osbourne. Nicole Scherzinger "Girls", Gary Barlow "Groups", a Louis Walsh w ramach niespodzianki na 10 sezon wreszcie dostanie "favourite category", czyli "Boys".
Ewentualnie wygrać może "girl", ale wydaje mi się, że jednak Sharon Osbourne będzie wreszcie zwycięskim mentorem, a po porażce z dziewczynami w sezonie 4 raczej tą grupą się nie zajmie. W USA z trzema paniami kto kim się zajmie obstawić bardzo ciężko (mam tylko nadzieję, że ponownie Simon zaopiekuje się "Groups", gdyż ewidentnie radzi sobie z nimi najlepiej, a niektóre występy są po prostu magiczne), w Australii nie wiem czym się kierują (w tym roku będzie to moja pierwsza edycja, którą obejrzę całą ze względu na Dannii Mingoue i Ronana, którego bardzo polubiłam podczas wyrywkowego oglądania 4 sezonu). W Wielkiej Brytanii np. Tulisa nie tylko była najmłodszym jak i pierwszym jurorem, któremu udało się doprowadzić zespół do zwycięstwa, ale była także pierwszą kobietą, która w UK zajęła się tą kategorią. Zazwyczaj panie dostają najmocniejsze kategorie, czyli "Boys" i "Girls", a panowie starszaków i zespoły (sezony 4, 6, 7, 9 - 4/6 (nie liczę pierwszych 3 edycji, w których występowało jedynie 3 jurorów)).

Nayma pisze:Jestem strasznie podekscytowana na nadchodzące edycje XF w Australii, USA i UK.Panele są świetne. Nie jestem tylko przekonana co do Natalie Bassingthwaighte w Australii. Przekonałam się nawet do Pauliny Rubio, może być z nią gorąco. Na pewno panel w Stanach będzie bardzo pozytywny, pełen zabawy. Jedynie Kelly może w środku edycji okazać się nieco konfliktowa.
Nie wiem czy to się sprawdzi, ale myślę, że w tym roku w UK wygra osoba z kategorii 25/28+, którą poprowadzi Sharon Osbourne. Nicole Scherzinger "Girls", Gary Barlow "Groups", a Louis Walsh w ramach niespodzianki na 10 sezon wreszcie dostanie "favourite category", czyli "Boys".
Ewentualnie wygrać może "girl", ale wydaje mi się, że jednak Sharon Osbourne będzie wreszcie zwycięskim mentorem, a po porażce z dziewczynami w sezonie 4 raczej tą grupą się nie zajmie. W USA z trzema paniami kto kim się zajmie obstawić bardzo ciężko (mam tylko nadzieję, że ponownie Simon zaopiekuje się "Groups", gdyż ewidentnie radzi sobie z nimi najlepiej, a niektóre występy są po prostu magiczne), w Australii nie wiem czym się kierują (w tym roku będzie to moja pierwsza edycja, którą obejrzę całą ze względu na Dannii Mingoue i Ronana, którego bardzo polubiłam podczas wyrywkowego oglądania 4 sezonu). W Wielkiej Brytanii np. Tulisa nie tylko była najmłodszym jak i pierwszym jurorem, któremu udało się doprowadzić zespół do zwycięstwa, ale była także pierwszą kobietą, która w UK zajęła się tą kategorią. Zazwyczaj panie dostają najmocniejsze kategorie, czyli "Boys" i "Girls", a panowie starszaków i zespoły (sezony 4, 6, 7, 9 - 4/6 (nie liczę pierwszych 3 edycji, w których występowało jedynie 3 jurorów)).
W Australii zdecydowanie brakować będzie Mel B, zobaczymy jak facet z LMFAO sobie poradzi

Co do kategorii - Louis NIGDY W ŻYCIU nie dostanie chłopców czy dziewczyn, tymbardziej w jubileuszowej edycji, nie ma szans na takie cuda

Mel B i Dannii mogłyby stworzyć ciekawy duet pań w panelu.Pjotreeek pisze:W Australii zdecydowanie brakować będzie Mel B, zobaczymy jak facet z LMFAO sobie poradziW sumie, mnie nie zawiedli, najbardziej zależało mi na panelu brytyjskim, który jest świetny
A amerykański jest hmm na pewno jest to nowość więc ciężko oceniać, ale wolę jak jest równowaga
Mimo wszystko po Kelly cudów bym nie oczekiwał, gdyż w UK miała świetny start, który z początkiem live'ów zamienił się w koszmar. A fakt że teraz będzie za jednym stołem z Simonem wcale nie poprawia jej sytuacji. Paulina Rubio niby została wybrana ze względu na korzenie, że niby przyciągnie meksykańską publiczność. Tego taki pewien bym nie był- Demi też miała podnieść oglądalność przyciągając młodszych widzów a wyszło jak wyszło.
Co do kategorii - Louis NIGDY W ŻYCIU nie dostanie chłopców czy dziewczyn, tymbardziej w jubileuszowej edycji, nie ma szans na takie cudaPo prostu nie chcą by zniszczył potencjał uczestników a te kategorie zazwyczaj są najmocniejsze. W zależności od tego jakie będą zespoły - tą kategorię dostanie ktokolwiek oprócz Nicole, tego jest pewien. Scherzy dostanie albo "w nagrodę" dziewczyny, albo tak jak Danni w 2008r - Over 25/28s. Chłopcy albo wpadną w ręce Sharon, albo Gary'ego, jednak ten drugi wydaje mi się bardziej prawdopodobny. Jeśli będą dobre zespoły dostanie je Sharon
A Louis wtedy ma już tylko starszaków.

Właśnie tego nie rozumiem. Louis jest w tym panelu zdecydowaną zapchajdziurą. Z tego co wiem to ani brytyjczycy zanim zbytnio nie przepadają, ani występy jego podopiecznych nie są powalające. Więc co on tam robi? W panelu zasiadają 4 osoby, a nie 100. Nie powinno być tam nikogo, kto robi za tło. Myślę że jednak możemy się zdziwić

Przyklejam do poprzedniego posta moje wymarzone panele jurorskie na przyszły rok
(w USA ucięło tutaj Simona, przynajmniej u mnie, widać go gdy otworzy się obraz w nowej karcie
)

Powoli przekonuję się do panelu amerykańskiego, fajnie to wyglądaNayma pisze:Mel B i Dannii mogłyby stworzyć ciekawy duet pań w panelu.Pjotreeek pisze:W Australii zdecydowanie brakować będzie Mel B, zobaczymy jak facet z LMFAO sobie poradziW sumie, mnie nie zawiedli, najbardziej zależało mi na panelu brytyjskim, który jest świetny
A amerykański jest hmm na pewno jest to nowość więc ciężko oceniać, ale wolę jak jest równowaga
Mimo wszystko po Kelly cudów bym nie oczekiwał, gdyż w UK miała świetny start, który z początkiem live'ów zamienił się w koszmar. A fakt że teraz będzie za jednym stołem z Simonem wcale nie poprawia jej sytuacji. Paulina Rubio niby została wybrana ze względu na korzenie, że niby przyciągnie meksykańską publiczność. Tego taki pewien bym nie był- Demi też miała podnieść oglądalność przyciągając młodszych widzów a wyszło jak wyszło.
Co do kategorii - Louis NIGDY W ŻYCIU nie dostanie chłopców czy dziewczyn, tymbardziej w jubileuszowej edycji, nie ma szans na takie cudaPo prostu nie chcą by zniszczył potencjał uczestników a te kategorie zazwyczaj są najmocniejsze. W zależności od tego jakie będą zespoły - tą kategorię dostanie ktokolwiek oprócz Nicole, tego jest pewien. Scherzy dostanie albo "w nagrodę" dziewczyny, albo tak jak Danni w 2008r - Over 25/28s. Chłopcy albo wpadną w ręce Sharon, albo Gary'ego, jednak ten drugi wydaje mi się bardziej prawdopodobny. Jeśli będą dobre zespoły dostanie je Sharon
A Louis wtedy ma już tylko starszaków.
Może w przyszłym roku ściągną do Australii Cheryl Cole albo Tulisę?
Bo obawiam się, że przy osobowościach jakimi są Redfoo i Dannii Natalie może kompletnie tam zniknąć. Z Redfoo będzie wesoło, to można przyznać już teraz. Szczerze brakuje mi w tym panelu jedynie takiej "chamskiej ręki". Cieszę się, że równowaga została utrzymana w Wielkiej Brytanii, ale z faktu 3:1 w USA też jestem zadowolona.
Oceniając na podstawie tego, jakie występy w USA mogą przygotowywać jurorzy, to tutaj najwięcej spodziewam się po Kelly i Simonie. Jeżeli w mentoringu Demi nic się nie zmieni, to po tym sezonie chciałabym się z nią pożegnać, natomiast u Pauliny Rubio temperament w wyborze może wziąć górę i nie zdziwię się, jeżeli będzie zalatywało tandetą. Chociaż tak samo można było myśleć o Britney, a Carly Rose poprowadziła brawurowo. Gust, smak i przede wszystkim duża wiedza muzyczna u jurorów X Factor to podstawa.
Właśnie tego nie rozumiem. Louis jest w tym panelu zdecydowaną zapchajdziurą. Z tego co wiem to ani brytyjczycy zanim zbytnio nie przepadają, ani występy jego podopiecznych nie są powalające. Więc co on tam robi? W panelu zasiadają 4 osoby, a nie 100. Nie powinno być tam nikogo, kto robi za tło. Myślę że jednak możemy się zdziwićDla widzów to będzie pewna nowość, widząc Louisa zmagającego się z młodymi. Na mentorowanie Walsha grupom i starszym już się napatrzyliśmy.
Sharon raczej nie dostanie "Boys", czuję że w tym roku to ona zwycięży, a nie dadzą chyba wygrać po raz kolejny chłopakowi. To jest X edycja, jubileusz, to ma być inne od wszystkich
Dlatego albo zwycięży "starszak" (ale w tym przypadku musi to być osobowość na miarę Doroty Osińskiej lub Natalii Sikory z naszego rodzimego Voice of Poland) albo "girl". Pewne jest, że kategorie, w których będą faworyci trafią do Sherzy i Shazzy. To będzie pojedynek dwóch królowych X Factora. Jestem pewna.

Bo taka jest rola Louis'a w X Factorze

Co do kategorii - coraz częściej na forach piszą, że chcą aby Louis dostał chłopców czy dziewczyny

Nayma pisze:Przyklejam do poprzedniego posta moje wymarzone panele jurorskie na przyszły rok(w USA ucięło tutaj Simona, przynajmniej u mnie, widać go gdy otworzy się obraz w nowej karcie
)
NIE NIE NIE

Po 1 ; Nigdy , ale to przenigdy Robbie nie może zastąpić Gary'ego. Wtedy cały panel by się rozpadł. Robbie robi sobie ze wszystkie jazdę, a takiego jurora już mamy

Po 2; Scherzy pod żadnym pozorem nie może wrócić do USA - wystarczy spojrzeć jaka jest różnica porównując występy w UK i USA. W Ameryce Scherzy była spięta, sztuczna, siedzenie za jednym stołem z Simonem nie było dla niej korzystne. W UK jest wyluzowana i rządzi

Po 3; Wątpię by Tulisa zgodziła się na udział w australijskiej wersji bo dla niej byłaby tak jakby "degradacja".
O tak! Dokładnie tak samo uważam, Demi powinna siedzieć koło Simona.Pjotreeek pisze:Powoli przekonuję się do panelu amerykańskiego, fajnie to wyglądaAle Demi powinna siedzieć koło Simona, mam nadzieję że to zmienią.
Bo taka jest rola Louis'a w X FactorzeTo on dostaje najmniejszą pensję, to po nim czasem "jeżdżą" jurorzy a ludzie po prostu mają z tego ubaw. A co do preferencji brytyjczyków - wielu z nich krytykuje CAŁY panel, nie tylko Louisa. Nie chcę wspominać jak w zeszłym roku na forach jeździli po Tulisie, narzekali na Gary'ego czy nawet z Nicole były problemy na castingach. Pamiętam jak ktoś powiedział "Nicole wypadła super w 1 odcinku" na co odpowiadali, że producenci celowo przerobili odcinek tak by wyszła fajnie. A wszyscy byli do niej uprzedzeni po X Factor USA, dopiero od live'ów i jej super tekstów wszystko się zmieniło
Co do kategorii - coraz częściej na forach piszą, że chcą aby Louis dostał chłopców czy dziewczynyZ drugiej jednak strony widzę szansę dla tych pierwszych - jeśli chłopcy będą słabi, a w sumie nawet jeśli będą dobrzy - Louis może ich dostać. Rok temu wygrał facet, wgl faceci najczęściej wygrywają więc nie ma potrzeby by znowu się tak stało. W tym roku obstawiam, że wygra dziewczyna
I liczę że tę kategorię dostanie Scherzy
Gary dostanie albo znów chłopców albo zespoły jednak widziałbym go w roli mentora grup
Poradziłby sobie znakomicie, jednak obawiam się by nie miał syndromu Keatinga i przepuścił do live'ów same boysbandy
Z Sharon jest wielka niewiadoma - może dostać wszystko i moglibyśmy całymi dniami spekulować.

Pensja mniejsza od reszty, ale i tak bardzo duża - jak na niego za duża.

Brytyjczycy krytykują panel odkąd nie ma w nim Simona i Cheryl. Oni ich wprost kochali. Gdyby chociaż w przyszłym roku wróciła Cheryl.

Ja sama chciałabym, żeby Louis dostał chłopców.

1: Racja. Ale jakich widzów przyciąga ten "traktujący sprawę poważnie Gary"? Według mnie żadnych. W zeszłym sezonie istniał według mnie tylko dzięki Rylanowi.Pjotreeek pisze:NIE NIE NIE![]()
Po 1 ; Nigdy , ale to przenigdy Robbie nie może zastąpić Gary'ego. Wtedy cały panel by się rozpadł. Robbie robi sobie ze wszystkie jazdę, a takiego jurora już mamyZa to Gary pełni odpowiednią funkcję - traktuje sprawę poważnie i stawia na zdolności wokalne. Wątpię też abyśmy kiedykolwiek zobaczyli Cheryl z powrotem za panelem, Scherzy zasłużyła na swoje miejsce.
Po 2; Scherzy pod żadnym pozorem nie może wrócić do USA - wystarczy spojrzeć jaka jest różnica porównując występy w UK i USA. W Ameryce Scherzy była spięta, sztuczna, siedzenie za jednym stołem z Simonem nie było dla niej korzystne. W UK jest wyluzowana i rządzi
Po 3; Wątpię by Tulisa zgodziła się na udział w australijskiej wersji bo dla niej byłaby tak jakby "degradacja".

2: Skoro po nieudanym sezonie w Wielkiej Brytanii Kelly wróciła jako jurorska X Factora tym razem w USA, to Scherzy może tym bardziej.

3: Tulisa to nie wyżej wspomniana Britney Spears, dla niej taki "eksport" byłby wybawieniem.

Zacznijmy od tego, że Tulisa w Australii jest w ogóle nieznana 

Wątpię. Myślę, że Australijczycy mają jakieś obeznanie z brytyjskim X Factorem, choćby przez Dannii Minogue, chyba jedną z większych gwiazd jak na tamten kraj.
Ale Tulisa nie była zbyt znana by móc walczyć o wysoką pensję
I nie była mimo wszystko dla nich niezastąpiona. A Louis jest tam od samego początku, na dodatek Simonowi zależy by on wracał więc ten może się postawić.
Co do tej "miłości" Brytyjczyków wobec Simon i Cheryl to bym się trochę wstrzymał
Oni też byli bardzo krytykowani - szczególnie Cheryl. Polecam przypomnieć sobie sytuację z Gamu z 2010r czy też wydarzenia z 5 live'a 7 edycji
A nawet jak rok temu wróciła do judges houses to też się niektórzy nie rozpływali nad nią, a skoro ją tak kochali to oglądalność powinna skoczyć do co najmniej 12mln a tak chyba nie była (9mln był szczyt?)
Gary nie ma być bawić widzów - nie taka jego rola
Trochę się nie rozumiemy - aby panel działał w 100% każdy z jurorów musi wnosić coś INNEGO - nie może być tak że są 4 osoby takie samo, które mają bawić widzów. Gary jest tam jako osoba z 20 letnim doświadczeniem, która może doradzić i naprawdę zna się na muzyce. I dobrze że nie zachowuje się jak idiota i traktuje sprawę poważnie - Wybrał naprawdę najlepszą 3 ze swojej kategorii i on akurat mnie nie zawiódł
I przyznam szczerze, jak go nie lubiłem w 8 edycji bo był sztywny i nudny tak w 2012r wyluzował i naprawdę fajnie się program z nim oglądało 
Wyobraź sobie sytuację z twoim wymarzonym panelem - Louis dostaje Oversów i przepuszcza wszystkich na jazdę. Gary dostaje chłopców i przepuszcza samych Rylanów. Powodzenia życzę. Robbie wielkie nazwisko i przyciągnął by widzów przed ekrany? Czemu zatem nie przyciągnął tych widzów podczas 4 live'a kiedy to wykonał pamiętny lap dance na Louisie ?
Nie rozumiem tego stwierdzenia " Skoro po nieudanym sezonie w Wielkiej Brytanii Kelly wróciła jako jurorska X Factora tym razem w USA, to Scherzy może tym bardziej.
" Jaki w tym sens? Kelly w UK była KLAPĄ i wszyscy to wiedzą, to że dostała pracę w US to tylko dlatego, bo nie była droga. Cała historia, za to Nicole w UK wypadła znakomicie, nawet mnie zaskoczyła a miałem co do niej pewne obawy. Poza tym UK a USA to dwa inne światy 
Dla Nicole X Factor to nie była jakaś nowość - była przecież na castingach w Manchesterze w 2010r oraz na bootcampie w tej samej edycji. To ona zasugerowała by powstała kategoria Over 28s jak i pomogła stworzyć One Direction
Co do Tulisy - to że jest się jurorem w X Factorze gdzieś na świecie, nie oznacza, że jest się osobą znaną wszędzie tam gdzie powstają inne wersje tego programu. Nie przypominam sobie by jakiekolwiek single Tulisy były na listach w Australii? Nawet jej najpopularniejszy singiel Young nie debiutował tam, o ile się nie mylę. Osobiście uważam że to Kylie jest bardziej popularna , ale to już mały szczegół

Co do tej "miłości" Brytyjczyków wobec Simon i Cheryl to bym się trochę wstrzymał

Gary nie ma być bawić widzów - nie taka jego rola

Wyobraź sobie sytuację z twoim wymarzonym panelem - Louis dostaje Oversów i przepuszcza wszystkich na jazdę. Gary dostaje chłopców i przepuszcza samych Rylanów. Powodzenia życzę. Robbie wielkie nazwisko i przyciągnął by widzów przed ekrany? Czemu zatem nie przyciągnął tych widzów podczas 4 live'a kiedy to wykonał pamiętny lap dance na Louisie ?

Nie rozumiem tego stwierdzenia " Skoro po nieudanym sezonie w Wielkiej Brytanii Kelly wróciła jako jurorska X Factora tym razem w USA, to Scherzy może tym bardziej.

Dla Nicole X Factor to nie była jakaś nowość - była przecież na castingach w Manchesterze w 2010r oraz na bootcampie w tej samej edycji. To ona zasugerowała by powstała kategoria Over 28s jak i pomogła stworzyć One Direction

Co do Tulisy - to że jest się jurorem w X Factorze gdzieś na świecie, nie oznacza, że jest się osobą znaną wszędzie tam gdzie powstają inne wersje tego programu. Nie przypominam sobie by jakiekolwiek single Tulisy były na listach w Australii? Nawet jej najpopularniejszy singiel Young nie debiutował tam, o ile się nie mylę. Osobiście uważam że to Kylie jest bardziej popularna , ale to już mały szczegół

Sytuację z Gamu pamiętam bardzo dobrze, ale po 5 live 7 edycji pamiętam, że ludzie bardziej czepiali się wtedy Dermota, dlaczego zapytał Cheryl chyba jako pierwszą podczas gdy jak Diva Fever i Belle Armie od Simona byli zagrożeni to on głosował jako ostatni, czy przedostatni, jakoś tak. W stronę Cheryl nie pamiętam żadnych negatywnych komentarzy, myślałam że ludzie ją rozumieli.
Nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek X Factor powróci do czasów świetności.
Jeżeli w tym roku Sharon nie pomoże, to myślę, że w przyszłym roku Simon będzie bardzo walczył o powrót Cheryl lub sam wróci (bo Dannii i Sharon na jednym panelu ponownie ... chyba wiesz o czym mówię
).
Rozumiemy się
Ale ja wciąż odbieram Gary'ego jako takiego brytyjskiego Roberta Kozyrę. Jest po prostu nudny. A jury X Factora ma moim zdaniem tworzyć sobą całość, taką rodzinną atmosferę. Coś, co było w sezonach 5-7. Za to w jury The Voice siedzą wielkie nazwiska, wielkie, skrajnie różne osobowości. Tak mi się przynajmniej wydawało. Simon w X Factorze też był jako osoba z doświadczeniem, a przy tym bawił widzów. Robbie od Gary'ego ma doświadczenie jeszcze większe. Tak naprawdę nie wiemy jaki byłby w jury XF jako mentor.
O nie, nie, nie
Wystarczy mi Kuba Wojewódzki w polskim X Factorze, który odrzuca w Domach Jurorskich perełki (jedyną słuszną rzecz jaką zrobił to odrzucenie Thomasa Grotto w 2 edycji).
Taki, że jeżeli Kelly da w tym roku ciała, a brytyjskie ritingi nie skoczą w górę, to po doświadczeniach Nicole w UK Simon może ją ściągnąć z powrotem do USA i mocno powalczyć o powrót na panel w Wielkiej Brytanii Cheryl.
Tak myślę, zobaczymy.
Na razie nie wystartowały jeszcze edycje na rok 2013.
Ale w UK występowała gościnnie, pracowała tam może jakiś tydzień, dodając castingi do Bootcampu. Nie była mentorką, tylko jurorką.
Ale zauważ, że przed pojawieniem się w X Factorze Tulisa nie miała na koncie nawet ani jednego debiutanckiego singla.
Była dla producentów wielkim ryzykiem. I sprawdziła się świetnie. Naprawdę uważam, że w Australii sprawdziłaby się dużo bardziej niż obecna jurorka Natalie z długim nazwiskiem którego nigdy nie zapamiętam. Tamta kobieta to chyba taki odpowiednik naszej Kingi Rusin, prowadziła YCD a teraz juroruje.
__________________________________________________________________________________________________
Pragnę pochwalić się swoim najnowszym dziełem
:

Nie wiem czy jeszcze kiedykolwiek X Factor powróci do czasów świetności.

Rozumiemy się

O nie, nie, nie

Taki, że jeżeli Kelly da w tym roku ciała, a brytyjskie ritingi nie skoczą w górę, to po doświadczeniach Nicole w UK Simon może ją ściągnąć z powrotem do USA i mocno powalczyć o powrót na panel w Wielkiej Brytanii Cheryl.

Ale w UK występowała gościnnie, pracowała tam może jakiś tydzień, dodając castingi do Bootcampu. Nie była mentorką, tylko jurorką.
Ale zauważ, że przed pojawieniem się w X Factorze Tulisa nie miała na koncie nawet ani jednego debiutanckiego singla.

__________________________________________________________________________________________________
Pragnę pochwalić się swoim najnowszym dziełem

Ta sytuacja była w 2 live
Chodziło mi o to, kiedy zagrożone były Katie i Tracy a Cheryl odmówiła głosowania, co ludzie krytykowali, ponieważ zarzucali jej, że celowo to zrobiła aby pozostawić w programie Katie, chyba jedną z najbardziej znienawidzonych uczestniczek X Factora.
Robbie już miał trochę występów w X Factorze - i w judges houses i jako mentor więc to mi wystarczy by mieć o nim takie zdanie
Porównywać doświadcznie Simona a Gary'ego nie jest na miejscu - to są 2 kompletnie różne światy.
Nawet jeśli by tak było, Nicole za żadne skarby świata tam nie wróci
Tego jestem pewien, nie po tym jak jej śmiercią grozili , o nie 
Tulisa nie miała ani jednego debiutanckiego singla? o.o Ktoś tu nie słyszał o N-Dubz, polecam przegooglować

Robbie już miał trochę występów w X Factorze - i w judges houses i jako mentor więc to mi wystarczy by mieć o nim takie zdanie

Porównywać doświadcznie Simona a Gary'ego nie jest na miejscu - to są 2 kompletnie różne światy.
Nawet jeśli by tak było, Nicole za żadne skarby świata tam nie wróci

Tulisa nie miała ani jednego debiutanckiego singla? o.o Ktoś tu nie słyszał o N-Dubz, polecam przegooglować

W The Voice rzeczywiście jurorzy tworzą super atmosferę, tylko ten format ma taki sens jak Familiada, teraz słuch o uczestnikach zaginął, a ci co byli w XF robią karierę. Voice to jest taki konkurs o nutach i rezonansie, sam zawsze przy uczestnikach zwracam uwagę na technikę, ale trzeba mieć jeszcze to coś.