Ciekawostki telemetryczne

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Kubie mogÂłaby pomĂłc tylko... kolejna edycja "TaĂąca z gwiazdami". :D Ale to na jesieĂą. :twisted:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

UdziaÂły za zeszÂły tydzieĂą:
Obrazek

Mam nadziejĂŞ, Âże na jesieĂą sytuacja siĂŞ zmieni i TVN wskoczy na drugie miejsce :D

TOP 10
Obrazek

Festival "Dwa Go³êbie" u Kuby Wojewódzkiego za³apa³ siê do tabeli :D, ale szkoda, ¿e niedzielny program nie.
pawell

Ptr15 pisze:Mam nadziejĂŞ, Âże na jesieĂą sytuacja siĂŞ zmieni i TVN wskoczy na drugie miejsce :D
Nie tylko Ty masz takÂą nadziejĂŞ. :P

TVN zanotowaÂł jednak przez ostatni tydzieĂą lekki wzrost. :> Polsat z kolei duÂży spadek. :roll:

Co do programów TVN - myœla³em, ze "Shrek" bêdzie mia³ trochê wiêcej, ale chyba wszystkim siê ju¿ pierwsza czeœÌ znudzi³a - w tym mi. "Szymon Majewski Show" s³abo. A "Kuba Wojewódzki - dwa go³êbie" wg mnie by³o nudne i dziwiê siê, ¿e niedzielne wydanie mia³o mniej ni¿ to specjalne wydanie. :roll:
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

pawell pisze:
Ptr15 pisze:Mam nadziejĂŞ, Âże na jesieĂą sytuacja siĂŞ zmieni i TVN wskoczy na drugie miejsce :D
Nie tylko Ty masz takÂą nadziejĂŞ. :P
A ja nie mam nadziei, ¿e TVN jesieni¹ bêdzie znów drugi. :] Mam pewnoœÌ, ¿e bêdzie pierwszy. :D W wakacje TVN zawsze ma udzia³y na poziomie 12-15%, a po wakacjach ju¿ ok 20%. ;) A tej jesieni bêdzie jeszcze lepiej! :)
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
pawell

Masz pewnoœÌ? No ciekawe... TVN sobie odpuœci³ wiosnê czego skutkiem by³ spadek ogl¹dalnoœci w porównaniu z analogicznym okresem ubieg³ego roku. Zobaczymy jak bêdzie na jesieni ( w koùcu to wa¿niejsza pora ni¿ wiosna ). A stwierdzenie, i¿ TVN bêdzie pierwszy to bardzo przesadzone s³owa. Chyba najwiêkszy optymista w to nie wierzy.

TVN zawsze po wakacjach ma ok. 20%? :? No to chyba bardzo OK. 20%. SprawdziÂłem i tylko wyniki z
3 tygodni zbliÂżyÂły siĂŞ do 20%. To tygodnie: 37/2006, 43/2006 i 45/2006, pozostaÂłe miaÂły 19%, 18% i 17%. :roll: Tsss...
Ostatnio zmieniony poniedziałek 18 cze 2007, 18:19 przez pawell, łącznie zmieniany 1 raz.
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

z tym pierwszym miejscem to przesadziÂłeÂś i to bardzo. Pozycja "Jedynki" jest przez najbliÂższe lata niestety nie do tkniĂŞcia.. "Klan" "Plebania" "WiadomoÂści" i durnowate sitcomy napĂŞdzajÂą ogladalnosc i udziaÂły.. TVN wiosne zaspaÂł a o jesiennych nowosciach wiemy nie wiele.. wiele ciekawiej zapowiada sie jesieĂą w TVP2 (Nowy serial ÂŁepkowskiej i Taniec na lodzie) o ofensywie Polsatu nie wspominajÂąc.. TVN musi sie bardzo postaraĂŚ o trzecie miejsce.. a o pierwszym pozostaje Walterowi tylko ÂśniĂŚ.
Greg Haus
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Greg Haus »

TVN chyba nigdy nie wygra z takim gigantem jak tvp.

A co do jesieni - to wa¿na rocznica tvn - 10 urodziny wiêc wierzê, ¿e ramówka bêdzie bardzo dobrze przygotowana. Licze na nowe programy. Ogl¹dalnioœÌ pewnie bêdzie wiêksza ni¿ jesieni¹ 2006.
pop
Zbanowany
Zbanowany
Kontakt:

Post autor: pop »

I to jest forum fanĂłw TVN? :?
nbox recorder, 4 pakiety + HBO | http://www.hubert-urbanski.ovh.org
TVN Warszawa - moje miasto, moje życie.
pawell

To jest forum fanĂłw TVN, ale wszyscy tutaj sÂą realistami. 8) :lol: I nikt nie wyskakuje z hasÂłem, Âże TVN jesieniÂą bĂŞdzie pierwszy.

A Ty jesteÂś fanem TVN? MoÂże, ale lepiej byÂłoby gdybyÂś sprawdzaÂł wyniki zanim cokolwiek napiszesz. PrzykÂład to ok. 20% po wakacjach. :?
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

no no ja zta potegÂą tvp bym nie przsadzaÂł wystarczy zobaczyc na opole (nie mĂłwiÂąc o upolitycznieniu tej stacji <juz sa akcje ze wiadomosci nie puszczaja tych kawaÂłakĂłw, ktore majÂą zaszkodziĂŚ partii rzÂądzÂącej>

ok dwĂłjka bedzie miala nowy serial, przecieÂż nie jest powiedziane jest on skazany na sukces (sceptycznie nastawiona jest teÂż sama nina t. :P niewiedzieĂŚ czemu hehe) a taniec na lodzie hymmm tvp bedzie mialo problem z zaproszeniem gwiazd do programu bo taniec na lodzie to juz jest niezly hardcore co doskonale wiedza gwiazdy
TVN innowacja i nowoczesność...
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Na TVN.pl uaktualniono wyniki oglÂądalnoÂści. I Do ich tabeli nawet sie nie zaÂłapaÂł niedzielny program Kuby WojewĂłdzkiego. Oznacza to, Âże miaÂł mnie niÂż 1,2 mln. Niestety... ;(
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

JeÂśli ktĂłryÂś program nadawany jest wiĂŞcej niÂż jednokrotnie, to podawany jest tylko najlepszy wynik. Patrz: Fakty, pogoda, sport, uwaga. To samo z KubÂą.
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

Greg Haus pisze:A co do jesieni - to wa¿na rocznica tvn - 10 urodziny wiêc wierzê, ¿e ramówka bêdzie bardzo dobrze przygotowana. Licze na nowe programy. Ogl¹dalnoœÌ pewnie bêdzie wiêksza ni¿ jesieni¹ 2006.
Osobiœcie bêdê usatysfakcjonowany jeœli w nadchodz¹cym jesiennym, jubileuszowym w dodatku - sezonie ratingi nie bêd¹ specjalnie odbiega³y od poziomiu sprzed roku. Actually, to walka o - no w³aœnie, pytanie czy drug¹ - pozycjê w rankingu bêdzie niezwykle zaciêta (chyba jak nigdy!), widaÌ "Dwójka" nie "zawiesi³a broni" - to chyba dobrze - nowoœci: serial przez £epkowsk¹ Ilonê pisany jak i "Taniec na lodzie" powinny byÌ hitami, o nowych tytu³ach - mo¿liwe, ¿e g³ównego rywala TVNu od wrzeœnia - Polsatu równie¿ mo¿naby siê rozpisywaÌ. Owszem, wspaniale by³oby gdyby walka o trzecie miejsce toczy³a siê miêdzy TVP2 a ss³oneczn¹ telewizj¹, a TVN.. Zobaczymy jak bêdzie, w ka¿dym razie informacja o przygotowaniach stacji Waltera do emisji "So you think.." - mnie jako sympatyka TVN - ucieszy³a i nieco - przyznam - uspokoi³a.. :devil:

Z wieœci ogl¹dalnoœciowych: "Monk" - sezon czwarty wystartowa³ z wynikiem bardzo, bardzo przeciêtnym (mimo sporej promocji). Jego pierwsze rezultaty to 1,87 mln widzów i 13,94 proc. udzia³ów w grupie osób w wieku +4 (za to wskaŸnik SHR% w 16-49 wyniós³ 17,09 proc.).
Z tego co jeszcze mam (+4: widownia <udziaÂły>, udziaÂły w 16-49)
PONIEDZIAÂŁEK
"Fakty" 3,46 mln <33,72 proc.> 31,46 proc.
"Na WspĂłlnej" 3,52 mln <25,17 proc.> 23,87 proc.
"Szymon Majewski Show" 2,98 mln <23,99 proc.) 23,58 proc.
WTOREK
"Fakty" 2,98 mln <30,60 proc.> 25,00 proc.
"Na WspĂłlnej" 3,44 mln <24,10 proc.> 23,73 proc.
"Teraz My" 1,62 mln <17,05 proc.>13,37 proc.
wszystkie dane jak zwykle za AGB NMR :)

ChciaÂłbym jeszcze zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na "fajne" wyniki "Bez Âśladu" (data emisji, widownia, (udziaÂły))
21-05-2007: 1,62 mln (18,82 proc.)
28-05-2007: 1,56 mln (18,57 proc.)
04-06-2007: 1,76 mln (17,47 proc.)
11-06-2007: 2,06 mln (za tvn.pl)
18-06-2007: 1,67 mln (20,87 proc. - w 16:49 24,26 proc.)
8) .
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Miejmy nadziejê, ¿e ogl¹dalnoœÌ Monka siê jeszcze rozkrêci.
Wirtualnemedia.pl podsumowaÂły drugÂą seriĂŞ Teraz My:
Druga seria publicystycznego show TVN 'Teraz My!' miaÂła o ponad 200 tysiĂŞcy wiĂŞksza widowniĂŞ niÂż pierwsza edycja programu.

ÂŚrednio kaÂżdy odcinek drugiej serii „Teraz My!” nadawanej w TVN od 5 wrzeÂśnia zeszÂłego roku do 19 czerwca br. we wtorki o 22.30 oglÂądaÂło 2,12 mln widzĂłw. To wiĂŞcej niÂż w poprzedniej edycji, nadawanej w podobnym okresie rok wczeÂśniej, ktĂłrej Âśrednia oglÂądalnoœÌ wynosiÂła 1,91 mln osĂłb – wynika z danych AGB Nielsen Media Research przygotowanych dla Wirtualnemedia.pl.

Zakoùczona w³aœnie seria mia³a tak¿e lepsze udzia³y w rynku telewizyjnym. Wynios³y one bowiem 22,84 proc., zaœ w poprzednim sezonie by³o to ok. 19,9 proc. Podobny przyrost udzia³ów mia³ miejsce tak¿e w grupie widzów w wieku 16-49 lat, gdzie wzros³y one z ok. 17,2 proc. do 19,44 proc.

We wtorkowe wieczory w godzinach 22.30 – 23.15, gdy nadawano „Teraz My!”, TVN z widowniÂą wynoszÂącÂą 2,12 mln osĂłb byÂł drugÂą stacjÂą w rynku telewizyjnym. Liderem byÂł Polsat, ktĂłry nadawaÂł w tym paÂśmie filmy fabularne i gromadziÂł dziĂŞki nim 2,25 mln widzĂłw. Za TVN znalazÂły siĂŞ TVP2 (1,39 mln, m.in. filmy fabularne, wczeÂśniej Panorama) oraz TVP1 (1,21 mln, g³ównie publicystyka).
pawell

Wyniki za ubiegÂły tydzieĂą - ostatni z premierami programĂłw TVN:

Rynek TV:
Obrazek

TVN:
Obrazek

Zobaczymy jak bĂŞdzie teraz. Pewnie duÂży spadek...

"Kuba WojewĂłdzki" jest w TOP 10. :P To pewnie dziĂŞki Rubikowi. :roll:
ODPOWIEDZ