Ciekawostki telemetryczne

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Szkoda, Âże nie ma w tabeli "Wielkiego Meczu". MyÂślaÂłem, Âże siĂŞ zaÂłapie, ale pewnie pora byÂła zÂła na oglÂądanie telewizji. Napewno Rubik troche pomĂłgÂł Kubie, bo ludzie go uwielbiajÂą. Mam nadziejĂŞ, Âże jesieniÂą Kuba poprawi swoje wyniki. :D
Koncert "Wianki" w Polsacie na drugim miejscu z wynikiem 3,46 mln. A polsatowskich WydarzeĂą nawet nie ma w tabeli czyli musi byĂŚ mniej niÂż 2,3 mln. :devil:

[ Dodano: Pon Cze 25, 2007 2:43 pm ]
A co do tego meczu to:
W sobotĂŞ, 23 czerwca, na stadionie Legii odbyÂł siĂŞ Wielki Mecz: Gwiazdy TVN kontra Reprezentacja Sejmu RP. DochĂłd ze sprzedaÂży biletĂłw wyniĂłsÂł 90 000 PLN, a z wysyÂłanych przez widzĂłw sms-Ăłw 485 330 PLN.
ÂŹrĂłdÂło: tvn.pl
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Wyniki z ubiegÂłego tygodnia:

Rynek TV:
Obrazek

TVN:
Obrazek

Bardzo duÂży spadek TVN. Z najwiĂŞkszych stacji zyskaÂła tylko Jedynka. :roll:

O dziwo dobry wynik "FaktĂłw". :roll: Ostatni - specjalny - odcinek "Szymon Majewski Show" 2,5 mln - nie dziwiĂŞ siĂŞ, bo byÂł nudny. :) Zobaczymy co przygotujÂą na jesieĂą.

Ciekawe czy w tym tygodniu do TOP 10 wejdzie jakiÂś serial zagraniczny? Cztery z nich - "Krok od domu", "Bez Âśladu", "Detektyw Monk" i "Dowody zbrodni" "dostaÂły" w sumie dobre pory, wiĂŞc... :)

Z Polsatu: powtĂłrkĂŞ 2 odcinka "Skazanego na ÂśmierĂŚ" oglÂądaÂło 2,1 mln widzĂłw.

[ Dodano: Pon 02 Lip, 07 12:53 ]
A i podsumowanie wiosny w telewizji >>> http://wirtualnemedia.pl/article/154130 ... olsatu.htm
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
Ptr15
Bywalec
Bywalec

W TOP10 TVN ma lepsze wyniki od Polsatu.
Polsat ostro podskoczyÂł w tĂŞ wiosne, a TVN jakby troche odpuÂściÂł. Mam nadziejĂŞ, Âże na jesieĂą bĂŞdzie odwrotnie :devil:
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

Nie bêdzie. Nowoœci Polsatu na jesieù zapowiadaj¹ siê swietnie, wysokiej kalsy seriale (Ekipa, Wojna i pokój) nowy serial komediowy (Halo Hans) nowe odcinki seriali zagranicznych (Skazany na œmierÌ, CSI, Gotowe na wszystko) poza tym "Tylko mi³oœÌ" z Ko¿uchowsk¹, program M³ynarskiej "Dzieù kangura" i inne nowoœci.. TVN narazie poinformowa³ tylko o dwóch serialach (Twarz¹ w twarz, Gotowi na mi³oœÌ) i jednym show (Myœlisz, ze umiesz tanczyÌ?)
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

z tÂą rewelacja polsatu bym nie przesadzaÂł mam wÂątpliwoÂści co do serialu halo hans i dniem kangura zreszta polsat ma trudnoÂści z wyprudokowaniem dobrego serialu <prawo miasta, naÂśladowana magda m. nie pamietam tytuÂłu ania powierza graÂła, dla mnie fala zbrodni tez byla slaba>
TVN innowacja i nowoczesność...
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

No, powtĂłrki "Skazanego na ÂśmierĂŚ" w Polsacie oglÂąda wiĂŞcej ludzi niÂż nowe odcinki "Detektywa Monka" na TVN. O czymÂś to Âświadczy, choĂŚ teraz za bardzo nie chce mi siĂŞ myÂśleĂŚ o czym konkretnie. Tak czy owak to zÂły znak.

Polsatu reklamy sÂą czasami maÂło dopracowane i nieprofesjonalne, ale je moÂżna zobaczyĂŚ, tymczasem widziaÂł ktoÂś zapowiedzi "Kroku od domu", "Bez Âśladu", "Nie z tego Âświata" czy "Tajemnic Smallville"? Nie liczĂŞ tych na 15 minut przed emisjÂą. Nie oglÂądam wyÂżej wymienionych seriali (poza "Smallville"), ale naprawdĂŞ sÂą dobre i mogÂłyby osiÂągaĂŚ wielkie wyniki.

/Swoj¹ drog¹... w te wakacje i tak bêdzie tylko 5 odcinków "Smallville" w TVN, bo w inne niedziele bêd¹ "Koncerty na molo", có¿ - widocznie publika woli ogl¹daÌ Stachurskiego. :hyh: /

Nasza ulubiona stacja natomiast doœÌ ³adnie przygotowa³a migawki dla 1-sezonowego serialu "Kojak", ale te¿ nie puszczano ich za czêsto, godzina nadawania nie zgadza³a siê z t¹ podawan¹ w gazetach (zmienili j¹ po prostu na chwilê przed emisj¹), a serial te¿ jak¹œ rewelacj¹ nie jest.

W przysz³ym tygodniu liczê jedynie na dobry wynik "Close to home", który nigdyœ lecia³ zamiast "Magdy M." i notowa³ przyzwoit¹ ogl¹dalnoœÌ. Ciekawe tylko, czy ludzie jeszcze pamiêtaj¹ t¹ Anabeth, czy jak jej tam... 8)

Mam nadziejĂŞ, Âże jakoÂś pĂłjdzie, ale nie bĂŞde krzyczaÂł o tym gÂłoÂśno, bo jak zawsze napalaÂłem siĂŞ na wysokie wyniki to jest odwrotnie.

Poza tym nie jest tak Ÿle, przynajmniej je¿eli chodzi o iloœÌ - w te wakacje mamy du¿o seriali, ka¿dy mo¿e sobie coœ wybraÌ - s¹ o przyzwoitych porach. Ja zostanê przy moim skromnym Monku, Smallville i Desperatach na Polsacie.

A jesieni¹? No có¿, pewnie te nowoœci Polsatu bêd¹ reklamowane jako hiciory, ale ich ogl¹dalnoœÌ bêdzie spadaÌ z odcinka na odcinek. Mnie z tej ca³ej listy zainteresowaÌ mo¿e tylko "Ekipa" i naturalnie "Gotowe na wszystko 3", zobaczymy - póki co s¹ wakacje... jupi-jej! :lol2:
pawell

Ach, jak ja lubiĂŞ takie osoby, ktĂłre sÂą pewne parĂŞ miesiĂŞcy przed premierÂą, Âże coÂś bĂŞdzie najlepsze, Âświetne itp. Ale nie martw siĂŞ mks i tak nie pobijesz pana Tomasza Kurzewskiego, prezesa ATM Grupa, producenta serialu "I kto tu rzÂądzi". :twisted: On twierdziÂł, iÂż jego serial bĂŞdzie najpopularniejszym sitcomem w Polsce. :devil: Tak wiĂŞc dobrze byÂłoby gdybyÂśmy poczekali i ocenili nowoÂści po ich premierach. :P

No wÂłaÂśnie trochĂŞ mnie to dziwi, Âże powtĂłrki "Skazanego na ÂśmierĂŚ" oglÂąda wiĂŞcej osĂłb niÂż nowe odcinki Monka. :roll: Nie wiem czy to zasÂługa wiernych fanĂłw "PB", bo pory nadawania raczej nie, poniewaÂż ona jest mniej wiĂŞcej taka sama (biorĂŞ pod uwagĂŞ Monka (20:55) i drugi epizod "Skazanego..."(21:00)). A moÂże to zasÂługa tej promocji, choĂŚ nie wiem jak to jest w przypadku "Skazanego na ÂśmierĂŚ". :mhm:

Na koniec dajĂŞ link do kolejnego ciekawego raportu Wirtualnych MediĂłw - wiosna masowego widza >>> http://wirtualnemedia.pl/article/155217 ... _widza.htm Bardzo fajnie przygotowane - opis, tabele. ;)
kamiiloo
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: kamiiloo »

ja sie zastanawiam jak mo¿na bylo zrobic kolejna doskona³¹ serie gotowych na wszystko z niecierpliwoœci¹ czekam na 4 sezon :D
TVN innowacja i nowoczesność...
Ptr15
Bywalec
Bywalec

W raporcie "wiosna masowego widza" najgorzej dla TVN przedstawia siĂŞ tabelka TOP 20 filmy. Megahity Polsatu majÂą sporo wiĂŞkszÂą widowniĂŞ od Superkina. AÂż 6 pozycji zajmuje Polsat a TVN Âżadnej (bo Shrek 2 odziwo znalazÂł siĂŞ w zupeÂłnie innej tabelce z bardzo dobrym wynikiem 6 milionĂłw :D )
pawell

Ptr15 pisze:W raporcie "wiosna masowego widza" najgorzej dla TVN przedstawia siĂŞ tabelka TOP 20 filmy. (...) (bo Shrek 2 odziwo znalazÂł siĂŞ w zupeÂłnie innej tabelce z bardzo dobrym wynikiem 6 milionĂłw :D )
Racja, "Shrek 2" powinien byÌ te¿ w TOP 20 filmy. :? Wtedy znalaz³by siê na miejscu 2. I to by³aby tylko jedna pozycja TVN, czyli s³abo z filmami w TVN pod wzglêdem ogl¹dalnoœci. A w tej tabeli TOP 20 programy drug¹ czeœÌ przygód Shreka dali siê prawid³owo, bo tam s¹ najlepsze wyniki bez wzglêdu na rodzaj.
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

Pawle, Ptr15 - co z wami? A wyniki za ostatni tydzieĂą? ;)

W 27 tygodniu roku 2007 udzia³y TVN (tzn za okres 2-8.07.07) uplasowa³y siê na poziomie 14,6 proc. (spadek w porównaniu z tygodniem wczeœniejszym o ponad 0,5 punkta proc.), stacja Piotra Waltera na tle choÌby Polsatu wypad³a bardzo blado - 17,5 proc. Nawet "Dwójka" za telewizj¹ z Ostrobramskiej - jej rezultaty to 16,8 proc. 23,2 proc. udzia³ów TVP1 prezentowa³o siê lepiej ni¿ w tyg. 26/2007.

"Najlepsze" programy: "Fakty" (3,54 mln), "Uwaga!" (2,775 mln), "W11" z wtorku (2,772 mln), "DzieĂą zagÂłady" (2,62 mln), niedzielny film "ÂŻycie" (2,365 mln). WiĂŞcej na medialink.pl i tvn.pl
Zreszt¹ warto zaznaczyc, ¿e na tej drugiej witrynie b³¹d -> ostatnia pozycja w dziale "filmy i seriale" to fabularne "Miasto anio³ów" z katastrofalnym wynikiem 1,1 mln (no có¿..), jednak¿e przed t¹ pozycj¹ w ostatnim tygodniu plasowa³y siê chocia¿by seriale TVN takie jak "Krok od domu" i "Bez œladu" z gorszymi i lepszymi ratingami. Oto szczegó³y:
PON, 02-07-07, KROK OD DOMU - 1,839 mln (14,55 proc.) - widzowie bardziej pamiĂŞtajÂą "Speed" (3,2 mln) niÂż Anabeth :lol:
PON, 02-07-07, BEZ ÂŚLADU - 2,016 mln (17,57 proc.) - 25 czerwca widownia wyniosÂła jedyn(i)e 1,587 mln osĂłb (SHR% - 13,76 proc.).

Ogl¹dalnoœÌ "Monka" i "Dowodów zbroni" wci¹¿ na plus -> odpowiednio porównanie AMR i SHR% 25.06 i 02.07:
DETEKTYW MONK: 2,016 mln (14,93 proc.) i 2,232 mln (17,10 proc.)
DOWODY ZBRODNII: 2,142 mln (18,56 proc.) i 2,228 mln (18,44 proc.)
:D

PozostajÂąc przy serialach: powtĂłrki "Magdy M." nie cieszÂą siĂŞ zbyt duÂżym zainteresowaniem widzĂłw: poniÂżej dane TVNowskiego hitu za minione "7 dni" 8)
ÂŚR, 04-07-07, MAGDA M. - 1,173 mln (11,61 proc.)
ÂŚR, 04-07-07, MAGDA M. - 0,961 mln (16,51 proc.)
CZ, 05-07-07, MAGDA M. - 1,291 mln (11,83 proc.)
CZ, 05-07-07, MAGDA M. - 1,051 mln (17,19 proc.)

Z kolei wiêksz¹ popularnoœci¹ wœród widzów pochwaliÌ mo¿e siê "Prawo po¿¹dania" (telenowela) emitowana na antenie TVN od poniedzia³ku do pi¹tku o 15:20. Statystki AGB NMR za czas 2-5.07:
PON, PRAWO POÂŻÂĄDANIA - 1,162 mln (20,95 proc.)
WT, PRAWO POÂŻÂĄDANIA - 1,486 mln (23,84 proc.)
ÂŚR, PRAWO POÂŻÂĄDANIA - 1,443 mln (21,53 proc.)
CZ, PRAWO POÂŻÂĄDANIA - 1,404 mln (21,10 proc.)

I na koniec nowy, stary serial w TVN, "Pogoda na mi³oœÌ" (godz. 14:20) bez rewelacji :arrow:
WT, POGODA NA MI£O¦Æ - 0,694 mln (13,27 proc.)
¦R, POGODA NA MI£O¦Æ - 0,748 mln (13,50 proc.)
CZ, POGODA NA MI£O¦Æ - 0,662 mln (11,64 proc.)

Niestety, danymi "Smallville" czy "Kojaka" (nie licz(y)my na hit) jeszcze nie dysponujĂŞ 8) (szym'onie, moÂże ty?)
Poza TVN trzeba zwrĂłciĂŚ uwagĂŞ na rekordowÂą ogl. TVN24 - w poprzednim tygodniu jej udziaÂły wyniosÂły 3,46 proc., wczeÂśniej (26/2007) 3,6 proc.! Wiele wskazuje na to, Âże w obecnym tyg bĂŞdzie jeszcze lepiej! :brawa:
Ptr15
Bywalec
Bywalec

A wÂłaÂśnie. WiedziaÂłem, Âże o czymÂś zapomniaÂłem :D.
Na pierwszym miejscu w Polsacie jest ÂŚwiat wedÂług Kiepskich (i to powtĂłrki z '99 roku), ale siĂŞ nie dziwiĂŞ bo w zeszÂłym tygodniu sam tylko to obejrzaÂłem na tym kanale. Nawet kilka razy powtarzany film Speed miaÂł aÂż 3,2 mln. widzĂłw.
pawell

Ja nie daÂłem (choĂŚ chciaÂłem), bo mĂłj post byÂł ostatni w temacie. ;) W zwiÂązku z tym nikt by nie zauwaÂżyÂł, Âże coÂś zostaÂło dodane.

"ÂŚwiat wedÂług Kiepskich" to fenomen. Tak stare odcinki oglÂąda prawie 4 mln widzĂłw. Inne powtĂłrki na Polsacie teÂż dobrze. Taka sytuacja jest - tak mi siĂŞ wydaje - skutkiem pogody. Ostatnie dni nie zachĂŞcaÂły do wychodzenia z domu. Ale odwrotnie jest z TVN. Tam powtĂłrki majÂą siĂŞ dosyĂŚ kiepsko. :mhm:

I na koniec - mojÂą uwagĂŞ w poniedziaÂłek najbardziej przyciÂągnĂŞÂła tabela TOP 10 - grupa 16 - 49. A to dlatego, Âże 8/10 pozycji jest z Polsatu.
Obrazek
podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

pawell pisze:mojÂą uwagĂŞ w poniedziaÂłek najbardziej przyciÂągnĂŞÂła tabela TOP 10 - grupa 16 - 49. A to dlatego, Âże 8/10 pozycji jest z Polsatu.
Chyba nie tylko Twoj¹ :). Ja tez by³em wprost pora¿ony wynikami, jakie osi¹gn¹³ Polsat w grupie docelowej. Co ciekawe, w grupie 16-49 to Polsat by³ najlepiej ogl¹dan¹ stacj¹ w ubieg³ym tygodniu.
Centrum Prasowe Polsatu pisze:Telewizja POLSAT w minionym tygodniu zajê³a pierwsz¹ pozycjê w rankingu ogl¹dalnoœci w grupie komercyjnej 16-49. Udzia³ 21,03% jest najlepszym wynikiem stacji w tej grupie od 12 tygodni. Druga w rankingu jest TVP1 z wynikiem 19.83%. Jednoczeœnie Polsat zaj¹³ drugie miejsce w grupie wszystkich badanych (4+) z wynikiem 17,52%. Pokona³ tym samym TVP2 i TVN.
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

"Smallville", no có¿ - faktycznie na rewelacjê nie ma co liczyÌ. Podobnie - "Krok od domu", oba seriale mia³y poni¿ej 1,1 mln widzów. Szkoda, jeszcze niedawno potrafi³y gromadziÌ po 2,5 mln.

Dok³adnych danych o "Smallville" jeszcze nie mam, mo¿e bêd¹ w tym tygodniu. I je¿eli siê uda zobaczymy jak zmieni³a siê ogl¹dalnoœÌ "¯ycia na fali" w roku szkolnym. Odcinki w zesz³e wakacje ogl¹da³o œrednio 756,000 (I sezon) i 751,000 (II sezon) ludzi. Tak¿e ta ca³a "Pogoda na mi³oœÌ" nie jest a¿ taka tragiczna, o tej porze 3 milionów raczej nie bêdzie ;)

No i dobrze, ¿e ogl¹dalnoœÌ "Monka" roœnie. Wczoraj na przyk³¹d by³ ciekawy odcinek.

A co do "Kiepskich" to bez komentarza. WolaÂłbym zdecydowanie, Âżeby to "Miodowe lata" miaÂły 4 miliony...

[ Dodano: Sro Lip 11, 2007 5:38 pm ]
EDIT:
Nie wiem jak to mo¿liwe (:D), ale przegapi³em jeden istotny akapit w poœcie Kajetana, ten gdzie napisane jest jest o b³êdzie na stronie tvn.pl. Zasugerowany niepoprawn¹ - jak siê okazuje - tabelk¹ zasmuci³em siê nad niskim wynikiem "Krok od domu", który a¿ tak beznadziejny nie jest. Za omy³kê przepraszam. :rozglada:
ODPOWIEDZ