Ciekawostki telemetryczne

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

podmark
Bywalec
Bywalec

Post autor: podmark »

Miniony tydzieù nie nale¿a³ do udanych dla TVN... Poni¿ej 13 % udzia³u w rynku - takiego wyniku nie mieli ju¿ chyba bardzo dawno. Jak tak dalej pójdzie, to jesieni¹ mo¿e byÌ im ciê¿ko podnieœÌ siê do normalnego poziomu, czyli ok. 17 %.

Obrazek

TOP 10 TVN.
Obrazek

i TOP 10 Polsatu, ktĂłry juÂż chyba na dobre wskoczy jesieniÂą na drugie miejsce :).
Obrazek

Dane ze strony Medialink.pl :)
pawell
Fanatyk :)
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

:shock: :shock: TVN - 13%. Nie pamiêtam ju¿ tak kiepskiego tygodnia TVN. :uhh: Polsat natomiast œwietnie. No có¿ widaÌ, ¿e inwestowanie w sport siê op³aca. :roll:

Co do rozmów na temat wyników jesieni¹ to chyba jeszcze za wczeœnie. :mhm: Poza tym te dwie pory - lato i jesieù siê bardzo miêdzy sob¹ ró¿ni¹. Ale to wszyscy wiemy - lipiec i sierpieù - du¿o powtórek, a od wrzeœnia nowoœci, kontynuacje znanych i popularnych programów wiêc wszystko tu mo¿e sie zmieniÌ. :) Myœlê, ¿e TVN raczej nie powinien mieÌ problemów powróciÌ do ok. 17%. ChoÌ kto wie. :roll: Trudno spekulowaÌ, bo jesieù zapowiada siê bardzo ciekawie we wszystkich stacjach. Wiadomo jedno - walka bêdzie ostra. :tanczy:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mks »

Jaka piêkna katastofa.. TVP2 ledwo dobija do 16%... TVN notuje najgorszy wynik od trzech lat..13%.. TVP1 Traci 2% w porównaniu z zesz³ym tygodniem.. a wzrost notuje tylko Polsat.. Pokonanie Jedynki nie jest mo¿liwe, chyba, ¿ê za 5-6lat.. Jesieù we wszystkich stacjach bêdzie ciekawa. Polsat planuje odebraÌ widzów M jak Mi³oœÌ.. Serial "Halo hans" nadawany bêdzie w³aœnie w czasie megahitu TVP2.. Polsat planuje milionow¹ inwestycje w kampanie serialu.. bêdzie baardzo ciekawie
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

Ale lipa... bardzo sÂłaby wynik za zeszÂły tydzieĂą. AÂż 6 pozycji poniÂżej 2 mln. a w Polsacie tylko dwie. Ciekaw jestem do ilu jeszcze spadnie w te wakacje udziaÂł TVN (mam nadziejĂŞ Âże nie spadnie)
ChociaÂż nie dziwiĂŞ siĂŞ bo sam w zeszÂłym tygodniu w TVN oglÂądaÂłem tylko Fakty i powtĂłrkĂŞ Kuby WojewĂłdzkiego.
arczi
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: arczi »

No wynik tragiczny. Ja teraz oglÂądam w tvn tylko fakty i to nie codziennie. A jesieniÂą wszystko sie zmieni, chociaÂż prawda jest taka, Âże wszystkie stacje planujÂą na jesieĂą jakieÂś nowe ciekawe programy.

Zato tvn24 bardzo dobry wynik- 4,5%
AÂż 4 pozycje powyÂżej 1 mln widzĂłw.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 16 lip 2007, 14:15 przez arczi, łącznie zmieniany 1 raz.
Ptr15
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ptr15 »

No wÂłaÂśnie dopiero teraz zauwaÂżyÂłem- TVN24 ma 4,5% :D Jednak kryzys w koalicji pomĂłgÂł stacji informacyjnej. Bardzo ciekawa teÂż tabela:
Obrazek

Pierwsze 5 miejsc to poniedziaÂłkowy wieczĂłr. :D
Kajetan
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Kajetan »

mks pisze:Jaka piĂŞkna katastofa.. TVN notuje najgorszy wynik od trzech lat..13%..
Bardzo ciekawe.
podmark pisze:PoniÂżej 13 % udziaÂłu w rynku - takiego wyniku nie mieli juÂż chyba bardzo dawno.
SÂłuszne to "chyba".
podmark pisze:TVN - 13%. Nie pamiĂŞtam juÂż tak kiepskiego tygodnia TVN.
No to ja przypomnê - tobie Pawle i nie tylko :) taki, UBIEG£OROCZNY tydzieù - otó¿:
W okresie 24-30.07.2006 stacja Piotra Waltera zanotowa³a 13 proc. udzia³ów w rynku. Ówczesne hity: "Fakty" (2,86 mln), "Zabójcza broñ II" (2,23 mln) i "W11" (2,18 mln).
podmark pisze:Jak tak dalej pójdzie, to jesieni¹ mo¿e byÌ im ciê¿ko podnieœÌ siê do normalnego poziomu, czyli ok. 17 %.
Có¿ - warto mo¿e wspomnieæ o przyczynach tak s³abych, minionych siedmiu dni dla TVN -> to emisje sportowe w Polsacie co w koñcu prze³o¿y³o siê na ¶rednie 18,33 proc. ostatnio czy ³±czne - wynosz±ce 11,41 proc. - udzia³y informacyjnych kana³ów: TVN24 - 4,51 proc. :!: i TVP3 z rezultatem 6,9 proc. -> "nowe" (bo pokazywane s± premierowe odcinki seriali ex.) pozycje nadawcy z Wiertniczej nie mia³y i nie maj± szans przyci±gn±æ przed odbiorniki takich "mas" co wa¿ne wydarzenia, SIATKÓWKA czy kolejne wci±¿ zamieszania w Sejmie, koalicji itd.

Dlatego wypowiedÂź skreÂślajÂącÂą TVN jesieniÂą (czyÂżby lekko nie bĂŞdzie?) potraktujĂŞ jako dowcip :devil:
I nie mam Âżadnych wÂątpliwoÂści, co do tego, Âże od dziÂś bĂŞdzie lepiej :devil:

ÂŻeby byÂło jasne: zdajĂŞ sobie sprawĂŞ (nie jestem sam), Âże o drugim miejscu w rankingu telewizja z dotychczasowym hitem "Taniec z gwiazdami" (od wrzeÂśnia juÂż szĂłstym), kontynuacjami: "Kryminalnych", "W11", "DetektywĂłw" i nowoÂściami: "TwarzÂą w twarz" z "YOU CAN DANCE" - moÂże zapomnieĂŚ, kto wie czy nawet nie o trzecim..
Jest Âżal, Âże Miszczak i reszta sobie "odpuszczajÂą". 8)
Chyba tyle na teraz.
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Ja bym nie do koĂąca tÂłumaczyÂł wszystkich poraÂżek TVN PolitykÂą, gdyby tak byÂło to seriale Polsatu (CSI, Skazany na ÂśmierĂŚ) czy filmy (PoniedziaÂłkowy mega hit.. 3,6mln, wtorek 3,1mln) osiÂągaÂły by wiele gorsze wyniki.. po prostu wakacyjna oferta TVN jest nieprzeciĂŞtnie sÂłaba.. gdyby zaproponowali lepsze filmy, a dobre seriale takie jak 'Monk' czy 'Krok od domu' wiĂŞcej reklamowali wyniki poszÂły by choĂŚby troche w gĂłre.. zawsze lepiej mieĂŚ 15% niÂż ledwo 13%... pĂłki co jesienne nowoÂści TVN sÂą jak dla mnie nie ciekawe, lepiej wyglada sytuacja na Polsacie, a nawet w TVP1 ( Determinator, Tajemnica twierdzy szyfrĂłw czy Ja wam pokaÂże) czy TVP2 (Taniec na lodzie, Barwy szczĂŞÂścia)
podmark
Bywalec
Bywalec

mks pisze:Polsat planuje odebraÌ widzów M jak Mi³oœÌ..Serial "Halo hans" nadawany bêdzie w³aœnie w czasie megahitu TVP2..
Decyzja nie zapad³a, a Ty piszesz, jakby to ju¿ by³o przes¹dzone. Dziennik napisa³, ¿e brana jest taka mo¿liwoœÌ, choÌ pewnie siê z niej wycofaj¹. W tym paœmie nawet bardzo dobra propozycja programowa nie mo¿e liczyÌ na wiêcej ni¿ 3 miliony i maksymalnie 18 - 20 % udzia³u w rynku. "Halo Hans!" by³ bardzo drog¹ produkcj¹ jak na serial krêcony w hali (Ale za to rozmiary hali i umieszczonych w niej dekoracji robi¹ wra¿enie), wiêc szkoda by by³o dawaÌ potencjalny hit na tak¹ godzinê, gdzie stoj¹ na z góry straconej pozycji.
Kajetan pisze:wypowiedÂź skreÂślajÂącÂą TVN jesieniÂą (czyÂżby lekko nie bĂŞdzie?) potraktujĂŞ jako dowcip

A czy ja skreœli³em szanse TVN na sukces jesieni¹ ? Po prostu napisa³em, ¿e mo¿e byÌ ciê¿ko podnieœÌ udzia³y. Na pewno ³atwiej startuje siê z ramówk¹, gdy ma siê 17 %, ni¿ 13...
Kajetan pisze:podmark napisaÂł/a:
TVN - 13%. Nie pamiĂŞtam juÂż tak kiepskiego tygodnia TVN.
ZÂły podpis cytatu - ja tego nie napisaÂłem :P
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

WyraÂźnie napisaÂłem, Âże Polsat PLANUJE umieÂściĂŚ ten serial o tej godzinie.. nie, ze decyzja zapadÂła.. czytanie ze zrozumieniem. Produkcja byÂła droga wiĂŞc lepiej umieÂściĂŚ tam CSI: NY lub Fale zbrodni
podmark
Bywalec
Bywalec

Czytanie ze zrozumiem przydaÂłoby siĂŞ chyba Tobie...
Mks pisze:Serial "Halo hans" nadawany bĂŞdzie wÂłaÂśnie w czasie megahitu TVP2..
A planowanie zostaÂło uÂżyte przez Ciebie w kontekÂście odebrania widzĂłw "M jak m." - planowaĂŚ to oni mogÂą, ale niekoniecznie tym serialem. Ty wyraÂźnie napisaÂłeÂś, Âże "Halo Hans!" bĂŞdzie nadawane w porze hitu DwĂłjki.
Produkcja byÂła droga wiĂŞc lepiej umieÂściĂŚ tam CSI: NY lub Fale zbrodni
A myÂślisz, Âże "Fala zbrodni" jest tania w produkcji ? Kosztuje wiĂŞcej niÂż "Halo Hans"...

Co do wyniku TVN24, to przyczyny takiej ogl¹dalnoœci ju¿ zosta³y wymienione. Ja jednak pragnê zwróciÌ uwagê na to, ¿e wcale nie trzeba mieÌ nadajników naziemnych, by osi¹gn¹Ì sukces - a 4,5 % udzia³u w rynku takim sukcesem jest. Prawie 2 razy lepiej ni¿ TV 4, która ma kilka nadajników naziemnych - no no no :) Brawo :)
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Przyznaje sie, Âźle spojrzaÂłem..
Co do ceny.. Halo hans i Fala zbrodni produkowane sÂą w wysokiej roÂździelczoÂści jednak budÂżet tego pierwszego jest wiele wiĂŞkszy.. mĂłwiono, ze prĂłcz Ekipy i Prawa miasta jest najdroÂższÂą produkcjÂą Polsatu..

Co do TVN24, szczerze bardziej podobaÂły mi sie realcje TVP3.. pierwszy raz w Âżyciu wybralem trĂłjke zamiast TVN24.. tego tygodnia byli lepsi i bardziej profesjonalni.. (to moje subiektywne zdanie)
podmark
Bywalec
Bywalec

mks pisze:budÂżet (Halo Hans!) jest wiele wiĂŞkszy.. mĂłwiono, ze prĂłcz Ekipy i Prawa miasta jest najdroÂższÂą produkcjÂą Polsatu..
A niby kto mĂłwiÂł ? Pewnie nie moÂżesz podaĂŚ nawet cytatu konkretnej osoby.

Je¿eli wierzysz w to, ¿e produkcja robiona w hali jest dro¿sza od takiej, gdzie wynajmowane s¹ prawdziwe wnêtrza i krêcona te¿ jest w terenie to wspó³czujê ³atwowiernoœci...
"Prawo miasta" byÂło drogÂą produkcjÂą ? PadnĂŞ ze Âśmiechu... Serial powstaÂł jeszcze za kadencji Dzikiego w Polsacie, a ten czÂłowiek-zwierz chciaÂł zarobiĂŚ jak najwiĂŞcej i najbardziej szczĂŞdziÂł kasy na produkcjĂŞ. NajdroÂższÂą produkcjÂą w Polsacie nie jest "Ekipa" (mimo przeznaczonych 900 tysiĂŞcy na odcinek). Najbardziej kosztowne jest wyprodukowanie festiwalu "TOPtrendy" (najdroÂższÂą i nie do koĂąca opÂłacalnÂą, ale czego siĂŞ nie robi dla prestiÂżu).

A co do konfrontacji TVN24 - TVP 3, to zdecydowanie (jak zwykle) wygraÂł TVN 24. Co prawda mieli duÂżo szczĂŞÂścia, ale to u nich na antenie na gorÂąco wypowiadaÂł siĂŞ Lepper. Po prostu, TVN w dziedzinie informacja jest nie do przebicia obecnie.
mks
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

O tym, Âże Halo Hans jest jednÂą z droÂższych produkcji Polsatu pisano na dziennik.pl a oto link do artykuÂłu gdzie piszÂą o cenie "Prawa miasta"

http://film.wp.pl/id,73221,title,Linda- ... caid=141c8

tak wiĂŞc byÂł to jeden z najdroÂższych seriali Polsatu..
podmark
Bywalec
Bywalec

400 tysiĂŞcy to wcale nie tak duÂżo.
"Magda M." byÂła droÂższa, "OdwrĂłceni" rĂłwnieÂż, "Kryminalni" to samo...

Co do produkcji polsatowskich to nawet kiczowaty serial "Kochaj mnie kochaj" by³ dro¿szy (œrednio 420 tys. za odcinek. Œrednio, bo 4 ostatnie epizody zesz³y do poziomu 350 tys.). "Fala zbrodni" równie¿ jest kosztowna. ATM po sukcesie produkcji ¿¹da za ka¿dy odcinek ponad 450 tys. z³otych. WidaÌ, jak ma³o wiedz¹ ludzie z tych gazet i portali. A póŸniej ca³e spo³eczeùstwo ¿yje w niewiedzy i przy okazji informacji, ¿e Sierakowski mia³ mieÌ program za 100 tys. pisz¹, ¿e to skandal, bo "tyle kosztuje wyprodukowanie "M jak mi³oœÌ"". Za 100 tysiêcy, to wyprodukowaliby , ale nie odcinek a 10 minut tego hitu...
ODPOWIEDZ