[TVP1] Teleexpress

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

NaduÂżywasz przymiotnika 'ÂżenujÂący' Marcinie ;) Polecam inne sÂłowa - gÂłupia wpadka, beznadziejna wpadka, tragiczna wpadka, Âśmieszna wpadka. Jest ich wieleeeee...

Moim zdaniem niektórzy (no, np. czasami Ty) za bardzo staraj¹ siê pokazaÌ jakie z³e, beznadziejne i kiepskie jest coœ do czego s¹ uprzedzeni. Dlatego wszystkie potkniêcia tak wyolbrzymiaj¹. Podobnie z tymi 43 pokojami Grzegorza Kajdanowicza ;) Przeciez zaraz siê poprawi³, poza tym 'zawartoœÌ' mieszkania równie czesto jak w metrach kwadratowych podaje siê w iloœci pokoi. Wiêc zrobi³ to tak z rozpêdu, nieco 'mechanicznie'.

Faktycznie Maciej Or³oœ siê 'nieco' zamota³, ale ¿eby zaraz wo³aÌ, ¿e to ¿enada roku? Ot, taka sobie przyd³uga pomy³ka ;P Jak dla mnie zabawna, nie czu³em siê oburzony patrz¹c na ni¹, a rozbawiony (coraz bardziej z ka¿d¹ sekund¹... zreszt¹ pewnie nie tylko ja). Ale trzeba przyznaÌ, ¿e zestresowany pan Or³oœ jest jak au+omat*. Chyba dopiero przy czwartej zapowiedzi lektora - które zacz¹³ przypominaÌ - siê skapn¹³ ¿e coœ nie gra. A tak to nadawa³ i nadawa³ tym samym tonem.

WidaÌ te¿ by³o, ¿e siê wkurzy³. No ale nie da siê ukryÌ, ¿e móg³ wybrn¹Ì z tego wszystkiego lepiej ;) Tak mi siê nasunê³o, ¿e podobna sytuacja mia³a miejsce w filmie "Bruce Wszechmog¹cy", ale wtedy prowadz¹cy by³ 'zaczarowany'. :) Ogl¹da³ ktoœ? ;P

______
* - Ale trzeba przyznaÌ, ¿e zestresowany pan Or³oœ jest jak Grzegorz Kajdanowicz. Takie oto zdanie siê pojawi³o podczas podgl¹du tekstu. trzeba znieœÌ t¹ cenzurê na 'automata'!
:)
emi
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: emi »

Dzisiaj ta jego wpadka byÂła w "Âłapu-capu"! Moze chÂłopak ma jakies osobiste problemy, moze sie czyms stresowaÂł bo jak w inny sposĂłb wytÂłumaczyc to co on uczyniÂł. WydawaÂło mi sie ze jest doswiadczonym dziennikarzem a jednak....:/
szym
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: szym »

TeÂż chciaÂłem dzisiaj obejrzeĂŚ 'ÂŁapu-capu', ale zmienili porĂŞ emisji na wczeÂśniejszÂą (godzina 20:25) i niestety nie trafiÂłem :(
:)
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

szymcio9 pisze:NaduÂżywasz przymiotnika 'ÂżenujÂący' Marcinie ;) Polecam inne sÂłowa - gÂłupia wpadka, beznadziejna wpadka, tragiczna wpadka, Âśmieszna wpadka. Jest ich wieleeeee...
UwaÂżam, Âże to sÂłowo najlepiej oddaje wpadkĂŞ OrÂłosia. Jak widziaÂł, Âże w propmterze coÂś nie gra, to mĂłgÂł po prostu z kartki przeczytaĂŚ. JeÂśli chodzi o Kajdanowicza to raczej byÂła Âśmieszna. :D Ake trochĂŞÂżenady i obcicachu w tym byÂło. :D
Moim zdaniem niektĂłrzy (no, np. czasami Ty) za bardzo starajÂą siĂŞ pokazaĂŚ jakie zÂłe, beznadziejne i kiepskie jest coÂś do czego sÂą uprzedzeni. Dlatego wszystkie potkniĂŞcia tak wyolbrzymiajÂą.
Fantastycznie zauwaÂżyÂłeÂś, dlatego niedawno zaÂłoÂżyÂłem stronĂŞ internetowÂą z recenzjami innych stron internetowych, gdzie wytykam najjmniejszÂą wpadkĂŞ. Np. medialink ledwo siĂŞ na trĂłjĂŞ zaÂłapaÂł. :D Jakby ktoÂś chciaÂł zobaczyĂŚ - http://www.erecenzje.gag.pl - ale na razie zbiory sÂą skromne.
Podobnie z tymi 43 pokojami Grzegorza Kajdanowicza ;) Przeciez zaraz siê poprawi³, poza tym 'zawartoœÌ' mieszkania równie czesto jak w metrach kwadratowych podaje siê w iloœci pokoi. Wiêc zrobi³ to tak z rozpêdu, nieco 'mechanicznie'.
:lol:
Faktycznie Maciej OrÂłoÂś siĂŞ 'nieco' zamotaÂł, ale Âżeby zaraz woÂłaĂŚ, Âże to Âżenada roku?
Nieco? Jego wpadka trwa³¹ minutê! Nadal twierdzê, ¿e to najwiêksza wpadka jak¹ kiedykolwiek widzia³em!
Ot, taka sobie przydÂługa pomyÂłka ;P Jak dla mnie zabawna, nie czuÂłem siĂŞ oburzony patrzÂąc na niÂą, a rozbawiony (coraz bardziej z kaÂżdÂą sekundÂą... zresztÂą pewnie nie tylko ja).
Mnie teÂż rozbawiÂła, ale jednoczeÂśnie zaÂżenowaÂła.
Ale trzeba przyznaÌ, ¿e zestresowany pan Or³oœ jest jak au+omat*. Chyba dopiero przy czwartej zapowiedzi lektora - które zacz¹³ przypominaÌ - siê skapn¹³ ¿e coœ nie gra. A tak to nadawa³ i nadawa³ tym samym tonem.
Dlatego jestem zaÂżenowany. Mimo, Âże go nie lubiĂŞ, nie spodziewaÂłem siĂŞ tego po nim - Telekamera i w ogĂłle.
Maciek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Maciek »

szymcio9 pisze:(...) WidaÌ te¿ by³o, ¿e siê wkurzy³. No ale nie da siê ukryÌ, ¿e móg³ wybrn¹Ì z tego wszystkiego lepiej ;) Tak mi siê nasunê³o, ¿e podobna sytuacja mia³a miejsce w filmie "Bruce Wszechmog¹cy", ale wtedy prowadz¹cy by³ 'zaczarowany'. :) Ogl¹da³ ktoœ? ;P
Wydaje mi siê, ¿e lepiej wybrn¹Ì nie móg³, po prostu to by³ jego 'trzynasty' dzieù miesi¹ca. Wsta³ pewnie lew¹ nog¹, i trzeba mu to wybaczyÌ. Przede wszystkim dlatego, i¿ jeœli zacz¹³ siê myliÌ, to póŸniej, niejako ze zwiêkszaj¹cego siê w efekcie zdezorientowania i strachu przed skompromitowaniem siê, pope³nia³ tych b³êdów coraz wiêcej. To mo¿e zdarzyÌ siê najlepszym - tym bardziej, gdy mowa o tak wa¿nych sprawach, a nie o przeróbkach na rondzie. Poza tym, lubiê Or³osia. :p

A film widziaÂłem. I przypadek OrÂłosia w porĂłwnaniu z tamtym panem, to niewinny incydent. Tamtemu... pomieszaÂło jĂŞzyk, i to bardzo. :devil2: ÂŚwietna scena. :wesoly:
MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

Trzeba troche ruszyĂŚ ten temat. :> ;) To juÂż wkrĂłtce :D :
Media Link pisze:Od 26 czerwca Telexpress bêdzie nadawany ze studia, które ulegnie gruntownej modernizacji. Widzowie zobacz¹ natomiast zupe³nie now¹ czo³ówkê programu informacyjnego telewizyjnej Jedynki. Zmiany spowodowane s¹ 20. urodzinami Teleexpressu.

Teleexpres w dniu 20. urodzin, czyli 26 czerwca, poprowadzi Maciej OrÂłoÂś, a wydawcÂą tego dnia bĂŞdzie SÂławomir KozÂłowski. – Wydanie bĂŞdzie peÂłne niespodzianek, ktĂłrych nie zdradzamy – informuje TVP1.

Pierwsze wydanie Teleexpressu wyemitowano 26 czerwca 1986 roku o godzinie 17.15. W 1992 roku zmieniono godzinĂŞ nadawania na 17:00.
Specjalnie - bo codziennie tego nie robiê ;) - w³¹czê na TVP1 26 czerwca ¿eby zobaczyÌ te zmiany :D - fajnie siê z³o¿y³o, bo to tak¿e dzieù moich urodzin :o. :D Mam nadziejê, ¿e bêdzie to coœ innego ni¿ nowe telewizorki. :devil: I dobrze, ¿e zmieni¹ ju¿ ten poci¹g - czo³ówkê - bo czasem mnie denerwowa³a. :roll:
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

pawell pisze:I dobrze, ¿e zmieni¹ ju¿ ten poci¹g - czo³ówkê - bo czasem mnie denerwowa³a. :roll:
CoÂś sÂłyszaÂłem Âże pociÂąg pozostanie bo jest znakiem rozpoznawczym Teleexpressu od poczÂątku jego (programu) istnienia.

A wogĂłle to juÂż od dawna wiadomo byÂło o zmianach.
Dared00

Post autor: Dared00 »

I gdzie te zmiany, ja siê pytam? Otó¿ to. :) Nie by³o ¿adnych zmian!

By³ za to ogromniasty wysyp materia³ów jubileuszowych, w tym: wszystkie czo³ówki, ró¿ne studia, oraz wszyscy prowadz¹cy byli i obecni ods³uchali urodzinow¹ piosenkê odœpiewan¹ przez Chór Jakiœtam Cóœtam Cóœtam:D.
MACIEK23
Początkujący
Początkujący

Post autor: MACIEK23 »

w tvp to tak zawsze... to ja tu video mam nastawione zeby sobie jubileuszowe wydanie nagraÌ z now¹ czo³ówk¹, scenografi¹ i wogóle a tu... nic! Nawet ju¿ mia³em jedynki szukaÌ naziemnie bo po burzy w kablówce tvp1 nie by³o ale jak ju¿ wróci³o to i tak nic ciekawego... mo¿e to kolejny teleexpress'owy ¿art w stylu Macieja Or³osia! je¿eli tak to gratuluje poczucia humoru. :x
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Czyli w koĂącu jak- byÂła ta nowa oprawa, czy nie?- jeÂśli tak to proszĂŞ o capsy :aniol:
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Szumnie zapowiadanej nowej oprawy i studia nie byÂło. :twisted:
pawell

Post autor: pawell »

Czyta³em, ¿e dziœ mia³o byÌ wydanie spoza studia, a zmiany dzieù póŸniej... :> Jak jutro nie bêdzie to rzeczywiœcie TVP nasz zrobi³a w balona... :D :D
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
michaek
Bywalec
Bywalec

Post autor: michaek »

ÂŚwietny joke. Cudowny. :evil: :evil:
A to nowe studio i czo³ówka jakieœ takie znajome sie wydaj¹. Ale nie ma co sa piêkne. :twisted:
Kończ waść wstydu oszczędź, Faktów nie niszcz...
MACIEK23
Początkujący
Początkujący

Post autor: MACIEK23 »

na stronie http://www.contrast.pl/2,101,portfolio.html jest projekt czo³ówki teleexpressu. tej raczej nie wykorzystaj¹ bo by³a robiona dosyÌ dawno (chocia¿ teraz kolorystycznie pasuje do loga i oprawy tvp1 :)) . ale mimo wszystko daje do porównania z "now¹" opraw¹ :lol: :lol: :lol: 8)
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

A czy ma ktoÂś capsy z "nowego" Teleexpressu?
ODPOWIEDZ