wielkifan pisze:Dzis Dagmara na fb promowała nasze forum
To zdjęcie to pewnie z katastrofy autokaru pod Grenoble sprzed kilku lat.
A na czerwonym pasku Kaczmarek vs. Ziobro, czyli przeciek w aferze gruntowej, której dotyczył dzisiejszy wyrok sądu. Ciekawe czy celowo wybrała to zdjęcie, czy zwykły przypadek.
@awex, nagrywam na dysk podpięty do odbiornika. Screeny robię programem Media Player Classic z włączonymi i odpowiednio skonfigurowanymi filtrami ffdshow (mam dosyć duże wymagania jeśli idzie o jakość obrazu). Jak chcesz coś robić, to ustaw w pierwszej kolejności deinterlacing (usuwanie przeplotu) na Yadif i włącz Double Framerate. Każde nagranie z telewizji będzie się lepiej oglądało. Później możesz dostosowywać inne ustawienia.
Jak chcesz przez kartę, to musi obsługiwać standard DVB-S2 i do kanałów kodowanych musisz dokupić czytnik kart mikroprocesorowych albo ustawić tzw. sharing z odbiornikiem (w obrębie jednego mieszkania jest to chyba legalne). Przy tej drugiej opcji będzie można oglądać niezależnie na dwóch urządzeniach. Karty z wbudowanym czytnikiem też kiedyś widziałem, ale były dosyć drogie.
Meteor pisze:@awex, nagrywam na dysk podpięty do odbiornika. Screeny robię programem Media Player Classic z włączonymi i odpowiednio skonfigurowanymi filtrami ffdshow (mam dosyć duże wymagania jeśli idzie o jakość obrazu). Jak chcesz coś robić, to ustaw w pierwszej kolejności deinterlacing (usuwanie przeplotu) na Yadif i włącz Double Framerate. Każde nagranie z telewizji będzie się lepiej oglądało. Później możesz dostosowywać inne ustawienia.
Jak chcesz przez kartę, to musi obsługiwać standard DVB-S2 i do kanałów kodowanych musisz dokupić czytnik kart mikroprocesorowych albo ustawić tzw. sharing z odbiornikiem (w obrębie jednego mieszkania jest to chyba legalne). Przy tej drugiej opcji będzie można oglądać niezależnie na dwóch urządzeniach. Karty z wbudowanym czytnikiem też kiedyś widziałem, ale były dosyć drogie.
Przydatne info dla zainteresowanych dzięki pw poszło.
Pięknie dziś
Juz kiedyś próbowałem sie przyjrzeć co Dagmara ma zawieszone na łańcuszku na szyji jest tego sporo dzis wyraźnie widać literkę F podejrzewam ze chodzi o męża Filipa
Ostatnio zmieniony piątek 03 kwie 2015, 11:15 przez matik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Połączono 2 posty. Korzystaj z opcji EDYTUJ tak aby nie pisać postów w dwuminutowych odstępach czasu.