Skoro stawiają na zmiany, to powinni trochę bardziej wzorować się na pierwowzorze podczas kolejnych etapów. Przecież jakby Bootcamp, Domy Juroskie i odcinki na żywo kończyły się o 22.20 (w przypadku finału nawet później) to film puszczany po XF po raz 9878766554300972 chyba by nie ucierpiał.
Ciekawe czy chociaż 4 jurora będą chcieli dać z "okazji" 4 edycji.
Oby, ale znając duet Iwański&Miszczak to wtedy do Domów Jurorskich przeszłoby pewnie 16 osób (4 w każdej kategorii) a do live'ów trafiłaby jedynie 8.
Tak wynika z programu. W tym roku pewnie w 1 odcinku live postarają się, aby skończyć o 21:45. Rok temu tak było zaplanowane, a nieco im się przedłużyło
Po 1. - wg mnie greenroom to baaaardzo zły pomysł.
Po 2. - nie ma nawet fizycznej możliwości na umiejscowienie greenroomu, gdyż studio Transcolor jest wykorzystane w 100%, więc trzeba by wynająć drugą halę w Transcolorze (nie wiem jak sobie poradzono z tym w TzG). Teraz za nieoficjalny "greenroom" robi kafejka w Transcolorze i niech tak zostanie.
W "Tańcu z Gwiazdami" greenroom znajdował się jakby po przekątnej za jury i widownią (tą częścią bliżej orkiestry) i był "wbudowany" w scenografię, był jej elementem.W X Factor takiej możliwości nie ma, sceneria zajmuje duuużo większą przestrzeń studia niż w Tańcu. Chociaż nie jestem do końca pewny, czy XF i TZG są realizowane w tej samej hali, bo w Transcolor są zdaje się dwie.
r_r16 pisze:Po 1. - wg mnie greenroom to baaaardzo zły pomysł.
Po 2. - nie ma nawet fizycznej możliwości na umiejscowienie greenroomu, gdyż studio Transcolor jest wykorzystane w 100%, więc trzeba by wynająć drugą halę w Transcolorze (nie wiem jak sobie poradzono z tym w TzG). Teraz za nieoficjalny "greenroom" robi kafejka w Transcolorze i niech tak zostanie.
Studio transcolor jest powierzchniowo trochę większe od Fountain Studios w Londynie, gdzie kręcą The X Factor brytyjski, mimo tego, ta sama scenografia, a miesci sie w pełni funkcjonalne studio XTra Factor wybudowane na rusztowaniu za widownią.. z super widokiem na scenografię głównego programu. Wszystko możliwe jak sie chce, ja wolałbym nawet krotki kulisowy program w polskiej edycji niż greenroom.
Premierowe odcinki V edycji „Tylko muzyka” i III edycji „X-Factor” stoczyły pojedynek, z którego zwycięsko wyszła produkcja Telewizji Polsat. „Tylko muzyka. Must be the music” oglądało w niedzielę średnio 4 mln 185 tys., a „X-Factor” w sobotę – 3 mln 878 tys. widzów. W przypadku show Polsatu jest to najlepszy wynik w milionach widzów w całej jego historii.
„Tylko muzyka” wygrała także z konkurencyjnym show w obu grupach audytoryjnych. W 4+ było to 24,39% do 24,80%, a w grupie komercyjnej 16-49 oba show dzieliła przepaść 10 punktów procentowych („X-Factor” – 30,78%, „Tylko muzyka” – 40,76%). Podczas niedzielnego wieczoru Telewizja Polsat była absolutnym liderem rynku.
musicomaniakk pisze:Premierowe odcinki V edycji „Tylko muzyka” i III edycji „X-Factor” stoczyły pojedynek, z którego zwycięsko wyszła produkcja Telewizji Polsat. „Tylko muzyka. Must be the music” oglądało w niedzielę średnio 4 mln 185 tys., a „X-Factor” w sobotę – 3 mln 878 tys. widzów. W przypadku show Polsatu jest to najlepszy wynik w milionach widzów w całej jego historii.
„Tylko muzyka” wygrała także z konkurencyjnym show w obu grupach audytoryjnych. W 4+ było to 24,39% do 24,80%, a w grupie komercyjnej 16-49 oba show dzieliła przepaść 10 punktów procentowych („X-Factor” – 30,78%, „Tylko muzyka” – 40,76%). Podczas niedzielnego wieczoru Telewizja Polsat była absolutnym liderem rynku.
Przepowiadam 15 (lol) edycji MBTM. Dziś jest 25 lutego 2013 roku, godzina 14:16 z sekundami.
Ale tutaj stacje wyjątkowo wcześniej wystartowały ze swoimi programami talent-show. Za tydzień może być inaczej, bo dochodzi "Got to Dance - Tylko Taniec 3", "Rodzinka.pl 4", "Dzięki Bogu już Weekend", "Komisarz Alex 3", "The Voice of Poland 2" i "Ranczo 7".
Poza tym - jak program trzyma poziom, to trzyma też widownię. To chyba proste. Zresztą "X Factor" i tak zanotował wynik powyżej oczekiwań, więc TVN na tym polu może uznać porażkę z Polsatem z godnością.
W najbliższą sobotę sytuacja będzie nieco inaczej wyglądać - przede wszystkim TVP1 będzie miało silniejsze pasmo przez "Komisarza Alexa", zaś Dwójka programowo mniej oglądane, bo zamiast kabaretów będzie "The Voice of Poland", a chyba nikt się nie łudzi, że ten program odniesie sukces, skoro od wielu sezonów w tym paśmie TVP2 notuje bardzo kiepskie wyniki razem z I odsłoną "TVoP".
adik1148 pisze:naprawdę nie mogę w to uwierzyć , ze ten wieśniacki wczorajszy MBTM miał taką oglądalność ! ;/
Postanowiłem zajrzeć co tam się dzieje i powiedzieć muszę, że poziom był naprawdę niski. Moim zdaniem ten program i te wszystkie wczorajsze występy to było jedno wielkie dno. Amatorszczyzna i nic więcej.
PS. Na dodatek zero zmian, nudny program strasznie. I się dziwie, że ludzie jeszcze to oglądają i teraz tylko czekam, aż im się przeje.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 25 lut 2013, 15:37 przez musicomaniakk, łącznie zmieniany 1 raz.