TVN odwoÂłaÂł siĂŞ od decyzji sÂądu... w sprawie wypÂłacenia odszkodowania Lisowi i wygraÂł....
SoÂłtysik jest wielce zadowolony ale Lees twierdzi ze i tak wygra
Jestem za Leesem oczywiscie ale rozwaliÂło mnie zdanie... "Ja nie ale dzieci w domu czekajÂą na te pieniÂądze...." wyobraziÂłam sobie te biedne dzieci w willi z basenem i ilomaÂś tam samochodami jak czekajÂą biedne na te pieniÂądze conajmniej jak by w jakiejÂś suterenie mieszkaÂły i im ich brakowaÂło...
aaaa i So³tysik powiedzia³ ¿e Leesowi nic siê nie nalezy.... k³óci³a bym siê....
Mnie po tym wszystkim jest obojĂŞtna ta sprawa. StraciÂłem to co miaÂłem za czasĂłw panowania Lisa w FAKTACH. Teraz nie mam autorytetu, a Lisa nie chce oceniaĂŚ. W moich oczach starciÂł i to wiele.
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą :::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24
Nie rozumiem Was. Przecie¿ Tomasz Lis wyraŸnie ³ama³ umowê zawart¹ z TVN. Bez zgody szefów nie móg³ wystêpowaÌ w innych mediach, udzielaÌ wywiadów etc. Dobrze wiedzia³ co podpisa³, mimo to mia³ wszystko w g³êbokim powa¿aniu. Nie dziwiê siê, ¿e Walter nie wytrzyma³ i zdecydowa³s ie na tak radykalny krok. WidaÌ jego cierpliwoœÌ skoùczy³a siê. Przez d³u¿szy czas z trudem akceptowa³ niektóre postêpki swojego pracownika, ale w koùcu miarka siê przebra³a.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Ja gdybym by³ najwiêksz¹ gwiazd¹ polskiego dziennikarstwa telewizyjnego te¿ bym siê nie pyta³ szefa czy mogê w pi¹tek rano coœ skomentowaÌ wraz z Jackiem ¯akowskim. Przecie¿ mu za to nie p³acili. Poza tym Lis w latach 1997-2002 by³ czo³ow¹ twarz¹ TVN. On tworzy³ jej wizerunek. Im lepiej mu to wychodzi³o, tym wiêcej sobie pozwala³. I nie ma w tym nic z³ego. Oczywiœcie Faustuchu Twoim zdaniem Lisa wyrzucili za zarozumia³oœÌ i ³amanie umowy, moim za coœ zupe³nie innego, o czym nie mówi siê g³oœno, ale wszyscy (prawie wszyscy) o tym wiedz¹...
Oj kamuii, mylisz siê, mam i to du¿o. Pamiêtaj, ¿e to, co piszê na stronie to nie s¹ moje prywatne opinie, tylko newsy. A na forum po prostu mi siê nie chce k³óciÌ z niektórymi i ograniczam siê do postów na temat strony i spraw technicznych wortalu. Lisa zawsze broni³em i uwa¿am go za du¿o wiêksz¹ osobowoœÌ i autorytet ni¿ Waltera.
Nie, tu siê nie zgodzê. Mnie ju¿ ta dyskusja o Anicie i Justynie znudzi³a i siê nie wtr¹cam. Za³o¿y³em tylko jeszcze takim temat poniewa¿ czêœÌ mi zarzuca³a, ¿e jestem zbyt przychylny Pochanke na stronie, a czeœÌ Anicie. Chcia³em po prostu wiedzieÌ - tak z ciekawoœci - jak wypadnie ankieta. Jak chcecie siê k³óciÌ to trudno. Nie mój problem.
A ja tam uwa¿am, ¿e s³usznie go wywalili. Kandydat na prezydenta ma prowadziÌ wiadomoœci? No chyba skecz! Móg³ zaprzeczyÌ... Móg³ wybraÌ dziennikarstwo i politykê. ZaprzeczyÌ nie chcia³ i ma. Nie wyobra¿am sobie, ¿eby ktoœ zwi¹zany jakoœ z polityk¹ mia³by prowadziÌ program informacyjny. To by wygl¹da³o jak jakaœ stronniczoœÌ.
WyobraÂżacie sobie "Wydarzenia, Andrzej Lepper - witam paĂąstwa!". Ja tak, bo w Polsacie wszystko moÂżliwe Ale nie zapominajmy, Âże TVN to nie Polsat!
Chcia³ zaprzeczyÌ ale w oœwiadczeniu w Faktach, gdy bêdzie ten program prowadzi³, na zakoùczenie. Tymczasem zarz¹d ¿¹da³ od niego umowy na ca³e ¿ycie, ¿e nigdy nie bêdzie kandydowa³. Lis powiedzia³ - i s³usznie - ¿e cyrografu na wilczej skórze podpisywaÌ nie bêdzie. Sam budowa³ wiarygodnoœÌ tego programu, a w jednym momencie zarz¹d (który o t¹ wiarygodnoœÌ wczeœniej tak bardzo nie dba³, np.: Charków) stwierdzi³, ¿e Lis wiarygodnoœÌ programu psuje. Paradoks?
£ukaszu, uznajê wielkoœÌ Lisa i jego zas³ugi dla TVN, jednak nie mogê zgodziÌ siê z Twoj¹ opini¹, i¿ wylecia³ z powodów politycznych. Moim skromnym zdaniem jego dni w TVN i tak by³y ju¿ policzone i wczeœniej czy póŸniej rozsta³by siê z TVNem. Z kilku wywiadach udzielonych przez pracowników redakcji Faktów, ju¿ po g³osnym rozstaniu siê twórcy Faktów ze stacj¹, okaza³o siê, ¿e T. Lis czêsto k³óci³ siê z szefami TVN, a zawieszany by³ co najmniej kilka razy (najg³oœniejsze , ale i skrywane zawieszenie dotyczy³o sporów o TVN24 z Miecugowem). Otó¿ T. L. doszed³ po pewnym czasie do wniosku, ¿e jego potencja³ "marnuje siê" w Faktach. Przez kilka miesiecy g³oœno mówiono, ¿e najprawdopodobniej zostanie prezesem TVN, w miejsce Mariusza Waltera (ten jest wspó³w³aœcicielem stacji oraz ca³ego koncernu ITI, wszak wzorem Polastu w³aœciciel nie musi byÌ prezesem stacji). Jednak to stanowisko - mimo ogromnych nadzieji Lisa dosta³ m³ody Piotr Walter. Chyba wówczas dosz³o do pierwszych powa¿nych sporów - i raczej mia³y one pod³o¿e ambicjonalne a nie polityczne. Wszak szefowanie stacji to wiêkszy presti¿ ni¿ programowi informacyjnemu.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
marcin_pabianice pisze:WyobraÂżacie sobie "Wydarzenia, Andrzej Lepper - witam paĂąstwa!".[/color]
A dlaczego nie w WiadomoÂściach? Nienaganna fryzura, wspaniaÂły jĂŞzyk ciaÂła, przenikliwe spojrzenie(czy te oczy mogÂą kÂłamaĂŚ), elokwencja,ciĂŞty jĂŞzyk i doskonaÂłe dowcipy to atrybuty doskonaÂłego prowadzÂącego ktĂłre posiada Andzej No i ten zniewalajÂący uÂśmiech,ktĂłry mam nadzieje choĂŚ odrobine rozÂładuje napiĂŞtÂą atmosfere na forum.
Na póltorej miesiaca przed startem TVN24 Tomasz Lis znikn¹³ z ekranów w niewyjaœnionych okolicznosciach. Zawsze przed wyjazdem na urlop informowa³ widzów, kiedy wróci. jednak wóczas takiej informacji nie by³o. W mediach od razu pojawi³y siê spekulacjie o sporze szefów TVN z T. Lisem. Kiedy wystartowa³ TVN24 wszyscy mówili, ¿e spór dotyczy³ obsady kluczowych stanowisk w nowym kanale ITI - podobno Lis chcia³ takiej samej w³adzy jak w Faktach - tj praktycznie niczym nie ograniczonych decyzji. Jednak tutaj pomyli³ siê - szanse dosta³ Miecugow, z którego L.is podobno nie darzy³ sympati¹ (delikatnie powiedziane). O licznych sporach Lisa z ITI mówi³ Kajdanowicz lub Sianecki w miesieczniku Press (tj, ¿e Tomek czesto by³ zawieszany ale zawsze wraca³ z tych przymusowych urlopów wiêc pocz¹tkowo nikt w redakcji nie przej¹³ siê tym sporem)
£ukaszu to nie jest ¿adna spiskowa teoria dziejów - Lis naprawdê chcia³ zostaÌ prezesem TVN - wówczas sam decydowa³ by o ramówce etc, a przy okazji nie straci³by kontroli nad Faktami, ma³o tego - móg³by zainwestowaÌ w program wiecej pieniêdzy i np emitowaÌ wiêsz¹ iloœÌ wydaù.