X-Factor - edycje zagraniczne

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Pjotreeek
Początkujący
Początkujący

Re: X-Factor - edycje zagraniczne

Post autor: Pjotreeek »

Wczoraj odbyła się konferencja prasowa amerykańskiego X Factora z jurorami i ponoć ogłoszono wiele zmian. Natknąłem się na parę, szokujących moim zdaniem, informacji dotyczących nadchodzącego sezonu. Otóż ponoć ZLIKWIDOWALI BOOTCAMP I JUDGES HOUSES. Ponoć jest jakiś "nowy etap" który automatycznie zredukuje liczbę uczestników do 4 w każdej kategorii. Dodatkowo, wracają do starych kategorii z 1 sezonu, czyli tak jak w UK (co akurat mi się podoba)
Zaznaczam, iż nie jest to żadna oficjalna informacja.

A za tydzień już bootcamp w UK :D Czy ktoś wie, czy Kasi Popowskiej się udało dostać do tego etapu?
Oglądał ktoś australijską wersję? Jak wrażenia? Ciekawi mnie Dannii i Redfoo :)
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Kasia Popowska ponoć dostała od jurorów 4xTAK (aczkolwiek nie wiem czy w 1. castingu czy w 2.).
Nayma
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Nayma »

Podobno Kasia dostała 4 "taki" zarówno na "roomowym" castingu, jak i na Wembley.

Wątpię, by informacje o amerykańskiej edycji były prawdziwe. To byłoby całkowite przerobienie formatu.
Pjotreeek
Początkujący
Początkujący

Kategorie lepsze są w UK jednakże pod warunkiem, że limit wiekowy jest 16. Tak jest najlepiej, jeśli w USA nadal jest 12 to kategorie z 2 edycji były bardziej dopasowane. Też mi się wydają te zmiany , delikatnie mówiąc, drastyczne, ale znamy Simona.
Słyszałem o tym, że Kasia dostała 4x tak w 1 etapie castingowym, nie wiem jak z Wembley właśnie :)
bartek09
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: bartek09 »

Trochę mnie to nie dziwi, że mogą zrezygnować z bootcampu i domów jurorskich w amerykańskiej edycji, bo jednak faktycznie te etapy zajmowały sporo czasu (domy jurorskie w 3 odcinkach to lekka przesada) i rzeczywiście w zeszłym roku miały najmniejszą oglądalność. Szkoda, że dopiero teraz się za to wzięli, bo uważam, że największym błędem producentów było założenie, że te same rzeczy, które sprawdziły się w UK, sprawdzą się również w USA. Tymczasem już przed pierwszą edycją należało przeanalizować wszystko po kolei, zastanowić się czy na pewno przyjmie się to na amerykańskim rynku i dokonywać ewentualnych modyfikacji. Tak, jakby mieli stworzyć całkiem nowy program. Jak w 2004 roku. Simon już wielokrotnie wspominał, że amerykańską edycję czekają większe zmiany, ale nie ujawni nic do ostatniej chwili, żeby "The Voice" nie skopiowało jego pomysłów. Tak więc pewnie w najbliższym czasie nie dowiemy się dużo więcej. Pozostają domysły. Chociaż przyznaję, domów jurorskich trochę szkoda. Bo jak coś na wzór bootcampu przewija się w większości programów, tak te domy były jednak czymś świeżym i oryginalnym, jasno kojarzącym się z programem.
Może chociaż amerykańska edycja dzięki tym zmianom skończy się wcześniej i Simon przyleci na finał w UK.
Natomiast martwi mnie zmniejszenie nagrody z 5 mln do zaledwie 1 mln dolarów. Przez dwa ostatnie lata Simon tak szczycił się "największą nagrodą w historii telewizji", a tymczasem na konferencji mówi, że 5 mln to za dużo i 1 wystarczy. :lol: To zły znak, podobnie jak brak kubków z pepsi na stole jurorów.

A co do australijskiej edycji to widziałem na razie dwa pierwsze odcinki i muszę powiedzieć, że Redfoo to jak dla mnie strzał w dziesiątkę. Bardzo dużo wniósł do tego programu, często powie coś śmiesznego, a oprócz tego jest naprawdę dobrym i sprawiedliwym jurorem. Naprawdę aż żałuję, że nie ma go w amerykańskiej edycji, bo na pewno spodobałby się tamtejszej widowni, a poza tym ciekawie byłoby zobaczyć go w jednym panelu razem z Simonem. Dobrze też zobaczyć Dannii po dłuższej przerwie, chociaż jej największe zalety ujawnią się dopiero podczas live'ów, bo to co najbardziej mi się w niej podoba to właśnie to, że jest niesamowicie ambitna. No i oczywiście nie brakuje utalentowanych osób. Jak na razie rządzą dziewczyny i grupy :)
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

http://tellymix.co.uk/reality-tv/the-x- ... tcamp.html - według tej informacji jurorzy poznają grupy jakimi się opiekują jeszcze przed Bootcampem.
Nayma
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

http://www.reality-tv.pl/2013/08/07/sim ... -x-factor/
Eh, czyli chyba to prawda. Bootcamp w USA przynudzał, nie było takiego rozmachu jak w UK, ale Domy Jurorskie mogli sobie darować. Jestem ciekawa tego nowego etapu, co to będzie. Nie mam żadnego pomysłu.
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: sb »

Nowy zwiastun do edycji brytyjskiej, na kilka tygodni przed rozpoczeciem:
https://www.youtube.com/watch?v=wB2QICuUcPs

Ide na bootcamp w niedziele w Wembley Arena, dam znac tu jak to wygladalo..
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Wiadomo już jakimi grupami będą opiekować się jurorzy w tym roku w "The X Factor" na wyspach brytyjskich:
*Sharon Osbourne - tzw. starszaki
* Nicole Scherzinger - dziewczyny
* Louis Walsh - chłopcy
* Gary Barlow - grupy

Więcej: http://tellymix.co.uk/reality-tv/the-x- ... ealed.html
Nayma
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Przewidziałam! :D Walsh dostał "Boys", nikt w to nie wierzył... Oprócz mnie :D
Pjotreeek
Początkujący
Początkujący

Louis i chłopcy, to są jakieś jaja :P Dobrze, że rok temu wygrał James więc tryumf kolejnego męskiego wokalisty nam nie grozi. Jakoś lubię obstawiać kto wygra, udało mi się z LM i James'em to teraz mówię od razu (mimo iż uczestników nie znamy) - wygra dziewczyna w tym roku, bankowo. Już nie chodzi o to , że Nicole ma tą kategorię ( z czego bardzo się cieszę bo poradzi sobie super), po prostu takie mam przeczucie. Jakaś odmiana z tym, że przed bootcampem dostali kategorie, zobaczymy jak to wyjdzie, może ciekawie ten bootcamp wypadnie, kto wie. Chociaż to już nie to samo jak uczestnicy nie wiedza kto jest ich mentorem aż do judges houses... Gary i zespoły, to jeszcze to może wyjść ciekawie. Osobiście wolałem by to on dostał chłopców, ale niech już będzie.

Co mnie zdziwiło - Louis odchodzi po tym sezonie. Kto na jego miejsce? Bankowo obstawiam Robbie Williamsa :D Najlepiej się wpasuje. Sharon też tylko na jeden sezon, więc i tu zwalnia się miejsce, ale na kto to będzie to jeszcze pojęcia nie mam.
Fajne to promo :) Ale coś cicho jeśli chodzi o oficjalną datę rozpoczęcia. Pewne 100% jest to że nie będzie to w sobotę 24 sierpnia (co mnie trochę dziwi) ponieważ nie ma zaplanowanego The Xtra Factor Rewind na sobotę 17 sierpnia. Jedynie puszczą odcinek The Xtra Factor: Judges Best & Worst Everw poniedziałek 19 sierpnia, ale to jest chyba powtórka z zeszłego roku. Czyli jednak 31 sierpień? Bo jeśli 7 wrzesień to Simon zaszalał :P

Oczekiwania na 10 sezon? Młoda, nastoletnia wokalistka typu Cher Lloyd, dodatkowo jakaś ok.23-letnia wokalistka na wzór Rebecci/Leony.
Fajne zespoły (ponoć zgłosiła się grupa złożona z 10 emerytów...), chcę jakiś fajny girlsband i boysband w jednym sezonie :) Wolałbym uniknąć duetów, lepsze są kwartety/kwintety. Aby pozostała kategoria Over 28s. Tak by mieć nie tylko nastoletnich uczestników w Boys/Girls ale żeby też byli jacyś 26-28 latkowie (coś na wzór Matt'a). DUETY Z GWIAZDAMI W FINALE. Oraz chcę aby pozostał deadlock.

Co z kontraktem między ITV a Simon'em? Został przedłużony? Nie słyszałem nic na ten temat, a nie wierzę by Simon chciał jeszcze z X Factora zrezygnować. Niby coś kiedyś mówił, że planuje inny program ale XF mimo spadku oglądalności nadal produkuje muzyków którzy odnoszą sukcesy na rynku (już nie tyle co kariera James'a nabiera rozpędu, Jahmene zadebiutował na 1 miejscu w UK ze swoim debiutanckim albumem)
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Jeśli kontrakt zostanie popisany, to koniec "The X Factor" zostanie jeszcze odwleczony w czasie ;). Ponadto umowa ma przewidywać także kolejne edycje Britain's Got Talent od 9 wzwyż, bo ósma seria jest już przygotowany.
Nayma
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Gdyby w tym roku wygrał kolejny chłopak, byłby czwartym w przeciągu czterech lat, i piątym w przeciągu sześciu. Trochę przesada. Sama chciałabym dziewczynę, ale myślę, że tu silne uderzenie będzie w starszakach. Bardzo liczę na kogoś takiego jak Dorota Osińska lub Natalia Sikora. Gdzieś tu nawet przeczytałam, że wersja "Cry Baby" Melanie Masson była lepsza niż Sikory. :shock: Trochę śmieszne.

Sharon na jeden sezon, Louis odchodzi, więc Gary też może za rok się nie pojawić, jeżeli ta umowa między Simonem a szefostwem ITV odnośnie trzymania ich razem była prawdziwa. Z chęcią bym zobaczyła nowych jurorów. Jeżeli Nicole zostanie w przyszłym sezonie, drugą kobietą prawdopodobnie będzie Brytyjka. Odkąd jest 4 jurorów na panelu jedna kobieta była z Wielkiej Brytanii, a druga z zagranicy. Wyobraża ktoś sobie Cheryl i Nicole na jednym panelu? Ja nie bardzo. :D Już bardziej Nicole i Dannii, mimo iż Dannii nie jest Brytyjką. To byłoby prawdziwe zderzenie osobowości.

Moje oczekiwania:
- Odświeżony Bootcamp. Te z roku 2011 i 2012 były koszmarne, moim zdaniem. W ogóle nie czułam, że oglądam TEN X Factor. Co innego sezon 6 czy 7.
- Simon jako gość Sharon w Domach Jurorskich.
- Ponownie Over 28s, nie 25.
- 32 uczestników w Domach Jurorskich i 16 w live'ach. Chociaż czytałam, że po Bootcampie przejdą tylko 24 osoby. Szkoda.
- Po raz kolejny Big Twist. Ale coś ciekawszego niż rok i dwa lata temu. Na razie pozytywnie wypadł tylko ten z sezonu 7. Pierwszy jaki powstał.
- Udział Simona, ale to już jest raczej pewne.
- Odświeżona scena podczas odcinków na żywo. Mogłaby być połączeniem tej z sezonów 4-5 i 6-8.
- Finał na Wembley z nową oprawą.
- 4 finalistów. Fajnie byłoby, gdyby po raz pierwszy każdy z czterech jurorów doprowadził swojego uczestnika do finału.
- Duety z gwiazdami, ale to już też raczej pewne.
- 31+ odcinków.
- Uczestnicy:
Grupa Sharon - Jak już wspomniałam, zwyciężczyni na miarę Sikory bądź Osińskiej. Oprócz tego tak jak wspomniał Pjotreeek ktoś w stylu Matta. Oprócz tego chętnie zobaczyłabym jakiegoś faceta koło 40-tki, z mocnym głosem, charyzmą, po przejściach. A'la Josh Krajcik / Vino Alan.
Grupa Nicole - Kasia Popowska! :D Myślę, że ona mogłaby zostać następczynią Leony, Alexandry i Rebecki. Wydaje mi się, że Kasia może zostać pupilką Nicole. Tak jak Cheryl miała Cher podczas sezonu 7, tak teraz Nicole będzie miała Kasię. Oprócz tego dwie kontrowersyjne uczestniczki, dokładnie coś jak Cher Lloyd i Katie Waissel. Jeżeli byłoby po 4 uczestników w kategorii, to z chęcią w końcu zobaczyłabym także w live'ach Jade Richards.
Grupa Louis'a - Utalentowany nastolatek, a'la Harry Styles. Zagraniczny Michał Szpak, czekam, czekam i jeszcze się nie doczekałam. Rylana jakoś nie umiałam pod to podciągnąć. Przydałby się też jakiś wyjec jak Nicolo Festa, i to raczej pewne że Lou przepuści kogoś takiego. Oraz chłopak z osobowością, młodsza wersja Olly'ego Mursa.
Grupa Gary'ego - Zespół 10 emerytów i trio 3 Rylanów muszą być w live'ach! Muszą! :D Chciałabym odpocząć przez ten sezon od normalnych bosybandów. Podczas ostatnich 3 sezonów było ich wystarczająco. Chętnie zobaczyłabym za to brytyjskie Fifth Harmony. Nie 4 dziewczyny bez osobowości jak Belle Armie, czy przebierańce jak Little Mix którymi będą jarały się puste nastolatki. Chciałabym zobaczyć kilka dziewczyn o niezwykłych głosach, z osobowościami, dające piękne występy.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Bach - oto zdjęcia jurorów z Bootcampu wraz z czerwoną grafiką na ekranach ;).

Taka zagadka - ktoś wie dlaczego Sharon trzyma pieska na rękach? Podpowiem, że z naszą Korą nie ma to nic wspólnego ;).
Pjotreeek
Początkujący
Początkujący

Nayma pisze:Gdyby w tym roku wygrał kolejny chłopak, byłby czwartym w przeciągu czterech lat, i piątym w przeciągu sześciu. Trochę przesada. Sama chciałabym dziewczynę, ale myślę, że tu silne uderzenie będzie w starszakach. Bardzo liczę na kogoś takiego jak Dorota Osińska lub Natalia Sikora. Gdzieś tu nawet przeczytałam, że wersja "Cry Baby" Melanie Masson była lepsza niż Sikory. :shock: Trochę śmieszne.
Rok temu niby też miało być przebicie w starszakach (w sumie nawet było) a widać jak to się zakończyło. Ja już nie mam zamiaru denerwować się kolejnym gościem typu Maloney że przechodzi dalej a fajni odpadają. Nie nie nie :D Chciałbym za to jakąś fajną, 30 paro letnią babkę z mocnym głosem :) Ale wątpie by wygrała, musi to być w końcu dziewczyna, już 5 rok czekamy! A ja nie widzę w tym nic śmiesznego, mnie osobiście bardziej podobała się wersja Melanie.
Nayma pisze:Sharon na jeden sezon, Louis odchodzi, więc Gary też może za rok się nie pojawić, jeżeli ta umowa między Simonem a szefostwem ITV odnośnie trzymania ich razem była prawdziwa. Z chęcią bym zobaczyła nowych jurorów. Jeżeli Nicole zostanie w przyszłym sezonie, drugą kobietą prawdopodobnie będzie Brytyjka. Odkąd jest 4 jurorów na panelu jedna kobieta była z Wielkiej Brytanii, a druga z zagranicy. Wyobraża ktoś sobie Cheryl i Nicole na jednym panelu? Ja nie bardzo. :D Już bardziej Nicole i Dannii, mimo iż Dannii nie jest Brytyjką. To byłoby prawdziwe zderzenie osobowości.
Naprawdę polubiłem Gary'ego i nawet się już do niego przyzwyczaiłem :) Jeśli ktokolwiek miałby go zastąpić to tylko Simon wchodzi w grę. Nie widzę sensu szukać kogoś innego na siłę. A jeśli Robbie zastąpi Louis'a to mamy już fajną mieszankę w panelu i oczekiwana chemia między jurorami gwarantowana :) Bardzo chciałbym aby została Nicole, jakoś nie wierzę że Cheryl wróci do programu jak ona dalej wojuje z amerykańską wersją w sądzie. A Dannii zostanie na 100% w Australii, dla niej to lepiej, ma małego synka a praca taka sama na miejscu. Więc trzeba szukać gdzie indziej. Niby rok temu Ritę proponowali ale odmówiła, w sumie nie wiem czy sprawdziłaby się w połączeniu z Nicole (jeśli tamta wcześniej nie wybierze The Voice UK) Tutaj można naprawdę spekulować godzinami i myślę że ostatecznie wylądujemy z młodziutką, prawie nikomu nie znaną wokalistką tak jak to było z Tulisą. I tak na pewno się stanie bo jeśli zostanie Nicole i Gary to kasa nie mała, więc będą chcieli zmniejszyć koszty.
Nayma pisze:Moje oczekiwania:
- Odświeżony Bootcamp. Te z roku 2011 i 2012 były koszmarne, moim zdaniem. W ogóle nie czułam, że oglądam TEN X Factor. Co innego sezon 6 czy 7.
- Simon jako gość Sharon w Domach Jurorskich.
- Ponownie Over 28s, nie 25.
- 32 uczestników w Domach Jurorskich i 16 w live'ach. Chociaż czytałam, że po Bootcampie przejdą tylko 24 osoby. Szkoda.
- Po raz kolejny Big Twist. Ale coś ciekawszego niż rok i dwa lata temu. Na razie pozytywnie wypadł tylko ten z sezonu 7. Pierwszy jaki powstał.
- Udział Simona, ale to już jest raczej pewne.
- Odświeżona scena podczas odcinków na żywo. Mogłaby być połączeniem tej z sezonów 4-5 i 6-8.
- Finał na Wembley z nową oprawą.
- 4 finalistów. Fajnie byłoby, gdyby po raz pierwszy każdy z czterech jurorów doprowadził swojego uczestnika do finału.
- Duety z gwiazdami, ale to już też raczej pewne.
- 31+ odcinków.
Ej, bootcamp rok temu fajnie wyglądał :) W 2011 trochę mniej ale zeszłoroczny naprawdę mi się podobał :)
Co do uczestników to pewnie znowu wrócą tylko do 12 w live'ach. Tak nawet już pisali.
A mnie te big twisty wnerwiają, jedyny udany był tylko w 2010 roku. Następne to jakaś kompletna porażka - w 2011 wywalili niepotrzebnie 3 fajnych ludzi w 1 live kiedy ludzie nawet nie mogli głosować. A zeszłoroczny twist to już była kompletna katastrofa bo sprowadziła Maloney'a co zniszczyło całą edycję.
Udział Simona taki że wypowiada się w live'ach , ale NIE MA PRAWA GŁOSOWANIA w showdownie. Deadlock musi zostać, dodaje to napięcia, ale jest też najbardziej sprawiedliwy. Bo co jeśli zdarzy się sytuacja podobna do tej z James'em i Ella? Wtedy przed nagonką prasy i widzów ratuje jurorów tylko deadlock.
Nie podobała mi się scenografia live'ów z 8 sezonu. To logo było nieudane i za dużo takiego jakby różu :/ Za to zeszłoroczne fioletowe logo było fajne :) I złote podczas wyników, zawsze jakaś odmiana :) Podoba mi się też tegoroczne logo, fajna zmiana.
Finał na Wembley lepiej wypadł więc też jestem za, ale jeśli to oznacza duety z jurorami to ja dziękuję. Już wtedy wolę w Fountain Studios.
4 finalistów też byłoby super :) Jakoś tak inaczej jest i ciekawiej się finał ogląda :)
Raczej pewne duety z gwiazdami? Coś potwierdzone? Bo o tym jak i lokalizacji finału jeszcze nic nie słyszałem.
A to z 31+ odcinków to już najbardziej wątpliwe. Start myślę że planowany jest najwcześniej na 31 sierpnia. To musieliby chyba od razu nadawać w soboty i niedziele i tak do co najmniej połowy grudnia. Swoją drogą zastanawia mnie to jak oni wyemitują te castingi - ile czasu poświęcą na te z pokojów a ile na te z Wembley. Myślę, że więcej będzie tych pierwszych ze względu na to że są najchętniej oglądane. Poza tym na bootcampie jest już tylko 100 uczestników także poucinali ich już za wczasu :)
Nayma pisze:- Uczestnicy:
Grupa Sharon - Jak już wspomniałam, zwyciężczyni na miarę Sikory bądź Osińskiej. Oprócz tego tak jak wspomniał Pjotreeek ktoś w stylu Matta. Oprócz tego chętnie zobaczyłabym jakiegoś faceta koło 40-tki, z mocnym głosem, charyzmą, po przejściach. A'la Josh Krajcik / Vino Alan.
Grupa Nicole - Kasia Popowska! :D Myślę, że ona mogłaby zostać następczynią Leony, Alexandry i Rebecki. Wydaje mi się, że Kasia może zostać pupilką Nicole. Tak jak Cheryl miała Cher podczas sezonu 7, tak teraz Nicole będzie miała Kasię. Oprócz tego dwie kontrowersyjne uczestniczki, dokładnie coś jak Cher Lloyd i Katie Waissel. Jeżeli byłoby po 4 uczestników w kategorii, to z chęcią w końcu zobaczyłabym także w live'ach Jade Richards.
Grupa Louis'a - Utalentowany nastolatek, a'la Harry Styles. Zagraniczny Michał Szpak, czekam, czekam i jeszcze się nie doczekałam. Rylana jakoś nie umiałam pod to podciągnąć. Przydałby się też jakiś wyjec jak Nicolo Festa, i to raczej pewne że Lou przepuści kogoś takiego. Oraz chłopak z osobowością, młodsza wersja Olly'ego Mursa.
Grupa Gary'ego - Zespół 10 emerytów i trio 3 Rylanów muszą być w live'ach! Muszą! :D Chciałabym odpocząć przez ten sezon od normalnych bosybandów. Podczas ostatnich 3 sezonów było ich wystarczająco. Chętnie zobaczyłabym za to brytyjskie Fifth Harmony. Nie 4 dziewczyny bez osobowości jak Belle Armie, czy przebierańce jak Little Mix którymi będą jarały się puste nastolatki. Chciałabym zobaczyć kilka dziewczyn o niezwykłych głosach, z osobowościami, dające piękne występy.
Do grupy Sharon nie przykładam jakiejś specjalnej uwagi, zawsze najbardziej interesują mnie inne kategorie ;)
Co do dziewczyn- nie chcę ekscytować się Kasią by potem się nie zawieść, chciałbym ją tam zobaczyć, to pewne. Poza tym jak to jest jak przyjeżdżają z zagranicy? Niektórzy mają potem problemy z visą jeśli chodzi o judges houses (jak Rough Copy w zeszłym roku) ale nas jako kraju należącego do Unii chyba to nie dotyczy? Pytam bo już zgłupiałem. JADE RICHARDS - ona musi w końcu dojść do tych live'ów. Podobno nawet Melanie McCabe wróciła.
W grupie Louisa chciałbym zobaczyć Jake'a z zeszłego roku ! :D (dostał się do judges houses, Quickenden się nazywał, coś koło tego) Nawet Joseph Whelan wrócił :D Będzie ciekawie :)
Dobrze że Gary ma zespoły bo mam pewność że nie wybierze jakiś popaprańców :D Więc tutaj może być ciekawie. Przez ostatnie 3 sezonu dużo boysbandów? Wg mnie jedynie 1D byli udani, w 8 sezonie nie przypominam sobie "typowego" boysbandu (nie przepadłem za The Risk czy Nu Vibe) a Union J to jakoś nie to (swoją drogą myślę że jakby zajął się nimi ktokolwiek inny od Louis'a to wypadliby lepiej)
Belle Amie było słabe, ale LM będę bronił - fajny zespół, który z odcinka na odcinek był coraz lepszy i zagrażał innym po czym zasłużenie wygrał. Inna sprawa, że jakby były rok wcześniej to by skończyły jak Belle Amie ale to już miały szczęście :)
CHCĘ ZESPOŁÓW ZŁOŻONYCH NA BOOTCAMPIE. One wypadają najlepiej :)
ODPOWIEDZ