[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Re: X FACTOR

Post autor: sybic »

Ontheotherside pisze: Zabawnym jest to, że zarzucasz Czesławowi analfabetyzm "bo nie umie się wysławiać i posiada ograniczony zasób słownictwa" a sam źle posługujesz się tym terminem ;)
Odpowiem tak - Ja z j. polskiego w szkole byłem kiepski. Nauka tegoż przedmiotu przychodziła mi z wielkim trudem. Za małe błędy językowe moja polonista nazywała mnie analfabetą, wręcz biła po łapach. Ona chyba dobrze wiedziała co mówi, prawda?
Z perspektywy czasu, jaki upłynął stwierdzam, że moje błędy językowe są niczym w porównaniu do tych które popełnia ten gostek. Dlatego mam pełne prawo nazywać go analfabetą mając na myśli znaczenie tego słowa, które wyniosłem ze szkoły. Mówiąc prostym językiem - teraz ja jestem po tej drugiej stronie odwożę się teraz :)

Czy ktoś pamięta Brian’a Scott’a z RMF?
Słuchacze go lubili, ale dostał ultimatum – albo się nauczy mówić po polsku, albo wylatuje.
No i wyleciał…
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Tatiana nie powiedziała, że wszyscy najlepsi odpadli na bootcampie. Zresztą byłoby to dość bez sensu, co nie?
Nayma
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Nayma »

Ale powiedziała za to, że odpadły dwie osoby, które na casting udały się z gitarami, więc wśród nich mogła być właśnie Agnieszka.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Ale nie wiadomo narazie kto to, więc po co siać defetyzm?
Nayma
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Na razie nie wiadomo, więc trzeba niestety poczekać do 30 marca, ale w końcu forum jest chyba od tego by dzielić się takimi informacjami. ;) Mi szczerze nie przeszkadzałoby, gdyby to właśnie ona odpadła. Nie rozumiem za to już zupełnie zachwytów nad Kają Czulewicz, która zaśpiewała "Stay" Rihanny jedynie poprawnie. Zresztą nie ma w sobie X Factora.

Gdy w pokoju oczekiwań pokazywali Agnieszkę grającą na gitarze i podśpiewującą "Shelter", a obok niej zerkającą Kaję pomyślałam, że producenci będą chcieli wykreować konflikt w tej edycji, coś podobnego do tego co zadziało się między CeCe Frey i Paige Thomas na Bootcampie w amerykańskiej edycji, ale jak na razie nic z tego. Może bardziej "rozkręcą" to właśnie w drugim etapie, chociaż jeżeli nadal będzie trwać on do 21:40 to wątpię.
Mam nadzieję, że od tej edycji werdykty kto przechodzi ostatecznie do Domów Jurorskich będą podawane każdej z trzech grup z osobna, jak jest w UK, USA i pewnie jeszcze w wielu innych krajach.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Dokładnie. Powinny być zapraszane na scenę wszystkie osoby z danej kategorii i wyczytywani ci, którzy przechodzą.
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: tomalapt »

Nawiązując do wcześniejszego postu kolegi, jury szału nie robi. Patrząc na format i porównując jego jury do innych "gorszych" konkurencyjnych talent-show, jurorzy X-Factor to wielka klapa. Jurorzy poza Kubą, Czesławem (chociaż powoli się przejadł widzom) przestali wywierać na mnie jakiekolwiek emocje i pozytywne wrażenie... Tatiana wypowiada się jako ogromny fachowca, ma zbyt wysokie mniemanie o sobie, w rzeczywistości sukcesy odnosiła tylko w zespole "Blue Cafe" i to nie była zasługa jej głosu, lecz tekściarzy i członków zespołu. Idąc samotną drogą, piosenkarka nie śpiewała żadnych autorskich dobrych piosenek, opinia wielu fachowców w stosunku do jej osoby i talentu muzycznego jest w większości negatywna. Myślę, że ta Pani nie zasługuje na bycie jurorką nawet programu muzycznego Polszmatu. Kazadi, według mnie za sztuczna. Na siłę chce się podobać innym, wygląda to w rzeczywistości komicznie. Czesławowi, Kubie nie można mieć nic do zarzucenia, przyczyniają się do tego, że program rozrywkowy bawi widza :brawa: . W głębi serca wierzę, że to ostatnia edycja w której Tatiana uczestniczy. Na chwilę obecną poziom uczestników, plasuje program na 1 miejscu, zobaczymy czy tendencja się utrzyma.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

tomalapt pisze: Tatiana wypowiada się jako ogromny fachowca, ma zbyt wysokie mniemanie o sobie, w rzeczywistości sukcesy odnosiła tylko w zespole "Blue Cafe" i to nie była zasługa jej głosu, lecz tekściarzy i członków zespołu. Idąc samotną drogą, piosenkarka nie śpiewała żadnych autorskich dobrych piosenek, opinia wielu fachowców w stosunku do jej osoby i talentu muzycznego jest w większości negatywna. Myślę, że ta Pani nie zasługuje na bycie jurorką nawet programu muzycznego Polszmatu.
Ale zagranicą jednak docenili jej talent - jej wykonania i jej utwory. A to, że nie docenili jej w naszym kraju - to być może pokazuje, jak skostniały był/jest rynek muzyczny w Polsce. Dla mnie Tatiana to najmocniejsze ogniwo w jury i będę tego bronił.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Trzeciak pisze:
tomalapt pisze: Tatiana wypowiada się jako ogromny fachowca, ma zbyt wysokie mniemanie o sobie, w rzeczywistości sukcesy odnosiła tylko w zespole "Blue Cafe" i to nie była zasługa jej głosu, lecz tekściarzy i członków zespołu. Idąc samotną drogą, piosenkarka nie śpiewała żadnych autorskich dobrych piosenek, opinia wielu fachowców w stosunku do jej osoby i talentu muzycznego jest w większości negatywna. Myślę, że ta Pani nie zasługuje na bycie jurorką nawet programu muzycznego Polszmatu.
Ale zagranicą jednak docenili jej talent - jej wykonania i jej utwory. A to, że nie docenili jej w naszym kraju - to być może pokazuje, jak skostniały był/jest rynek muzyczny w Polsce. Dla mnie Tatiana to najmocniejsze ogniwo w jury i będę tego bronił.
Polać mu, bo dobrze gada!
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: TheXF »

Ta już to widzę, znowu wymienią jurora i to będzie wystarczająca zmiana, by nic więcej nie zmieniać. Nie, dzięki. ;p Niech lepiej dadzą w końcu 4 jurora w 4 edycji, a Tatianę zostawią w spokoju, bo spoko sobie radzi :)
Nayma
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Skoro już mowa o czwartym jurorze, to kogo widzielibyście na tym stanowisku? Ja zdecydowanie Alicję Bachledę-Curuś. Byłaby taką polską Cheryl Cole.
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: tomalapt »

Kogoś bardziej rozpoznawalnego i autentycznego. Ps. Okupnik nie odniosła żadnego sukcesu za granicą, jedynym jej wyczynem, był żałosny występ z ojcem Amy, poczytajcie sobie opinie zagranicznych portali, później wypowiadajcie się jako rzekomi "profesjonaliści"... :grozi:
TheXF
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: TheXF »

Nayma pisze:Skoro już mowa o czwartym jurorze, to kogo widzielibyście na tym stanowisku? Ja zdecydowanie Alicję Bachledę-Curuś. Byłaby taką polską Cheryl Cole.
Oczywiście wiadomo, że 4 na 99% będzie kobietą.

Mi szczerze ona (ABC) totalnie nie odpowiada ;) Taka cichutka, troszkę jakby nijaka. Nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia będąc doradczynią w jurorskim domu Kuby w 1 edycji (za to w 2 Leszek Możdżer - profeska), poza tym za duże ma wymagania $$$, więc raczej i tak nie zdecydowaliby się na nią.
Miałem nadzieję, że może Patrycja Markowska zawitałaby w XF, ale niestety wiadomo gdzie teraz ją wciągneli. Poza nią nie wiem... ale niech to będzie jakaś charyzmatyczna dziewczyna, żeby iskrzyło :) Tylko no właśnie kto?! :)
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

ktoś młody ! musi wejść powiew świeżego powietrza ;D MARINA - świetna kandydatka !
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Z Markowską jeszcze nic straconego, jeśli TVP w następnej edycji znów postanowi wymienić całą obsadę, to Patrycja będzie "wolna". :)
ODPOWIEDZ