Bardzo ciekawym pomysłem było wprowadzanie rozmów z ekspertami, politykami i innymi gośćmi zaproszonymi do studia - możemy mówić o pewnego rodzaju publicystycznym rozwinięciu Podsumowania tygodnia, które, swoją drogą, również powinno być prowadzone przez dwóch dziennikarzy.
Do prowadzących nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Ujmująca pani Kasia (moim zdaniem) doskonale odnajduje się w takim programie. Z tygodnia na tydzień można dostrzec, że dystans pomiędzy prowadzącymi maleje - przez to nie można już odnieść wrażenie, że oboje są spięci.
Na pewno dużym minusem jest to, o czym wspominałem już w poprzednim poście ...
(tak dla przypomnienia)
wafel pisze:Co sądzicie o wprowadzeniu w serwisach informacyjnych w ciągu Dnia na żywo flesha/skrótu informacji w podobnej formie (choć może z wykorzystanie videowalla lub innego ekranu) jak podczas Poranka?
Wydaję mi się, że byłoby to dobrym rozwiązaniem.
Dlaczego? Na przykład dzisiejszy, weekendowy program, który miałem okazję w sporej części oglądać nie miał żadnych porywających tematów, a wszystkie serwisy zaczynały się od dłuższych materiałów - tzn. po jakimś łączeniu, nagranym wcześniej materiale były rozmowy w studio (czyli tak zwane wałkowanie tematów)... Jeżeli zostałyby wprowadzony flesh/skrót każdy widz (zarówno fanatyk informacji i polityki i najzwyklejszy Kowalki) miałby gwarancje tego, że o co 30 minut będzie mógł dowiedzieć się o najważniejszych informacjach w Polsce i na świecie w formie ok. 5 minutowego skrótu.