POLSAT
Moderator: Łukasz
Ja jestem prawie pewien ze to Velvet , gdyz jak tylko spojrze od razu przed oczyma staje mi nowa oprawa niemieckiego kanaÂłu sportowego DSF ;-) A wlasnie grafikĂŞ tego kanaÂłu przygotowywaÂł Velvet. Co do nowego loga polsatu uwaÂżam, Âże najÂładniejsze jest to obecne, to nie podoba mi siĂŞ z powodu rodzaju czcionki - jest okropna, choĂŚ w pewnym sensie pasuje do wizerunku stacji...
MotoPOLSAT
Znalaz³em w internecie ciekawa wiadomoœÌ ¿e jednak wystartuje tak d³ugo zapowiadany kana³ motoryzacyjny Polsat-u : MOTOPolsat
JuÂż wkrĂłtce na ekranach naszych telewizorĂłw pojawi siĂŞ kanaÂł, na ktĂłry czekali wszyscy fani motoryzacji. Nie bĂŞdzie to jednak typowy odpowiednik nadawanych juÂż w naszym kraju programĂłw motoryzacyjnych. MotoPolsat bĂŞdzie innowacyjnym projektem, ktĂłry swojÂą nowoczesnoÂściÂą bĂŞdzie mĂłgÂł
pochwaliĂŚ siĂŞ w caÂłej Europie.
- Pomys³y na stworzenie nowego kana³u mo¿emy uznaÌ g³ównie za efekt pracy kilkudziesiêciu osób,które w³o¿y³y naprawdê du¿o pracy, abyœmy mogli wystartowaÌ jak najszybciej, a zarazem zaprezentowaÌsiê od jak najlepszej strony - mówi jeden z twórców stacji. - Na sam pocz¹tek MotoPolsat poka¿e
widzom dwa sztandarowe programy: "Luxus" i "Nascar". SÂą to produkcje wÂłasne i zarazem najkosztowniejsze projekty ze wszystkich dotychczasowych, w ktĂłre zainwestowaliÂśmy podczas przygotowaĂą do uruchomienia naszej telewizji. By mĂłc wyprodukowaĂŚ pierwszÂą seriĂŞ obu tych programĂłw,
zjechaliÂśmy w tym celu caÂły Âświat. - dodaje.
Aktualnie prowadzone sÂą rozmowy z wydawnictwem Axel Springer Polska w celu pozyskania go jako strategicznego partnera. Nie wykluczone, Âże w naszej ramĂłwce pojawiÂą siĂŞ takÂże programy i relacje przygotowywane przez dziennikarzy miesiĂŞcznika "Auto ÂŚwiat".
Najwiêkszym konkurentem MotoPolsatu bêdzie produkowany przez Grupê ITI kana³ TVN Turbo. Co bêdzie odró¿niaÌ Polsat od kana³u tematycznego TVN? Bêdzie on nadawa³ wiele programów na ¿ywo, pojawi¹ siê relacje reporterów z polskich dróg (mowa tu oczywiœcie o "Moto Wydarzeniach" przygotowywanych przez reporterów naszej stacji i radia RMF FM) oraz transmisje na ¿ywo m.in. z rajdów WRC (World Rally Championship).
- Chcemy byÌ telewizj¹ m³od¹ i skierowan¹ do m³odych. Staramy siê stworzyÌ programy, które idealnie dopasuj¹ siê wizerunkiem i kszta³tem do oczekiwaù wspó³czesnej m³odzie¿y, a tak¿e œwie¿o upieczonych doros³ych - mówi Mariusz Pêdzisz, wspó³twórca MotoPolsatu.
Aktualnie specjalna komisja przydziela stanowiska w zarzÂądzie MotoPolsatu. Kandydatem na prezesa stacji jest wÂłaÂśnie Mariusz PĂŞdzisz, ktĂłry wkÂłada bardzo duÂżo pracy przy tworzeniu stacji. WkrĂłtce pojawiÂą siĂŞ kolejne komunikaty i szersze informacje na temat MotoPolsatu.
ÂźrĂłdÂło : sat-world
JuÂż wkrĂłtce na ekranach naszych telewizorĂłw pojawi siĂŞ kanaÂł, na ktĂłry czekali wszyscy fani motoryzacji. Nie bĂŞdzie to jednak typowy odpowiednik nadawanych juÂż w naszym kraju programĂłw motoryzacyjnych. MotoPolsat bĂŞdzie innowacyjnym projektem, ktĂłry swojÂą nowoczesnoÂściÂą bĂŞdzie mĂłgÂł
pochwaliĂŚ siĂŞ w caÂłej Europie.
- Pomys³y na stworzenie nowego kana³u mo¿emy uznaÌ g³ównie za efekt pracy kilkudziesiêciu osób,które w³o¿y³y naprawdê du¿o pracy, abyœmy mogli wystartowaÌ jak najszybciej, a zarazem zaprezentowaÌsiê od jak najlepszej strony - mówi jeden z twórców stacji. - Na sam pocz¹tek MotoPolsat poka¿e
widzom dwa sztandarowe programy: "Luxus" i "Nascar". SÂą to produkcje wÂłasne i zarazem najkosztowniejsze projekty ze wszystkich dotychczasowych, w ktĂłre zainwestowaliÂśmy podczas przygotowaĂą do uruchomienia naszej telewizji. By mĂłc wyprodukowaĂŚ pierwszÂą seriĂŞ obu tych programĂłw,
zjechaliÂśmy w tym celu caÂły Âświat. - dodaje.
Aktualnie prowadzone sÂą rozmowy z wydawnictwem Axel Springer Polska w celu pozyskania go jako strategicznego partnera. Nie wykluczone, Âże w naszej ramĂłwce pojawiÂą siĂŞ takÂże programy i relacje przygotowywane przez dziennikarzy miesiĂŞcznika "Auto ÂŚwiat".
Najwiêkszym konkurentem MotoPolsatu bêdzie produkowany przez Grupê ITI kana³ TVN Turbo. Co bêdzie odró¿niaÌ Polsat od kana³u tematycznego TVN? Bêdzie on nadawa³ wiele programów na ¿ywo, pojawi¹ siê relacje reporterów z polskich dróg (mowa tu oczywiœcie o "Moto Wydarzeniach" przygotowywanych przez reporterów naszej stacji i radia RMF FM) oraz transmisje na ¿ywo m.in. z rajdów WRC (World Rally Championship).
- Chcemy byÌ telewizj¹ m³od¹ i skierowan¹ do m³odych. Staramy siê stworzyÌ programy, które idealnie dopasuj¹ siê wizerunkiem i kszta³tem do oczekiwaù wspó³czesnej m³odzie¿y, a tak¿e œwie¿o upieczonych doros³ych - mówi Mariusz Pêdzisz, wspó³twórca MotoPolsatu.
Aktualnie specjalna komisja przydziela stanowiska w zarzÂądzie MotoPolsatu. Kandydatem na prezesa stacji jest wÂłaÂśnie Mariusz PĂŞdzisz, ktĂłry wkÂłada bardzo duÂżo pracy przy tworzeniu stacji. WkrĂłtce pojawiÂą siĂŞ kolejne komunikaty i szersze informacje na temat MotoPolsatu.
ÂźrĂłdÂło : sat-world
-- forum km w Bydgoszczy -- km.69.pl
---------------------------------------------------------
[*]Jan Paweł II (Karol Wojtyła) 2 kwietnia 2005 [*]
---------------------------------------------------------
[*]Jan Paweł II (Karol Wojtyła) 2 kwietnia 2005 [*]
Mi ramĂłwka TVN Turbo pasuje i nie sÂądzĂŞ, by MotoPolsat byÂł jakimÂś konkurentem dla TVN Turbo. Ale na prawdĂŞ bez sensu, Âże uruchamiajÂą taki kanaÂł. "Turboexpress" to ja rozumiem, ale MotoWydarzenia?
Przesada. :? Po za tym TVN Turbo mia³o byÌ zamiast MotoPolsatu, bo Cyfrowy Polsat uzna³ wiêksze doœwiadczenie Grupy ITI w tworzeniu kana³ów tematyczych. I teraz powracaj¹ do tego pomys³u? A sk¹d to info?

morus1000 napisaÂł Âże z sat-world... :?Marcin pisze:A skÂąd to info?![]()

Raczej to chyba nie pewne, bo nie napisaÂł tego jakiÂś wiĂŞkszy serwis o mediach gdyby byÂło inaczej to gdzieÂś by byÂła o tym informacja. :] ZresztÂą motoryzacyjny polszmat nie wygraÂł by z TVN Turbo, ktĂłry ma juÂż pozycjĂŞ na rynku... Mogliby pracowaĂŚ nad innym kanaÂłem tematycznym jakiego w Polsce jeszcze nie ma.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

PaweÂł, kurwa ! Jeszcze raz napisz sÂłowo polszmat to zajmĂŞ sie tobÂą osobiÂście. Nie mogĂŞ juÂż czytaĂŚ takich wypowiedzi...pawell pisze:morus1000 napisaÂł Âże z sat-world... :?Marcin pisze:A skÂąd to info?![]()
![]()
Raczej to chyba nie pewne, bo nie napisaÂł tego jakiÂś wiĂŞkszy serwis o mediach gdyby byÂło inaczej to gdzieÂś by byÂła o tym informacja. :] ZresztÂą motoryzacyjny polszmat nie wygraÂł by z TVN Turbo, ktĂłry ma juÂż pozycjĂŞ na rynku... Mogliby pracowaĂŚ nad innym kanaÂłem tematycznym jakiego w Polsce jeszcze nie ma.![]()
PamiĂŞtajcie, Âże MOTO Polsat miaÂł powstaĂŚ duÂżo duÂżo wczeÂśniej niÂż TVN Turbo czyli Polsat juÂż wtedy byÂł w miarĂŞ na to przygotowany.
Zapewne g³ównymi twórcami byli by twórcy programów z Polsatu i TV4, czyli takie jak: 4x4 czy V-max. A przypomnê, ¿e program 4x4 to by³ najstarszy program motoryzacyjny na stacji komercyjnej. Sta³o siê tak jak siê sta³o, ¿e MOTO Polsat nie wytartowa³, ale za to mieliœmy zmiany na polsacie otwartym - program 4x4 zosta³ zast¹piony programem Auto œwiat TV. Przyznam, ¿e mi siê nie podoba³ ale wed³ug ludzi chyba by³ dobry... niedawno, bo w 2005 roku powsta³ jeszcze lepszy program Polsatu, który jest o wiele wiele lepszy niz komercyjne produkcje TVN Turbo i mam na myœli program Pasjonaci który prowadz¹ W³odzimierz i Maciej Zientarscy, odpowiedzialni wczeœniej za 4x4 i Vmax (do dziœ nagrywany).
Wniosek z tego, ¿e dobre i to co mamy na Polsacie, a wy¿ej wymienieni twórcy tych programów byli kilka razy zapraszani do ró¿nych wywiadów na TVN Turbo co œwiadczy w pewien sposób o profesionaliŸmie polsatu.
Telewizyjne wspomnienia: http://www.polish-tv.prv.pl
Zobacz sobie na profil Abe, zobacz o czym i jak pisze, ile wnosi do forum i siê zastanów, czy na pewno jesteœ odpowiedni¹ osob¹ do tego, by go pouczaÌ? Abe to jest forumowa osobowoœÌ, jak kolumbus, Black, Majkell, czy michal. Mia³ prawo siê zdenerwowaÌ i nie widzê powodu, dla którego nale¿a³oby go upominaÌ, pouczaÌ, czy robiÌ z tego sensacji.
Jak chcesz mi coÂś odpisaĂŚ, to zapraszam do jednego z tych tematĂłw. Ten topic zostawmy tym, ktĂłrzy potrafiÂą o Polsacie napisaĂŚ coÂś naprawdĂŞ ciekawego.
Jak chcesz mi coÂś odpisaĂŚ, to zapraszam do jednego z tych tematĂłw. Ten topic zostawmy tym, ktĂłrzy potrafiÂą o Polsacie napisaĂŚ coÂś naprawdĂŞ ciekawego.
No to proszê POMIJAJ MOJE POSTY. Z tego co wiem wolnoœÌ s³owa jeszcze nie zosta³a ograniczona wiêc bêdê pisa³ co chcê i Tobie nic do tego...Abe pisze:Pawe³, kurwa ! Jeszcze raz napisz s³owo polszmat to zajmê sie tob¹ osobiœcie. Nie mogê ju¿ czytaÌ takich wypowiedzi...(...)
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

PO 1
wiec moze moze - ale polsta nigdy nie robil dobrych kanalow tematycznych - zawsze to bylo dno !
wiec sorry ale ta tv jest tragiczna
Bedzie a to dlatego ,ze w grudniu tvn zarzadal za dystrubujce kanalu w sieciach kablowych oplat wyzszych oponad 100 % przez co z czesci kablowek ten kanal wypadl!!!Mi ramĂłwka TVN Turbo pasuje i nie sÂądzĂŞ, by MotoPolsat byÂł jakimÂś konkurentem dla TVN Turbo
wiec moze moze - ale polsta nigdy nie robil dobrych kanalow tematycznych - zawsze to bylo dno !
abe to ja ci cos powiem - kazdy ma prawo nazywac ta dziadowska tv jak chce - dla mnie polszmat jest malo ciekawym kanalem - od przypadku jakis film sie obejzy - ale nie powiesz mi ,ze polsat ma takie super produkcje - na dobra sprawe tylko idol byl ok ale ta cala reszta to jedno wielkie DNO!!!! nic w tej stacji nie ma fajnego - oprawa graficzna - zawsze beznadziejna - programy - zawsze beznadziejne i zazwyczaj sciagniete z tvn-u , produkcje debilne - seriale - tragedia!!!Abe napisaÂł:
PaweÂł, kurwa ! Jeszcze raz napisz sÂłowo polszmat to zajmĂŞ sie tobÂą osobiÂście. Nie mogĂŞ juÂż czytaĂŚ takich wypowiedzi...(...)
Ojezu, jak mo¿na byÌ takim têpakiem ! Szkoda mi s³ów... pamiêtaj, ¿e Polsat by³ pierwsz¹ prywatn¹ telewizj¹ w Polsce i ten sam poziom trzyma do dziœ.a-j-p pisze:abe to ja ci cos powiem - kazdy ma prawo nazywac ta dziadowska tv jak chce - dla mnie polszmat jest malo ciekawym kanalem - od przypadku jakis film sie obejzy - ale nie powiesz mi ,ze polsat ma takie super produkcje - na dobra sprawe tylko idol byl ok ale ta cala reszta to jedno wielkie DNO!!!! nic w tej stacji nie ma fajnego - oprawa graficzna - zawsze beznadziejna - programy - zawsze beznadziejne i zazwyczaj sciagniete z tvn-u , produkcje debilne - seriale - tragedia!!!
Nie wiem juÂż co tobie mam powiedzieĂŚ, bo tacy ludzie jak ty, nie powinni mieĂŚ w ogĂłle dostĂŞpu do internetu ! Kochany noob...
Telewizyjne wspomnienia: http://www.polish-tv.prv.pl
Dok³adnie tak - Polsat trzymaj¹c od samego pocz¹tku pewien poziom, który jednemu mo¿e siê podobaÌ a innym nie ale okreœlenie "polszmat" jest conajmniej nie na miejscu i czasami siê dziwiê, ¿e nikt nie reaguje :?Abe pisze:Ojezu, jak mo¿na byÌ takim têpakiem ! Szkoda mi s³ów... pamiêtaj, ¿e Polsat by³ pierwsz¹ prywatn¹ telewizj¹ w Polsce i ten sam poziom trzyma do dziœ.
Nie wiem juÂż co tobie mam powiedzieĂŚ, bo tacy ludzie jak ty, nie powinni mieĂŚ w ogĂłle dostĂŞpu do internetu ! Kochany noob...
Powtarzam, Polsat nie jest napewno mojÂą ulubionÂą stacjÂą ale pamiĂŞtam powstanie stacji i pamiĂŞtam teÂż, Âże kiedyÂś w tej stacji byÂły naprawdĂŞ wartoÂściowe pozycje.
ZIMA