[TVN] Kuba Wojewódzki
Moderator: Łukasz
Dla mnie to by³o pewne, ¿e nagrywaj¹ dwie wersje. I moim zdaniem to dobrze, bo by³aby np. taka sytuacja - parê minut po finale "Taùca z gwiazdami" widzimy, ¿e Ivan wygra³ co jest nieprawd¹. Wtedy te¿ by TVN zosta³ skrytykowany. Ale przeciwnicy tanecznego show czy TVN-u wykorzystali to zarzucaj¹c, ¿e manipuluj¹ i wszystko w "Taùcu..." to jeden wielki uk³ad. No có¿... Bez komentarza.Onet.pl pisze:Sk¹d Kuba Wojewódzki wiedzia³, ¿e Ivan Komarenko przegra³ rywalizacjê o Kryszta³ow¹ Kulê w finale 5. edycji "Taùca z gwiazdami"? Program nagrywany jest w pi¹tek, a show zakoùczy³o siê w niedzielê. CzêœÌ widzów zaczê³o zadawaÌ pytania...
- Bo ja mam intuicjĂŞ. Dobry dziennikarz zdobywa i przetwarza informacje. Dla mnie byÂło jasne, Âże wygra Tyniec - Kuba WojewĂłdzki tÂłumaczy skÂąd wiedziaÂł, iÂż KrysztaÂłowÂą KulĂŞ zdobĂŞdzie Krzysztof Tyniec. - Dla osĂłb inteligentnych sprawa jest prosta. Ja nie bĂŞdĂŞ zdradzaÂł tajnikĂłw swojej pracy. PrzecieÂż my jesteÂśmy dilerami wyobraÂźni i nie ma tu mowy o Âżadnej manipulacji - dodaje prezenter.
- NagraliÂśmy dwie wersje: jednÂą, Âże Ivan przegrywa rywalizacjĂŞ, drugÂą z opcjÂą, Âże wygrywa - wyjaÂśnia Tomasz DÂąbrowski, producent i reÂżyser show.
Ivan Komarenko, przychodzÂąc na nagranie, nie wiedziaÂł, iÂż realizatorzy chcÂą przygotowaĂŚ dwie wersje show. - Nigdy nie zapoznajemy naszych goÂści ze scenariuszem - podkreÂśla DÂąbrowski.
PomysÂł nagrania dwĂłch wersji programu powstaÂł juÂż jakiÂś czas temu. Projekt zostaÂł zaakceptowany przez szefostwo telewizji TVN. - UwaÂżaÂłem, Âże to bardzo fajny pomysÂł. Naszych widzĂłw nie interesuje, czy program jest na Âżywo, czy nie. Widzowie chcÂą, Âżeby byÂło prawdziwie - mĂłwi Edward Miszczak, dyrektor programowy stacji.
Niemniej widzowie poczuli siê oszukani, co wyrazili na wielu forach internetowych. Na wszelkie g³osy oburzenia i oskar¿enia D¹browski jednak odpowiada: - Telewizja wszystko mo¿e. To nie by³o ¿adne oszustwo, tylko dba³oœÌ o autentyzm. To by³a jedynie zabawa konwencj¹ programu. Nie jesteœmy programem informacyjnym, tylko rozrywkowym. Nie manipulujemy faktami. W ka¿dym s¹dzie udowodniê, ¿e mam dwie taœmy. Nasz widz jest tak wyrobiony i inteligentny, ¿e zrozumie ten zabieg - podkreœla.

Dodam jeszcze, iÂż drugÂą wersjĂŞ (Âże niby Ivan Komarenko wygraÂł) moÂżna zobaczyĂŚ tu >>> http://kubawojewodzki.onet.pl/2,2253254 ... media.html
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

pawell pisze:
Dla mnie to byÂło pewne, Âże nagrywajÂą dwie wersje.
Tak samo jak ty pawell, nawet przez chwile nie miaÂłam wÂątpliwoÂści, Âże wersje sÂą dwie. PrzecieÂż podobna sytuacja miaÂła miejsce po finale IV edycji TzG, gdy wygraÂła Kinga i Stefano. TuÂż po finale w odcinku Kuby goÂściem byÂła wÂłaÂśnie Kinga i teÂż rozmawiali o tym, Âże wygraÂła TzG, ale za chwilĂŞ pokazali drugÂą wersjĂŞ jak rozmawiali o tym, Âże przegraÂła. No wÂłaÂśnie tylko, Âże wĂłwczas pokazano od razu dwie wersje nagrania, ale i tak z tego co pamiĂŞtam, prasa (mam na mysli ta brukowÂą) zrobiÂła z tego raban, i napisano, Âże wygrana Kingi byÂła ustawiona.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

A tu maÂły news
http://wiadomosci.onet.pl/1534614,11,item.html

A tu artykuÂł z wirtualnych mediĂłw:
WirtualneMedia pisze: Jak donosi tygodnik „Wprost” w sprawie zarzuty usÂłyszaÂło juÂż prawie piĂŞĂŚdziesiÂąt osĂłb, g³ównie gangsterzy, handlarze narkotykami i kurierzy.
- Ustalenia Âśledztwa wskazujÂą, Âże wÂśrĂłd odbiorcĂłw narkotykĂłw byÂły osoby z show-biznesu, m.in. znani muzycy. Wszystkie szczegó³y sprawy sÂą jednak tajemnicÂą - mĂłwi „Wprost" Magdalena KluczyĂąska, rzecznik Agencji BezpieczeĂąstwa WewnĂŞtrznego.
Sprawa prowadzona przez ABW dotyczy przemytu ogromnej iloÂści kokainy z Kolumbii i Rosji oraz marihuany z Holandii. JuÂż teraz Âśledztwo obejmuje kilkaset osĂłb. WiĂŞkszoœÌ zarzutĂłw udaÂło siĂŞ postawiĂŚ dziĂŞki zeznaniom Konrada ÂŁ., jednego z najwaÂżniejszych handlarzy narkotykami, ktĂłry przed dwoma laty uzyskaÂł status Âświadka koronnego. – pisze „Wprost”.
Jednym z klientów Konrada £. mia³ byÌ Kuba Wojewódzki. Skruszony przestêpca szczegó³owo opisa³ organom œcigania, jak przyje¿d¿a³ do Wojewódzkiego ze swoim dilerem o pseudonimie Anio³ek. - Z Anio³kiem u Kuby byliœmy z piêÌ, mo¿e siedem razy. Za ka¿dym razem bra³ od dwudziestu do trzydziestu gramów kokainy - opowiada Konrad £. Œledczym do dziœ nie uda³o siê odnaleŸÌ Anio³ka, bo nawet œwiadek koronny nie zna jego personaliów.Dlatego ABW przes³ucha³a jako œwiadka Kubê Wojewódzkiego.
- Pokazali mi kilka zdjĂŞĂŚ, niektĂłre Âładne, inne brzydkie. Nikogo nie rozpoznaÂłem - opowiada „Wprost" WojewĂłdzki, ktĂłry zaznaczyÂł, Âże nie moÂże ujawniaĂŚ szczegó³ów przesÂłuchania. - Od czasu do czasu siĂŞgnĂŞ po jointa, ale Âżadne chemikalia wciÂągane do nosa, wcierane w dziÂąsÂła czy wkÂładane do tyÂłka nigdy mnie nie interesowaÂły – dodaje showman.