Jak media relacjonują wydarzenia w Watykanie

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

Post autor: Kubs »

To nieoficjalna informacja, poniekÂąd niepotwierdzona pogÂłoska, ale dziele siĂŞ niÂą z wami :evil2:
MAKEPOVERTYHISTORY
Templar
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Templar »

Na serwer FTP by siĂŞ daÂło, gdzieÂś mam jakiÂś scan gdzie siĂŞ troche tego zmieÂści.
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

1) Fusiak :arrow: w TVP maj¹ chyba jak¹œ awariê serwera - nie dzia³a archiwum zawieraj¹ce pliki programów od 2003 r. Z tego co wiem k³opoty pojawi³y siê ju¿ w czwartek - min nie da³o siê pobraÌ g³ównego wydania Wiadomoœci. W pi¹tek wszystko wróci³o do normy, tj aktualne pliki mo¿na pobieraÌ bez przeszkód, ale wci¹¿ nie dzia³a archiwum. G³ównego wydania Wiadomoœci z pi¹tku pobraÌ nie mog³eœ - nie zosta³o umieszczone. Program trwa³ a¿ 90 minut, czyli tyle co film i zapewne mia³by za du¿¹ wielkoœÌ.

2) Kubs nie powtarzaj niesprawdzonych plotek. Warakomska nie mog³a zostaÌ zawieszona za to co dzia³o siê na antenie TVP1 w ostatnim tygodniu. (Je¿eli ju¿, to mog³a wylecieÌ z innych powodów - wiadomo ³aska paùska na pstrym koniu jeŸdzi...) Wed³ug ostatniego Pressa ju¿ za Kwiatkowskiego zaczêli uk³adaÌ odpowiednie plany, pisaÌ scenariusze, przeszukiwaÌ archiwa etc. Nawet scenografiê wczeœniej przygotowali - zwyk³e studio oprawy mia³o przyciemnione œwiat³a, w specjalnym studiu zbudowali ciekaw¹ scenografiê, nawi¹zuj¹c¹ do bramy (czytelna symbolika), uruchomiono tak¿e jeszcze jedno studio - dla krótkich wejœÌ, t³em by³a p³on¹ca œwieca i portret Jana Paw³a II. Nie mogê równie¿ zgodziÌ siê z opini¹, ¿e program by³ nudny a rozmowy kiepskie. Owszem - raz by³o gorzej, raz lepiej, ale ogólnie mówi¹c podoba³o mi siê. Zw³aszcza wywiady Macieja Zakrockiego w Krakowie. Przypominam równie¿, ¿e ³¹czyli siê z ca³¹ sieci¹ reproterów w Polsce (kazde miasto wojewódzkie i kilka innych, ale w¹znych), w tym z Kraœko, nadano te¿ specjalne wydania programów Olejnik, ¯akowskiego i Gawryluk. S¹dzê, ¿e stanêli na wysokoœci zadania. Nie wiem tylko czemu ojciec Leon zaprosi³ do swojego programu któregoœ z Kaczyùskich (nie rozró¿niam tych panów). Tak¿e tak zwany "background" by³ interesuj¹cy - czyli wszelkie dokumenty, filmy (dawali klasykê polskiego kina od pi¹tku, TVN w sobotê puœci³ "Kryminalnych") i inne programy, np koncert muzyki klasycznej.

3) A teraz coÂś o Polsacie. WidaĂŚ, Âże u Solorza ciÂągle zima (tj skÂąpstwo). ZauwaÂżyÂłem, Âże zdjĂŞcia ostatniej pielgrzymi papieÂża do Polski (KrakĂłw 2002) emitowali za TelewizjÂą WatykaĂąskÂą. A przecieÂż mogli kupiĂŚ lepsze zdjĂŞcia (ostre) i beÂż Âżadnego logo. Wybrali opcje darmowÂą, gorszÂą.
Za co można dostać tutaj bana? Za pisanie na innym niż Łukasza forum. Czy to jest wolność, o którą 15 lat temu walczono? Czy to są ideały pomarańczowej rewolucji, której wstążeczkę nasz Admin dał kilka miesięcy temu na swojej stronie? Wątpie....
Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

doktorfaustus1 pisze: 2) Kubs nie powtarzaj niesprawdzonych plotek. Warakomska nie mog³a zostaÌ zawieszona za to co dzia³o siê na antenie TVP1 w ostatnim tygodniu. (Je¿eli ju¿, to mog³a wylecieÌ z innych powodów - wiadomo ³aska paùska na pstrym koniu jeŸdzi...) Wed³ug ostatniego Pressa ju¿ za Kwiatkowskiego zaczêli uk³adaÌ odpowiednie plany, pisaÌ scenariusze, przeszukiwaÌ archiwa etc. Nawet scenografiê wczeœniej przygotowali - zwyk³e studio oprawy mia³o przyciemnione œwiat³a, w specjalnym studiu zbudowali ciekaw¹ scenografiê, nawi¹zuj¹c¹ do bramy (czytelna symbolika), uruchomiono tak¿e jeszcze jedno studio - dla krótkich wejœÌ, t³em by³a p³on¹ca œwieca i portret Jana Paw³a II. Nie mogê równie¿ zgodziÌ siê z opini¹, ¿e program by³ nudny a rozmowy kiepskie. Owszem - raz by³o gorzej, raz lepiej, ale ogólnie mówi¹c podoba³o mi siê. Zw³aszcza wywiady Macieja Zakrockiego w Krakowie. Przypominam równie¿, ¿e ³¹czyli siê z ca³¹ sieci¹ reproterów w Polsce (kazde miasto wojewódzkie i kilka innych, ale w¹znych), w tym z Kraœko, nadano te¿ specjalne wydania programów Olejnik, ¯akowskiego i Gawryluk. S¹dzê, ¿e stanêli na wysokoœci zadania. Nie wiem tylko czemu ojciec Leon zaprosi³ do swojego programu któregoœ z Kaczyùskich (nie rozró¿niam tych panów). Tak¿e tak zwany "background" by³ interesuj¹cy - czyli wszelkie dokumenty, filmy (dawali klasykê polskiego kina od pi¹tku, TVN w sobotê puœci³ "Kryminalnych") i inne programy, np koncert muzyki klasycznej.
Szanowny Doktorze, akurat w prawdziwoœÌ tej plotki bym nie pow¹tpiewa³, poza tym jeœli mialbym cieù w¹tpliwoœci co do wiarygodnosci mojego informatora, nie dzieli³bym siê z wami t¹ informacj¹. To tytulem wstêpu.

To, ze wszystkie stacje siê na to przygotowywa³y (noo, moze poza polsatem, który wed³ug mojego informatora mia³ tydzieù na przygotowanie siê:evil2:) od wielu lat jest chyba zrozumia³e i oczywiste. Wiadomym by³o ¿e prêdzej czy póŸniej sie to stanie. Wiadome by³o tak¿e ¿e w momencie pojawienia siê pierwszych niepokoj¹cych informacji ramówki polec¹ do kosza i trzeba bêdzie wchodziÌ ze specialami. Wiesz, nie sztuka ustawiÌ wóz w ka¿dej dziurze i pytaÌ zrozpaczonych ludzi co czuj¹. Intelektualne dyskusje te¿ nie zabardzo pasuj¹ do tej chwili, mo¿e nie na samym pocz¹tku, gdy graj¹ przede wszystkim emocje. TVP nie doœÌ, ¿e w momencie gdy wiadome ju¿ by³o, ¿e papie¿ nie ¿yje dawa³a dalej "klasykê polskiego kina" >>Pana Tadeusza<< z grzebi¹cym w biuœcie Telimeny g³ównym bohaterem, to nawet nie przerwa³a programu. To samo bylo z testamentem- wzruszony Pa³asiùski czyta³ na gor¹co telst testamentu a w TVP ogólna radoœÌ i zadowolenie z siebie- podali treœÌ w godzinê po og³oszeniu. Z studia prowadzonego przez Schymallê wia³o nuda, a powiew by³ porównywalny do si³y halnego (mo¿e to mia³ byÌ jakiœ element identyfikacji z Ojcem Œwiêtym??). Nie sztuk¹ by³o zagadaÌ to co siê sta³o, sztuk¹ by³o pokazanie emocji, pokazanie reakcji, a nie bawienie siê w elitarny klub który w dwie godizny po œmierci zaczyna podsumowywaÌ dokonania 85 lat ¿ycia Wielkiego Cz³owieka. Zdecydowanie dobrze siê sta³o (o ile to siê potwierdzi), ¿e Warakomska beknie za to co dali w Jedynce.
MAKEPOVERTYHISTORY
zadra
Bywalec
Bywalec

jak media relacjonowaly ÂśmierĂŚ papieÂża

Post autor: zadra »

MyslĂŞ, Âże powoli moÂżna zaczaĂŚ podsumowywania, z przykroÂściÂą stwierdzam, Âże przez ostatnie 10 dni media nie zdaÂły egazaminu jakim byÂła ÂśmierĂŚ papieza. Dotyczy to zarĂłwno prasy, jak i telewizji, zarĂłwno komercyjnej i publicznej :!:

Wlasciwie trudno w ogóle mówic o mediach, okazalo siê, ze ich w Polsce po prostu nie ma! Podstaw¹ mediów to informacja, podczas, kiedy mielismy do czynienia z zaprzeczeniem informacji. Nie podawano podstawowych wiadomosci z kraju i ze œwiata, œwieckoœc i pluralizm nie istnia³y! Media same tworzy³y sztuczn¹, wirtualn¹ rzeczywistoœÌ, któr¹ siê potem napêdza³y przez kolejne dni. To by³a jedna wielka reklama, a w³asciwie propaganda :!:
Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

Zadra, do lekarza dÂługie kolejki- wiem, ale lepiej siĂŞ wybierz. POwiedz, jesteÂś wierzÂąca czy nie?? Jakie masz poglÂądy na Âświat?? MoÂże wtedy zrozumiem kompletnie nie zrozumiaÂły dla mnie post twojego autosrtwa...
MAKEPOVERTYHISTORY
Łukasz
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: Łukasz »

A tu o co chodzi?

Obrazek
mary13
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mary13 »

ÂŁukasz pisze:A tu o co chodzi?

Obrazek
Pewnie o to ,Âże maja podpisanÂą umowĂŞ oni pokazywali co pokazuje CNN a CNN daÂł Polsat.
Awatar użytkownika
Kubs
Bywalec
Bywalec

Boshe, Âświat siĂŞ koĂączy :|:|:|:| Poprostu CNN daÂł antenĂŞ Polsatu (nawet widaĂŚ w prawym gornym rogu sÂłoneczko). Taaa, ciekawe czy afro Lisa mieÂści siĂŞ w standardach CNN :evil2:

Podobna sytuacja miaÂła miejsce w FOX NEWS- tylko, ze oni dali antenĂŞ TVN24, bo z niÂą majÂą podpisanÂą umowĂŞ. MoÂże pamietacie, Âże w trakcie wojny w Iraku, reporter Fox News przygotowaÂł specjalnie dla FaktĂłw materiaÂł.
MAKEPOVERTYHISTORY
tobi
Zbanowany
Zbanowany

Post autor: tobi »

Kubs pisze:. MoÂże pamietacie, Âże w trakcie wojny w Iraku, reporter Fox News przygotowaÂł specjalnie dla FaktĂłw materiaÂł.
nie. nie przypominam(-y) ale wierzym(-y) :wink:
TVN odszedł wraz z Lisem i Olejnik....i kolejni odchodzą
:::...Cała prawda Całą dobe...:::TVN24

http://www.radiopin.pl
http://www.jazzradio.pl
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

KUBS jeÂśli to z WarakomskÂą to prawda to poporstu jest News roku :D:DOby siĂŞ sprawdziÂło

a co do ostatnich dni to uwaÂżam ze stacje siĂŞ sprawdziÂły... plamĂŞ daÂła jedynie Polszmata... na TVN JustyÂś byÂła bardzo dobra, TVP Durczok i s-ka teÂż niczego sobie. Wszystko byÂło spokojne i stonowane stacje radiowe teÂż dawaÂły rady, tylko szkoda Âże np. jedynie tok fm transmitowaÂło mszĂŞ narodowÂą...

A teraz co mi siĂŞ nie podobaÂło ? Zbyt szybki powrĂłt do starej ramĂłwki... i rpĂłba robienia pieniĂŞdzy na wszystkim co siĂŞ da... mam na myÂśli telefony do radia i do TVN... :?
Android <3
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ArO »

A ja chciaÂłem jeszcze powrĂłciĂŚ do "Plebani" ktĂłrej powtĂłrke chyba piÂątkowego czy sobotniego odcinka oglÂądaÂłem po 12-tej. Ten odcinek musiaÂł zostaĂŚ zupeÂłnie od nowa nakrĂŞcony bo ciÂągle byÂło o papiezu. Modlili siĂŞ, chodzili do koÂścioÂła i ciÂągle powtarzali, Âże papieÂż nie Âżyje. Ciekaw jestem w jakim tempie zebrali ekipĂŞ zeby od nowa nakrĂŞcic cos, co juÂż przecieÂż nakrĂŞcili i pewnie czekaÂło gdzies tam w TVP na emisjĂŞ. ZobaczyÂłem w napisach koncowych, ze odcinek miaÂł piĂŞciu scenarzystĂłw!! Chyba zebrali wszystkich. :D
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
zadra
Bywalec
Bywalec

chamstwo

Post autor: zadra »

Kubs pisze:Zadra, do lekarza dÂługie kolejki- wiem, ale lepiej siĂŞ wybierz...
jezeli jedyne co masz do zaproponowania to chamstwo i obraÂżanie innych to moze lepiej siĂŞ nie odzywaj, co?
doktorfaustus1
Fan Forum
Fan Forum
Kontakt:

Post autor: doktorfaustus1 »

1) Kubs :arrow: jak narazie Twoja plotka prowadzi w konkursie na kaczkĂŞ dziennikarskÂą 2005 r. Takie informacje bardzo szybko siĂŞ rozchodzÂą - gdyby byÂło w niej ziarenko prawdy dzisiejsza wyborcza, RZepa lub Se juÂż by o tym tÂąbiÂły. (O emocjach Jacka PaÂłasiĂąskiego i w ogĂłle emocjach w relacjach telewizyjnych innym razem).

2) A oto fragment PrzeglÂądu:
"Czy polskie media elektroniczne sÂłusznie ograniczyÂły informacje do spraw zwiÂązanych ze ÂśmierciÂą papieÂża?"
Marcin Przeciszewski, dyrektor KAI: Ca³kowicie to rozumiem. ŒmierÌ Papie¿a Polaka jest niew¹tpliwie wydarzeniem historycznym. Media informuj¹ nie tylko o chorobie i œmierci, ale dotykaj¹ wszystkich w¹tków pontyfikatu. S¹ w stanie o tym przypomnieÌ z wielk¹ klas¹. To doskona³a robota dziennikarska i publicystyczna. W gruncie rzeczy ani w Polsce, ani na œwiecie nie dokonuj¹ siê inne wydarzenia tej rangi. Œwiat i Polska ¿yj¹ œmierci¹ Papie¿a, o tym siê mówi publicznie, najwiêksi politycy na œwiecie wydaj¹ deklaracje, œl¹ kondolencje, komentuj¹ pontyfikat. Nie jest to jakaœ specjalna decyzja polityczna zarz¹dów polskich mediów, ale po prostu temat dnia, tygodnia, który w naturalny sposób usuwa wszystko na dalszy plan. To kwestia uczciwoœci i warsztatu medialnego. Obowi¹zkiem mediów jest dostarczanie pewnego produktu, którego oczekuje odbiorca. Nie znam ¿adnych g³osów krytycznych, nie ma ich nawet na forach internetowych. To jest przejœciowe. PóŸniej media wróc¹ do stanu normalnego.
Prof. Miros³aw Karwat, politolog: To przesada. Robi¹ to ci, którzy chcieliby widzieÌ u nas paùstwo wyznaniowe oraz konformiœci. Ogromna czêœÌ tej monotematycznej kampanii odbywa siê na granicy dobrego smaku, ale nie jest to wytwór fanatyków czy choÌby osób naturalnie wierz¹cych, lecz ludzi, którzy chc¹ siê pokazaÌ i epatowaÌ nadgorliwoœci¹. Skutki tego bêd¹ ¿a³osne, bo powa¿na sprawa zaczyna siê przekszta³caÌ w parodiê. Media oferuj¹ nam wizjê pêpka œwiata w Polsce, a wyznawcom religii uniwersalistycznej oferuj¹ megalomaniê narodow¹ i zaœciankowe kompleksy. Pomija siê nawroty tsunami, problemy palestyùski i iracki, polskie problemy spo³eczne. To znakomita okazja, by odpocz¹Ì od wysi³ku intelektualnego. Politykom z nieba spad³o, ¿e nie musz¹ uwa¿aÌ, przemawiaj¹ unisono, nikt o nic ich nie pyta. Ale potem i tak wszyscy po chrzeœcijaùsku rzuc¹ siê sobie do gard³a. Media krêc¹ sobie sznur na w³asn¹ szyjê, utrwalaj¹c w wielu ludziach infantylizm i brak ciekawoœci.
ArO
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: ArO »

Fusiak pisze:
ArO pisze:A ja chciaÂłem jeszcze powrĂłciĂŚ do "Plebani" ktĂłrej powtĂłrke chyba piÂątkowego czy sobotniego odcinka oglÂądaÂłem po 12-tej. Ten odcinek musiaÂł zostaĂŚ zupeÂłnie od nowa nakrĂŞcony bo ciÂągle byÂło o papiezu. Modlili siĂŞ, chodzili do koÂścioÂła i ciÂągle powtarzali, Âże papieÂż nie Âżyje. Ciekaw jestem w jakim tempie zebrali ekipĂŞ zeby od nowa nakrĂŞcic cos, co juÂż przecieÂż nakrĂŞcili i pewnie czekaÂło gdzies tam w TVP na emisjĂŞ. ZobaczyÂłem w napisach koncowych, ze odcinek miaÂł piĂŞciu scenarzystĂłw!!
Ekspresowe tempo? Tydzien czasu to chyba bardzo duzo, zeby nakrecic tylko jeden odcinek serialu. :lol:
Zreszta jak chcesz, to mozesz wirzyc, ze oni nakrecili to w jedna noc, ale daje glowe, ze tak nie bylo :roll:
Nie jeden! PrzecieÂż napisaÂłem, ze obejrzaÂłem dziÂś powtĂłrke odcinka ktĂłrego nie oglÂądaÂłem!! Ten z dzisiaj leciaÂł prawdopodobnie w czwartek albo w piÂątek i juz wtedy papiez umarÂł w serialu, a pamiĂŞtaj, ze papiez umarÂł w sobotĂŞ wieczorem czyli mieli niedziele, pn, wt, sr, a jest jeszcze montaÂż i inne rzeczy do zrobienia. Ja oglÂądaÂłem odcinek w sobote i wtedy teÂż byÂło o smierci. Capsy zamieszczaÂłem przecieÂż.

Serial normalnie leci 3 razy w tygodniu i tyle tez chyba leciaÂł w ubiegÂłym. W tygodniu mieli wiec az 2 albo 3 (bo wiemy tylko o emisji 2) odcinki do zrobienia! To maÂło?? M jak milosc powstaje w tydzien (jeden odcinek).
Ten podpis został ocenzurowany przez redakcję tvnfakty.pl :)
ODPOWIEDZ