Anita Werner

Dyskusje na temat dziennikarzy, prowadzących i całego zespołu kanałów Grupy TVN Warner Bros. Discovery.

Moderator: Łukasz

Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Black Jack '62 »

To na pewno bêdzie coœ w rodzaju ''Misja Martyna'' (z przymru¿eniem oka oczywiœcie :D), a ten cykl nagrywano chyba ci¹giem, czyli ekipa wyje¿d¿a na jakiœ czas, kilka tygodni, wraca, montuje kolejno odcinki i nastêpuje emisja. Ja tak to widzê, ale w kreowaniu pomys³ów tvn-owców nigdy nie doœcignê, wiêc dopuszczam wszelkie propozycje na scenariusz do tego programu :lol:

Hmm... Anita w jasnych wÂłosach, czemu nie :D Nie zwrĂłciÂłem uwagi na ten detal co Ty Funcky, muszĂŞ wiĂŞc odszukaĂŚ ten fragment poranka i oceniĂŚ :D

Druga czêœÌ artyku³u z ''Pani'':
Muzyka, samochody, film...
W domu pe³nym mi³oœci, a zarazem bardzo tolerancyjnym, dorastaj¹ca dziewczyna nie mia³a przeciwko czemu siê buntowaÌ. - Nie próbowa³am alkoholu, papierosów, bo przecie¿ rodzice chyba by zwariowali. Jasno sprecyzowali zasady - widzê œwiat tylko w czarnych i bia³ych barwach. Nauczyli mnie rozró¿niaÌ, co jest dobre, a co z³e. Szare, nijakie, wzglêdne nigdy mnie nie interesowa³o. Oczywiœcie trochê siê buntowa³am, k³óci³am z mam¹, bo zawsze lubi³am mieÌ swoje zdanie. Gdy bêdê mia³a dzieci, chcia³abym aby mia³y taki spokój, jaki ja dosta³am od rodziców, ale wychowywa³abym je bardziej racjonalnie. Uprzedzi³abym, ¿e nie zawsze wszyscy siê uœmiechaj¹ i nie wszystko jest takie kolorowe - opowiada Werner.
Pierwsze pieni¹dze zarabia³a ju¿ jako 16-latka. By³a modelk¹, a przed matur¹ zaczê³a œpiewaÌ z wroc³awskim zespo³em Manku. Po szkole, co pi¹tek, wyje¿d¿a³a na ca³y weekend, by nagrywaÌ muzykê. Wraca³a zmêczona, z podpuchniêtymi oczyma. Mam by³a bardzo dumna, choÌ trochê niepokoi³a siê o córkê. Zadawa³a mened¿erowi mnóstwo pytaù i zaleca³a opiekê nad ni¹. Wiedzia³a, ¿e nie mo¿e nic nakazaÌ, bo dziewczyna jest uparta, nie waha siê, nie pyta, tylko sama o sobie decyduje. Z drugiej strony by³a pewna, ¿e mo¿e jej ufaÌ, poniewa¿ nastolatka by³a dojrza³a i rozs¹dna jak na swój wiek. - Muzyka i inne pasje to wrêcz moje przekleùstwo, bo zawsze interesowa³o mnie wiele rzeczy i to z bardzo ró¿nych dziedzin - dodaje Anita Werner. - Poœwiêca³am siê im i ci¹gle mia³am sto pomys³ów na minutê dotycz¹cych przysz³oœci.
Jej wielk¹ pasj¹ s¹ samochody. Prawo jazdy zrobi³a w trzeciej klasie liceum, jak tylko skoùczy³a 17 lat. Zaraz potem kupi³a pierwsze auto - bia³e cinquecento. Za w³asne pieni¹dze i trochê z przekory, bo tata nie po¿ycza³ jej swojego samochodu. - Myœla³am kiedyœ, ¿e skoùczê politechnikê i za³o¿ê z tat¹ firmê. Bêdziemy robiÌ ekspertyzy samochodowe, jednak tak siê nie sta³o. Ale lubiê rajdy samochodowe i jak kiedyœ tata, biorê w nich udzia³.
Uwielbia konkurencjĂŞ, Âściganie siĂŞ i zwyciĂŞÂżanie. Tenis, siatkĂłwka, ping-pong - uprawiaÂła wiele sportĂłw, dlatego rozwaÂżaÂła takÂże studia na Akademii Wychowania Fizycznego. W czasie, gdy jej koledzy z liceum decydowali siĂŞ na konkretne kierunki: prawo, medycynĂŞ, ona poszÂła pod prÂąd.
WybraÂła filmoznawstwo, bo interesowaÂło jÂą rĂłwnieÂż kino. WczeÂśniej prĂłbowaÂła swoich siÂł jako aktorka. ZagraÂła w ''SÂłodko gorzkim'' WÂładysÂława Pasikowskiego.. WystĂŞpowaÂła teÂż w serialu ''ZostaĂŚ miss'', ale szybko porzuciÂła aktorstwo. UwaÂżaÂła, Âże nie umie dobrze wcieliĂŚ siĂŞ w obcÂą, nieznanÂą sobie postaĂŚ. Rola licealistki nie byÂła trudna, ale poczuÂła, Âże udawanie, odgrywanie cudzych losĂłw to nie dla niej.
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
... ostatnie chwile na forum?
Awatar użytkownika
Sylwinka
Początkujący
Początkujący

Powitanie

Post autor: Sylwinka »

Witajcie! Mam na imiĂŞ Sylwia i od roku jestem fankÂą Anity Werner.
Opisze swĂłj wyglad opowiadajac nastepujaca, dzisiejsza historyjke:
Z tvn.tivi.pl dowiedzialam sie, ze w "Pani" jest duzy artykul o Anicie. PowĂŞdrowalam wiec do sklepiku i kupilam ten miesiecznik. Przynioslam do domu i mama wziela sie za czytanie gazetki. ZobaczyÂła zdjĂŞcie Anity Werner i powiedziala do mojej siostry: - Sylwia jest do niej podobna. Te oczy, policzki i usta.[/i]
W poniedziałek, o godz.21:45 w telewizji TVN wystapi oficjalnie Ossama bin Laden w programie "Wybacz mi". Czy Busch junior przyjmie kwiaty? Juz wkrotce na TVN...
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Serio :?: To podziĂŞkuj ÂŁukaszowi, Âże daÂł newsa...

Przykro mi, ale mam wraÂżenie, Âże urzÂądzasz sobie kpiny :!:
A ta strona robiona prze Ciebie to jakiÂś niesmaczny dowcip :twisted: Cios poniÂżej pasa :!: :twisted:
Co wiĂŞcej, odnoszĂŞ wraÂżenie, Âże ktoÂś tu prowadzi dziwnÂą grĂŞ...
Ludzie - nie Âświrujcie, ok :?: :!:
(...) powściągliwość dopiero dzięki obiektywizacji nabiera znaczenia pełnowartościowej cnoty.
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: kamuii »

JEST KAB£ÓWKA !!!!!!!!!!!!! :D:D kiedy Anitka ??? Ehh mam nadzieje jutro j± zobacze ;)

MuszĂŞ sobie jednak w wewrsji papierowej tÂą "PaniÂą" obejrzeĂŚ :)

O co chodzi z tÂą stronÂą ?

Btw... tak apropos wchodzi ostatnio do mnie koleÂżanka do pokoju i mĂłwi wiesz widziaÂłam ostatnio tÂą twojÂą AnitĂŞ i ona sie zmieniÂła.To juz zupeÂłnie inna osoba wogĂłle nie ma w niej Âśladu tej dawnej Anity :D Âładna fryzura ciepÂłe kolory i uÂśmiech na twarzy ;)
Android <3
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: Marcin »

Ale jaja! Kuligowska zapowiedziaÂła Werner do Dnia na Âżywo! :D Co prawda powiedziaÂła, Âże poprowadzi magazyn o 11, ale nie wie chyba, Âże w wakacje jest o tej porze zamiast magazynu serwis. :D
Ostatnio zmieniony czwartek 30 cze 2005, 15:31 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

No wÂłasnie :D

Anitka w dniu na Âżywo jest :) i nawet widzialam 2 wejscia .
Ta dziewczyna nigdy mnie nie przestanie zadziwiaĂŚ :)
Z jednej strony widzĂŞ ze zrobiÂła np bardzo duze postĂŞpy w angielskim.
ChociaÂżby w wymowie widaĂŚ ze jest cholernie ambitna , a
z drugiej wychodzi czasem na totalnÂą walnieta... np. w PANI (dzisiaj
przeczytaÂłam) jak mĂłwi ze "ona ma szczĂŞscie do czasu i ludzi" CHOLEREA
!!! czy ona nie widzi ¿e takie zdanie tylko j¹ oœmiesza ??? Przecie¿ gdybby mia³¹ szczescie do ludzi to by j¹ nie zrobili w wa³a...
Ciekawy ten artykuÂł jest ;) Anitka niezÂły kujon byÂła raczej byÂśmy siĂŞ
nie zaprzyjaÂźniÂły coÂś czuje :)
Ambitna laska trzeba przyznaĂŚ ;) A dzisiaj siĂŞ nie pozegnaÂła na koniec
:( czekaÂłam na niÂą a tu JĂŞdrzejowska :(
No ale nic moze sie uda jeszcze Anite zobaczyĂŚ :) Âładnie ubrana byÂła - kanarkowa marynarka ;)
Android <3
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

kamuii pisze:No ale nic moze sie uda jeszcze Anite zobaczyĂŚ :) Âładnie ubrana byÂła - kanarkowa marynarka ;)
W¹tpiê... Mia³a ju¿ 2 poranki i dzieù na ¿ywo. Dla porównania Redo mia³a tylko 2 razy dzieù na ¿ywo. Z reszt¹ normalnie pracowa³¹ 3 dni - poranek i 2 razy Fakty, wiêc nie s¹dzê, by chcia³¹ pracowaÌ d³u¿ej, a tymbardziej, ¿e s¹ wakacje. Nie wymagajmy od niej zbyt du¿o. Niech trochê odpocznie. Chyba, ¿e dostanie Studio24, ale s¹dzê, ¿e prêdzej Redo dadz¹ Studio24, bo dopiero 2 razy w tym tygodniu by³a, a normalnie tak jka Anita ma 3 dni pracy.
Przemek
Bywalec
Bywalec

Post autor: Przemek »

Oby Anita miaÂła duÂżo PorankĂłw i duuuÂżo Dni na Âżywo!! ÂŻyczĂŞ jej tego!
kamuii
Fan Forum
Fan Forum

pracowa³¹ 3 dni - poranek i 2 razy Fakty
ale mamy dopiero czwartek wiĂŞc jak to moÂżliwe ???

A ja jej i nam ¿ycze zeby mia³a Fakty g³ówne ;D

BTW mam zamiar w wakacje wzi¹œc siê za strone o Anicie :D
Black mam nadzieje ze z Michosem i Funcky bedziecie wspomagali mnie wiedzÂą z zakresu Anitologii ? :D
Android <3
Awatar użytkownika
Sylwinka
Początkujący
Początkujący

Strona

Post autor: Sylwinka »

Przepraszam za te strone. Nie powinnam dawac adresu tej strony. Robilam ja w szkole, nie majac na nia materialĂłw. :cry: W domu nie zrobilam, bo mam tyko modem. Sorry. Naprawde to nie jakis dowcip, czy kpina.

A i jeszcze: ÂŁukasz dzieki za newsa.
W poniedziałek, o godz.21:45 w telewizji TVN wystapi oficjalnie Ossama bin Laden w programie "Wybacz mi". Czy Busch junior przyjmie kwiaty? Juz wkrotce na TVN...
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

Hehe i co Marcin, a jednak Anita miaÂła serwisy :D
Tylko nie wiem, czy cieszyĂŚ siĂŞ, czy pÂłakaĂŚ z tego powodu :?:
Z jednej strony dobrze, Âże byÂła, bo przynajmniej mogliÂśmy jÂą zobaczyĂŚ, z drugiej - Âżeby taka gwiazda marnowaÂła cenny czas na serwisy :?: :!: ZresztÂą, nawet nie miaÂła ich zbyt wielu, poza tym nie dano jej oczywiÂście poprowadziĂŚ Magazynu24h 0 17.30 :twisted:
Serwisy prowadziÂła dobrze, tylko te przejĂŞzyczenia - to juÂż nie jest zabawne :!:
Ale jedno mnie zadziwi³o. Mianowicie, ¿e najpierw przed 11-st¹ M. Kuligowska zaprosi³a na Magazyn 24h, w imieniu Anity Werner (który póŸniej okaza³ siê byÌ zwyk³ym serwisem) i p. Jêdrzejowska chyba z 3-4 razy zaprasza³a na serwisy w imieniu Anity :shock: Czy¿by musiano widzom przypominaÌ, jak siê nazywa ta szarmancka pani z donios³ym g³osem, niebieskimi oczyma i uwodzicielskim spojrzeniem :?: A mo¿e Anita ma lepiej zaklepany kontrakt :?: Akurat :twisted:

PS Kamuii - witaj wÂśrĂłd Âżywych :lol:
TVN_FAN
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: gfdsgfdgdgfd

Post autor: TVN_FAN »

Sylwinka pisze:A i jeszcze: ÂŁukasz dzieki za newsa.
Sylwio-jesteœ nowa to jeszcze mo¿esz nie wiedzieÌ ale nie wolno pisac 2 postów pod rz¹d jeœli czas, który up³yn¹³ pomiedzy napisaniem pierwszego i drugiego jest mniejszy ni¿ 48 godzin. W takim przypadku u¿ywa siê (je¿eli chcesz coœ dodaÌ do wczesniejszej wypowiedzi) s³ówka "edit". Moderatorzy lubi¹ takie podwójne posty usuwaÌ:):):):) :D.
ZIMA
Black Jack '62
Fan Forum
Fan Forum

kamuii pisze: BTW mam zamiar w wakacje wzi¹œc siê za strone o Anicie
Black mam nadzieje ze z Michosem i Funcky bedziecie wspomagali mnie wiedzÂą z zakresu Anitologii ? :D
ÂŚwietnie :D Na mnie na pewno moÂżesz liczyĂŚ :D
Marcin pisze:WÂątpiĂŞ... MiaÂła juÂż 2 poranki i dzieĂą na Âżywo.
Tak, 3 ''ustawowo'' przyznane dni odrobione i bye, bye :sad:
kamuii pisze: z drugiej wychodzi czasem na totalnÂą walnieta... np. w PANI (dzisiaj
przeczytaÂłam) jak mĂłwi ze "ona ma szczĂŞÂście do czasu i ludzi" CHOLEREA
:!: czy ona nie widzi ¿e takie zdanie tylko j¹ oœmiesza :?: Przecie¿ gdybby mia³¹ szczescie do ludzi to by j¹ nie zrobili w wa³a...
Spokojnie Kamuii, ju¿ Ci wyjaœniam. Artyku³ z ''PANI'' jest prawie w ca³oœci zbieranin¹ dotychczasowych artyku³ów, które ukaza³y siê na rynku. Te s³owa akurat pochodz¹ z wywiadu, jaki ukaza³ siê 19 marca 2004 roku w ''Dzienniku £ódzkim'', a wiêc w czasie (mo¿na rzec) najwiêkszej (jak do tej pory) œwietnoœci Anity, teraz, byÌ mo¿e, by tak nie powiedzia³a :niepewny:
A oto kolejny fragment artykuÂłu z ''PANI" zawierajÂący ww. wers:
Perfekcjonistka
Jeszcze podczas studiów, na rajdzie terenowym w Bieszczadach, pozna³a dziennikarzy, którzy pracowali w telewizji Wizja Sport. Szukano tam prezenterki. Koledzy namówili Anitê, by posz³a na casting. Pomyœla³a, dlaczego nie spróbowaÌ. Przecie¿ zna³a i pasjonowa³a siê sportem. Dosta³ pierwsz¹ sta³¹ pracê. Kr¹¿y³a miêdzy £odzi¹, Warszaw¹, a Londynem, gdzie nagrywano niektóre programy. Aby pogodziÌ pracê i studia przesz³a na indywidualny tok. Potem wygra³a kolejny casting i dla TVN zaczê³a prowadziÌ program o nowoczesnych technologiach ,,Cyfra''. Uczy³a siê pracy z kamer¹ i ci¹gle szuka³a czegoœ wiêcej. Przeczyta³a o naborze do nowego kana³u telewizyjnego. - Nie mia³am doœwiadczenia w programach informacyjnych, ale bardzo chcia³am spróbowaÌ. Dziœ jestem dumna, ¿e by³a w TVN24 od samego pocz¹tku. Uczestniczy³am w tworzeniu tej stacji. Pamiêtam, jak siedzieliœmy podczas remontu na tekturowych pud³ach, wprost na betonowej pod³odze. Obok robotnicy wiercili dziury i szlifowali deski, ale my próbowaliœmy pracowaÌ tak, jakby wokó³ panowa³y normalne warunki.
Wierzy, ¿e ma szczêœcie do miejsca, czasu i ludzi. Ale aby te elementy mo¿na by³o wykorzystaÌ, trzeba cierpliwoœci, si³y charakteru, niezwyk³ej pracowitoœci i konsekwencji. Ona je ma. Wybiera drogi krête, ale prowadz¹ce w górê. Na pocz¹tku w TVN24 nie dawano jej wielkich szans. Podœmiewano siê, ¿e modelka, pocz¹tkuj¹ca aktorka... To ona jednak by³a pierwsz¹ dziennikark¹, która ukaza³a siê na antenie, gdy kana³ zacz¹³ nadawaÌ. Nawet siê nie zorientowa³a, ¿e jest na wizji, bo od wielu miesiêcy prowadzi³a codziennie próbne serwisy.
- Zda³am sobie z tego sprawê dopiero po kilku minutach, bo nagle studio zape³ni³o siê lud¼mi, na czele z wszystkimi szefami - wyja¶nia. Przez piêæ lat pracy nabra³a do¶wiadczenia. Jej twarz jest znana, koledzy dziennikarze doceniaj± jej profesjonalizm. Ale ona nigdy nie jest z siebie zadowolona. Zawsze po programie drêcz± j± my¶li, ¿e mog³a zrobiæ to lepiej. D³ugo pracowa³a nad g³osem. Æwiczy³a dykcjê, intonacjê, interpretacjê tekstów pod okiem profesora Stanis³awa M³ynarczyka. Surowy nauczyciel przerywa³ jej po kilku s³owach i mówi³: ,,Spróbuj jeszcze raz, odzywasz siê do mnie jak do s³u¿±cego''. Uczy³a siê operowaæ g³osem, z zajêæ wynosi³a kartki do domu, bo jak zwykle chcia³ to robiæ najlepiej. Wieczne niezadowolenie z siebie, wywo³uje czasem frustracjê. Bywa na siebie z³a, ¿e co¶ nie wysz³o i nie umie przestaæ o tym my¶leæ. Jest ob³êdn± perfekcjonistk±. Nigdy w pracy nie mówi, ¿e nie da rady albo ¿e siê boi. Podejmuje wyzwania. Gdy prowadzi poranny serwis wstaje w ¶rodku nocy, po godzinie trzeciej. W pracy jest o czwartej. ¦ledzi zagraniczne kana³y, przegl±da gazety, sama przygotowuje sobie teksty. Przez pó³ roku prowadzi³a g³ówne wydanie Faktów.
W 2004 roku odebra³a statuetkê Wiktora za telewizyjne odkrycie roku. Teraz znów prowadzi ranne serwisy i Fakty popo³udniowe. - Mam g³owê pe³n¹ planów i nie osiadam na laurach. Gdy patrzê na drogê, któr¹ przesz³am, mówiê sobie: ,,Jest nieŸle'', ale unikam s³owa ,,sukces''. Uwa¿am, ¿e ¿ycie trzeba nabieraÌ ³y¿eczk¹ i iœÌ do przodu, powoli, ale skutecznie.
kamuii pisze:Btw... tak apropos wchodzi ostatnio do mnie koleÂżanka do pokoju i mĂłwi wiesz widziaÂłam ostatnio tÂą twojÂą AnitĂŞ i ona sie zmieniÂła.To juz zupeÂłnie inna osoba wogĂłle nie ma w niej Âśladu tej dawnej Anity :D
Nie rozumiem takich ludzi... Dla mnie Anita byÂła, jest i ,mam nadziejĂŞ, bĂŞdzie po prostu the best :smile:
Funckyrella
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Funckyrella »

Eee tam :smutny:. Nie ma dzisiaj Anity w serwisach. JuÂż siĂŞ napracowaÂła, wczoraj nawet nie dano jej poprowadziĂŚ magazynu, a dzisiaj na pewno JĂŞdrzejowska odstÂąpi miejsca w tym czasie koleÂżance Dance.
Black Jack '62 pisze:tylko te przejĂŞzyczenia
Przejêzyczenia - ani byœ ich nie zauwa¿y³, gdybym to ja Ci o nich nie powiedzia³a, taki by³eœ rozanielony :D : ,,ahhh ta jej udawana obojêtnoœÌ i wynios³oœÌ, ahhh ten jej profesjonalizm'' :D
Ale przyznajê, ¿e serwisy dla Anity to bu³ka z mas³em. Trochê przypomina³a mi wczoraj nie tê zabiegan¹ ,,porankow¹'' Anitê, nie tê spiesz¹c¹ i rzucaj¹c¹ skrótami myœlowymi Anitê z popo³udniowych Faktów, tylko tê Anitê z pamiêtnych Faktów g³ównych! Co to by³y za czasy!
Marcin
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Witam. Na pewno za chwiĂŞ uznacie, Âże porywam siĂŞz motykÂą na ksiĂŞÂżyc. Ale moÂże pomoÂżecie. I dodam, Âże mam nadziejĂŞ, Âże Anita tego nie przeczyta. :D

No wiêc jak pewnie wiêkszoœÌ z Was wie - nieoficjalnie wkrêcam do nieficjalnego "Mamy Ciê!", a gagi publikujê pod adresem http://www.mamycie.gag.pl.

A co ma to do Anitki?

No a to, Âże chcĂŞ jÂą wkrĂŞciĂŚ. :D

Ja ostatnio nie mam pomys³ów na ciekawe gagi, ale Wy mo¿ecie coœ wymyœleÌ.

BiorĂŞ pod uwagĂŞ 2 rozwiÂązania:
a) wkrĂŞcenie jÂą poprzez email
b) zaangazowanie do gagu kogoœ z TVN/TVN24. Mo¿ê to byÌ ktoœ z kim Anita czêsto ma dy¿ur - np. Grass, Kalczyùska, Kuligowska, ewentualnie wydawca popo³udniowych Faktów, tudzie¿ jakiœ reporter. Wkrêt odbywa³by siêwtedy w rzeczywistoœci, a jeœli ktoœ z jej otoczenia zgodzi³by siê to mailem wszystko by mi relacjonowa³. Tera Anita mo¿e pójœÌ na urlop, wiêc trzeba siê spieszyÌ. We wrzeœniu dojdzie jej nowy program i mo¿e byÌ zabiegana.

Aktualnie nie mam Âżadnego pomysÂłu na drugi, tym razem nieoficjalny gag na niÂą, wiĂŞc liczĂŞ, Âże mi jaikÂś podrzucicie.

Piszcie albo tu albo na mail: [email protected] albo na gg:3036287 albo na PW. ProszĂŞ to potraktowaĂŚ jak najbardziej powaÂżnie.
ODPOWIEDZ