,,Fakty'' o nowej godzinie?
Moderator: Łukasz
Muszê podwa¿yÌ wiarygodnoœc kolegi. Wczoraj mia³em okazjê rozmawiaÌ z redaktorem naczelnym "Kuriera Po³udniowego". Nie pamiêta³ faktu ukazania siê podobnej notatki a wrêcz jej zaprzeczy³. W¹tpie aby nie wiedzia³ on o ewentualnych wyczynach podzespo³ów regionalnych.( w tym pruszkowsko-grodzickiego. Zreszt¹ styl notatki tez nie jest najlepszy, rozumiem ¿e to tylko lokalny tygodnik ale prawid³owe sklejenie paru zdaù nie powinno byÌ a¿ tak k³opotliwe.
Zainteresowa³em siê tym poniewa¿ s³ysza³em od zatrudnionego w stacji znajomego o pracy nad zmianami w programie. Jak rewolucyjne one bêd¹ nie wiem. Jestem jednak przekonany ¿e autetycznoœÌ tej notki jest bardzoooo w¹tpliwa ;-)
Zainteresowa³em siê tym poniewa¿ s³ysza³em od zatrudnionego w stacji znajomego o pracy nad zmianami w programie. Jak rewolucyjne one bêd¹ nie wiem. Jestem jednak przekonany ¿e autetycznoœÌ tej notki jest bardzoooo w¹tpliwa ;-)
Wed³ug naszych informacji, audycji nie omin¹ jednak zmiany. W sobotê, 10 grudnia testowane by³y pierwsze kosmetyczne udoskonalenia dziennika. Podczas sobotniego wydania "Faktów" zaprezentowany zosta³ nowy sposób kadrowania audycji, pojawi³y siê nowe ozdobniki. Zespó³ pracuje na wiêkszym dynamizmem programu. Termin zakoùczenia prac nie jest sprecyzowany
to byÂł cytat z http://www.medialink.pl
ciÂągle nic nie wiadomo...
[/quote]
no wiem. Chodzi³o mi o to, ¿e póŸniej po spekulowanych zmianach "studio fakty" - je¿eli by³oby coœ takiego to "na wspólnej" by³oby spowrotem o 21.00 albo i póŸniej o 10 minut. No mogliby skróciÌ reklamy po faktach, ale takiej rewolucji to chyba nie bêdzie.
Anna Kalczyńska, Anita Werner - Damy Pik Europy i świata
Rewolucja w Faktach i nowa ramĂłwka wiosenna
Zmiany bĂŞdÂą i jest to juÂż pewne! WÂłaÂśnie otrzymaÂłem wykaz nowej ramĂłwki od 6 marca (w lutym "Uwaga" bĂŞdzie nieco dÂłuÂższa):
19:00 - Studio Fakty
19:15 - Fakty
19:45 - Sport
19:50 - Pogoda
20:00 - Uwaga!
20:15 - W11 WydziaÂł ÂŚledczy
20:55 - Na WspĂłlnej
DowiedziaÂłem siĂŞ od przyjaciela takÂże, Âże w Faktach bĂŞdÂą:
- dwie osoby prowadzÂące.
- wiĂŞcej informacji we fleszu.
- krótkie ³¹czenia ze studiem TVN Meteo i TVN24 Sport aby w skrócie zaprosiÌ na pe³ne serwisy po Faktach.
- redakcja TVN24 Biznes bêdzie przygotowywaÌ krótki bilans tego co siê dzisiaj zdarzy³o w ekonomii i na gie³dzie (z zupe³nie nowego studia TVN24 Biznes w którym g³ównym wyposa¿eniem bêdzie wielka œciana utworzona z ekranów telewizyjno-projekcyjnych - podobnie jak w telewizji CNBC).
- bĂŞdzie u doÂłu ekranu podczas FaktĂłw pasek informacyjny (belka, scroll) z newsami ze Âświata, kraju, biznesu i sportu.
- Fakty zyskaj¹ tak¿e now¹ oprawê muzyczn¹, chocia¿ wci¹¿ podobn¹ do poprzedniej.
- BĂŞdÂą takÂże zupeÂłnie nowe ujĂŞcia z kamer, takÂże z tej znanej nam ze skrĂłtu informacji TVN24. ProwadzÂący bĂŞdzie inaczej eksponowany na tle elementĂłw scenografii.
JeÂśli dowiem siĂŞ wiĂŞcej to Was oczywiÂście jak najszybciej poinformujĂŞ.
19:00 - Studio Fakty
19:15 - Fakty
19:45 - Sport
19:50 - Pogoda
20:00 - Uwaga!
20:15 - W11 WydziaÂł ÂŚledczy
20:55 - Na WspĂłlnej
DowiedziaÂłem siĂŞ od przyjaciela takÂże, Âże w Faktach bĂŞdÂą:
- dwie osoby prowadzÂące.
- wiĂŞcej informacji we fleszu.
- krótkie ³¹czenia ze studiem TVN Meteo i TVN24 Sport aby w skrócie zaprosiÌ na pe³ne serwisy po Faktach.
- redakcja TVN24 Biznes bêdzie przygotowywaÌ krótki bilans tego co siê dzisiaj zdarzy³o w ekonomii i na gie³dzie (z zupe³nie nowego studia TVN24 Biznes w którym g³ównym wyposa¿eniem bêdzie wielka œciana utworzona z ekranów telewizyjno-projekcyjnych - podobnie jak w telewizji CNBC).
- bĂŞdzie u doÂłu ekranu podczas FaktĂłw pasek informacyjny (belka, scroll) z newsami ze Âświata, kraju, biznesu i sportu.
- Fakty zyskaj¹ tak¿e now¹ oprawê muzyczn¹, chocia¿ wci¹¿ podobn¹ do poprzedniej.
- BĂŞdÂą takÂże zupeÂłnie nowe ujĂŞcia z kamer, takÂże z tej znanej nam ze skrĂłtu informacji TVN24. ProwadzÂący bĂŞdzie inaczej eksponowany na tle elementĂłw scenografii.
JeÂśli dowiem siĂŞ wiĂŞcej to Was oczywiÂście jak najszybciej poinformujĂŞ.
Te zmiany jakie przedstawiÂłeÂś tu sÂą bardzo ciekawe. Ale narazie podchodzĂŞ do tych wiadomoÂści z dystansem mam nadziejĂŞ Âże wkrĂłtce jakiÂś serwis poinformuje o tym o wtedy bĂŞdĂŞ w to w 100% wierzyÂł.
Ale te dwa serwisy nadal w studiu "FaktĂłw" przed ekranem tylkoprojekcyjnym?
TakÂże ten pasek na antenie TVN czy tylko TVN 24 ?
Ta zmiana moim zdaniem nie jest potrzebna bo ta oprawa muzyczna jest bardzo dobra.
I na koĂącu: od kiedy te zmiany ??

Enceladus pisze: krótkie ³¹czenia ze studiem TVN Meteo i TVN24 Sport aby w skrócie zaprosiÌ na pe³ne serwisy po Faktach.
Ale te dwa serwisy nadal w studiu "FaktĂłw" przed ekranem tylkoprojekcyjnym?

Enceladus pisze:- bĂŞdzie u doÂłu ekranu podczas FaktĂłw pasek informacyjny (belka, scroll) z newsami ze Âświata, kraju, biznesu i sportu.
TakÂże ten pasek na antenie TVN czy tylko TVN 24 ?
Enceladus pisze:- Fakty zyskaj¹ tak¿e now¹ oprawê muzyczn¹, chocia¿ wci¹¿ podobn¹ do poprzedniej.
Ta zmiana moim zdaniem nie jest potrzebna bo ta oprawa muzyczna jest bardzo dobra.

I na koĂącu: od kiedy te zmiany ??
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT!