TVN Meteo
Moderator: Łukasz
Ja nie o Âżadnym programie, ale o zadaniu TVN Meteo:
To chyba tylko dlatego, ¿e TVN Meteo jest patronatem medialnym projektu "Everest Expedition 2006". :> No, ale jednak jest to spore wyzwanie dla synoptyków tej stacji. :> Moze to te¿ bêdzie jakas promocja tej stacji?Meida2 pisze:Od 24 kwietnia 2006 roku TVN Meteo jest wy³¹cznym dostawc¹ prognozy pogody dla wyprawy Falvit Everest Expedition 2006, w której bierze udzia³ dziennikarka Martyna Wojciechowska. Synoptycy TVN Meteo bêd¹ opracowywaÌ prognozy pogody dla wysokoœci 6000, 7000, 8000 m. n. p. m. i dostarczaÌ je uczestnikom wyprawy.
-Niew¹tpliwie jest to ogromny sukces, ale jednoczeœnie wyzwanie dla zespo³u TVN Meteo. Nigdy wczeœniej nie mieliœmy tak odpowiedzialnego zadania. Wspó³pracujemy jednak
z najlepszymi synoptykami w kraju i korzystamy z najnowoczeÂśniejszego systemu
do opracowywania danych pogodowych - Meteorlogix, wiĂŞc myÂślĂŞ, Âże nie zawiedziemy zaufania, jakim obdarzyÂła nas ekipa Falvit Everest Expedition 2006- mĂłwi szef TVN Meteo, Tomasz Jaros.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Jakie wyzwanie! PrzecieÂż TVN Meteo nie prognozuje pogody tylko biorÂą wszystkie dane z amerykaĂąskiego Meteorlogix, ktĂłry dostarcza im dane samoaktualizujÂące siĂŞ. Ostatecznie wiĂŞc prognozĂŞ dla Mount Everestu nie bĂŞdzie prognozowaĂŚ TVN Meteo a amerykaĂąska firma "DTN/Meteorlogix" z siedzibÂą w mieÂście Burnsville w stanie Minnesota.
Ostatnio poziom TVN Meteo moim zdaniem bardzo siê podniós³. Do "Mai w ogrodzie" i sezonowych programów Mensah doszed³ sta³y magazyn Jêdrzejaka "Czy wiesz, ¿e" i te codzienne relacje z Mount Everest. To nieprawdopodobne, ale wczoraj w TVN Meteo natrafi³em na filmow¹ relacjê z Kolumbii - dotyczy³a tamtejszych powodzi. Do tego komentarze, wyjaœnienie sytuacji, prognozy - zupe³nie jak w TVN24. :devil: Teraz by³o po³¹czenie z Chorwacj¹ i Zubilewiczem. Zauwa¿y³em te¿, ¿e teraz pogoda dla œwiata jest bardzo dok³adna, a nie prawie ogólnikowa, jak dawniej.
Co jeszcze bym poprawiÂł? Pasek informacyjny - podziaÂł na PolskĂŞ, ÂŚwiat i TVN Meteo. W "Polska" poza informacjami z kraju, miasto i temperatura - jak w pogodzie po Wydarzeniach, tak samo w Âświecie, a TVN Meteo - oferta stacji, ktĂłrej w obecnym pasku jest sporo.
No i jakieÂś Âładne porzÂądne studio meteo. Wystarczy wstawiĂŚ tam ekran, taki jak w studiu "FaktĂłw Ludzi PieniĂŞdzy" albo w studiu TVN24. I wystarczy.
WidaĂŚ, Âże starajÂą siĂŞ coÂś robiĂŚ. :hyh:
Co jeszcze bym poprawiÂł? Pasek informacyjny - podziaÂł na PolskĂŞ, ÂŚwiat i TVN Meteo. W "Polska" poza informacjami z kraju, miasto i temperatura - jak w pogodzie po Wydarzeniach, tak samo w Âświecie, a TVN Meteo - oferta stacji, ktĂłrej w obecnym pasku jest sporo.
No i jakieÂś Âładne porzÂądne studio meteo. Wystarczy wstawiĂŚ tam ekran, taki jak w studiu "FaktĂłw Ludzi PieniĂŞdzy" albo w studiu TVN24. I wystarczy.
WidaĂŚ, Âże starajÂą siĂŞ coÂś robiĂŚ. :hyh:
-
- Czasem tu wpada
W porĂłwnaniu z pierwszym rokiem istnienia obecna oprawa stacji jest o wiele lepsza. DenerwowaÂło mnie to, gdy ekran byÂł dzielony na czĂŞÂści - w jednej mapa, w drugiej prognoza, w kolejnej reklamy. Teraz jest o wiele wiele lepiej. Podoba mi siĂŞ program Omeny Mensah, jest bardzo ciekawy i trochĂŞ podobny do emitowanego w zeszÂłym roku "Polska na weekend".
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
tak, ale ten program prowadzony byÂł przez takiego fajnego goÂścia ...khornik pisze:Podoba mi siĂŞ program Omeny Mensah, jest bardzo ciekawy i trochĂŞ podobny do emitowanego w zeszÂłym roku "Polska na weekend".
no wÂłasnie jak on siĂŞ nazywaÂł ?
Âświetnie prowadziÂł te programy - lepiej niÂż Omena.
Szkoda, Âże go juÂż nie ma ...
Grzegorz Mostowicz-Gersztsybic pisze:tak, ale ten program prowadzony byÂł przez takiego fajnego goÂścia ...
no wÂłasnie jak on siĂŞ nazywaÂł
(ur. 28 sierpnia 1966) - polski aktor.
Ukoùczy³ wydzia³ aktorski na Paùstwowej Wy¿szej Szkole Teatralnej we Wroc³awiu (1986-1991). Po studiach pracowa³ w Teatrze Wspó³czesnym we Wroc³awiu oraz w innych teatrach. Wykonawca roli drugoplanowych w polskich filmach i serialach, gdzie czêsto by³ obsadzany w rolach osób ze œwiata przestêpczego. Wystêpowa³ równie¿ w Teatrze Telewizji.
[ Dodano: Czw Cze 15, 2006 9:14 am ]
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DziÂś na antenie TVN Meteo zadebiutuje nowa pogodynka - Dorota Gardias
Media2.pl pisze:Nowa prezenterka TVN Meteo
Znana widzom lubelskiego oddziaÂłu TVP prezenterka pogody Dorota Gardias zadebiutuje w BoÂże CiaÂło jako prowadzÂąca serwisy pogodowe w TVN Meteo. Z telewizjÂą publicznÂą zwiÂązana byÂła od piĂŞciu lat, gdzie teÂż zajmowaÂła siĂŞ tematykÂą pogodowÂą.
Jest absolwentk¹ Uniwersytetu Marii Curie-Sk³odowskiej na dwóch kierunkach: animator i mened¿er kultury oraz pedagogika przedszkola. Jej hobby to psychologia dzieciêca, taniec wspó³czesny, moda i muzykoterapia.
TVN Meteo to pierwsza w Polsce telewizja poÂświĂŞcona pogodzie i wszystkiemu, co jest
z niÂą zwiÂązane. Nie tylko rzetelnie i dokÂładnie informuje o pogodzie w kraju i na Âświecie, ale przypomina takÂże o tym, co warto zrobiĂŚ w najbliÂższym czasie - podsuwa pomysÂły, gdzie pojechaĂŚ, co zobaczyĂŚ i jak najlepiej wykorzystaĂŚ kaÂżdÂą pogodĂŞ.
DziÂś pani Gardias zadebiutowaÂła, muszĂŞ przyznaĂŚ, Âże wyglÂąda bardzo Âładnie i fajnie opowiada o chmurkach i sÂłonkach.
Wró¿ê jej dobr¹ przysz³oœÌ, mo¿e trafi do TVN24 kiedyœ albo do DDTVN chocia¿. 
Dziœ rano widzia³em relacjê z jakiegoœ paùœtwa, gdzie grozi wybuch wulkanu, teraz lecia³ magazyn Tomasza Zubilewicza "Podró¿uj z Tomkiem Zubilewiczem".
No, no, no.
[ Dodano: Czw Cze 15, 2006 7:24 pm ]
O, a stronĂŞ majawogrodzie.pl widzieliÂście?
ÂŚwietna!

Dziœ rano widzia³em relacjê z jakiegoœ paùœtwa, gdzie grozi wybuch wulkanu, teraz lecia³ magazyn Tomasza Zubilewicza "Podró¿uj z Tomkiem Zubilewiczem".

[ Dodano: Czw Cze 15, 2006 7:24 pm ]
O, a stronĂŞ majawogrodzie.pl widzieliÂście?

Marcin pisze:O, a stronĂŞ majawogrodzie.pl widzieliÂście?ÂŚwietna!

Przy³¹czam siê do proœby Bajtek-fm.

Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! 

Nooo... Mamy kolejnÂą OmenkĂŞ! :devil: Gdyby zechciaÂła siĂŞ tak do pogody ubieraĂŚ, to zrobiÂłaby prawdziwÂą furrorĂŞ!

To moÂże ja siĂŞ podejmĂŞ :-) Na razie zapraszam wszystkich na mojÂą stronkĂŞ Doroty Gardias . Stronka wyglÂąda troche po partyzancku, ale zostaÂła oddzielona od innej i w wolnych chwilach jest uzupeÂłniana. Nie naleÂży rownieÂż zapominaĂŚ o innej pogodynce Marcie HaÂłas od ktĂłrej to wszystko siĂŞ zaczeÂło.
Nowa odsÂłona strony tvn METEO
Nie wiem czy wchodizliÂście,a le jst nowa odsÂłona strony TVN METEO. Jak dla mnei super. Komentujcie.
http://tvnmeteo.pl
http://tvnmeteo.pl

6. urodziny tvn24 (9 sierpnia 2001 - 9 sierpnia 2007)