TVP Info

Dyskusje na temat pozostałych stacji telewizyjnych.

Moderator: Łukasz

Camilo
Guru
Guru

Post autor: Camilo »

Udziały w rynku za ubiegły tydzień:
TVN24 - 3,15%
TVP Info - 1,26%
TVP Regionalna - 1,15%
Polsat News - 1,05%

Z Wiertniczej to na Plac Powstańców powinni porządny bukiet kwiatów wysłać i specjalne podziękowanie za taki prezent. :D Argument z brakiem zasięgu średnio do mnie przemawia, bo nie ma już szans, by oglądalność im wzrosła o 200 czy 300%. A skoro już o udziałach mowa, to podejrzewam, że do końca roku wszystkie kanały TVP osiągną wynik jednocyfrowy, bo to nie trynd, że widzowie się odwracają na rzecz kanałów tematycznych, tylko to oni produkują masę badziewia i wcale się nie dziwię, że nikt tego nie chce oglądać.
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Re: TVP Info

Post autor: Trzeciak »

Na razie Jedynka i Dwójka mają za sobą tydzień z udziałami dwucyfrowymi. Poza tym do końca roku jeszcze będą święta, a świątecznych ramówkach TVP jednak przegania komercyjną konkurencję.
matik
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Re:

Post autor: matik »

Camilo pisze:A skoro już o udziałach mowa, to podejrzewam, że do końca roku wszystkie kanały TVP osiągną wynik jednocyfrowy, bo to nie trynd, że widzowie się odwracają na rzecz kanałów tematycznych, tylko to oni produkują masę badziewia i wcale się nie dziwię, że nikt tego nie chce oglądać.
To że oglądalność kanałów TVP spada (po za powtórkowymi TVP Seriale, TVP Rozrywka i TVP Historia) to fakt niezaprzeczalny. Jeżeli chodzi o średnią z całego roku w grupie 16-49 to z całą pewnością wynik będzie jednoczyfrowy, a w grupie 4+ możliwy jednocyfrowy wynik jest dla TVP2. TVP1 w tej grupie jeszcze sobie jako tako radzi, więc tu wynik jednocyfrowy z całą pewnością nie grozi, nie przy obecnej średniej za 8 miesięcy 2013 roku.
epsztajnek
Fanatyk :)

Post autor: epsztajnek »

Zauważyłem, że wraz z nową odsłoną, zmieniono pracę prezenterów pogody z dwuzmianowej na trójzmianową. :D
3405t
Bywalec
Bywalec

Post autor: 3405t »

no i bardzo dobrze :)
3405t
Bywalec
Bywalec

Re: Zmiany ramówkowe

Mała zmiana w TVP INFO sobotni program "Debata TVP Info" zostaje zastąpiony przez program "Debata Trójstronna". Pewnie to dlatego że "Debata TVP Info" miała przestarzała oprawę graficzną (jeszcze ze strzałkami, bez kwadratów).
epsztajnek

Post autor: epsztajnek »

3405t pisze:Mała zmiana w TVP INFO sobotni program "Debata TVP Info" zostaje zastąpiony przez program "Debata Trójstronna".
A program "Debata Trójstronna" zostaje zastąpiony zbiorowym onanizmem do trenera Nawałki :devil: :devil: :devil:
3405t
Bywalec
Bywalec

ale ja już o tym nie wiedziałem :)
maxxx

Post autor: maxxx »

Dzisiaj jedna z reporterek tvp info, nie pomne w tej chwili która (tym lepiej dla niej) zapytała mieszkańca miejscowości w której doszło do wybuchu gazu: "czy często u Was dochodzi do podobnych wybuchów?"
Normalnie zatkało mnie. :spiewa:
Joanna Kryńska -magical journalist Tvn24 !
Camilo
Guru
Guru

Program specjalny poświęcony Ukrainie już nie tylko w TVN24. Prowadzi Michał Adamczyk. Refleks stacji trochę opóźniony, jednak mimo wszystko wart gratulacji.
Camilo
Guru
Guru

'Z dnia na dzień' to nowa pozycja pozycja programowa TVP Info. Emitowana będzie od stycznia codziennie o 22:55.

To, że pomysł mało oryginalny, to już dodawać nie trzeba. :hyh:
lukaszbialas
Bywalec
Bywalec

Post autor: lukaszbialas »

Camilo pisze:'Z dnia na dzień' to nowa pozycja pozycja programowa TVP Info. Emitowana będzie od stycznia codziennie o 22:55.

To, że pomysł mało oryginalny, to już dodawać nie trzeba. :hyh:
a Panorama dnia zostaje? Bo przecież to już jest podsumowanie dnia w TVP INFO.
olona
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: olona »

Tak zostaje bo jest w ramówce.
Ramówka na 2.01.2014
16:30 Puls Polski
16:55 INFOrozmowa
17:15 Twoje Info
17:55 Twoje Info - Twój gł‚os
18:28 Puls Polski
18:43 INFObiznes
18:55 INFOrmacje
19:20 Serwis sportowy
19:25 Pogoda Info
19:30 Puls Polski
19:57 Dziś› wieczorem
20:12 Min곂a 20ta
20:44 Flesz - Serwis Info
20:52 Pogoda Info
21:00 Serwis Info Wieczór
21:08 Pogoda Info
21:15 Puls Polski
21:40 STUDIO LOTTO
21:50 Flesz - Panorama Dnia
21:55 Panorama Dnia
22:30 Jan Pospieszalski: Bliźej
23:15 Z dnia na dzień„
00:05 Sportowy Wieczór
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Camilo
Guru
Guru

Pamiętam jak kilka lat temu na swojej antenie mieli wieczorny program pt. 'Minął dzień'. Prowadziła m.in. Diana Rudnik, a proporcje między informacjami a publicystyką były bardzo wyważone. Jak tylko przyzwyczaiłem się do tego programu i polubiłem go, to jak to zwykle w TVP bywa, został zdjęty z anteny. :D24 A mam wrażenie, że teraz, po "Panoramie Dnia", coś takiego by się na nowo przydało. W każdym razie chociaż ten tytuł był lepszy. :rozglada:
Camilo
Guru
Guru

Jeszcze jedna informacja, otóż TVP Info rozważa likwidację jedynego sensownego obecnie programu ze swojej anteny, czyli "7 dni świat":
Program „7 dni świat” do końca br. będzie miał prowadzącego zastępczego, którym został Piotr Górecki, dziennikarz TVP będący wcześniej korespondentem zagranicznym i wydawcą „Wiadomości”. Możliwe jednak, że w nowym roku program zostanie zdjęty z anteny. - Niestety, nie możemy tego wykluczyć. Żadne decyzje jeszcze nie zapadły - mówi nam Jacek Rakowiecki, rzecznik TVP. Podkreśla przy tym, że jest to autorski program Andrzeja Turskiego.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/li ... -dni-swiat
Autorski autorskim, ale raczej Andrzej Turski nie miałby nic przeciwko kontynuacji, bo to program bardzo potrzebny. Sam zresztą przed chorobą podkreślał, że nie jest to droga produkcja, zatem wydaje mi się, że bardziej brakuje tu chęci do kontynuacji.
ODPOWIEDZ