Może wczesna pora jej nie służy? Swoją drogą, jest jakiś niepisany zakaz - dżentelmeński - nie wymieniania nazw konkurencyjnych stacji, np. gościom TVN - POLSATU etc? Z innej beczki - zauważyłem, że niektóre ikony TVN24 jak Maria Czubaszek występują swobodnie w innych tv, także tych komercyjnych, i nie wiąże się to z konsekwencjami - ale może są wyjątki od reguły, staż wiekowy itd.
Olejnik na Facebooku: Kilka miesięcy temu wydawca "Wprost" proponował mi stanowisko redaktor naczelnej tygodnika. Dobrze, że jej nie przyjęłam. Musiałabym dziś biegać po cudzych mieszkaniach i grzebać ludziom w szufladach. Uważajcie, co wrzucacie do śmietnika, zbliża się redaktor Latkowski...
Ktoś już komentując, zwrócił uwagę na to, jak DYSPOZYCYJNA jest dziennikarka, która dla zachowania stanowiska, zachowywałaby się niezgodnie z własnym sumieniem, "grzebiąc w cudzych rzeczach".
Czy nie sądzicie że pani Olejnik nie nadaje się żeby prowadzić Kropkę nad i ona cały czas się kompromituję na antenie kłóci się z tymi politykami prowokuję ich do kłótni z nią czy my naprawdę mamy takich polityków którzy dają się namawiać do tego żeby wystąpić w tym programie ja bym się nie dał namówić wqiedząc że będe musiał z nią gadać
Olejnik dziś na Facebooku odniosła się do rzekomego przejścia do TVP1. Pomysłodawcą tego miał być Paweł Kukiz:
Chciałabym zawiadomić pana dyrektora TVP1 - nazwiska nie pamiętam, dorobku nie znam - że nie staram się o pracę w Telewizji Publicznej. Nawet mi to przez myśl nie przeszło. Prowadzę Kropka nad i w TVN24. Zapraszam do oglądania. Z poważaniem, Monika Olejnik.