Niania ma duże szanse wygrać, ale zwracam uwagę na popularne "Ranczo", które jeżeli nie zajmie 1. miejsca to na pewno przypadnie mu 2. Co do serialu obyczajowego to chciałbym żeby wygrał serial "Na Wspólnej", ale jest to wątpliwe. W tamtej edycji 3. miejsce zajęły "Barwy Szczęścia", które nadawane były w TVP2 zaledwie 3 miesiące, do 1. miejsca brakowało im bodajże 16 tys głosów. Tej jesieni BSZ ogląda po 5 mln, a więc nawet do 2 milionów więcej niż NW i to daje temu serialowi dużą przewagę nad NW. Poza tym BSZ non stop się reklamują, co godzinę w TVP2 jest belka zachęcająca do głosowania na ten serial w Plebiscycie Telekamery a podczas samego serialu (i podczas "M jak Miłość" [8mln]) jest ta belka wyświetlana po 3 razy nawet. Do tego BSZ mają dużą reklamę na swojej stronie internetowej. Myślę, że w tym roku wygrają niestety "Barwy Szczęścia", drugie miejsce przypadnie "Na Wspólnej" natomiast trzecie "Teraz albo nigdy!", czwarte "Londyńczom" a piąte serialowi "Tylko miłość".
A jeżeli chodzi o serial komediowy to myslę, że jeżeli "Ranczo" zajmie drugie miejsce to miejsca będą układały się tak:
1. "Niania"
2. "Ranczo"
3. "39 i pół"
4. "Świat wg Kiepskich"
5. "U Pana..."
Co do programu rozrywkowego to też jestem zdziwiony, że nie ma wśród nominowanych "Tańca z Gwiazdami". Tutaj myślę, że wygra "Mam Talent!", drugie miejsce zajmie "Jak oni Śpiewają". trzecie "Gwiazdy tańczą na lodzie", czwarte "Tak to leciało" a piąte "Fabryka Gwiazd". Tutaj FG może mieć czwarte miejsce a TTL piąte.
Myślę, że najlepszą aktorką po raz trzeci zostanie Agnieszka Dygant. Drugie miejsce zajmie Trzebiatowska albo Guzikowa. Natomiast Zielińska i Grabowska zajmą 4 i 5 miejsce. Jeżeli chodzi natomiast o aktorów to mam mieszane uczucia, jednak obstawiam na Małaszyńskiego, Karolak pewnie zajmie drugie miejsce, trzecie przypadnie Zakościelnemu lub Żakowi, ostatnie Krawczyk zajmie i tego jestem prawie pewny

aż dziwie się, że w tym roku dostał nominację, pamiętam, że w tamtym roku też został nominowany i zajął chyba 5. miejsce.