Dzisiaj "Wydarzenia" mogÂą siĂŞ okazac lepsze nie tylko od "WiadomoÂści", ale teÂż od "FaktĂłw TVN" !!! Wszystko za sprawÂą tego, Âże POlsat zdobyÂł nagranie z samego centrum piekÂła - z hali w Katowicach tuÂż po zawaleniu. Filmik zostaÂł nakrĂŞcony telefonem komĂłrkowym...[/img]
SÂłuchajÂąc zapowiedzi dzisiejszego wydania "WydarzeĂą" aÂż mnie wmurowaÂło. Gdybym powiedziaÂł Âże byÂła ÂżenujÂąca, to byÂłoby to za maÂło.
Hanka z tragedii zrobiÂła jednÂą wielkÂą taniÂą sensacjĂŞ, jakiej nie uprawia nawet Uwaga, Fakt, czy Super Express. PiaÂła o dziesiÂątkach zaniedbaĂą, o dramatycznych bÂłaganiach o pomoc, o tym, Âże na dachu zalegaÂły tony Âśniegu, piaÂła teÂż mocno o tym, Âże zginĂŞÂła 67 ofiara i wrĂŞcz wydzieraÂła siĂŞ "jak moÂżna byÂło do tego dopuÂściĂŚ". Wyemitowano rĂłwnieÂż zdjĂŞcia z komĂłrki i jakiÂś zapis rozmowy telefonicznej. TakÂże TVN24 emitowaÂła telefon na 112, jednak nie byÂł on takÂą sensacjÂą, jak ten. Intonacja zdaĂą, czytanych orzez HankĂŞ byÂła ÂżaÂłosna. WrĂŞcz siĂŞ wydzieraÂła, piaÂła o tym jak moÂżna byÂło do tego dopuÂściĂŚ, o dziesiÂątkach zaniedbaĂą. Czy nie moÂżna tego przedstawiĂŚ bez uprawiania taniej sensacji, czy nie moÂżna tego czytaĂŚ ze spokojem i rozwagÂą? Nie wiem co Hania zamierzaÂła, ale jak dla mnie zapowiedÂź byÂła ÂżaÂłosna. Nie widziaÂłem, Âżeby jakikolwiek inny dziennikarz robiÂł z tego wydarzenia takÂą sensacjĂŞ, Âżeby tak piaĂŚ - wszyscy spokojni i z rozwagÂą.
PoczÂątek WydarzeĂą juÂż znacznie spokojniej, ktoÂś jej chyba daÂł znaĂŚ, Âże piaÂła i siĂŞ wydzieraÂła. TakÂże mniej taniej sensacji, ale naadal jest ona obecna. "Coraz bardziej przeraÂżajÂący obraz nieprawidÂłowoÂści, zaryglowane drzwi". Wydarzenia znacznie lepsze, niÂż ich zapowiedÂź.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 30 sty 2006, 18:56 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Przed chwil¹ czyta³em o tym jak powinni zachowywaÌ siê dziennikarze w Super Stacji (powst¹jacym kanale TV typu tabloid) i po przeczytaniu postu Marcina doszed³em do wniosku, ¿e Hanna w Polsacie siê marnuje i powinna przejœÌ do Super Stacji
Jednak wielu ludzi miaÂło racjĂŞ - na tym forum nie ma obiektywizmu wÂśrĂłd userĂłw - kaÂżdy jest zaÂślepiony "Faktami" i nie widzi profesjonalizmu innych stacji.
A co do wypowiedzi Marcina sie nie zgadzam... Poza tym to jak na moderatora Marcin ma strasznie ubogie sÂłownictwo (lub po prostu nie wiedziaÂł co napisac :devil:), Âżeby w wypowiedzi uÂżyc aÂż 5 razy sÂłowa "piaÂła" i "piac"...
nie widziaÂłem zapowiedzi, ale widziaÂłem wydarzenia, moim zdaniem nic nie byÂło w nich sensacyjnego, hania mĂłwiÂła w miarĂŞ spokojnie i na nie narzekaÂła, a to Âże wydarzenia pokazaÂły nagranie tel kom to nie nazwaÂłbym tego sensacjÂą
kaÂżdy jest zaÂślepiony "Faktami" i nie widzi profesjonalizmu innych stacji.
tak jest to widoczne, ale to jest w koĂącu strona dla fanĂłw tvn-u
kaÂżdy jest zaÂślepiony "Faktami" i nie widzi profesjonalizmu innych stacji.
tak jest to widoczne, ale to jest w koĂącu strona dla fanĂłw tvn-u
No wÂłasnie jak cos nie pasuje to...
...yyy to wiecie co.
P.S. i nie kaÂżdy jest zaÂślepiony "Faktami" napewno ja nie. OglÂądam prawie wszystkie dzienniki (jak mam czas) ale jednak wpoÂśrĂłd nich najlepsze sÂą "Fakty". :]
Dzisiaj zauwaÂżyÂłem, Âże w popoÂłudniowych Wydarzeniach zrezygnowano z ozdobnikĂłw. Ale najlepsze byÂło na koniec, GugaÂła siĂŞ przejĂŞzyczyÂł i z tego co wyÂłapaÂłem, to powiedziaÂł: "W Wyparzeniach, Wydarzeniach to juÂż wszystko dziĂŞkujĂŞ za uwagĂŞ i do zobaczenia".
Tak to jest niezÂłe:):) A co do ozdobnikĂłw to chyba lepiej byÂł oz nimi, ozdobniki sa fajne, znaczy siĂŞ te w "Wydarzeniach" i "wiadomosciach" mi siĂŞ niepodobajÂą, ale jkak by nad nimi popracowaĂŚ. Najbardziej podobaja mi siĂŞ te w "Faktach" ale te na monitorze z tyÂłu.
no to teraz fakty odskocz¹ wydarzeniom jeœli chodzi o ogl¹dalnoœÌ, moim zdaniem Lis bêdzie teraz szuka³ nowego, znanego dziennikarza, a przede wszystkim prowadz¹cego wydarzenia, bo sama Smoktunowicz to jest za ma³o, chocia¿ patrz¹c na obecn¹ kadrê prowadz¹cych wiadomoœci i tak nie jest Ÿle. S³ysza³em ¿e now¹ osob¹ w wydarzeniach ma byÌ Tejchner, ale w¹tpiê by by³ to prowadz¹cy porównywalny swoimi umiejêtnoœciami z Durczokiem czy Rymanowskim, ale zreszt¹ zobaczymy jak wypadnie, bo mo¿e siê mylê