Dzisiaj w prognozie pogody po 11:20 miała miejsce wpadka. Otóż na mapie w pogodzie na sobotę pojawił się u góry napis "Sobota 13.03", a potem podczas pogody na niedzielę napis "Niedziela 14.03". Osobiście nie wiem dlaczego doszło do tej pomyłki, ale takie temperatury jeśli pasują do marca, to raczej do końcówki tego miesiąca.
Z cyklu Komisarza Przygody: Paskowy się chyba trochę powtórzył z sylabami, ale przyznaję, że nie jest to tak epickie jak "Fala powodziowa na Odrze w Świętokrzyskim" z konkurencyjnej stacji
Ciekawe, czy druga pani Joanna Kryńska jest równie urodziwa
Swoją drogą wyłapałem też inną rzecz, bo w materiałach reporterskich TVN24 BiS mamy raz Angelikę Maj, a innym razem (jak tutaj) Andżelikę. Może warto by jednak ustalić jednolitą wersję
Tu akurat trafiłem TVN24 na tej wpadce, choć... to zdarzyło się także w "Głosie Wielkopolskim" (nie miałem jak zdjęcia zrobić). Nie wiem, czy "Wyborcza" też nie przechrzciła ministra zdrowia Adama Niedzielskiego
Swoją drogą zaraz przypomina mi się Ucho Prezesa, gdzie też był Adrian, Ambroży, który przed gabinetem twardo czekał
Dziękuje @Meteor. Tak bym się w życiu nie dowiedział - kolejna odznaka jeszcze przed wywiadem przy okazji protestów w sprawie #LexTVN. Wprawne oko cały czas obserwuje, zatem zobaczymy, co uda się trafić
No i mamy ewidentny dowód na to, że jesteśmy czytani przez osoby bezpośrednio związane z TVN-em, zatem to z jednej strony pozytywna motywacja, a z drugiej swego rodzaju odpowiedzialność
W materiale opisującym, czego będą dowiadywać się uczniowie z HiT-owego przedmiotu (Historia i Teraźniejszość) taka oto pozycja:
Kurcze, niełatwe - nie pamiętam, w którym roku powstała ekologia, podobnie z jaką jej rocznicą związany jest ekologizm. Hmmm... Towarzysze, pomożecie