[TVN] Sopot Festival 2005-2009
Moderator: Łukasz
-
- Fan Forum
- Kontakt:
Re: Sopot Festival 2008
Na razie mi się bardzo podoba. Niektóre loty kamer bardzo fajne, Magda na początku zestresowana teraz już lepiej scena ładnie oświetlona. Fajny dźwięk czyli to co składa się na udany Festival
Zdecydowanie brak paplaniny jury to duży plus. Ogólnie też Magda jakaś lepsza też ostatnio jest, i dzis rano i teraz ;D
korzystając ze stałego elementu SF jakim są reklamy, powiem ze dwa słowa na temat festiwalu:
1. Scenografia niestety nie do końca ładna, podoba mi się, że jest tak rozbudowana, dwa telebimy po lewo, po prawo sporo tych łuków; niektórzy mówili, że jak scena się zaświeci to będzie pięknie: z daleka może wygląda to OK, ale na zbliżeniach artystów wygląda beznadziejnie. Ogólnie jest bardzo statyczna, nie ma gdzie wyświetlać animacji, brak dynamiki. Ogólnie to słabo niestety. Podoba mi się jednak to miejsce, w którym stoi Magda Mołek.
2. Najlepiej dotychczas wypadło Video.
3. Prowadząca: świetna fryzura, sukienka i to na szyi
Prowadzenie OK.
4. Olbrzymi plus za brak gadaniny jury i szybkie i sprawne prezentowanie artystów.
5. Podoba mi się (nawet bardzo), że podczas wejść prowadzącej leci muzyka z motywu SF. Jest bardzo fajna
6. Niezbyt podoba mi się grafika w prezentacji wykonawców przed występem i minus za to, że na początku występu jeszcze przed belką lecą wężykiem po całym ekranie takie napisy idiotyczną czcionką.
7. Szkoda, że nie ma sceny z tyłu, chociaż jak w jury nie gadają, to po co ją budować.
na razie to tyle. heh
aha. r_r16: rzeczywiście koncert inny i właściwie miło popatrzeć na coś nowego.
1. Scenografia niestety nie do końca ładna, podoba mi się, że jest tak rozbudowana, dwa telebimy po lewo, po prawo sporo tych łuków; niektórzy mówili, że jak scena się zaświeci to będzie pięknie: z daleka może wygląda to OK, ale na zbliżeniach artystów wygląda beznadziejnie. Ogólnie jest bardzo statyczna, nie ma gdzie wyświetlać animacji, brak dynamiki. Ogólnie to słabo niestety. Podoba mi się jednak to miejsce, w którym stoi Magda Mołek.
2. Najlepiej dotychczas wypadło Video.
3. Prowadząca: świetna fryzura, sukienka i to na szyi

4. Olbrzymi plus za brak gadaniny jury i szybkie i sprawne prezentowanie artystów.
5. Podoba mi się (nawet bardzo), że podczas wejść prowadzącej leci muzyka z motywu SF. Jest bardzo fajna

6. Niezbyt podoba mi się grafika w prezentacji wykonawców przed występem i minus za to, że na początku występu jeszcze przed belką lecą wężykiem po całym ekranie takie napisy idiotyczną czcionką.
7. Szkoda, że nie ma sceny z tyłu, chociaż jak w jury nie gadają, to po co ją budować.
na razie to tyle. heh

aha. r_r16: rzeczywiście koncert inny i właściwie miło popatrzeć na coś nowego.
//////////
-
- Czasem tu wpada
To ja napisze:
1. Scena z daleka jest śliczna
2. Loty kamer ogólnie wypadają dobrze, lecz był moment gdy się trzęsły, loty były nierówne.
3. Magda M. na początku trochę stremowana, lecz teraz wypada bardzo dobrze.
4. Zapowiedzi całkowicie mi się nie podobają - nie pasują do oprawy (jaka firma robiła oprawę SF)
5. Jakość obrazu - TVN SD: trochę za mały bitrate, w TVN HD sądząc po opiniach z hdtvpolska.pl to też.
Jutro zapowiada się bardziej interesująco.
1. Scena z daleka jest śliczna

2. Loty kamer ogólnie wypadają dobrze, lecz był moment gdy się trzęsły, loty były nierówne.
3. Magda M. na początku trochę stremowana, lecz teraz wypada bardzo dobrze.
4. Zapowiedzi całkowicie mi się nie podobają - nie pasują do oprawy (jaka firma robiła oprawę SF)
5. Jakość obrazu - TVN SD: trochę za mały bitrate, w TVN HD sądząc po opiniach z hdtvpolska.pl to też.
Jutro zapowiada się bardziej interesująco.
Moje spostrzeżenia:
1. Magda prowadzi jakoś lepiej niż w zeszłym roku.
2. Scena nie podoba mi się
Choć jest bardziej rozbudowana niż rok temu.
3. Jury w publiczności ?
Trochę głupi pomysł
4. Plus za to, że nie ma paplaniny jurorów po występie każdego z wykonawców.
5. Muzyka ok ale zapowiedzi porażka.
6. Reklama trwała chyba z 15 minut jak nie więcej
i tu bardzo duży minus...
7. Reklama 1 trwała bodajże od 20:26 do chyba 20:43. Później Natalia Lesz (co mi się wogóle nie spodobało) i ponad 5 minut gadki jury :/ i reklama! Pewnie kolejne 10 minut...
1. Magda prowadzi jakoś lepiej niż w zeszłym roku.
2. Scena nie podoba mi się

3. Jury w publiczności ?

4. Plus za to, że nie ma paplaniny jurorów po występie każdego z wykonawców.
5. Muzyka ok ale zapowiedzi porażka.
6. Reklama trwała chyba z 15 minut jak nie więcej

7. Reklama 1 trwała bodajże od 20:26 do chyba 20:43. Później Natalia Lesz (co mi się wogóle nie spodobało) i ponad 5 minut gadki jury :/ i reklama! Pewnie kolejne 10 minut...
Oceny jury żenujące.
Rozumiem, że ci ludzie chcą zabłysnąć krytykanctwem...
OK, wiec ja jako widz też pozwolę sobie na słowa krytyki, skierowane do jury – chała, po prostu chała.
Oglądać się odechciewa...
Rozumiem, że ci ludzie chcą zabłysnąć krytykanctwem...
OK, wiec ja jako widz też pozwolę sobie na słowa krytyki, skierowane do jury – chała, po prostu chała.
Oglądać się odechciewa...
Jezu! Co to jest za żenada!
Cała piątka wykonawców jest niegodna by występować na sopockiej scenie, bardzo krytykowaliście "Sopot Hit festival" Ciekawy jestem co o tym powiecie? Wykonawcy są żenujący, ale o tym powiem jeszcze później.
Konferansjerka przeciętna. Minęły czasy jedynek na scenie, gdyby do Mołek dołaczyły dwie osoby, zrobiłoby się bardziej dynamicznie, może ciekawiej. Lubię dialogi wsród konferansjerów.
Scena, nic ciekawego. Oba Sopoty (Polsat i TVP) mialy lepszą. Te żólte rury wyglądają tragicznie.
Wypowiedzi Kozyry bezczelne, chamskie, wredne.. niestety bardzo adekwatne. Lesz, Schaby.. z czym do ludzi? Miałem cichą nadzieje, że Nina Terentiew porwie tego pana do jury "Fabryki gwiazd"..
Reklam jest masa.. pierwsza trwała od 20.26 do 20.40.. kolejna zacząła się o 20.59 i trwa do teraz.
Ostatnią sznasą na uratowanie wieczoru są wykonawcy zagranicznie, o dziwo ten skład wyszedł TVNowi dość ciekawie. Ocenę ostateczną wydam pod koniec. Pozdrawiam:)
Cała piątka wykonawców jest niegodna by występować na sopockiej scenie, bardzo krytykowaliście "Sopot Hit festival" Ciekawy jestem co o tym powiecie? Wykonawcy są żenujący, ale o tym powiem jeszcze później.
Konferansjerka przeciętna. Minęły czasy jedynek na scenie, gdyby do Mołek dołaczyły dwie osoby, zrobiłoby się bardziej dynamicznie, może ciekawiej. Lubię dialogi wsród konferansjerów.
Scena, nic ciekawego. Oba Sopoty (Polsat i TVP) mialy lepszą. Te żólte rury wyglądają tragicznie.
Wypowiedzi Kozyry bezczelne, chamskie, wredne.. niestety bardzo adekwatne. Lesz, Schaby.. z czym do ludzi? Miałem cichą nadzieje, że Nina Terentiew porwie tego pana do jury "Fabryki gwiazd"..
Reklam jest masa.. pierwsza trwała od 20.26 do 20.40.. kolejna zacząła się o 20.59 i trwa do teraz.
Ostatnią sznasą na uratowanie wieczoru są wykonawcy zagranicznie, o dziwo ten skład wyszedł TVNowi dość ciekawie. Ocenę ostateczną wydam pod koniec. Pozdrawiam:)
hehe nie lubię Natalii, ale te wypowiedzi były stanowczo za ostre, zdecydowanie. Po prostu nie jest w porządku jeździć tak ostro po kimś na festiwalu - Maryla, czy pani Irena w poprzednich latach też pokazywały, kto nie umie śpiewać ale robiły to subtelnie.
Fajnie by było gdyby w finale po 2 piosenki śpiewali.
Fajnie by było gdyby w finale po 2 piosenki śpiewali.
-
- Początkujący
Ależ mnie jury irytuje, szczególnie pan Kozyra, dupek, cham i prostak. Chociaż ogólnie mają rację, żaden z 5 występów nie był rewelacyjny, porywający - było baaaaaardzo przeciętnie, natomiast z krytyką Natalii Lesz, moim zdaniem, przesadzono i to bardzo, widać jaką moc kreowania gustów ma Pudelek.pl. Panu z kiepskiego radia wypada pomachać środkowym palcem, za całokształt. :hyh:

Natalia Lesz wypadła bardzo słabo, ale jej piosenka nie była rewelacyjna. Reklamy od 20:59 do 21:11. Brawo TVN. W czasie godziny i 11 minut pokazał 26 minut reklam. Rozumiem, że 1/3 całej transmisji to reklamy?
Oj zgadzam się, zgadzammks pisze:Wypowiedzi Kozyry bezczelne, chamskie, wredne.. niestety bardzo adekwatne.

Co do sceny się nie zgodzę, ta z SHF i TOPtrendy były gorsze... Najgorszą miał SHF, Polsat lepszą. Chociaż SF ma nie ładną scenę, to lepszą niż konkurencja.
A w finale: Pectus, ludzie.... to jakaś porażka, ja nie widziałem ich piosenki na żadnej liście przebojów. Musi wygrać Matt Pokora albo ktoś zza granicy, bo jak wygrają oni to ja przestaję wierzyć w Sopot Festival.
Aha! Niezłe było z tym bobasem, co krzyczał "magda!" hehe
//////////
Dlaczego nie Ania Wyszkoni i Video?!
Szkoda... liczyłem na ten duet...

yyy... Pectus? Jakieś nieporozumienie? Wogóle się nie spodziewałem. Szok! Porażka JURY i SOPOT FESTIVALu!
Scena to kwestia gustu. Ja uważam, że ta jest najgorsza z historii wszystkich dotychczasowych festiwali TVNu. W tym roku lepszą miał TopTrendy, gorszą jednak Opole i SHFCo do sceny się nie zgodzę, ta z SHF i TOPtrendy były gorsze... Najgorszą miał SHF, Polsat lepszą. Chociaż SF ma nie ładną scenę, to lepszą niż konkurencja.