[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Re: X FACTOR

Post autor: Trzeciak »

Dla ciekawostki dodam jeszcze, że jutro o 21:00 w Radiu Pin Adam Sztaba w swoim autorskim programie przeprowadzi wywiad w Wojciechem Iwańskim - producentem "X Factora".
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Może zapyta, czy będą kolejne edycje.
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: tomalapt »

Wiecie gdzie można obejrzeć 1 sezon XF?
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: tomalapt »

Mało kto wie, ale Wojciech Ezzat brał udział w 1 edycji XF. Nie dostał się za daleko, tylu było chętnych...
Przykład jak XF z roku na rok słabnie.
musicomaniakk
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: musicomaniakk »

Dla mnie żadna to ciekawostka. A że słabnie - może i tak. Ale mimo wszystko trzymam za niego kciuki, bo jest lepszy od większości uczestników wszystkich edycji PL :)

Obrazek
Trzeciak
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Trzeciak »

tomalapt pisze:Mało kto wie, ale Wojciech Ezzat brał udział w 1 edycji XF. Nie dostał się za daleko, tylu było chętnych...
Przykład jak XF z roku na rok słabnie.
A może po prostu przez te dwa lata się doskonalił i wyciągał pewne wnioski. Bo póki co - po prostu się nie poddał. Podzielam zdanie poprzednika - mam nadzieję, że on w niedzielę wygra, mimo, że nie jest murowanym faworytem.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Przypomniałem sobie, że znów ostatnio nie było żadnego motywu odcinka, a odcinek wcześniej znów polska piosenka i zagraniczna 3 rok z rzędu... Ja nie rozumiem, zrobili Jacksona z Queen, ale co dalej? Jest tyle do wykorzystania, choćby ABBA, Bon Jovi, Deep Purple, Prince, Rolling Stonsi, z nowszych Rihanna, Beyonce, GaGa, Britney Spears, Adele itd. Nawet z polskich piosenek ile można tematów zrobić, Bajm, Lady Punk, Republika, Perfekt, Manaam, Budka Suflera (oczywiście piosenki stare, nie te nowe szmiry), Dżem, ONA, Hey, Myslovitz, Górniak, Rodowicz, Jopek, Niemen, Grechuta. No na poczekaniu można wymyślić tematy na 5 kolejnych edycji, więc ja nie rozumiem tego.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: r_r16 »

Tematem ostatniego odcinka był Big Band i Soul. Tak przynajmniej podano oficjalnie w zapowiedzi przed czołówką. A to, że TVN zsuwa tematy odcinka na bok (czyt. nie mówi o nich głośno) to już zupełnie inna sprawa.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Heh ja wiem jaki był temat- ale jakie były utwory!

1. temat, Bigband- Lady Marmelade, I need a dollar, Smooth Operator i Georgia on my mind (chyba że to był soul? ale też nie pasują...)

Z drugich występów choćby Alicia Keys...

Także ten...
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

Masz rację. Ja jedynie zwróciłem uwagę, że temat oficjalnie był, jednak z jego realizacją wypadło słabo.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Uczestnicy w finale zaśpiewają premierowe utwory, które następnego dnia będą mogły być grane w radio :D
Czyli 1 piosenka premierowa i 2 duet? Mogliby dać po 3 występy - 3 najlepszy z edycji, ale pewnie to pominą.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Premierowe- czyli swoje własne premierowe czy czyjeś po prostu nie wydane? Jeśli swoje, to super, bo powtarzanie występu z innych liveów jest nudne.
r_r16
Fan Forum
Fan Forum

No nareszcie ktoś poszedł po rozum do głowy! Tak było/jest w UK - finaliści śpiewają cover, który potem zostaje wydany (zaraz w następnym tygodniu po finale) jako jego pierwszy singiel.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

To chyba mają być piosenki specjalne napisane dla uczestników
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Heh ciekawe co im się stało w tym tvnie?
ODPOWIEDZ