[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
Re: X FACTOR
Dla ciekawostki dodam jeszcze, że jutro o 21:00 w Radiu Pin Adam Sztaba w swoim autorskim programie przeprowadzi wywiad w Wojciechem Iwańskim - producentem "X Factora".
Może zapyta, czy będą kolejne edycje.
Wiecie gdzie można obejrzeć 1 sezon XF?
Mało kto wie, ale Wojciech Ezzat brał udział w 1 edycji XF. Nie dostał się za daleko, tylu było chętnych...
Przykład jak XF z roku na rok słabnie.
-
- Czasem tu wpada
Dla mnie żadna to ciekawostka. A że słabnie - może i tak. Ale mimo wszystko trzymam za niego kciuki, bo jest lepszy od większości uczestników wszystkich edycji PL 

A może po prostu przez te dwa lata się doskonalił i wyciągał pewne wnioski. Bo póki co - po prostu się nie poddał. Podzielam zdanie poprzednika - mam nadzieję, że on w niedzielę wygra, mimo, że nie jest murowanym faworytem.tomalapt pisze:Mało kto wie, ale Wojciech Ezzat brał udział w 1 edycji XF. Nie dostał się za daleko, tylu było chętnych...
Przypomniałem sobie, że znów ostatnio nie było żadnego motywu odcinka, a odcinek wcześniej znów polska piosenka i zagraniczna 3 rok z rzędu... Ja nie rozumiem, zrobili Jacksona z Queen, ale co dalej? Jest tyle do wykorzystania, choćby ABBA, Bon Jovi, Deep Purple, Prince, Rolling Stonsi, z nowszych Rihanna, Beyonce, GaGa, Britney Spears, Adele itd. Nawet z polskich piosenek ile można tematów zrobić, Bajm, Lady Punk, Republika, Perfekt, Manaam, Budka Suflera (oczywiście piosenki stare, nie te nowe szmiry), Dżem, ONA, Hey, Myslovitz, Górniak, Rodowicz, Jopek, Niemen, Grechuta. No na poczekaniu można wymyślić tematy na 5 kolejnych edycji, więc ja nie rozumiem tego.
Tematem ostatniego odcinka był Big Band i Soul. Tak przynajmniej podano oficjalnie w zapowiedzi przed czołówką. A to, że TVN zsuwa tematy odcinka na bok (czyt. nie mówi o nich głośno) to już zupełnie inna sprawa.
Heh ja wiem jaki był temat- ale jakie były utwory!
1. temat, Bigband- Lady Marmelade, I need a dollar, Smooth Operator i Georgia on my mind (chyba że to był soul? ale też nie pasują...)
Z drugich występów choćby Alicia Keys...
Także ten...
1. temat, Bigband- Lady Marmelade, I need a dollar, Smooth Operator i Georgia on my mind (chyba że to był soul? ale też nie pasują...)
Z drugich występów choćby Alicia Keys...
Także ten...
Masz rację. Ja jedynie zwróciłem uwagę, że temat oficjalnie był, jednak z jego realizacją wypadło słabo.
Uczestnicy w finale zaśpiewają premierowe utwory, które następnego dnia będą mogły być grane w radio
Czyli 1 piosenka premierowa i 2 duet? Mogliby dać po 3 występy - 3 najlepszy z edycji, ale pewnie to pominą.

Czyli 1 piosenka premierowa i 2 duet? Mogliby dać po 3 występy - 3 najlepszy z edycji, ale pewnie to pominą.
Premierowe- czyli swoje własne premierowe czy czyjeś po prostu nie wydane? Jeśli swoje, to super, bo powtarzanie występu z innych liveów jest nudne.
No nareszcie ktoś poszedł po rozum do głowy! Tak było/jest w UK - finaliści śpiewają cover, który potem zostaje wydany (zaraz w następnym tygodniu po finale) jako jego pierwszy singiel.
To chyba mają być piosenki specjalne napisane dla uczestników
Heh ciekawe co im się stało w tym tvnie?