[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Nayma
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: X FACTOR

Post autor: Nayma »

Czy ty myślisz, że TVN przeznaczy jakieś większe pieniądze na jury?
Ja wiem że tego nie zrobią, tak się dzisiaj z nudów w mistrzynię painta bawiłam. :D
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Że programu nie będzie jesienią to wiadomo, ale że pokażą go na wiosnę też nie byłbym pewny. Będzie prawdopodobnie YCD/TM i możliwy powrót TzG. A formuła Mam talent się wyczerpuje i myślę, że ta edycja będzie ostatnią, a więc na jesień 2014 akurat X Factor możnaby wpasować z dłuższym czasem emisji, ale to tylko gdybanie. Nie mniej byłoby to dosyć rozsądne.
Nayma
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

SevenUP, proszę Cię, w tvn-ie nie ma czegoś takiego jak "wyczerpanie formuły" (i nie czepiam się - stwierdzam fakt). Dodatkowo oglądalność Mam talent! i X Factor to jak niebo, a ziemia, a skoro już planują kolejne wydanie XF, to Mam talent! nie jest niczym zagrożone. Proszę tylko o wywalenie Kozyry, naprawdę bardzo proszę. :(
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: tomalapt »

tomalapt pisze:Występ Tanity i Ezzata :D15 , ta kobieta wcale nie śpiewała "lepszy głos miała jak mówiła"... ŻENADA

Nie przywiązujcie się do tego, że Kazadi zapowiedziała kolejną edycję, z Tańcem z Gwiazdami było tak samo, Gąsowski pod koniec zapowiadał kolejną edycję.

Wracając do programu, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Pomysł z autorskimi piosenkami-bomba, gra świateł-bomba, tradycyjnie niestety zbombali dźwięk "wokale", zbyt krótki czas antenowy "ciągły pośpiech" i oczywiście masakryczny występ Tanity "jak można skopać własną piosenkę?".

Dzisiejszy finał oceniam na dobre 4. :brawa:

O tym jak Tanita Tikariam zniszczyła karierę Wojtka Ezzata: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/wojt ... 60913.html

NIe polecam oglądania tego występu. xD
Nayma
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Gdyby występ Tanity i Wojtka miał dobrą oprawę, tancerzy lub akrobatów (np. zwycięzców poprzedniego Mam Talent), ich głosy byłyby lepiej rozdzielone a Tanita nie wyglądałaby jak mieszkanka dworca to byłoby to bardzo przyjemne widowisko. Bo piosenka piękna.
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Nayma pisze:Gdyby występ Tanity i Wojtka miał piękną oprawę, ich głosy byłyby lepiej rozdzielone, Tanita nie wyglądałaby jak mieszkanka dworca to byłoby to bardzo przyjemne widowisko. Bo piosenka piękna.
Uściślijmy, piosenka piękna, tekst piękny, ale dzisiejszy wizerunek/wykonanie Tanity okropne.

Nie widziałem nigdy gorszego występu gościa specjalnego w XF, oglądałem finały większości światowych edycji... Jak zwykle, Polski XF *zaskakuje. xD

*Ten przypadek nie jest pozytywnym zaskoczeniem.
Nayma
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Gdzie Edyta, gdzie Lana, gdzie Beyonce, skoro na naszej polskiej scenie wystąpiła TANITA TIKARAM! :D
sybic
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: sybic »

tomalapt pisze: O tym jak Tanita Tikariam zniszczyła karierę Wojtka Ezzata: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/wojt ... 60913.html
Tanita Tikariam była po prostu za dobra i obnażyła kompletne beztalencie Ezzata, który w tej piosence dysponował głosem jak do kotleta.
Nic dziwnego, że zajął ostatnie miejsce. Zasłużone.
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

sybic pisze:
tomalapt pisze: O tym jak Tanita Tikariam zniszczyła karierę Wojtka Ezzata: http://xfactor.tvn.pl/wideo,2103,v/wojt ... 60913.html
Tanita Tikariam była po prostu za dobra i obnażyła kompletne beztalencie Ezzata, który w tej piosence dysponował głosem jak do kotleta.
Nic dziwnego, że zajął ostatnie miejsce. Zasłużone.
Hmm, moim zdaniem Ezzat zrobił z tej "prostackiej" piosenki hita. Nie jest łatwo śpiewać obok takiego "beztalencia" jakim jest Tanity. Tutaj Wojtek stanął na wysokości zadania. Osoba, która przydzieliła Tanitę Wojtkowi musiała bardzo go nienawidzić. xD

Nie nazywałbym Ezzata beztalenciem, bije on na głowę wszystkich uczestników XF, TVoP, MBTM. Jest to wszechstronny wokalista o potężnej linii melodycznej głosu. Produkcja go po prostu zniszczyła dobierając takiego gościa, oraz własną piosenkę...
Nayma
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Tomalapt, według Ciebie Ezzat naprawdę bije na głowę zwyciężczynię TVoP Natalię Sikorę? :shock:
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Może od początku. Występy powtórkowe były ok, wybór według mnie bardzo dobry chociaż Klaudii dałbym Madonnę :) Premiery... Nie powaliły. Mam nadzieję, że finaliści nagrają wktórtce coś lepszego. Z nich wszystkich najlepiej wypadła Klaudia. No i występy z gwiazdami! :) Co prawda Rea przyćmił Grzegorza, ale razem wypadli świetnie. Najlepsze wykonanie Grzegorza w odcinkach live, na coś takiego czekałem zwłaszcza, że uwielbiam "Wild Love". Wojciech... To było coś okropnego i zarazem smutnego. Bo Tanita zniszczyła możliwość na wygraną Wojtka. Ezzat na szczęście wybrnął i całkowicie przyćmił "gwiazdę". Ten występ bylby dużo lepszy od niej i taka jest prawda. Komentarz Kuby z jednej strony nie na miejscu, ale chyba większość się z nim zgadzała. Zakończenie edycji w wykonaniu "Listu" fenomenalne. Dla mnie to nie tylko najlepszy występ Gawor, ale i najlepszy występ w tej edycji w ogóle. Według mnie przyćmiła nawet ona nieco Edytę, chociaż razem prezentowały się równie dobrze. Potem wiedziałem już, że Ezzat nie ma co liczyć na wygraną, a walka rozstrzygnie się między Grześkiem i Klaudią. Z wyniku jestem zadowolony, ale kto by nie wygrał tak by było, bowiem cała trójka zasługiwała na to. Zdecydowanie był to najbardziej "niepewny" finał, bo naprawdę trudno było przewidzieć kto wygra. Co ciekawe Klaudia w sondzie na tvn.pl miała przez cały tydzień najmniej głosów. Grzegorz miał niemal dwa razy więcej. Występ wspólny bardzo dobry - takie powinny być w każdym odcinku.
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Nayma pisze:Tomalapt, według Ciebie Ezzat naprawdę bije na głowę zwyciężczynię TVoP Natalię Sikorę? :shock:
Nie oszukujmy się, Natalia Sikora wygrała TVoP dlatego, że prezentuje zupełnie nieznany styl śpiewania... Przekręca masakrycznie teksty, skrzeczy, po prostu mi nie odpowiada. Tegoroczna edycja XF też jest kiepska.

Różnica jest taka, że w ścisłym finale XF znalazły się osoby godne programu. Nie oszukujmy się, nienawiść do XF PL zaczęła się wtedy, gdy kiepska wokalnie Maja dostała się do półfinału.
bartek09
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: bartek09 »

Bez wątpienia największy błąd wszystkich trzech edycji - zaproszenie Tanity Tikaram. Wojtek faktycznie poradził sobie z tą piosenką, ale nie zmienia to faktu, że ani ten utwór, ani jego autorka nie powinny pojawić się w tym programie.
SevenUP pisze:Że programu nie będzie jesienią to wiadomo, ale że pokażą go na wiosnę też nie byłbym pewny. Będzie prawdopodobnie YCD/TM i możliwy powrót TzG. A formuła Mam talent się wyczerpuje i myślę, że ta edycja będzie ostatnią, a więc na jesień 2014 akurat X Factor możnaby wpasować z dłuższym czasem emisji, ale to tylko gdybanie. Nie mniej byłoby to dosyć rozsądne.
Mam Talent ma się świetnie i jestem przekonany, że będziemy go oglądać jeszcze przez wiele lat. I tak naprawdę nie ma na dzień dzisiejszy formatu, który mógłby go zastąpić.
SevenUP
Bywalec
Bywalec

Post autor: SevenUP »

Moim zdaniem zarówno Ezzat jak i Gawor są lepsi od Sikory przede wszystkim w śpiewaniu. Już moim zdaniem Osińska była o niebo lepsza, przynajmniej potrafiła wzruszyć. Natomiast to krzyczenie SIkory brzmi jak niedostatki w technice + papierosy, przynajmniej dla mnie. Jak ktoś chce niech posłucha sobie "Cry baby" Janis Joplin, albo chociaż Melanie Masson z XF UK.
Aczkolwiek trzeba tu dodać, że oboje nie są najlepszymi wokalistami jacy się pojawili w XF3, byli lepsi, ale z 9 najlepiej sobie radzili.

EDIT: Co do Mam talent, nie chodzi mi o to że sama w sobie formuła się wyczerpała. Mam na myśli raczej to, że już rok temu Hołownia miał odejść i Chylińska też coś przebąkiwała, a bez nich ciągnięcie tego nie miałoby sensu wg mnie (po prostu to nie byłoby to samo). Jeśli skład ma być ten sam, to niech to trwa jak najdłużej, w końcu to najlepszy talent show w Polsce.
tomalapt
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

SevenUP pisze: Co do Mam talent, nie chodzi mi o to że sama w sobie formuła się wyczerpała. Mam na myśli raczej to, że już rok temu Hołownia miał odejść i Chylińska też coś przebąkiwała, a bez nich ciągnięcie tego nie miałoby sensu wg mnie (po prostu to nie byłoby to samo). Jeśli skład ma być ten sam, to niech to trwa jak najdłużej, w końcu to najlepszy talent show w Polsce.
Tutaj chodzi tylko i wyłącznie o pieniądze, Chylińska i Chołownia "pierdzą" bo im za mało kasy... Będzie podwyżka będą gwiazdy, cóż to jest showbiznes i niema się czemu dziwić. Proponuję zakończyć wątek, jest to jednak temat o XF.
ODPOWIEDZ