TVN24 BIS - dyskusja ogólna
Moderator: Łukasz
Re: TVN24 Biznes i Świat
Nie.
16:00 Świat o czwartej
17:00 Bilans
17:20 Milion w portfelu
17:30 Kwatera główna
18:00 Serwis informacyjny
18:20 Biznes dla ludzi
19:00 Fakty i Fakty po Faktach
19:55 Serwis informacyjny
20:25 Świat
21:00 Serwis informacyjny
21:15 Świat technologii
21:40 Milion w portfelu
21:50 Bilans
22:00 24 godziny
16:00 Świat o czwartej
17:00 Bilans
17:20 Milion w portfelu
17:30 Kwatera główna
18:00 Serwis informacyjny
18:20 Biznes dla ludzi
19:00 Fakty i Fakty po Faktach
19:55 Serwis informacyjny
20:25 Świat
21:00 Serwis informacyjny
21:15 Świat technologii
21:40 Milion w portfelu
21:50 Bilans
22:00 24 godziny
-
- Nowicjusz
Dziś nie wyemitowano programu "Kwatera Główna", za to wyemitowano powtórkę programu "Korespondent"
Kolejne przetasowania w prime timie świadczą o tym, że raczej nie zyskują widzów i pewne pomysły, jak codzienny "Biznes dla ludzi", zaczynają się powoli wypalać.
Mnie akurat stracili po likwidacji "Epicentrum" i wprowadzeniu do "Świata" Pieńkowskiej. Czasami wieczorem włączę tylko o 22.00, wcześniej starałem się być już od 20.00 uznając wówczas to pasmo za najlepsze w polskich kanałach newsowych. Szkoda.
Mnie akurat stracili po likwidacji "Epicentrum" i wprowadzeniu do "Świata" Pieńkowskiej. Czasami wieczorem włączę tylko o 22.00, wcześniej starałem się być już od 20.00 uznając wówczas to pasmo za najlepsze w polskich kanałach newsowych. Szkoda.
"Świat" to w ogóle co najmniej 45 minut powinien trwać. I od 21:00. Jak dla mnie nieporozumieniem w wieczornej ramówce jest "Świat technologii" czyli "Teleserwis" w bisiowym wydaniu i 30-minutowe wydanie "Bilansu". "Epicentrum" widziałbym raczej w weekendowej ramówce niż 5 razy w tygodniu.
-
- Fan Forum
Zapowiedziano przed chwila zgodnie z dotychczasowa ramowka, Swiat technologii o 21 a nie o 21.15.
To tylko moje skromne zdanie
Nic dziwnego. W końcu dalej mamy styczeń a nie luty ;-)
-
- Fan Forum
autor: tvn24bisfan » wczoraj, 17:34
Dziś nie wyemitowano programu "Kwatera Główna", za to wyemitowano powtórkę programu "Korespondent"
Jak widać, nie tylko ja nie dostrzegłem dopisku, że od lutego...
O weekendowym Epicentrum też wspominałem - byłby to ciekawy pomysł, odmiana od sobotnio-niedzielnych serwisów, dokumentów i powtórek z anteny TVN24. Fajnie, jakby Tejchman się zgodził prowadzić, a jeśli nie - ktoś z TVN24, np. K. Górlicki. Ale czy jest szansa, KTOŚ to w ogóle czyta?...matik pisze:"Świat" to w ogóle co najmniej 45 minut powinien trwać. I od 21:00. Jak dla mnie nieporozumieniem w wieczornej ramówce jest "Świat technologii" czyli "Teleserwis" w bisiowym wydaniu i 30-minutowe wydanie "Bilansu". "Epicentrum" widziałbym raczej w weekendowej ramówce niż 5 razy w tygodniu.
Ostatnio zmieniony wtorek 20 sty 2015, 15:56 przez matik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączono 2 posty.
Powód: Połączono 2 posty.
Aby dowiedzieć się, że chodzi o lutową ramówkę, należałoby się cofnąć do wiadomości z 16 stycznia (na poprzedniej stronie). A post użytkownika tvn24bisfan odnosi się do innego nieco tematu, a właściwie ciekawostki, że wczoraj w ciągu dnia wyemitowali powtórkę "Korespondenta".michal_borkowski pisze:Re: TVN24 Biznes i Świat
"Świat" z całą pewnością mógłby być dłuższy i ciekawszy. Obecnie stanowi chyba tylko przedłużenie pasma publicystycznego z TVN24. Szkoda, bo takie programy powinny też stawiać na reportaż chociażby. "Świat technologii" w tak sprofilowanej stacji jak BiŚ zasłużył na swoje miejsce, a formuły "Teleserwisu" bym nie potępiał, bo nie licząc tabloidowych tematów, sam pomysł skondensowania tak wielu różnorodnych informacji w 20 kilka minut jest dobry. Ba, jest jedną z przyszłościowych form. Natomiast urok "Epicentrum" w znacznej mierze, moim zdaniem, polegał na tym, że był to właśnie program codzienny, który w natłoku tych wszystkich informacji rzeczywiście gwarantował co wieczór spojrzenie z ciut innej perspektywy. I nie musiał być to wcale pusty slogan reklamowy, bo tak rzeczywiście było.
Węglarczyk odszedł z BiŚ, od stycznia"Świat" prowadzą na zmianę Stawiski i Pieńkowska, wkrótce, jak informują WM, dołączy do nich Kolenda-Zaleska.
Liczą się tylko Fakty.
-
- Fan Forum
W Faktach po Faktach pojawiała się rzadko (konkurencja), teraz tu będzie mogła się realizować.
Złośliwi mogliby rzec, że gdyby Węglarczyk przez pół dnia nie siedział na Twitterze, to by miał więcej czasu
))
Szkoda, że odszedł. Prowadząc "Świat" od początku nadał temu programowi swój autorski kształt, zbudował bardzo fajny klimat w takim amerykańskim stylu i śmiem zaryzykować twierdzenie, że to co robił było bardzo wysokich lotów. Później ze wsparciem Ogórek nadal było bardzo OK, ale po dojściu Pieńkowskiej trochę się już sypnęło. Teraz, z trzema różnymi prowadzącymi, to wszystko się jeszcze bardziej rozjedzie. Za mało w kanałach newsowych programów autorskich, które skądinąd bardzo sobie cenię.

Szkoda, że odszedł. Prowadząc "Świat" od początku nadał temu programowi swój autorski kształt, zbudował bardzo fajny klimat w takim amerykańskim stylu i śmiem zaryzykować twierdzenie, że to co robił było bardzo wysokich lotów. Później ze wsparciem Ogórek nadal było bardzo OK, ale po dojściu Pieńkowskiej trochę się już sypnęło. Teraz, z trzema różnymi prowadzącymi, to wszystko się jeszcze bardziej rozjedzie. Za mało w kanałach newsowych programów autorskich, które skądinąd bardzo sobie cenię.
-
- Fan Forum
Ale powyższy post zakłada, że "Kwatera główna" miałaby zostać już wyemitowana w styczniu, wniosek - też nie czytał poprzednich postów. Reszty się domyślam.matik pisze:Aby dowiedzieć się, że chodzi o lutową ramówkę, należałoby się cofnąć do wiadomości z 16 stycznia (na poprzedniej stronie). A post użytkownika tvn24bisfan odnosi się do innego nieco tematu, a właściwie ciekawostki, że wczoraj w ciągu dnia wyemitowali powtórkę "Korespondenta".michal_borkowski pisze:Re: TVN24 Biznes i Świat
"Kwatera główna" nadawana jest od jesieni 2014 roku....
-
- Fan Forum
Program na stronie teleman.pl, którym się posiłkuje, podaje zawsze przy 17. 30: Serwis Informacyjny.