[TVN] X FACTOR

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Re: X FACTOR

Post autor: sb »

szym pisze:Mam nadzieję, że w polskiej edycji będą pojawiać się zagraniczne gwiazdy i to nie tylko takie z drugiego czy eskowego obiegu... albo, żeby nie okazało się, że największym egzotycznym akcentem będzie Ewa Farna z Czech.
Haha, no nie wiem. Dużo zależy od tego kto jest w Polsce i promuje płyte albo w Polsce lub całej Europie. X Factor jako marka przyciągo gwiazdy więcej niż inned programy więc TVN ma trochę łatwiej moim zdaniem.

Mimo tego że X Factor w Anglii ma wielkie gwiazdy, każda miała powód by tam być... przecież to reklama do 14 millionów widzów..! Więc jeżeli będą goście z za granicy w Polsce, to albo z tego powodu, lub związani z X Factorem, np Leona Lewis, JLS, Cheryl Cole itp. Mam nadzieje że dalsze odcinki finałowe zaskoczą nas, ale pewnie nie dowiemy się do ostatniej chwili.. po X Factor to sam dramat i niespodzianki!
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Thermalcake pisze:Mam nadzieję, że użyją X-Factorowej muzyczki w odcinkach na żywo:
http://w405.wrzuta.pl/audio/6AfhnrBfhkZ ... strumental
No właśnie, znalazłem ten kawałek tu: http://www.youtube.com/watch?v=rwg_xWwu4Tk#t=2m15s
Debeet
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Debeet »

Na Facebookowym profilu to propagowałem, więc dam też tutaj. Mam nadzieję, że zapowiedzi występów gwiazd będą w takim stylu:
http://www.youtube.com/watch?v=VwTA6RbmoYo (od 0:29)
peterq90
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: peterq90 »

Może i muzyka i wizualnie to będą takie zapowiedzi ale to pewnie będzie tak
Maryla Rodowicz!!!!!!!!!!!!UUUUUUUUUUUUU albo
Oceana!!!!!!!!!!!!!!!UUUUUUUUUUUUU
nie daj Boże Helena Vonrackova Gwiazda specjalnie dla Polski!!!!!!!!!!!!!!
Do Maryli i Heleny i Oceany nic nie mam ale nie o takie gwiazdy mi chodzi.
A z tego co pamiętam w zapowiedziach było że będą duet z Polskimi gwiazdami :ech:
Debeet
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: Debeet »

peterq90 pisze:duet z Polskimi gwiazdami :ech:
Tak, to jest akurat część formatu - w finalnych programach uczestnicy śpiewają z gwiazdami. A jakie to będą gwiazdy to już decyzja TVN-u.
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Dzisiejszy odcinek podobał mi się chyba bardziej od zeszłotygodniowego :D Minus - niestety wypowiedzi Sablewskiej ograniczają się najczęściej do ''tak'' lub ''nie''. Czesław dzisiaj strasznie rozgadany był, chyba przegadał nawet Kubę :lol2: Niestety jest mało grup muzycznych i coś czuje że w tej kategorii nie będzie z czego wybierać :ech:
peterq90
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: peterq90 »

Nie jestem jakimś fanem Mai ale naprawdę nie jest źle,wcale nie gada tylko tak czy nie ja ją tam lubie!
A mi własnie sie mniej podobało dziś.Brakuje mi nowoczesnych piosenek,wszyscy te stare wybierają ja też je lubie ale wolałbym żeby było bardziej nowocześnie.
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Odcinek bardzo dobry fajny był ten na samym początku kuba co śpiewała up and down 8)
sb
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Fajnie, ale same stare kawałki, nikt nic modnego, nowego nie wybiera!

Jury lubie, będzie ok.. dobrze dobrani, mają czasu troche.

Dalej brakuje mi wątków po za samymi występami, po prostu czuje jakbym oglądał składanke róznych castingów z tygodnia na tydzień... nie ma żadnej 'podróży' tu...

Nie podoba mi się koniec programu, powinien być podobny do początku, dramatyczny, z lektorem, z podkładem, trochę efektów i potem dopiero napisy.. tak po prostu się kończy trochę za nagle.

Ale jest to pierwszy sezon, na ogół mu się podoba i na pewno się rozkręci!
prze_kw
Przyjaciel TVNFakty.pl
Przyjaciel TVNFakty.pl

Post autor: prze_kw »

A dla mnie wczorajszy odcinek był dość nudny, w pamięci zapadły mi tylko te trzy siostry ;) Natomiast jury się rozkręciło :D Mam pytanie - ile będzie odcinków castingowych i ile z domu jurorów? W niedziele 3 castingowy i następne będą z domu jurorów?
Liczą się tylko Fakty.
ktos
Bywalec
Bywalec

Post autor: ktos »

Najbardziej wzrosła jednak widownia nadawanego w niedzielę na antenie TVN “X Factora”. Jego drugi odcinek obejrzało 5 mln widzów, czyli o 700 tys. więcej niż premierowy odcinek. Program miał 28,28 proc. udziału w grupie 4+ i 35,62 proc. wśród widzów w wieku od 16 do 49 lat.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/x- ... e-na-glosy

oglądalność rośnie ranczo spadła o 750,000 tyś 8) oglądalonść Must .... wzrosła o 130,000 a bitwy zmalała o 100,000 :P
adik1148
Bywalec
Bywalec

Post autor: adik1148 »

Czyli ludzie powoli przechodzą z rancza na X FACTOR :)
Adrian ;P
Fan Forum
Fan Forum

Post autor: Adrian ;P »

Gratuluję tak wysokiej oglądalności :brawa: Taniec z gwiazdami takich wyników raczej by nie zdobył 8) Będzie 5 odcinków castingowych, 6 to boocamp, w 7 domy jurorów. Kolejne 7 odcinków live :]
warsisawa25
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: warsisawa25 »

Drugi odcinek o wiele lepszy od pierwszego w dużej mierze poprzez wyeksponowanie osoby Czesława.Teraz wiadomo na co on tam...Wynik doskonały biorąć pod uwage fakt nie wykorzystywania przez TVN taniego chwytu pt.ostra wypowiedz w zajawce(Kora)
mfdtv4
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: mfdtv4 »

warsisawa25 pisze:Drugi odcinek o wiele lepszy od pierwszego w dużej mierze poprzez wyeksponowanie osoby Czesława.Teraz wiadomo na co on tam...Wynik doskonały biorąć pod uwage fakt nie wykorzystywania przez TVN taniego chwytu pt.ostra wypowiedz w zajawce(Kora)
:hyh: Bo nie było żadnych ostrych wypowiedzi w tym odcinku X Factor? Zarówno X Factor jak i MBTM są dla mnie ciekawe. W "X" interesuje mnie przede wszystkim jury, jest kilka perełek jak np Szpak czy Kamil, ale jeśli chodzi o MBTM to mają tam więcej ciekawych zespołów - jest większa różnorodność jeśli chodzi o występy i jest śmiesznie, w X Factor jest bardziej wzruszająco... Bardzo podoba mi się, że MBTM postawiło na FB, czyli coś co jest teraz na topie. I już mają 130.000 fanów, a X Factor ma ich tylko 13.000. Co mi się nie podoba w X Factor: Kuźniar - jaki on sztywny, nie pasuje tam :hmm: Sablewska? Ta nie powiedziała jak dotąd nic ciekawego, mądrego oprócz: "Podobało mi się". Pomimo, że Czesław kaleczy język i też wypowiada się "od święta" to jest przynajmniej śmieszny. Oczywiście Wojewódzki jest idealny do tego typu show :tanczy: Śmiem twierdzić, że gdyby nie Ranczo "X Factor" miałby oglądalność na poziomie nawet 6 mln a MBTM spokojnie 4,5 mln (gdyby TVP2 nie emitowało BNG).
ODPOWIEDZ