[TVN] Sopot Festival 2007

Dział poświęcony zakończonym produkcjom Grupy TVN Discovery Polska.

Moderator: Łukasz

Najlepszy wykonawca finału to:

Feel - "A gdy jest już ciemno"
11
30%
Emmanuel Moire - "Ca me fait du bien"
5
14%
Monrose - "Shame"
3
8%
September - "Cry for you"
6
16%
Thierry Amiel - "Coeur Sacré"
1
3%
Sophie Ellis Bextor - "Me and my imagination"
9
24%
The cloud room - "Hey Now Now"
2
5%

Liczba głosów: 37

Headline
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Headline »

Ahhh, oglÂądaÂłem niedawno powtĂłrkĂŞ koncertu Simply Red.
Cymesik :D
I'm ready for HD!
pawell
Fanatyk :)

Post autor: pawell »

JuÂż TVN powtĂłrzyÂł wszystkie koncerty Sopot Festival 2005 wiĂŞc juÂż do kolejnej edycji nie powinni powtarzac tej... :)
Ja się wcale nie chwalę, ja po prostu MAM TALENT! :D
pawell

Media Link pisze:TVN chce powrotu "Sopot Festival" do dawnej ÂświetnoÂści. Edward Miszczak, dyr. programowy stacji zdradziÂł portalowi MediaLink.pl, iÂż trwajÂą negocjacje z kilkunastoma europejskimi stacjami telewizyjnymi, ktĂłre mogÂłyby relacjonowaĂŚ to wydarzenie.

Czy polskie ÂświĂŞto muzyki ma szansĂŞ staĂŚ siĂŞ ÂświĂŞtem europejskim? WedÂług Miszczaka, rozmowy prowadzone sÂą nie tylko z nadawcami Âśrodkowoeuropejskimi. KiedyÂś festiwal w Sopocie skupiaÂł wykonawcĂłw z wielu krajĂłw dawnego bloku wschodniego - teraz jest szansa na powrĂłt do dawnej ÂświetnoÂści.
Ooo ciekawe. :roll: :D Bardzo jestem ciekawy co z tego wyjdzie, czy bĂŞdzie ten festival w innych stacjach w innych krajach... :roll: No i mam nadzieje Âże nie prowadzÂą tylko negocjacji z telewizjami, ale teÂż z jakimiÂś dobrymi gwiazdami...
:: Kamil
Stały bywalec
Stały bywalec
Kontakt:

Post autor: :: Kamil »

pawell pisze:No i mam nadzieje Âże nie prowadzÂą tylko negocjacji z telewizjami, ale teÂż z jakimiÂś dobrymi gwiazdami...
Ze strony Sopot Festivalu:

Obrazek
Obrazek
pawell

No i jestem ciekawy jacy to bêda polscy i zagraniczni wykonawcy. Liczê te¿ na du¿¹ gwiazdê która mog³aby przyci¹gn¹Ì widzów. :P :D :roll:
Awatar użytkownika
Bartek
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: Bartek »

W³aœciwie nie jest ta informacja dla mnie zaskoczeniem. W³aœnie tego zabrak³o mi przy Sopocie 05 - pewnej "atmosfery" wielkiego konkursu. Czuje siê to np. przy rozdaniu nagród EMA, tutaj raczej czu³o siê "dobry koncert". W pewnym sensie rozumiem tvn te¿ pod tym wzglêdem, ¿e imprezê robi³ po raz pierwszym. Bynajmniej jestem ciekaw jak europejskie stacje zareaguj¹ na Sopot Festival 2006 - bo jeœli dosz³oby do emisji w kilkunastu krajach, by³by to chyba pierwszy "stale osiad³y" konkurs piosenki. Przeczuwam, ze albo tvn rozmawia z "tymi najwiêkszymi" - czyli przede wszystkim grup¹ RTL (Niemiecki, holenderski, luksemburski, bodaj równie¿ belgijski, a do tego ChannelFive w Anglii, antenna3 w hiszpanii, tvi w portugalii, wêgierski RTL Kluc, chorwacka RTL Telewizija i oczywiœcie francuski M6- jest to po prostu potencja³) lub raczej z graczami ma³ymi jak niemiecki tele5 - a to juz niezbyt ciekawie brzmi ;-). Natomiast ja trzymam kciuki i wierzê, ¿e je¿eli stacje zdecyduja sie na emisje to bedzie to równie¿ mia³o wp³yw na gwiazdy. Tylko zastanawia mnie czy tvn ¿¹da jakichœ op³at (?)
Tasiu
Początkujący
Początkujący

Post autor: Tasiu »

Myœlê, ¿e napewno bêd¹ musieli zap³aciÌ za transmisjê, lub wystawienie swojego kandydata do S³owika. Lepiej, aby tak by³o, bo mo¿e przynajmniej jeœli transmisja bêdzie w paru krajach i bêdzie op³acona to nie bêdzie przerwy na reklamê co 25 minut na 10 minut jak to mia³o miejsce w czasie Sopot 2005. Mam te¿ nadziejê, ¿e razem ze stacjami zagranicznymi nie wtargn¹ takie klimaty jak hip hop, rap, techno. Mo¿na oczywiœcie wpleœÌ jednego wykonawce dla urozmaicenia: jak tym razem S. Polaka, czy Mandarynê ,ale bez przesady. Co do gali zagranicznych jakie tu wspomniacie, chcia³em podkreœliÌ, ¿e oprócz Eurowizji, wiêkszoœÌ ma kiczowat¹ muzykê, stroje i scenografie. A i kolory jakieœ takie wyblak³e. Ba³em siê, ¿e podobnie zrobi nam Sopot 05 pani re¿yser ze Szkocji, ale akurat wysz³o wspaniale i chyba tylko ona mog³a tak wspaniale wkomponowaÌ drzewa w scenografiê. :D Pozdrawiam.
"Przyjaźń jest subtelną rozkoszą szlachetnych dusz..." - Safona
-------------
www.korek.end.pl
pawell

StronĂŞ festivalu przygotowujÂą juÂż do edycji w tym roku:

Obrazek

SÂą 2 takie same filmy (nawet dÂługie), ale w wersji polskiej i angielskiej. :roll: :D

Tak¿e mo¿na siê "przenieœÌ" do stony SF2005.
Awatar użytkownika
Bartek
Stały bywalec
Stały bywalec

One sa jz przynajmniej 2 tyg wtedy ja je przynajmniej widzialem. Z jednej strony dziwi, a z drugiej nie, ze pojawila sie angielska wersja filmu, ktory smialo mozna nazwac bardzo propagamdowym filmem o tvn interwizji i sopocie ;-)
khornik
Czasem tu wpada
Czasem tu wpada

Post autor: khornik »

A ja mam pytanie dot. innego festiwalu. Swego czasu byÂło gÂłoÂśno o tym, Âże TVN chciaÂł zrobiĂŚ konkurencjĂŞ dla TVP w Opolu. I sprawa ucichÂła. Czy wiadomo coÂś wiĂŞcej?
dziękuję wszystko dobrze w przeciwieństwie do niektórych na tym "forum"...
pawell

Bartek pisze:One sa jz przynajmniej 2 tyg wtedy ja je przynajmniej widzialem.(...)
No to trzeba byÂło o tym napisaĂŚ... ;) :]
khornik pisze:A ja mam pytanie dot. innego festiwalu. Swego czasu byÂło gÂłoÂśno o tym, Âże TVN chciaÂł zrobiĂŚ konkurencjĂŞ dla TVP w Opolu. I sprawa ucichÂła. Czy wiadomo coÂś wiĂŞcej?
Dyrektor programowy TVN - Edward Miszczak zaprzeczyÂł ze TVN ma zamiar zrobiĂŚ konkurencjĂŞ dla Opola.

[ Dodano: PiÂą Mar 31, 2006 1:40 pm ]
RuszyÂła nowa strona Sopot Festival 2006> http://www.spoptfestival.onet.pl :)

TakÂże TVN rozpoczĂŞÂła przyjmowanie zgÂłoszeĂą do konkursu:

Media Link pisze:Telewizja TVN rozpoczĂŞÂła juÂż przyjmowanie zgÂłoszeĂą do konkursu o nagrodĂŞ Bursztynowego SÂłowika i SÂłowika PublicznoÂści 43. Sopot Festival 2006. Impreza w tym roku odbĂŞdzie siĂŞ miedzy 1 a 3 wrzeÂśnia i bĂŞdzie miaÂła miĂŞdzynarodowy charakter.

Kana³ przyjmuje zg³oszenia artystów zarówno polskich, jak i zagranicznych do 28 kwietnia. Spoœród nich do 10 maja Komisja Konkursowa wybierze 10 utworów artystów polskich i szeœÌ zagranicznych.

W czerwcu sÂłuchacze Radia Zet – Partnera Radiowego Sopot Festival 2006, i widzowie TVN spoÂśrĂłd 10. polskich wykonawcĂłw wybiorÂą piĂŞciu, ktĂłrzy przejdÂą do kolejnego etapu konkursu.

1 wrzeÂśnia w sopockiej Operze LeÂśnej wystÂąpi piĂŞciu artystĂłw polskich. Najlepszy z nich, w kolejnym etapie konkursu, bĂŞdzie rywalizowaÂł z szeÂścioma wykonawcami zagranicznymi. O tym, kto otrzyma nagrodĂŞ Bursztynowego SÂłowika zdecyduje miĂŞdzynarodowe jury. Natomiast SÂłowika PublicznoÂści tradycyjnie przyznajÂą widzowie 43. MiĂŞdzynarodowego Sopot Festival 2006.

W lutym w rozmowie z MediaLink Edward Miszczak, dyr. programowy TVN powiedziaÂł, iÂż trwajÂą negocjacje z kilkunastoma europejskimi stacjami telewizyjnymi, ktĂłre mogÂłyby relacjonowaĂŚ to wydarzenie. Nadawcy zaleÂży na powracie dawnej ÂświetnoÂści imprezy.
Zapowiada siĂŞ ciekawie. ;) Mam nadziejĂŞ Âże to wszystko lepiej wyjdzie niÂż w Sopot Festival 2005, Âże bĂŞdÂą lepsze gwiazdy i to coÂś co przyciÂągnie widzĂłw przed telewizory... :roll: I ciekawe jak tam idÂą te negocjacje z europejskimi telewizjami. :roll:
Tasiu
Początkujący
Początkujący

Post autor: Tasiu »

Jestem po raz kolejny zdegustowany zachowaniem TVP, które 23 marca chyba og³osi³o swoje zasady Festiwalu Jedynki Sopot: artyœci Polscy zg³aszaj¹ siê, komisja ich wybiera, wybrani bior¹ udzia³ w koncercie pierwszego dnia festiwalu, a zwyciêzca tego pierwszego dnia reprezentuje Polskê w konkursie miêdzynardowym dnia nastêpnego 5 sierpnia 2006. Coœ wam to przypomina ?, bo mnie zdecydowanie tak. Przypomina mi og³oszon¹ przez TVN formu³ê Sopot Festival 2006. Niestety pismo Rady Festiwalowej TVN z regulaminem nie posiada daty wiêc dok³adnie nie mo¿emy powiedzieÌ kto by³ pierwszy, ale TVN ju¿ 12 grudnia zdecydowa³ o miêdzynarodowej formule, TVP ko³o 20 marca pokaza³o swój regulamin i swoj¹ formu³ê, tak wiêc nie wiem kto by³ pierwszyz dokladnym schematem, ¿e najpierw krajowi, a potem reprezentacja Polski w miêdzynarodowym, ale napewno jest to kradzie¿ pomys³u TVN, bo ju¿ w grudniu w œwiat posz³a informacja o konkursie miêdzynarodowym.
"Przyjaźń jest subtelną rozkoszą szlachetnych dusz..." - Safona
-------------
www.korek.end.pl
pawell

Znamy juÂż uczestnikĂłw Sopot Festival 2006 :!: Nie bĂŞdĂŞ tego kopiowaÂł wszystko jest na http://sopotfestival.onet.pl/

WiêkszoœÌ z Polskich uczestników tak jak w Sopot Festival 2005 to raczej znane twarze. :roll: A z zagranicznych ekhm :D ¿adnej nie kojarzê. :lol2:
Kuba
Bywalec
Bywalec
Kontakt:

Post autor: Kuba »

http://muzyka.onet.pl/10172,1320209,newsy.html
TVN podaÂło kandydatĂłw do kokursu Sopot Festival. Z Polski w eliminacjach wezmÂą udziaÂł:
1. Gosia Andrzejewicz - "PozwĂłl ÂżyĂŚ"
2. Goya - "Tylko mnie kochaj"
3. The Jet Set - "Just call me"
4. Jamal - "Policeman"
5. Reni Jusis - "Magnes"
6. Mezo/Tabb i MieczysÂław SzczeÂśniak - "Wstawaj"
7. Sumptuastic - "Za jeden uÂśmiech TwĂłj"
8. Stachursky - "Z kaÂżdym Twym oddechem"
9. S³awek Uniatowski - "Wci¹¿ jeszcze wierzê w nas"
10. Szymon Wydra - "Bezczas"
Zagranicznymi wykonawcami sÂą:
1.Arash - "Arash"
2.Brainstorm - "Leavin To L.A."
3.Amy Diamond - "Welcome To The City"
4.Mattafix - "Big City Life"
5.Helena Paparizou - "Mambo"
6.Simon Webbe - "No worries"
Nie wiem co tu robi Stachursky, ale czymam kciuki za Jet Set, Jamala i SÂławka
Awatar użytkownika
Bartek
Stały bywalec
Stały bywalec

pawell, ty zartujesz czy serio mowisz? :lol:

brainstorm --> Eurowizja 2000 ---> hitem bylo "Maybe"
helena paparizou --> zwyciestwo w Eurowizji 2005 - "My number one"
mattafix --> ich "big city life" leci wszedzie i ciagle ;-)
ODPOWIEDZ