[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
Re: X FACTOR
Program zarabia 60 mln tylko z reklam, natomiast wątpie że kosztuje aż 10 mln. Poza tym jego przeniesienie nie było zbyt mądre i myślę że może wrócić w to pasmo.
Nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tym przeniesieniem po pierwszym sezonie na niedzielę. Przecież program był emitowany przez pierwszy sezon w niedzielę i od drugiego przeszedł na sobotę.. Czy to jest jakaś pomyłka i mieliście na myśli, że powinien być w niedzielę? :>
-
- Bywalec
chodzi o kompletnie nielogiczną sytuację, kiedy debiutujący program, generując widownię na poziomie 5,6 mln w 2011 roku (a wtedy kryzys telewizyjny powoli dawał się we znaki), kiedy to XF był na prawdę programem który oglądało pół Polski, stacja przenosi z niewiadomych powodów na pasmo sobotnie, w którym w historii stacji, prócz MamTalent nie radziła sobie jakoś fenomenalnie, i widownia spada i to drastycznie, mimo zachowanych tytułów lidera w paśmie. Też mnie to dziwiło, no ale cóż. Ja takiej decyzji bym nie podjął. Swoją drogą ciekaw jestem, co Miszczak i jego ekipa miała na myśli przeprowadzając ten manewr - 12 mln widzów? Nie wiem.
tvn - latem programowo najgorsza!
Pewnie uznali, że w niedzielę byle jaki program wygeneruje i tak dużą widownię, a w paśmie sobotnim które ostatnio bywało słabe XF pociągnie za sobą widownię z niedzieli. I po prostu się przeliczyli, choć nie przesadzajmy zawsze XF zaczynał sezon z wynikiem pod 4 mln, z wyjątkiem tego.
Może w związku z dużą ilością muzycznych show stacja zrobiłaby przerwę, przeniosła program na niedzielę (najlepiej jesienią 2015). Poza tym myślę, że np. castingi w pokoju odróżniłyby ten program od innych i to trochę zmieniłoby opinię programu. Na pewno zyskałby na profesjonalizmie kosztem show.
Może w związku z dużą ilością muzycznych show stacja zrobiłaby przerwę, przeniosła program na niedzielę (najlepiej jesienią 2015). Poza tym myślę, że np. castingi w pokoju odróżniłyby ten program od innych i to trochę zmieniłoby opinię programu. Na pewno zyskałby na profesjonalizmie kosztem show.
-
- Czasem tu wpada
Ja bym program wrzucił na styczeń. Zero praktycznie konkurencji, sukces raczej murowany. Gdy nie ma co oglądać w tym czasie, chętnie ludzie wybraliby rozrywkę, a w kwietniu i maju zazwyczaj przed TV ludzie nie siedzą, więc myślę, że to by dużo zrobiło na plus. ;p
-
- Bywalec
TVN to nie TVP, ma 2 sezony premierowe w roku, od września do grudnia, i od marca do czerwca. Zero innych interakcji, z wyjątkiem pojedynczych retransmisji premier z kanałów tematycznych.musicomaniakk pisze:Ja bym program wrzucił na styczeń. Zero praktycznie konkurencji, sukces raczej murowany. Gdy nie ma co oglądać w tym czasie, chętnie ludzie wybraliby rozrywkę, a w kwietniu i maju zazwyczaj przed TV ludzie nie siedzą, więc myślę, że to by dużo zrobiło na plus. ;p
I ja po częsci rozumiem tę strategię - dla stacji liczą się wyniki w docelowych sezonach.
Co ja bym zrobił z przyszłością XF - jeśli widownie będzie stabilna, i utrzyma się te 2,5 mln średnio co weekend, to wiosną 2015 wystartowałbym z 5. sezonem. Jeśli nie - raczej podziękowałbym temu formatowi, ewentualnie powrócił do niego w NIEDALEKIEJ przyszłości. Poza tym, moda na talent show minęła, nie ma co trzymać i robić na siłę takich programów. Jesienią to samo zrobiłbym z Mam Talent.
Świetny numer Kasi Lins- http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/k ... 15985.html. Szkoda że jak zwykle tej co się należało nie dali szansy...
-
- Bywalec
To trochę przykre. Piosenka która miała premierę rok temu, i nadaje się w 200% na NO 1 hit w wielu krajach, zostaje zauważona dopiero dziś, i to dzięki występowi w DDTVN, w tle napisów końcowych. Dramat. Gdzie są polscy managerowie? Wytwórnie muzyczne? Dramat.
Dla mnie to jest przecietna wokalistka, a piosenka po prostu srednia... Nie ma tego "wow" efektu, dzieki ktoremu moglaby sie stac hitem ;p Dalej sobie nie radzi z wyciaganiem czysto gory np., a pamietam ja z programu (i jej "zajebista laske" matke). Skoro rok czasu walkuje 1 (i to sredni) numer, to chyba o czyms swiadczy.
Kto nie widzial nowej zapowiedzi 3 odcinka:
http://xfactor.tvn.pl/odcinki-online,4/ ... 961,o.html
Spodziewalem sie tym razem raczej slabego odc. (jak to zazwyczaj bywalo), ale wyglada na to, ze bedzie ciekawie :)
Kto nie widzial nowej zapowiedzi 3 odcinka:
http://xfactor.tvn.pl/odcinki-online,4/ ... 961,o.html
Spodziewalem sie tym razem raczej slabego odc. (jak to zazwyczaj bywalo), ale wyglada na to, ze bedzie ciekawie :)
Rzeczywiście góra jej nie wyszła. Aczkolwiek uważam, że jest to bardzo dobry numer trochę w klimacie Adele i jeszcze +za muzykę na żywo, a nie jakiś wsiowy podkład. Hitem by to u nas nie było, bo szanse z My Słowianie albo Wkręceni (życie jest wróblicą!, chyba najgorszy tekst ever...) ma marne. Ale dziewczyna miałaby szanse wpaść w ten nurt co Podsiadło. Dodatkowo się wyróżnia wyglądem.
Trochę słabszy ten odcinek niż poprzednio, ale i tak parę fajnych wykonawców się znalazło. Duet, trio Śnieżek, Daria, The Toobes i ta pani z gitarą. Aczkolwiek przekonałem się, że 5. casting jest kompletnie niepotrzebny, szczerze mówiąc wolałbym bootcamp bo tak sztucznie się przedłuża.
Spoko odcinek :) Ale fakt, jeszcze mógłby być tylko 1 casting (łącznie 4) i ODDANY dzięki temu zabrany jeden koncert live
X FACTOR - 2,8 MLN
MBTM - 3,1 MLN
TVoP - 2,3 MLN
MBTM - 3,1 MLN
TVoP - 2,3 MLN
Z niedzielnego cennika powtórkowego można wywnioskować, że odcinki Live potrwają ponad 2h.
W niedziele powtórka potrwa od 14:00 do 16:15
W niedziele powtórka potrwa od 14:00 do 16:15

TVN spierniczył ten sezon...
Jak można było pozbyć się "Tańca z Gwiazdami" robiącego teraz furorę w Polsacie...
Program XF znowu ma problemy z dźwiękiem, tego echa i nakładania się głosów niekiedy nie idzie wytrzymać. Mówię tutaj jako uczeń Państwowej Szkoły Muzycznej. ;p to są odcinki castingowe, oby dźwięk/pogłos podczas live był lepszy
Jak można było pozbyć się "Tańca z Gwiazdami" robiącego teraz furorę w Polsacie...
Program XF znowu ma problemy z dźwiękiem, tego echa i nakładania się głosów niekiedy nie idzie wytrzymać. Mówię tutaj jako uczeń Państwowej Szkoły Muzycznej. ;p to są odcinki castingowe, oby dźwięk/pogłos podczas live był lepszy