No dobra, pocieszasz mnie... :sad:
To miaÂłem napisaĂŚ, zanim dowiedziaÂłem siĂŞ o chorbie Anity:
TrochĂŞ mnie nie byÂło, a trochĂŞ siĂŞ wydarzyÂło podczas mojej nieobecnoÂści, wiĂŞc wypunktujĂŞ mojego posta.
1. Chyba pójdê siê poci¹Ì :placze: :placze: :zalamany: :zalamany:
Tylko nie mówcie, b³agam nie mówcie, ¿e straci³em mo¿liwoœÌ spotkania z Anit¹ twarz¹ w twarz... tzn. nie dos³ownie..., na pewno nie... :/ , bo z tym móg³by byÌ ''ma³y''

problem :/
Zobaczcie jakiej treÂści maila dostaÂłem w piÂątek, dodam, Âże przeczytaÂłem go dopiero dzisiaj :placze:
''Zaproszenie do TVN STYLE''
Witam,
nazwywam siĂŞ ilona i jestem dziennikarkÂą tvn style
P{rzygotowuje program pt. WidziaÂłem PaniÂą z telewizji''
SÂłyszaÂłam , Âże jesrteÂś jej wiewrnym fanem
JeÂśli masz ochotĂŞ wystacpiÂś w programie
Skontaktuj sie ze mna
(tutaj podano mi numer telefonu - zachowam go dla siebie na póŸniej - tak... na wszelki wypadek

)
Ilona TVN STYLE
Na pocz¹tek mo¿e pominê niechlujnoœÌ i brak estetyki w treœci i formie wypowiedzi pisemnej.
Jeszcze siĂŞ z tym nie oswoiÂłem :wow: Nie oswoiÂłem siĂŞ z myÂślÂą, Âże dostaÂłem zaproszenie do tvn style

:mur: :mur: :mur: Pieprzony wyjazd, pieprzona specjalizacja, pieprzony pech!!!!!!!!!

Tyle weekendĂłw spĂŞdziÂłem w domu, a akurat teraz, kiedy dostaÂłem zaproszenie do telewizji musiaÂłem byĂŚ na wyjeÂździe?????!!!!!!! :zalamany: MogÂłem przed obiektywami kamer wyraziĂŚ mojÂą fascynacjĂŞ AnitÂą i wszystkim co z niÂą zwiÂązane, moÂże gdyby zobaczyÂła mnie, dowiedziaÂła siĂŞ jaki jestem naprawdĂŞ.... :hyhy:

Kto wie co by z tego wyszÂło
No dobra, teraz maÂła analiza tekstu :evil2:
:brawo: tak wÂłaÂśnie myÂślaÂłem, Âże tacy wÂłaÂśnie ludzie sÂą zatrudniani w tvn :evil2: Brawa dla p. Ilony za szacunek do ojczystego jĂŞzyka
PrzecieÂż trudno z tak niechlujnÂą formÂą maila, potraktowaĂŚ powaÂżnie :? Gdzie tu z treÂści maila wywnioskowaĂŚ czyim ja takim ''wiernym fanem'' jestem

:?
Poza tym zaszÂło pewne nieporozumienie, p. Ilona jest niedoinformowana

:'' P{rzygotowuje program pt. WidziaÂłem PaniÂą z telewizji'' - no ale caÂły problem w tym, Âże ja Anity poza szklanym ekranem, nie widziaÂłem - niestety :/ :sad: A z treÂści, z tytuÂłu odcinka wnioskujĂŞ, Âże chodzi o spotkanÂą (na ulicy, w sklepie, w koÂściele, itd.) paniÂą
£ukasz, mog³eœ ''mi³¹ pani¹'' wyprowadziÌ z b³êdu

Poza tym, to nieostroÂżne ze strony tvn, spraszaĂŚ do studia ludzi ''nieÂżyczliwych'' tvn-owi

WpuÂściĂŚ mnie do studia tvn, to prawie tak, jak gdyby otworzyĂŚ drzwi kurnika przed lisem :evil2: A niechby mnie jeszcze usadziÂły te miÂłe prowadzÂące miĂŞdzy fanami :cenzura: to wtedy mogÂłyby posypaĂŚ siĂŞ piĂłra :boks: :evil2:
Funcky ma racjĂŞ, Âże dobrze siĂŞ staÂło, iÂż ten ''wystĂŞp'' przeszedÂł mi koÂło nosa, bo z pewnoÂściÂą powiedziaÂłbym wiele rzeczy, ktĂłre stacji i jej szefom mogÂłyby siĂŞ (delikatnie mĂłwiÂąc) nie spodobaĂŚ

W konsekwencji zrujnowaÂłbym sobie wyÂśmienitÂą opiniĂŞ, na ktĂłrÂą pracowaÂłem latami, moÂże zaszkodziÂł Anicie (jeÂśli moÂżna bardziej)

, by³bym postrzegany w zupe³nie innym œwietle przez rodzinê, przyjació³ i znajomych (bli¿szych i dalszych) :dry: A tak, mam œwie¿o co zdany egzamin i jestem o szczebel wy¿ej na mojej zawodowej drabinie :]
Cholera, ale przecieÂż mogÂłem wystÂąpiĂŚ w przebraniu, albo odwrĂłcony plecami do kamer ze zmodyfikowanym gÂłosem :evil2: :evil2:
Cholera jasna

SkÂąd ta ''miÂła pani'' z tvn wiedziaÂła o moim istnieniu

CzyÂżby ktoÂś z kadry tvn czytaÂł to forum
A moÂże jestem sÂławny w tvn 
:evil2:

Przynajmniej w kuluarach stacji siĂŞ o mnie rozmawia :hyhy:

:smiech: A mogÂłem byĂŚ jeszcze ''sÂławniejszy" :/ :evil2:
No dobra, muszĂŞ siĂŞ z tym faktem pogodziĂŚ (choĂŚ to strasznie ciĂŞÂżko przychodzi :/ ), Âże gwiazdÂą telewizyjnÂą nie jest mi dane zostaĂŚ - przynajmniej na razie - pocieszam siĂŞ

:?

Na koniec tematu: napisaÂłem do P. Ilony miÂłego maila

MoÂże odpisze
2. DziĂŞki Kamuii za scana

MĂłj informator pisaÂł mi o tym, ale szybko wyleciaÂło mi to z gÂłowy :/ Bo miaÂłem istne urwanie gÂłowy :/ Gdy pojawi siĂŞ coÂś konkretniejszego w Playboy'u z Anity udziaÂłem, na pewno o tym nie zapomnĂŞ poinformowaĂŚ :hyhy:

Pozwoli³em sobie wyci¹Ì smakowity k¹sek
To teraz widzĂŞ i wiem wiĂŞcej

mĂłj informator wspominaÂł tylko o tym, Âże Anita nie rozumie niemieckiego

A tu siĂŞ okazuje, Âże Anita wielu innych rzeczy ''nie rozumie''

Ja i bez ÂświadomoÂści zaraÂżenia siĂŞ ptasiÂą grypÂą, czujĂŞ wstrĂŞt do ''kurzĂŞcego'' miĂŞsa

Jak by³em ma³y babcia bardzo czêsto raczy³a nas ptasim miêsem (nonstop: roso³ek z m³odej kury, m³odego go³¹bka, udko z kurczaka - a feeee, jeszcze skóra mi siê je¿y na sam¹ myœl

). W pewnym momencie zacz¹³em siê baÌ, ¿e wyrosn¹ mi piórka :evil2:
A wracajÂąc do sedna, skÂąd siĂŞ tam (w Playboy'u ) Anita wziĂŞÂła

DomyÂślam siĂŞ, Âże za sprawÂą jej ''mecenasa'', ''mentora'' - Grzesia Miecugowa, z ktĂłrym to Grzesiem chyba bardzo siĂŞ lubiÂą, a ktĂłry to Grzesiu, nie wiem, czy bardzo, ale na pewno przyjaÂźni siĂŞ, a przynajmniej pojawia, w towarzystwie pana Mellera, ktĂłry to z kolei jest red. nacz. Playboy'a, w programie tvn turbo Testosteron

Stara, sprawdzona w tvn kolesiowska zasada: najpierw my Tobie, póŸniej Ty nam (albo na odwrót - jak kto woli)
3. Zajawka ''Damy Pik'' - myÂślĂŞ, Âże ten odcinek bĂŞdzie ciekawszy - bo wiĂŞcej w nim Anity
A wyglÂąda piĂŞknie, na salonach, w auli, w restauracji w pierwszÂą damÂą
Najbardziej podobaÂła mi siĂŞ scena, w ktĂłrej do restauracji zbliÂża siĂŞ Havlova, za niÂą ochroniarz, Anita czeka przy wejÂściu, wita siĂŞ z ''DamÂą Pik'', ''Dama Pik'' wchodzi do Âśrodka, Anita myÂślÂąc, Âże ochroniarz ma pierszeĂąstwo czeka, do momentu, aÂż ten dÂżentelmen wykonaÂł gest mĂłwiÂący: ''panie przodem''

Wymieniaj¹ siê uœmiechami i w koùcu Anita zdecydowa³a siê wejœÌ do œrodka

Nie wiem, dlaczego tak mnie to rozbawiÂło

Albo ten pies, dlaczego nie spocz¹³ przy Havlovej, tylko przy Anicie

W Sopocie by³o to samo, w Zakopanem te¿ taki wielki kud³aty pies cisn¹³ siê Anicie pod d³onie - lubi¹ j¹ te czworonogi, a ona jak na ironiê, nie posiada ¿adnego zwierz¹tka

Moje wilki teÂż by AnitĂŞ z pewnoÂściÂą szybko zaakceptowaÂły i polubiÂły

Zw³aszcza, ¿e to bardzo zdradzieckie i przekupne bestie - podejrzewam, ¿e za odpowiedni¹ wa³ówk¹ pomaga³yby w³amywaczom wynosiÌ co cenniejsze rzeczy z mojego domu :? No, ale zawsze na stra¿y pozostaje kocur - Kaskader - Funcky :evil2: Ten to jest s³u¿bista :evil2:
A wracajÂąc do tematu, nasza Anita staÂła siĂŞ niechcÂący (czy chcÂący

) dziennikarkÂą
elitarnÂą - wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazujÂą

JuÂż nie raczy i nie zaszczyca swoim obliczem tej, dostĂŞpnej przeciĂŞtnemu Âśmiertelnikowi, prowincji :mad: Nie rozmawia o krajowych sprawach z krajowymi politykami, tylko lata po Âświecie i rozmawia z Damami

WiĂŞc chyba dobrze by siĂŞ staÂło, Âżeby w koĂącu ''zrozumiaÂła'' ten jĂŞzyk niemiecki, no i wiele innych :evil2:
4.
Funckyrella pisze:Na pewno Anita, jak zresztÂą caÂłe TVN i TVN24, jest rozÂżalona przegranÂą PO
kamuii pisze:Mnie ona wÂłasnie raczej PiS zalatuje
Anity poparcie dla partii...

Któr¹œ na pewno popiera, ale któr¹

I to jest w³aœnie ca³a Anita, neutralna a¿ ''do bólu'', nie wywala prywaty na stó³ prezenterski. Chocia¿ zdarza³o jej siê ''dowaliÌ'' wprost niektórym politykom. Komorowskiemu, którego pomys³ nazwa³a ''paranoj¹''

, Tuskowi (nie wprost) radzi³a po przegranych wyborach, ¿e ''mo¿e ju¿ iœÌ spaÌ'', oburza³a siê na nagonkê na osobê o. Rydzyka... Kamuii, kto wie, mo¿e i masz racjê z tym PiS'em