[TVN] X FACTOR
Moderator: Łukasz
Re: X FACTOR
Co innego, dlatego nie robili im nadziei, tak jak by to zrobili w MBTM ;) Poważnie, oby jurorzy więcej nie bali się odrzucać na etapie castingów, bo zalewa mnie mega żałość jak widzę czasem jakie kicze przechodzą, aby przejść (no w tym roku głównie tak dzieje się we wspomnianym MBTM). Naprawdę tak lubisz ten boysband? Poważnie pytam, bo ja byłem przekonany, że puścili ich dla "jaj". ;p
No są dopuszczone zespoły bez instrumentów, ale nie oszukujmy się - w tym roku po prostu nie mają większych szans, siły przebicia. Chyba nie muszę argumentować dlaczego? :P
No są dopuszczone zespoły bez instrumentów, ale nie oszukujmy się - w tym roku po prostu nie mają większych szans, siły przebicia. Chyba nie muszę argumentować dlaczego? :P
Moim zdaniem - nie był on taki zły, jak go jurorzy skrytykowali. Nawet prowadząca program (która swoją drogą się zna) była nimi zadowolona. To, że w realizacji puścili go dla "jaj", to jest zupełnie inna sprawa.
Już to wyjaśniliśmy. "Voice" ma 3 odcinki "Bitwa", 1 "Nokaut" i 4 programy na żywo.
No to po co ktos pisze ze 2 bitwy i 3 live i wprowadza w błąd
A sam się nigdy nie mylisz? Koledze się zdarzyło, ja to wyprostowałem - a ty niepotrzebnie to odkopujesz.
Sam nie wiem czy dziś bardziej czekam na sam casting, czy na ostatnie 30 sekund programu, kiedy będzie zwiastun bootcampu i się okaże jak to mniej więcej im wyszło ;p
Dokładnie mam tak samo :) Czekam najbardziej już na zapowiedź bootcampuSevenUP pisze:Sam nie wiem czy dziś bardziej czekam na sam casting, czy na ostatnie 30 sekund programu, kiedy będzie zwiastun bootcampu i się okaże jak to mniej więcej im wyszło ;p
Kiedy zaczna sie dokladnie live, ile odcinkow licza bootcamp? i co z domami jurorskimi
Teraz będą 2 odcinki bootcampowe, potem domy jurorskie i 6 odcinków live - od 26 kwietnia będą live
Zapowiada się super ten nowy bootcamp, fajna zapowiedź taka trochę przerażająca. Po castingach moje 5 byłyby takie:
Ewa: Marta Bijan, Agata Dziarmagowska, Daria Zawiałow, Magda Bal +obojętne mi
Kuba: 69, Śnieżek Trio, Poprzytula, Jóga +obojętnie kto
Czesław: Ukrainiec, Gracjan Kalandyk, Mateusz Guzowski, Kuba Jonkisz, Kacper Gołda
Tatiana: Gosia Uściłowska, Gosia Markowska, Anna Tacikowska, pan Wiesław, Andrzej Moczka
Ewa: Marta Bijan, Agata Dziarmagowska, Daria Zawiałow, Magda Bal +obojętne mi
Kuba: 69, Śnieżek Trio, Poprzytula, Jóga +obojętnie kto
Czesław: Ukrainiec, Gracjan Kalandyk, Mateusz Guzowski, Kuba Jonkisz, Kacper Gołda
Tatiana: Gosia Uściłowska, Gosia Markowska, Anna Tacikowska, pan Wiesław, Andrzej Moczka
Ostatni Casting bardzo fajny , a Bootcamp zapowiada się naprawdę interesująco . No ten nasz polski Xfactor , brawo
Oglądalność Bootcamp powinna być wysoka , bo bardzo interesująca zapowiedź i dużo osób skusi
Ale boje się Czesława i tych jego decyzji ...

Ja nie, bo nigdy w źadnej edycji nie kibicowałem grupie chłopaków, w zasadzie tylko Dawidowi Podsiadło. Zawsze w UK denerwowało mnie to, że przeciętni zupełnie faceci zachodzą daleko, a np. dziewczyna jak nie jest fantastyczna to szybko odpada, to samo u Oversów. Przykłady można mnożyć, Sam Callahan, Rylan, Frankie, Marcus itd. zachodzili dalej niż np. Ella, The Risk, Melanie Masson, Kitty itd. Dlatego nawet się cieszę, bo jak dla mnie mogą odpaść na początku w live.
Dawid Podsiadło dostał Wiktora w kategorii Gwiazda Muzyki 2014 ! 

-
- Bywalec
Podsiadło to przyszłość polskiej muzyki alternatywnej. Bez dwóch zdań wielkie gratulacje.
Co do XF4 - realizacyjnie najlepiej zrobione show w Polsce. Świetne światła, scenografia, żywa publiczność, i co najlepsze - jury, które po prostu jest inne! Ewa wprowadziła świetną energię, Tatiana zupełnie inna, zapewne poprzez samorealizację i de facto dobrą płytę którą ostatnio wydała. Czesław jak zwykle oryginalny, a Kuba... przyznam, przestał mnie irytować tak bardzo jak choćby rok czy dwa lata temu. Jedynie denerwujące w jego wykonaniu jest pośpieszanie wszystkich wokół i przerywanie najlepszych występów gestem podniesienia ręki. To jest po prostu zbyt częsty wybryk. Jego mentorstwo nad jury przestało już być tak przytłaczające.
Patrycja też wydaje się być dobrą prowadzącą, jednak momentami denerwujące są jej po prostu kiepskie stylizacje, zbyt wulgarne - nie żeby były złe, lecz po prostu ją szpecą. Lecz, żeby nie było - mam uwagę tylko do kilku z nich (w szczególności na minusa zasługuje outfit w bluzie kolorowej i łańcuchu
).
Świetne intro w każdym z odcinków. Wykorzystują ten genialny motyw muzyczny, którego nazwy nie pamiętam - summa summarum wygląda to tak, jak w UK.
Do tego poziom wykonów był nieprawdopodobny. Zespoły dały ten smaczek programowi, ale prócz tego - soliści naprawdę dali im radę. I do tego kilkunastu freaków, którzy starali się zaistnieć na scenie, a wyszło z tego sporo śmiechu i zażenowania
Jedyny minus programu - czas trwania. To już nie chodzi o to że to tylko 65 minut odcinka. Chodzi już o same wyniki oglądalności. Moim zdaniem XF powinien trwać do 22:30. Wtedy, długość odcinka byłaby równa długości trwania live shows (które w tym sezonie- mam nadzieję- będą tyle trwać). Do tego TVN mógłby zabrać TVP2 i POLSATowi sporo widzów (TVoP notuje wysokie udziały, gdy XF już się kończy, tj. w paśmie 21:25-22:05).
Ogółem, baardzo pozytywnie to widzę. Prawdziwym sprawdzianem będą jednak kolejne odcinki. Tylko w 1. sezonie bootcamp osiągnął hitową oglądalność; w 2 i 3 sezonie dla przypomnienia udziały były po prostu średnie. O domach jurorskich nie wspominając.
Cóż, ja jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tej edycji.
Co do XF4 - realizacyjnie najlepiej zrobione show w Polsce. Świetne światła, scenografia, żywa publiczność, i co najlepsze - jury, które po prostu jest inne! Ewa wprowadziła świetną energię, Tatiana zupełnie inna, zapewne poprzez samorealizację i de facto dobrą płytę którą ostatnio wydała. Czesław jak zwykle oryginalny, a Kuba... przyznam, przestał mnie irytować tak bardzo jak choćby rok czy dwa lata temu. Jedynie denerwujące w jego wykonaniu jest pośpieszanie wszystkich wokół i przerywanie najlepszych występów gestem podniesienia ręki. To jest po prostu zbyt częsty wybryk. Jego mentorstwo nad jury przestało już być tak przytłaczające.
Patrycja też wydaje się być dobrą prowadzącą, jednak momentami denerwujące są jej po prostu kiepskie stylizacje, zbyt wulgarne - nie żeby były złe, lecz po prostu ją szpecą. Lecz, żeby nie było - mam uwagę tylko do kilku z nich (w szczególności na minusa zasługuje outfit w bluzie kolorowej i łańcuchu

Świetne intro w każdym z odcinków. Wykorzystują ten genialny motyw muzyczny, którego nazwy nie pamiętam - summa summarum wygląda to tak, jak w UK.
Do tego poziom wykonów był nieprawdopodobny. Zespoły dały ten smaczek programowi, ale prócz tego - soliści naprawdę dali im radę. I do tego kilkunastu freaków, którzy starali się zaistnieć na scenie, a wyszło z tego sporo śmiechu i zażenowania

Jedyny minus programu - czas trwania. To już nie chodzi o to że to tylko 65 minut odcinka. Chodzi już o same wyniki oglądalności. Moim zdaniem XF powinien trwać do 22:30. Wtedy, długość odcinka byłaby równa długości trwania live shows (które w tym sezonie- mam nadzieję- będą tyle trwać). Do tego TVN mógłby zabrać TVP2 i POLSATowi sporo widzów (TVoP notuje wysokie udziały, gdy XF już się kończy, tj. w paśmie 21:25-22:05).
Ogółem, baardzo pozytywnie to widzę. Prawdziwym sprawdzianem będą jednak kolejne odcinki. Tylko w 1. sezonie bootcamp osiągnął hitową oglądalność; w 2 i 3 sezonie dla przypomnienia udziały były po prostu średnie. O domach jurorskich nie wspominając.
Cóż, ja jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tej edycji.
tvn - latem programowo najgorsza!